Web Analytics
More
    Reklāma

    Lenovo gada laikā iznīcinās Motorola zīmolu

    Jaunākie raksti

    Milzīgā tehnoloģiju izstāde CES 2016 nes ne tikai interesantas un prieka vēstis. Šogad Lenovo nodevīgi paziņoja, ka 2016. gada laikā tiks izskausts Motorola zīmols, no tā pāri paliks vien “Moto” un “M” logotips, kas nonāks uz atsevišķiem augstas klases Lenovo veidotiem viedtālruņiem. Turpmāk visi Lenovo viedtālruņi tiks izlaisti ar Lenovo nosaukumu.

    Motorola zīmols kļuva pazīstams visā pasaulē divtūkstošo gadu vidū, kad tika izlaista Motorola Razr telefonu sērija. Kopš tā laika uzņēmums ir piedzīvojis pāris spilgtus mirkļus, nonākot Google rokās un izlaižot pirmo kaut cik jēdzīgo un lēto Android viedtālruni Motorola Moto G. Google īpašumā Motorola sabija divus gadus, pēc tam uzņēmumu nopirka Lenovo.

    Reklāma

    Šobrīd Lenovo apgalvo, ka no Motorola arī nākotnē pircējiem paliks pieejamas visas uzņēmuma iestrādnes, dizaini, Android operētājsistēmas tīrība un programmatūra. Kā tas izskatīsies dzīvē, Lenovo sīkāk neatklāja.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    08.01.2016 12:21

    Nekā briesmīga tajā nav. Ja kāds rada teicamus produktus, to veiksme nav atkarīga no zīmola. Nav jāmēģina iekonservēt pagātni, ir jāpaļaujas uz pircējiem, kuri izvēlas vai ignorē to, ko tiem piedāvā tirgus.

    Vārds
    08.01.2016 13:06

    Ak bērni, bērni t.i. raksta autors. Citāts iespārda – “Motorola zīmols kļuva pazīstams visā pasaulē divtūkstošo gadu vidū, kad tika izlaista Motorola Razr telefonu sērija.” Patiesībā firma pazīstama daudz daudz senāk. man pašam 1997. gadā bija lielisks Motorola GSM aparāts. Kompānija bija lielākais mobžu ražotājs pasaulē līdz pat kādam 1999. gadam. Bet autors toreiz droši vien vēl pamatskolas solā sēdēja, un nevar zināt tādas lietas.

    08.01.2016 13:52
    Reply to  Vārds

    Teikums ņemts no avota. Man arī tas šķita neprecīzs, bet lai nu paliek.

    Principā jau Motorola ir mobilo sakaru bāzes staciju ražotājs un (vismaz pirms Google laikiem) neskaitāmu ar mobiliem sakariem saistītu patentu īpašnieks.

    Arī GSM pirmsākumos Motorola bija pazīstams zīmols, bet ir viens BET. Jo Moto zīmolu 1997. gadā savās kabatās nēsāja nesalīdzināmi mazāks cilvēku skaits, nekā divtūkstošajos. Iespējams, tāpēc ir šāda info no avota.

    ProxyFromDeep
    08.01.2016 15:46
    Reply to  Artis Abols

    90tajos , protams bija mazāk telefonu , jo tad tie vēl bija gana dārgi un pat varētu teikt elitāri …
    bāzes stacijas , tāpat kā paši mobilie telefoni un cita sakaru un industriālā tehnika it tikai DAĻA no t.s. “portfeļa”
    starpcitu , neesmu sīkāk gan pētijis , bet ja nemaldos – vismaz mūsu platuma grādos motorolas tīkla infrastruktūra jeb mobilo bāzes stacijas ir liels retums .
    jo tur lauvas tiesu noēd Nokia-Siemens , agrāk Ericsson un mūsdienās Huawei .

    anyway – “avots” ir nofeilojis …

    Deace Duck
    09.01.2016 15:27
    Reply to  Artis Abols

    Labi tavi avoti.Par paša galvu neizteikšos, tik nekritiski pārpublicējot idiotu apgalvojumus, tu zem sitiena paliec aboslūti visus savus turpmākos rakstus. Pēc šīs pērles vienkārši neticēs nevienam tavam vārdam.Man ko sākt kursoram rakstīt vēstures apskatus? Lai apgaismotu tos kuri domā ka pirms iPhone sazinājās tikai ar dūmu ugunskuru palīdzību. Kā advancēts lietotājs no 1993.gada, es tiešām daudz ko atceros.

    Vārds
    09.01.2016 18:06
    Reply to  Deace Duck

    Ej nu, nav jau teoloģija vai kodolfizika, kur nepieciešama īpaša precizitāte.

    Oskars
    08.01.2016 18:42
    Reply to  Vārds

    motorolla timeport .Mans labākais mob . Vienīgajiem no visiem vibrozvans reāli vibrēja nevis vairāk skanēja . Patika diktafona funkcija . Kad pirmais nobeidzās pirku tādu pašu lietotu ( jauni vairs nebija ) bet tur kaut kas saknē bij brāķis .

