Web Analytics
More
    Reklāma

    Turpinās pieteikšanās konferencei “Atvērtas tehnoloģijas un viedi risinājumi”

    Jaunākie raksti

    Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) aicina informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares profesionāļus, uzņēmējus, valsts un izglītības iestāžu darbiniekus un citus interesentus 28. janvārī piedalīties konferencē “Atvērtas tehnoloģijas un viedi risinājumi”.

    Konferences mērķis ir dalīties zināšanās un diskutēt par to, kā dažādās jomās Latvijā notiek viedu tehnoloģiju izmantošana, uzsverot drošības, privātuma, datu uzglabāšanas un pārvaldības aspektus.

    Reklāma

    Vairāk kā 200 IKT nozares eksperti dalīsies pieredzē par iespējām un izaicinājumiem, kas saistīti ar viedu savienotu procesu ienākšanu ikviena cilvēka, uzņēmuma, pilsētas un valsts ikdienā.  Būtisks priekšnoteikums, lai, radot viedus risinājumus, nodrošinātu iekārtu un platformu sadarbspēju ir atvērtu tehnoloģiju un atvērtu standartu izmantošana.

    “Latvijas rīcībā nav nedz plašu teritoriju, nedz liela iedzīvotāju skaita, nedz arī ievērojamu dabas resursu. Lai veiksmīgi izdzīvotu starptautiskas konkurences apstākļos, mums jābūt gudriem un visu laiku jāattīstās. Turklāt, daudzi no izaicinājumiem nākotnē, tai skaitā atvērto standartu un tehnoloģiju izmantošana, drošība, privātums, datu apstrāde būs jautājumi, kas jārisina visai nozarei sadarbojoties, tāpēc ceram, ka konference būs nozīmīgs solis ekspertu un interesentu pieredzes apmaiņā,“ skaidro LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs.

    Viens no jautājumiem, kas konferencē tiks  apspriests ir mākoņpakalpojumi. Vadošais datu centru nozares pārstāvis DEAC sadarbībā ar laikrakstu Dienas Bizness veicis pētījumu, kur aptaujājot Latvijas IT nozares vadītājus, noskaidrojis, ka tikai 33% no visiem aptaujātajiem ikdienā izmanto mākoņpakalpojumus. Par galvenajiem iemesliem mākoņpakalpojumu izmantošanai respondenti minējuši iespēju ērti piekļūt datiem no jebkuras vietas, ekonomisko faktoru, kas tiek panākts ar izmaksu optimizāciju IT infrastruktūras uzturēšanai, kā arī iespēju elastīgi un operatīvi palielināt izmantojamo jaudu.

    “Šodien mēs redzam, ka mākonis vairs netiek uztverts kā kaut kas svešs un nepieejams, taču patērētāji ir samērā kūtri lēmuma pieņemšanas posmā. Latvijas IT nozare nesteidzas ieviest jauninājumus, tirgū ir salīdzinoši maz publiski pieejamu un  praktisku realizācijas vai veiksmīgu ieviešanas piemēru. Tas potenciālajiem lietotājiem vieš šaubas, piemēram, par datu drošību mākonī. Turklāt, kūtri ir arī vietējie pakalpojumu sniedzēji, piedāvājot tikai to, pēc kā ir pieprasījums tirgū,” atklāj DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

    Konferences laikā tiks pasniegtas LATA balvas par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā. Apbalvojumi tiks pasniegti trīs kategorijās: atvērtākā iestāde; izcilākais atvērto tehnoloģiju risinājums biznesā; būtiskākais ieguldījums atvērto tehnoloģiju popularizēšanā.

    Pasākums notiks Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1. Ieeja brīva. Pieteikties iespējams līdz 22. janvārim LATA mājas lapā: http://lata.org.lv/konference2016/ Pasākuma tiešraide būs pieejama portālā Delfi.

    Pasākumu atbalsta SIA “Digitālās ekonomikas attīstības centrs” (DEAC), IBM, Clusterpoint, Hitachi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma