Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus X apskats

    Perfekts izmērs piecu collu ekrāna viedtālrunim!

    Jaunākie raksti

    OnePlus X netiek pozicionēts kā „flagmaņu killeris”, un tieši tāpēc šis varētu būt pareizais risinājums tiem, kuri vēlas savā kabatā vēl nedaudz pieejamāku, simpātisku viedtālruni, kas spēj izcelties uz citu fona. Iepriekš OnePlus bija jūsmiņu un tehnoloģiju entuziastu zīmols, bet kopš ceļi ar Cyanogen šķīrās, arī vienkāršie ļaudis sākuši interesēties par OnePlus.

    OnePlus man asociējas ar nepārdomātiem mārketinga trikiem, tomēr uzņēmums ir spējis radīt un noturēt interesi par saviem viedtālruņiem. Jā, daudzi potenciālie pircēji ir atmetuši OnePlus ar roku, jo viedtālruņus vismaz sākotnēji nav tik vienkārši iegādāties. Tomēr OnePlus dažreiz atļauj iegādāties savus ražojumus.

    OnePlus X 008

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop ar OxygenOS UI
    • Ekrāns: AMOLED, 5.0 collas, 1080 x 1920, ap 441 ppi, skrambudrošs Corning Gorilla Glass 3 ekrāns, 71.3% ekrāna attiecība pret kopējiem viedtālruņa izmēriem
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 801, četri 2.3 Krait 400 kodoli, Adreno 330 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 128 GB (izmanto SIM2 slotu)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G (band 3 1800 MHz, band 7 2600 MHz un band 20 800 MHz) LTE Cat.4
    • Kameras: 13 megapikseļi, fāzes nobīdes autofokuss, HDR. 1080p ar 30 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, divas SIM kartes vai viena SIM un microSD karte
    • Izmēri un svars: 140 x 69 x 6.9 mm, 138 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 2525 mAh
    • Krāsas: melns, ierobežotā daudzumā arī keramikas
    • Cena: 269 eiro internetā

    OnePlus X 003

    Izskats un uzbūve

    OnePlus X ir iepakots gandrīz karaliskā kastītē. OnePlus gājis Apple iemīto taciņu un iepakojuma kaste lēnām izslīd ārā, kad to tur aiz kastes vāka. OnePlus X aiz stūriem aizķerts iepakojuma virspusē. Iepakojumā atradīsi arī plakanu microUSB uzlādes vadu, 2A sienas uzlādes adapteri un tā saucamo bumperi.

    OnePlus X uzbūvē izmantots metāla rāmis ar stikla aizmugures noformējumu. Ekrānu sargā Corning Gorilla Glass 3, turklāt tam ir noapaļotas malas, kas piedod viedtālrunim vēl papildus šarmu. Gluži kā Sony Xperia, arī OnePlus X saņēmis jau rūpnīcā uzlīmētu aizsargplēvi uz ekrāna, lai to pirmos mēnešus pasargātu no skrambām.

    Manuprāt, OnePlus X ir pareizais viedtālruņa izmērs tiem, kuri nicina 5.5 collu flagmaņus – no aptuveni 4.7 collu viedtālruņa uz OnePlus X pāriet nebūs nekādu problēmu, jo OnePlus X ekrāns aizņem gandrīz visu viedtālruņa priekšpusi, attiecīgi arī kopējie viedtālruņa izmēri ir nelieli.

    OnePlus X 017

    Viedtālruni apjož metāla rāmis, kurā iegrieztas 17 rievas. Izskatās superīgi! Metāla apmale zaigo visās varavīksnes krāsās. Diemžēl to fotogrāfijās ietērpt neizdevās. Teorētiski pieejama OnePlus X versija ar keramikas aizmugures noformējumu, bet šādi izveidotu OnePlus X skaits un pieejamība ir ierobežota. OnePlus X versija ar keramikas aizmuguri tiks izgatavota 10 000 eksemplāros. Keramikas OnePlus X versija maksās papildus 100 eiro.

    Zem OnePlus X ekrāna atrodamas skārienjūtīgas ekrāna vadības pogas, tomēr tās var izvēlēties ignorēt, jo OnePlus X iespējams vadīt arī ar ekrānpogām. Diemžēl atsevišķi no ekrāna izdalītās vadības pogas nav izgaismotas, tāpēc ērtāk būs izmantot ekrāna pogas, nedaudz zaudējot no ekrāna laukuma.

    No OnePlus 2 (un būsim godīgi – arī no iPhone) pārmantota fiziska skaņas profilu poga, ar to varēsi pārslēgt OnePlus X klusuma vai skaļu zvanu signālu režīmā.

