Web Analytics
More
    Reklāma

    GoPro sarūk pārdošanas apjomi un darba vietu skaits

    Jaunākie raksti

    Sporta kameru ražotājs GoPro gada laikā nav spējis pārdot pietiekamu kameru skaitu, tāpēc nāksies no darba atlaist 7% darbinieku. GoPro nav liels uzņēmums, bez darba apliks aptuveni 105 cilvēki. Nesen GoPro nācās samazināt Hero4 Session kameras cenu, jo reti kurš izvēlējās sev tik dārgu sporta kameru.

    GoPro apgalvo, ka pēdējā ceturkšņa laikā nopelnīti 435 miljoni dolāru, kaut analītiķi prognozēja vismaz 510 miljonu peļņu. GoPro pats bija plānojis vēl lielāku peļņu. Sagaidāms, ka 3. februārī GoPro oficiāli paziņos par ienākumu kritumu un darbinieku skaita samazināšanu. Tiek pieļauts, ka GoPro atlaiž darbiniekus, jo plāno turpmāk pārdot vēl mazāku sporta kameru skaitu.

    Reklāma

    Tiek uzsvērts, ka salīdzinoši dārgās GoPro kameras no tirgus izspiež daudz lētāki citu ražotāju piedāvājumi. Xiaomi Yi kamera maksā daudz mazāk par GoPro, piedāvājot visai līdzvērtīgu video uzņemšanu. Sporta kameru tirgum pievienojušies arī neskaitāmi citi sporta kameru ražotāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kļūda
    14.01.2016 12:50

    bez darba apliks aptuveni 105 cilvēki. ko tad viņiem apliks?

    sa
    14.01.2016 13:40

    šitais sporta kameru bums ir jocīgs – štruntīgas kvalitātes un neērtas vadības verķi par normālu kameru cenu!:O

    aigi
    14.01.2016 14:33
    Reply to  sa

    A ir varianti? Ja gribi filmēt kustībā, nekas labaks nav izdomāts. GoPro attēla kvalitāte ir viena no labākajām, bet forma vizdebīlākā. Kārtīgs klucis uz ķiveres. Pašam ir Midland attēla kvalitāte ir pieņemama, bet liekas, ka būs jāsagaida kāds jaunums no Replay XD.

    Uldis M.
    14.01.2016 16:43
    Reply to  aigi

    Kas jums visiem ir pret to GoPro formu?! Nu un ka klucis? Pateicoties plašajam aksesuāru klāstam to kluci var daudz ērtāk visur pievienot nekā kaut kādu trubas gabalu kura vienīgā ērtā vieta ir ķiveres sāns un tas arī viss, visur citur GoPro klucis ir pateicīgāks!

    aigi
    14.01.2016 19:43
    Reply to  Uldis M.

    Nu GoPro tikai var likt uz krūtīm. Visur citur tā ir lieka bura. Session ir labāks variants,bet cena un baterija visu sagrauj.

    Uldis M.
    15.01.2016 09:25
    Reply to  aigi

    Jā jā – esmu dzirdējis stāstus par aerodinamiku un GoPro… nez, var jau būt ka tad kad piedalies sacensības kur ir lieli ātrumi un katra sekundes simtdaļa no svara, ka tad varbūt kaut ko tā kamera arī bremzē…
    Bet nu normālos apstākļos un ātrumos, cik es esmu saskāries – nedz braucot ar kartingiem, nedz slīdot no kalna, nedz minoties ar ričuku – neesmu sajutis aerodinamisku diskomfortu… manuprāt tur jāpārsniedz vismaz 100km/h lai sajustu atšķirību starp GoPro un tievāku kameru…

    KKTK
    15.01.2016 10:31
    Reply to  aigi

    Precīzāk, GoPro visur citur ir tosteris :)

    davfreim
    14.01.2016 19:34

    Esmu pāris reizes lietojis, cena ir padārga, ok bilde ir ok, lietošana gan nav viegla, ja iepriekš neesi piešāvies. Bača ļoti švaka, manos ieskatos. Kaut kas smagi trūkst, vienīgais visi stiprinājumi ļoti pārdomāti.

    Jack
    14.01.2016 20:51

    GoPro ir super kameras. Manuprāt, labākā bilde ir GoPro 3+ Black. Paziņam ir GoPro 4 Black, tā filmē lieliski, bet, kad salīdzina ar 3+ Black, tad šķiet ka ceturtajai kaut kāda neliela migliņa pa virsu. Ceturtajai vienīgi ļoti patīkams un viegli saprotams interfeiss.
    Session vispār ir mēsls. No shit, ka neviens nepērk. Paskatieties video testus. Tā kamera filmē krietni sūdīgāk par lētāko GoPro 3 white. Vienīgais interesantais tai kamerei ir forma, bet kvalitāte mēsls priekš “jaunākā” modeļa.

    3+ Black, manuprāt, ir labākā no Hero kamerām šobrīd.

    Žans
    15.01.2016 03:00
    Reply to  Jack

    Bija man GoPro 3+ Silver, subjektīvi, bet iPhone 5s filmē tikpat labi, ja ne labāk(vismaz krāsas iPhone 5s ir krietni labākas).

    KKTK
    15.01.2016 10:35
    Reply to  Žans

    Sūds dan gopro gan tavs aifons. man DSLR filmē krietni labāk!

    Juti sarkasmu? Nejauc vienā katlā dažādas specifiskām situācijām radītas iekārtas.

    Bet es reiz balsoju par Contour, jo tam bija visērtākā filmēšanas ieslēgšana/izslēgšana. Nebija tie tipiskie gopro sākuma selfiji, ka jālūr vai spīd lampiņa :D

    Rubenis
    17.01.2016 10:48
    Reply to  Žans

    Ok, pielīmēsim tavu iPhone 5s pie ķiveres, blakus go pro un iesim braukāt ar veikbordu. Redzēsim kurš varēs nodrošināt labāku attēlu. Ja iPhone protams vispār varēs kaut ko parādīt pēc peldes sālūdenī.

    Reklāma