    ProxyFromDeep
    08.01.2016 13:23

    Ak , vai ..
    ” pazīstams visā pasaulē divtūkstošo gadu vidū” ….
    Motorola , protams nobuksēja savulaik piesardzīgi turoties pie “analogajiem un citiem” standartiem ( kamēr citi , piemēram Nokia ieleca GSM vlcienā un galu galā atņēma lielākā ražotāja laurus ) , bet teikt , ka V3 jeb Razr ir Pirmais solis …
    Tad jau var apgalvot , ka pirmie sakarīgie Apple un Android aparāti ir radīti tikai pagājušogad :D

    Kurlander
    08.01.2016 13:43

    Kāda jēga, nopirkt zīmolu par bargu naudu lai pēc tam to iznīcinātu.
    Var taču pārdot atkal tālāk un vismaz kādu pusmiljardiņu nopelnīt.
    Viņi taču šo zīmolu arī it kā pirka lai zem tā pārdotu savu preci Rietumos.

    bombelats
    09.01.2016 23:59
    Reply to  Kurlander

    Zīmols, vismaz šajā gadījumā, nav tik vērtīgs, kā patenti, kas nāk kopā ar to. Un gan jau, ka gudrās anal_ītiķu galvas ir izskaitļojušas, ka tirgot divus zīmolus, kas pie tam konkurē, nav izdevīgi. Potenciālā peļņa, vecīt, un viss. RIP Motorola!

    davfreim
    08.01.2016 14:13

    Motorola liekas daudz vilinošāks nosaukums nekā kaut kāds Lenovo… Arī grafiski izskatīgāks un skanīgāks.

    Janis
    08.01.2016 18:52
    Reply to  davfreim

    Nu, jā Ļjoņa zīmols izklausās tā jancīgi, bet tajā paša laikā tas ir pie mums Latvījā, un pieņemu, ka Motorolas un Lenovo uc ražotāji domā, ka Latvija ir Krievija un krieviem Ļjoņa skan pa pirmo :D

    bombelats
    10.01.2016 00:20
    Reply to  davfreim

    Tas, varbūt, tik baltajiem, tobiš anglo-sakšu-germāņu mēlēs runājošajiem tā šķiet, bet šķībacaino ta-i izloksnē tas o-t-o-r-o skan šausmīgi un pircējus atbaidoši. Tas tā, neesmu lingvists, nevienu vārdu Āzijas valodās nezinu, tikai pārdomas. ?

    ProxyFromDeep
    11.01.2016 03:37
    Reply to  bombelats

    2000šajos Motorola āzijā bija ļoti labās pozīcijās un āzijas tirgum radija daudz interesantus modeļus : gan Linux viedtālruņus ( a1200 , e680 un līdzīgi ) gan arī
    manuprāt “ikoniskā” startac reinkarnāciju startac2004 . šķiet ka Motorola Aura ( sveiks Vertu ) arī galvenokārt tika paredzēta āzijas tirgum .

    nav šiem bail no tā vārda :)

    Deace Duck
    09.01.2016 15:47

    Starp citu avotam nav ne vainas. Problēma slēpjas kādā galvā. Paskatījos oriģinālu, nu kur tik perversi var izkropļot rindkopu, pazaudējot visu jēgu un uzrakstot absolūtus melus:

    Motorola has experienced the highs and lows of the smartphone market starting with their invention of the cell phone. That was followed by the success of the Motorola DynaTAC establishing the market for mobile phones. Just before the advent of smartphones, Motorola’s Razr flip phone ruled the roost in the mid-2000s.

    jeb

    Motorolai bija kāpumi un kritumi sākot jau no mobilo telefonu izgudrošanas. Piemēram ar Motorola DynaTAC tikai aizsākta mobilo telefonu ēra (mobilo tirgus), un īsi pirms viedtālruņu parādīšanās 2000šo gadu vidū, Motorolas atvāžamais modelis Motorola Razr rullēja, jeb noteica toni mobilo telefonu “ballītē”

    Respektīvi šeit kā piemēri ir pieminēti divi Motorolas “zvaigžņu mirkļi”

    Iziņa A.Ābolam DynaTAC sērija tika ražota laika posmā no 1984 līdz1994.gadam.

    Kristapa vietā par šo skribelējumu, nemaksātu ne centa un sāktu ļoti rūpīgi sekot visiem citiem autora garadarbiem.

    09.01.2016 16:22
    Reply to  Deace Duck

    Paldies par komentāru! Lūkosim uzlabot mūsu darbu!

    bombelats
    10.01.2016 00:12
    Reply to  Deace Duck

    Diemžēl tā ir. Un šī nav pirmā reize līdzīgām kļūdām, Vajadzēja jau uzreiz norādīt, kad piefiksēju. Un tās dažas reizes ir par tēmām, ko kaut cik pārzinu. Kursors sāk iekarot informācijas avota vietu, uz kuru paļaujas, izmanto un, iespējams, pat atsaucas citi. Šādas brutālas kļūdas var būt letālas.

    Deace Duck
    10.01.2016 13:06
    Reply to  bombelats

    Dari ko darīdams dari to labi. Ja ir mazākās aizdomas par kādu faktoloģisku neprecizitāti pārbaudi citus avotus. Nezini, neesi pārliecināts -pajautā tam kas zin. Ko A.Šķēle teica jaungada runā? Izgludini bikses, nopļauj nātres ap māju, iztīri zobus un mācies valodas.

    Jūs esat atbildīgi par tiem kurus esat pieradinājuši.

    ProxyFromDeep
    11.01.2016 03:39
    Reply to  Deace Duck

    DynaTAC ražoja arī pēc 1994 ( ir kautkur cietņos bilde ar dinataka modifikācijas MSN kodu pēc kura sanāk augusts1995 ) .
    Līdz kuram gadam precīzi , to gan nepateikšu – šī info gana smagi meklējās ..

    Reklāma