    OnePlus X 024

    Izmantotais AMOLED ekrāns nedaudz atpaliek no Samsung Super AMOLED tehnoloģijas. OnePlus X ekrāns no sāna izskatīsies viegli zilgans, tomēr kopumā pret ekrānu nav vispār nekādu iebildumu. Liels, pat milzīgs pluss ir OnePlus X ekrāna spēja būtiski samazināt spilgtumu, tāpēc tumsā tas nemēģinās lietotājam izsvilināt acis.

    Jāatzīst, ka OnePlus X varētu būt viens no šī gada simpātiskākajiem un labāk nostrādātajiem viedtālruņiem. Te pat HTC būtu no kā mācīties. Ražotājs izvēlējies pieturēties pie pārbaudītām uzbūves niansēm, OnePlus X neatradīsim ne USB Type-C, ne arī kādu citu izvirtību. Uzskatu sevi par nedaudz lielāka izmēra viedtālruņu piekritēju, bet daudzi citi priekā par OnePlus X izmēriem lēkās kā traki pa istabu. OnePlus X izmēru ziņā ir jūtami mazāks par 5.0 collu ekrāna HTC One A9.

    OnePlus X uzrādīja visai viduvējus darbības laikus ar vienu uzlādi. Patīkami, ka gaidstāves režīmā OnePlus X ir ļoti taupīgs, tomēr ekrāns paņems savu, tāpēc filmu skatīšanās un tīmekļa pārlūkošana ar vienu uzlādi būs iespējama aptuveni septiņas stundas.

    Viedtālrunis nav nekāds parastais “ķīnietis”, OnePlus X saņēmis visas pie mums nepieciešamās 4G mobilo sakaru tīmekļa frekvences, kas ir viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem Meizu un Xiaomi viedtālruņiem. Nedaudz mazāk spējīgs būs Wi-Fi bezvadu tīmeklis, jo Wi-Fi ir tikai b/g/n un trūkst 5 GHz frekvences.

    OnePlus X 006

    OxygenOS

    OnePlus pirmsākumos uzņēmums ieguva atpazīstamību ar CyanogenMod uzstādīšanu mums interesantajos pārdošanas tirgos, tomēr šobrīd OnePlus ir novērsies no CyanogenMod, dodot priekšroku pašbūvētai OxygenOS saskarnei.

    OnePlus X ir pirmais ražotāja viedtālrunis, kas atnācis ar Android 5.1.1 Lollipop, ko sedz OxygenOS 2.1 versija. Jaunākā OxygenOS 2.x versijas nodrošina vairākus būtiskus uzlabojumus – lietotņu pieejas tiesību liegšanu, Waves MaxxAudio skaņas signāla apstrādi, SwiftKey Keyboard, pielāgojamas ikonu tēmas, manuālus kameras iestatījumus un pat RAW atbalstu dažām trešo pušu kameras lietotnēm, piemēram, Camera FV-5. Sagaidāms, ka drīzumā OnePlus izveidos arī OxygenOS, kam pamatā būs Android 6.0 Marshmallow.

    Diemžēl OxygenOS nav iekļauta latviešu valoda, kas man sākotnēji radīja pamatīgu neizpratni. Toties var sacīt, ka OxygenOS ir veiklākā redzētā Android saskarne ar ražotāja pielāgojumiem. Gandrīz neticami, bet šķita, ka OxygenOS darbojas par kādu nieku veiklāk, nekā Motorola gandrīz tīrā Android saskarne. Man pat šķita, ka OnePlus X darbojas patīkamāk par LG Nexus 5X.

    Dažas Android 6.0 Marshmallow nianses jau ieviestas esošajā OxygenOS 2.1 versijā. Minētās lietotņu pieejas ir patīkama nianse, kas piesaistīs tehnoloģiju entuziastu prātus. OnePlus X spēj reģistrēt žestu ievadi arī ar izslēgtu ekrānu. Izzīmētajiem burtiem nav nekāda sakara ar piedāvāto iespēju – O palaiž kameru, V ieslēdz LED zibspuldzīti.

    OnePlus X 025

    No Motorola aizņemts Ambient paziņojumu ekrāns, tikai šogad Motorola nohaltūrējuši, izmantojot IPS ekrānus, kamēr OnePlus X uzstādītais AMOLED paziņojumu rādīšanas laikā tikpat kā netērē enerģiju, jo tiek iedegti vien pāris pikseļi.

    OxygenOS piedāvā arī pāris vizuālus pielāgojumus, varēsi parotaļāties ar LED paziņojumu gaismiņas krāsu. Kopumā par OnePlus izveidoto OxygenOS ir tikai labi iespaidi.

