Web Analytics
More
    Reklāma

    Gemius publicē jaunāko blogu topu

    Jaunākie raksti

    Starptautiskais interneta izpētes uzņēmums Gemius ir publicējis 2015. gada rudenī apmeklētāko Latvijas blogu topu. Pārliecinošu pirmo vietu topā ieņem jaunpienācējs – izklaides blogs fenikssfun.com. Arī otrajā vietā jaunums – mūzikas blogs parmuziku.lv, bet trešajā vietā ierindojas iepriekšējā topa līderis – tehnoloģiju blogs Kursors.lv.

    Latvijas blogu topa mērījumos sevi piesaka un stabilu pirmo vietu ar ievērojamu apmeklētāju skaita pārsvaru ieņem izklaides blogs fenikssfun.com, ko novembrī ir apmeklējuši 160 500 interneta lietotāji no datoriem. Izklaides blogs fenikssfun.com tika izveidots 2014. gada septembrī un bloga pamatlicēji ir Ieva Bite, Mārtiņš Opmanis un Artūrs Mednis, novērojot, ka Latvijā tobrīd nebija neviena bloga vai lapas, kas veidotu interesantu, izklaidējošu un pozitīvu saturu bez dzeltenām ziņām, baumām, politikas, skandāliem un slavenībām. Vismaz 50 procenti bloga satura ir pašu domāts, veidots vai kūrēts, kā arī liels fokuss tiek likts tieši uz Latvijas lokālo saturu – par Latvijas vietām, jauniem uzņēmumiem vai citām interesantām iniciatīvām.

    Reklāma

    “Mēs gribējām radīt jaunu, mazu mediju, kur paša satura patērēšana arī ir izklaide, kā arī tā varētu būt lieliska platforma mums pašiem dažādiem satura eksperimentiem, praksē pārbaudot teorijas vai jaunas idejas”, skaidro Artūrs Mednis. “No pirmās dienas blogs fokusējās uz sociālo tīklu lietotājiem, radot saturu ar kuru cilvēki gribētu dalīties savos sociālajos tīklos. Vairāk kā puse mūsu lasītāju nāk no mobilajiem telefoniem, tāpēc ieviešot jebkādus tehniskos uzlabojumus vai jaunus satura formātus, vai tie būtu testi, listes, aptaujas vai jebkas cits, mēs primāri domājam par to, kā tas strādās uz mobilajiem telefoniem, cik viegli mūsu apmeklētājiem būs lietot lapu. Cenšamies domāt par apmeklētāju ērtībām, padarot fenikssfun.com lietošanu maksimāli ērtu. Patiesībā, mēs pat bannerus lapā ieviesām tikai pirms mēneša, bet domājam no tiem tomēr atteikties, jo ticam, ka pats saturs strādā labāk”.

    Otrajā vietā ar 40 700 lietotājiem ierindojas cits jaunpienācējs – nekomerciāls mūzikas blogs latviešu valodā parmuziku.lv, kuru veido vairāki neatkarīgi Latvijas mūzikas žurnālisti – Aiga Leitholde, Alise Pabērza, u.c. Parmuziku.lv pastāv, pateicoties Latvijas mūziķu un mūzikas ierakstu producentu pašiniciatīvai, ar biedrības “LaIPA” atbalstu.

    Topa trešo pozīciju ieņem tehnoloģiju blogs Kursors.lv (galvenais redaktors – Kristaps Skutelis), kas novembrī piesaistījis 21 600 interneta lietotājus no datoriem. Salīdzinot ar 2015. gada pavasara mērījumiem, Kursors.lv auditorija ir augusi par 32 procentiem. Par 40 procentiem lielāka auditorija (19 500 lietotāji) novembrī apmeklējusi arī Ingas un Ērika Dalibu dzīvesziņas blogu iinnu.lv, kas topā ieņem ceturto vietu. Topa piecinieku noslēdz vēl viens jaunpienācējs – Kristīnes Kleinbergas – Ankravas blogs tava-pasaule.lv ar 13 100 lietotājiem no datoriem. Blogs aptver tādas tēmas kā praktiskā astroloģija, praktiskā psiholoģija, veselīgs dzīvesveids un ezotērika.

    gemius rudens blogu tops_2015

    Top 20 blogu vidū ienāk arī Ances Annas Šternbergas blogs par un ap veselību, gan fizisko, gan emocionālo – topivesels.lv, ko novembrī apmeklējuši teju 5 000 lietotāji. Blogu topam pievienojas arī mārketinga komunikācijas un sabiedrisko attiecību blogs 7guru.lv ar gandrīz 4 000 lietotājiem un Kristīnes Z. jeb “Vārdotājas” blogs par latviešu valodu un pareizrakstību – vardotaja.blogspot.com ar aptuveni 3 000 apmeklētājiem.

