Web Analytics
More
    Reklāma

    Kalifornija gatavojas aizliegt viedierīču šifrēšanu 2017. gadā

    Jaunākie raksti

    Kalifornijas štats ASV grasās pieņemt likumu, kas uzliktu par pienākumu viedierīču ražotājiem pārdot tikai nešifrētas ierīces, turklāt likums varētu stāties spēkā jau nākamā gada pirmajā janvārī. Likumprojektā precizēts, ka šifrēšana rūpnīcā netiek aktivizēta, to var paveikt pats lietotājs, tomēr vēl arvien ražotājam vai operētājsistēmas izstrādātājam ir jānodrošina piekļuve šifrētiem lietotāja datiem.

    iOS un Android viedierīces piedāvā pilnu ierīces satura šifrēšanu, kas liedz pat Apple un Google piekļūt lietotāja datiem. Kalifornijas štats grasās ieviest soda naudu par katru pārdoto viedierīci pēc 2017. gada, kura neatbildīs jaunajiem šifrēšanas nosacījumiem. Soda nauda būs 2500 dolāri, tā nav milzīga summa pircējiem, kuri vēlas saglabāt savus datus tikai sev.

    Reklāma

    Arī Ņujorkas štats gatavojas ieviest gandrīz identiskus nosacījumus viedtālruņu ražotājiem, lai izskaustu terorismu, prostitūciju un citas nelegālas rūpalas. Tiek uzsvērts, ka viedierīču satura pārmeklēšana ar tiesas spriedumu vēl šobrīd nav ļoti populāra, jo tā ārkārtīgi reti sniedz nepieciešamo informāciju, bet tuvāko gadu laikā situācija var mainīties un tad kārtības sargi jau būs gatavi iegūt informāciju no ierīcēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vārds
    25.01.2016 09:28

    Prostitūciju šie gribot izskaust un pašu uzkurbulēto terorismu?
    Un tāpēc cilvēkiem jāatsakās no privātuma lai Lielais Brālis var tevi pavērot.
    Quo vadis, America?

    nabadanga
    25.01.2016 11:01

    Ja kau kur ir atstātas durtiņas, tās agri vai vēlu atradīs trešā puse. Jo īpaši, ja ir zināms, ka durtiņas ir.

    KKTK
    26.01.2016 09:34

    Mani tas nesatrauc. Twitteri? :D Jā teorētiski kokurents ar negodīgu policistu palīdzību tev var safabricēt lietu un uzzināt tavu īpašo kontaktu. Taču negodīgu parasto cilvēku ir daudz reizes vairāk par negodīgu policistu skaitu. Tātad ieguvums būs lielāks.

    Reklāma