    Procesors un ātrdarbība

    OnePlus X aprīkots ar labāko no 32-bitu procesoriem Qualcomm Snapdragon 801, kas papildināts ar 3 GB RAM. OnePlus X saņēmis to pašu procesoru, kas atrodams pirmajā OnePlus One modelī, tomēr ražotājs OnePlus X procesoru ir nedaudz zemtaktējis. Ikdienas veiktspējā nekādas problēmas tas nerada, iespējams, ka tādējādi tiek iegūta ilgāka darbība ar vienu uzlādes reizi.

    Pats visai ilgi sabiju kopā ar līdzīgi aprīkotu viedtālruni, kas gan bija saņēmis 2 GB RAM, tomēr no aizgājušiem laikiem palikušas tikai labas atmiņas. Šobrīd izmantotais Snapdragon 810 ir neuzticamāks ikdienas partneris, turklāt Snapdragon 810 ir tieksme pārkarst filmēšanas laikā, kas man šķiet nepiedodami. Ar Snapdragon 801 un 3 GB RAM pietiks arī prasīgam lietotājam.

    Šeit piebildīšu, ka OnePlus X no 16 GB atmiņas brīvi ir 9.0 GB, no 3 GB RAM lietotājam būs pieejami 1.7 GB, kas ir uzskatāms par pieņemamu apjomu.

    Sintētiskās veiktspējas testos OnePlus X uzrāda visai piezemētus rezultātus zemtaktētā procesora dēļ. OnePlus X paspēj piekāpties HTC One A9, turoties līdzās OnePlus One modelim. Daudzviet OnePlus X jaudas tiek pielīdzinātas Nexus 5 un Nexus 6 iespējām. Man gan kopumā OnePlus X šķiet labāka izvēle.

    Kamera

    OnePlus X ieguvis 13 megapikseļu kameru ar f/2.2 objektīvu, kā arī 8 megapikseļu pašiņu kameru. Galvenā kamera saņēmusi ISOCELL tehnoloģijas sensoru, kas it kā piedāvājot k\rāsu atveidi, attēla asumu un dinamisko diapazonu, kad to salīdzina ar BSI sensoriem. Interesantākais OnePlus X kamerā ir fāzes nobīdes autofokusa sistēma, kas atrodama arī dažos pēdējo mēnešu flagmaņos.

    OnePlus X kamerai ir Clear Image iespēja, kas uzņem 10 fotogrāfijas, tās apvieno vienā, iegūstot it kā būtiski labāku attēlu. Pāris reizes ar šo iespēju paspēlējos, bet tā arī līdz galam nespēju ieraudzīt milzīgo ieguvumu. Attēls varbūt ir nedaudz asāks, bet Facebook ielādētās bildes nevar atšķirt vienu no otras.

    OnePlus X foto 026 OnePlus X foto 024

    Diemžēl OnePlus X kamera uzrādīja visai augstus trokšņu līmeņus pat gaišā dienas laikā. Kameras lietotne, visticamāk, trokšņus mēģina slāpēt ar pēcapstrādi, tomēr tā attēlus papludina, piešķir tiem ne pārāk patīkamu sapņainuma efektu. Protams, tam ir izeja – izmantot kādu Google Play veikalā atrodamu kameras lietotni, kas ļauj uzņemt RAW (DNG) un pēcāk pašam plosīties ar fotogrāfiju apstrādi. Mani nevilina ne viena, ne arī otra iespēja.

    OnePlus X foto 020 OnePlus X foto 021

    OnePlus X nepiedāvā 4K video uzņemšanu, arī 1080p izšķirtspējā būs pieejami vien 30 kadri sekundē. Attēls ir visai viduvējs, kaut no OnePlus X tika sagaidīta būtiski augstāka video kvalitāte.

    Kopumā OnePlus X kamera nu nemaz nav slikta. Diemžēl viedtālrunis pie manis sabija ļoti tumšā laikā, tāpēc arī fotogrāfijas varētu nesniegt ideālu priekšstatu par OnePlus X spējām.

    Konkurenti

    OnePlus X lielākie konkurenti varētu būt aptuveni divus gadus seni flagmaņi – OnePlus One, Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2, Xperia Z3 vai LG G3. Konkurenti arī saņēmuši to pašu vai līdzvērtīgu procesoru, tiem ir 2 līdz 3 GB RAM un vairākiem arī salīdzināma uzbūve.