    Līdz ar jaunu blogu ienākšanu rudens topā, zemākas vietas nekā iepriekšējā topā ieņem tādi blogi kā alksn.is, stulbums.com, karijs.lv u.c. Tikmēr no mērījumiem izstājas neformālās izglītības attīstības biedrības „Soli pa solim” blogs solipasolim.lv.

    Pateicoties jaunienācējiem, ir ievērojami augusi kopējā 20 populārāko blogu auditorija. Novembrī blogu apmeklētāju skaits pārsniedz 250 000 lietotāju slieksni apmeklējumos no datoriem (ņemot vērā pārklāšanos) un tie ir 18 procenti no Latvijas interneta lietotājiem vecuma grupā no 7 līdz 74 gadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bibis
    12.01.2016 16:13

    Kur Cehs?

    12.01.2016 16:17
    Reply to  Bibis

    Atkal izvēlējās nepiedalīties topā.

    PurvaVelns
    12.01.2016 16:38

    apsveicu ar otro vietu, fenixfans nav blogs. (nu jūs ar so, so…) :D vispār… kolerējot citus rādītājus, es pat teiktu, ka esat pirmajā vietā.

    x
    12.01.2016 16:46

    cirkulis – tas ir jaunais statoils?

    Raivis Rasnačs
    12.01.2016 16:52

    Man jau liekas, ka Kursors.lv ir izteikts ziņu portāls nevis blogs. Parasti jau blogus veido cilvēku viedokļi nevis preses relīzes.

    12.01.2016 16:56

    Nu nav jau tā, ka mums šeit ir tikai preses relīzes. Mēs gana daudz gatavojam arī paši savu saturu. Un preses relīzes te ir galvenokārt tāpēc, ka mums ir ļoti liela un silta sirds. Proti, gribam jums sniegt pēc iespējas vairāk informācijas :)

    Raivis Rasnačs
    12.01.2016 17:02

    PR nav nekas slikts, arī ar tādu lasāmvielu vajag pabarot lasītāju. Man te pietrūkst tā saucamās redaktora slejas, kur autors rakstos pats paspriedelē par kādu tēmu. The Verge ir izteikti daudz tāda veida satura. Protams, tur vajag jau savu ‘skillu’ žurnālistikā, bet tas būtu jauks pienesums portālam.

    13.01.2016 21:43

    Vajag arī laiku :) Būs!

    8bitnebula
    12.01.2016 17:04

    Gemius laikam tā īsti vairs nenošķir – kas ir komercblogi (apmaksāts saturs; produktu/pakalpojumu reklamēšana utml.) un kas ir tas īstais, vecais, labais – blogs, kuru entuziasts papildina ar “dzīves pieredzes stāstiņiem”.

    13.01.2016 11:17
    Reply to  8bitnebula

    Nedomāju, ka viss ir tik vienkāršojami. Tu piemini privātos blogus (emuārus), tomēr tas nav vienīgais blogu tips. Kursoru jau es arī joprojām uzskatu par blogu, tomēr tā eksistenti cenšamies atpelnīt arī komercializējot daļu mūsu darba. Nedomāju, ka ir tik vienkārši novelkama līnija starp to kas ir un kas nav blogs.

    davfreim
    12.01.2016 17:13

    fenikssfun.com ir viena pretīga tenku lapele, kurā tiek publicētas entās puspatiesības un klaji meli, tāpat kā dieviete.lv, ko daududzi šēro @Facebook, pretīgi lasīt rakstus, kuros ir tik daudz kļūdu un nepatiesības.

    vārds
    12.01.2016 17:50
    Reply to  davfreim

    Nupat pirmo apskatījos. Kur pretīgās tenkas un pusmeli?)Protams, neko vērtīgu arī neatradu.

    davfreim
    12.01.2016 18:26
    Reply to  vārds

    Ir ik pa brīdim tādi raksti, facebookā šēro no tā fenikssfun.com tur ir arī visādi veci smieklīgi sū, kas paņemti no youtube, uzrakstīts pievilinošs virsraksts un sabāztas 20 reklāmas, kuras lec virsū līdz tiec līdz youtube video :)

    edGars
    15.01.2016 13:57

    a mums viss labi ;) (noskrien.lv)

    15.01.2016 14:16
    Reply to  edGars

    Jā, es jau kuro reizi skatos, ka jums ir ļoti labi pārējie rādītāji atskaitot apmeklējumu. Proti, lapu skatījumi un vietnē pavadītais laiks. Malači, tā turpināt!

    Reklāma