    OnePlus X piekāpjas ar kameras spējām, toties spēj piedāvāt konkurētspējīgu cenu. Gandrīz visi konkurenti būs vismaz 50 eiro dārgāki. Līdzīgā cenā pieejams LG G3 ar 32 GB atmiņu un 3 GB RAM. Diemžēl LG G3 nav tik kompakts kā OnePlus X, nevaru komentēt arī par LG G3 šībrīža darbību. Tā iznākšanas laikā LG G3 bija problēmas ar saskarnes darbināšanu visai augstās ekrāna izšķirtspējas dēļ.

    Manuprāt, OnePlus X nav super iekārojams, tā cena nav salīdzinoši ļoti zema, tomēr savu pircēju OnePlus X noteikti spēs atrast.

    OnePlus X 027

    Noslēgumā

    OnePlus X noteikti nav dēvējams par flagmaņu killeri, vismaz ne šī gada flagmaņu. OnePlus ir paveicis perfektu darbu ar OnePlus X uzbūvi un izskatu, daudzus pircējus vilinās minimālie viedtālruņa izmēri. OnePlus X ar savu 5.0 collu ekrānu ir tika par 2 mm garāks un 2 mm platāks, kad to salīdzina ar 4.7 collu iPhone 6. Turklāt OnePlus X ir AMOLED ekrāns, kas līdzīgā cenu kategorijā nemaz īsti nav atrodams.

    OnePlus X piedāvā nedaudz novecojušu, bet vēl arvien gana stabilu procesoru kopā ar 3 GB RAM. Pietiks it visam. Iespējams, varētu vēlēties 32 GB atmiņu, ko līdzvērtīgā cenā piedāvā LG G3. Akumulatora darbība nav ne izteikti laba, ne arī kritiska.

    OnePlus X 023

    Man milzīgs, pozitīvs pārsteigums bija OnePlus izveidotie OxygenOS operētājsistēmas pielāgojumi. Negaidīju, ka OnePlus būs spējīgi izveidot tik plūdenu un atturīgu saskarni. Vismaz nosaukums par to neliecina. Attālināšanās no Cyanogen varētu pat būt nākusi par labu OnePlus.

    Bet no OnePlus X kameras biju gaidījis vairāk. 13 megapikseļu kamera veido pieņemamas fotogrāfijas, tomēr varētu vēlēties zemākus trokšņu līmeņus un mazāk agresīvu trokšņu slāpēšanas algoritmu, kas visu padara nedaudz dūmakainu un sapņainu. Dīvaini, ka DNG izmantošanai ir nepieciešams uzstādīt cita izstrādātāja veidotu lietotni.

    OnePlus X 019

    Protams, vienmēr ir iespējams atrast dažādus mīnusus, tomēr šoreiz uzskatu, ka OnePlus izdevies paveikt lielisku darbu ar X modeli. Tas nav saņēmis šaubīgas USB pieslēgvietas un citas mārketinga ārišķības, cena saglabāta pieņemos apmēros. OnePlus X iespējams iegādāties ražotāja mājaslapā vienu reizi nedēļā bez ielūgumiem. Teorētiski būs pieejams arī keramiska aizmugures noformējuma modelis, tomēr tā cena būs augstāka un pieejamība – zemāka.

    Perfekts izmērs piecu collu ekrāna viedtālrunim!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    8
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    08.01.2016 09:47

    Skaļruņu izvietojums ir izcils. Liec telefonu uz kuras puses gribi, bet tumbas paliek brīvas un skaņa neapslāpēta.

    PurvaVelns
    08.01.2016 12:12

    ironizē?

    Raivis Rasnačs
    08.01.2016 14:15
    Reply to  PurvaVelns

    Nē. Tas patiesi, manuprāt, ir izcils izvietojums.

    Kurlander
    08.01.2016 11:01

    Jā, nav saprotams latviešu valodas iztrūkums. Lai nu angļu vai krievu mēle nav problēmas, tomēr telefonā prasās dzimtā valoda.

    Uhanam U100, kad pirmo reizi par to apvaicājos ķīniešu i-veikalā, arī nebija, bet kamēr norisinājās ‘presale’, šie pievienoja arī latviešu valodu.

    KKTK
    08.01.2016 13:53

    Tātad par to naudu jāpērk ir Xperia Z2, jo tajā ir daudz labāka bača un kamera. Ja?

    08.01.2016 13:58
    Reply to  KKTK

    Grūti pasacīt, Z2 būs izmēros brangāks un ar diezgan vāju ekrānu, kas ir paliels Z2 mīnuss. Viss cits gan ir līdzīgi vai labāk.

    KKTK
    08.01.2016 14:14
    Reply to  Artis Abols

    Nu tad izmēros mazāks ir pirmais Compact. Ja var sadzīvot bez Android 6 un bez gorilla glaz.

    x
    08.01.2016 14:52
    Reply to  KKTK

    Starp citu, kāpēc vajag plēvi ja ir GG? Izdabāt pircējam, piedāvājot “pirmās plēves” iespēju?

    08.01.2016 15:49
    Reply to  x

    Ja nu kādam patīk… Sony Xperia jau arī ir cietās plēves daudziem modeļiem. Forši – telefons var piedzīvot teju otro dzimšanas dienu ar jaunu/nesaskrāpētu ekrānu. Plēve it kā arī palīdzot pret sadauzīšanu.

    08.01.2016 15:47
    Reply to  KKTK

    Pirmais Compact ir ar 4.3 collu ekrānu. OP X tomēr ir 5.0 collas. Nejaucam divas dažādas izmēru klases.

    Rubenis
    10.01.2016 10:11
    Reply to  Artis Abols

    Plēves ne tik ļoti, bet Tempered glass gan pasargā pret kritieniem. Ir kritis tā, ka saplīst uz ekrāna uzliktais tempered glass, bet ekrāns paliek vesels.

    11.01.2016 11:27
    Reply to  Rubenis

    Bieži esmu uz tiem stikliem skatījies, vai Tu nevarētu nofotografēt, kā tas uz telefona izskatās?

    Rihards Lapiņš
    08.01.2016 18:25

    Vai Latvijā ir oneplus pārstāvji? Vai ir iespēja tos labot uz garantiju?

    08.01.2016 18:29

    Jāsūta atpakaļ uz OnePlus.

    Aivars Rapša
    13.01.2016 07:49

    Vai kāds zinošāks cilveks var pateikt, vai, pasutot tel. no oneplus.net, pie saņemšanas ir jāmaksā PVN un muitas nodeva?

    Aivars Rapša
    13.01.2016 08:21
    Reply to  Aivars Rapša

    Pašiverējot pa oneplus.net forumu, škiet, ka tomēr nav jāmaksā, jo Eiropai pārsvarā sūta no UK noliktavas

    Lauris Špats
    13.01.2016 09:58
    Reply to  Aivars Rapša

    Tieši tā – nekas nav jāmaksā, tikai piegādes izdevumi. Sūta no UK.

    kalnlv
    18.01.2016 12:27
    Reply to  Aivars Rapša

    Rekur laba ziņa: https://forums.oneplus.net/threads/its-here-free-standard-shipping-on-oneplus-net.424668/

    Sūtīju savu OnePlus 2 no (gearbesta) samaksāju 4 eur par piegādi.

    Aivars Rapša
    18.01.2016 13:53
    Reply to  kalnlv

    Jā, tiešam super ziņa. Zinātu, ka tā būs, nedēļu pagaidītu :)

    Aivars Rapša
    21.01.2016 08:02
    Reply to  kalnlv

    Oneplus pierādā, ka ir tiešām uz klientu vērsts uzņēmums, ņemot vērā viņu jauninājumu, proti bezmaksas piegādi, viņi atgrieza man 20 EUR par piegādi, jo biju dažas dienas pirms jauninājuma ieviešanas pasūtījis OP x, lieki piebilst, ka ar preci arī esmu apierināts :)

    kalnlv
    22.01.2016 18:55
    Reply to  Aivars Rapša

    Jā, tas viņiem raksturīgi.

    Lauris Špats
    13.01.2016 09:52

    Starp citu, man ir ienākušies 3 ielūgumi uz šo aparātu, ja kādam vajag – dodiet ziņu!

    Santa
    22.01.2016 13:54
    Reply to  Lauris Špats

    Sveiks. Es ļooooti vēlos vienu ielūgumu !

    Lauris Špats
    22.01.2016 17:43
    Reply to  Santa

    Atsūti meilu uz lauris.spats@gmail.com

    mnx
    22.01.2016 09:13

    Ja ir nepieciešamība un gribi nopirkt aparātu kaut kad, izņemot otrdienu ( laikam), ir pieejami ielūgumi. Pats esmu jau pasūtījis šo One Plus X, draudzene sajūsmā!

    Krišjānis
    07.09.2016 13:31

    Sveiki! Varbūt kādam ir lieks ielūgums lai šo aparātu nopirktu ne tikai otrdienā? Ja ir – lūgums sūtīt uz emailu jesuswithpants@yahoo.com. Paldies!

    Reklāma
    Perfekts izmērs piecu collu ekrāna viedtālrunim!OnePlus X apskats