Web Analytics
More
    Reklāma

    LG Nexus 5X apskats

    Lētais Nexus nemaz neiznāk tik lēts, toties ir sakārtota kamera un brīnišķīgi darbojas pirkstu nospiedumu lasītājs.

    Jaunākie raksti

    LG šogad piedāvā pēc kārtas jau trešo Nexus sērijas ierīci. Iepriekš no ražotāja esam redzējuši Nexus 4, Nexus 5 un tagad arī Nexus 5X. Varētu uzskatīt, ka Nexus 5X aizpilda daļēji par budžeta klasi dēvējamo viedierīču segmentu, kur nesniedzas Android One spējas, bet vēl arī nesākas Nexus 6P flagmaņa pasaule.

    LG ar Nexus 5X nākas balansēt uz naža asmens – pircējiem nāksies pierādīt, ka Nexus 5X ir labāks par Nexus 5, jo līdzības tehniskajā specifikācijā ir pārāk lielas. Izskatās, ka Google šoreiz uzspieda LG viedtālruņa dizainu un tehniskās nianses, visai maz manevru iespējas atstājot ražotāja ziņā.

    Šogad Nexus nāk ar veselu jaunumu gūzmu – jauna lādētāja pieslēgvieta, pirkstu nospiedumu lasītājs ar pilnu Android integrāciju un Android Pay iespējām, beidzot nedaudz sakārtota lielākā Nexus sērijas nespēja – švakā kameras darbība. Diemžēl palikušas arī dažas ne tik labās īpašības: augstā cena Eiropā, nav bezvadu uzlādes, kamera tomēr nevar gluži sacensties ar šī gada flagmaņiem, daudzi pārmet microSD kartes pieslēgvietas neesamību.

    Nexus 5X 009

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marhsmallow
    • Ekrāns: IPS LCD 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 423 ppi, Corning Gorilla Glass 3 skrambu drošs ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808, divi 1.82 GHz Cortex-A57 kodoli un četri 1.44 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 418 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16, 32 GB, microSD nav
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 12.3 megapikseļi, 4032 x 3024, 1.55µm pikseļa izmērs, HDR, divkrāsu LED zibspuldze, sejas noteikšana, lāzera autofokuss. 2160p ar 30 fps, 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu lasītājs Nexus Imprint
    • Izmēri un svars: 147 x 72.6 x 7.9 mm, 136 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 2700 mAh
    • Krāsas: melna, balta, zilgana
    • Cena: aptuveni 440 eiro par 16 GB modeli

    Nexus 5X 013

    Izskats un uzbūve

    Nexus 5X ir drusku pelēkā pele, it īpaši tumšās krāsas viedtālrunis. Nedaudz izceļas pirkstu nospiedumu lasītāja atrašanās vieta, bet pārējais viss ir traki neinteresants. Nexus 5X priekšpuse ir viegli sajaucama ar Motorola viedtālruņiem, jo tiem visiem ir iegriezti skaļrunīši priekšējā aizsargstiklā.

    Aizmugurē ir nedaudz no kopējām korpusa līnijām izlecoša kameras acs un pirkstu nospiedumu lasītāja vietu apzīmējošs sudrabots gredzens. Manuprāt, nedaudz neveiksmīgi izvietota ekrāna slēgšanas poga, tā ir par augstu, tāpēc šķiet nevajadzīgi sarežģīti sasniedzama. Toties ekrānu var atbloķēt arī uzliekot pirkstu uz nospiedumu lasītāja. Vēl aizmugurē ieraudzīsi divkrāsu LED zibspuldzi un no LG flagmaņiem ņemtu lāzera autofokusu. Kameras izvietošana blakus pirkstu nospiedumu nolasītājam paredz to, ka kamera vienmēr būs noķellēta, tāpēc to der pirms fotografēšanas notīrīt katru reizi.

    Nexus 5X ir tikai 136 gramus smags, kas to padara par vienu no vieglākajiem viedtālruņiem ar 5.0… 5.2 collu ekrānu.

    Nexus 5X 001

    Kā jau gaidījām, Nexus 5X apakšdaļā ir USB Type-C pieslēgvieta. Tā ir vienlaikus laba un arī slikta ziņa, jo, par spīti Eiropas centieniem uzspiest vienotu uzlādes standartu, ierasto microUSB (precizitātei: USB Type micro-B) ir aizstājis USB Type-C. Turklāt Nexus 5X USB Type-C vadam abos galos ir jaunā standarta spraudņi, attiecīgi arī sienas lādētājs nederēs no vecā viedtālruņa. Tāpat telefonu nevarēsi uzlādēt no datora ja vien tas nebūs jaunais Apple MacBook. Protams, citi būtu gribējuši pārejas periodu ar iespēju izmantot esošas sienas uzlādes ierīces, tomēr ar Nexus 5X tā vis nebūs.

    USB Type-C standarts ir ieviesis pamatīgu apjukumu tehnoloģiju nozarē. Ar līdzi nākošo Nexus 5X aksesuāru klāstu viedtālruņa uzlādes iespējas nav plašas. Lādētājs ar visu vadu būs jānēsā līdz, Google ir uzsvērusi, ka lēti, nezināmu ražotāju USB Type-C standarta lādētāji var neatbilstoši lādēt viedtālruni un to sabojāt. Par vienu pašu USB Type-C vadu nāksies šķirties no aptuveni 10 dolāriem līdz pat 30 dolāriem par Belkin ražotu vadu. Šī problēma daļēji atrisināta Nexus 6P modelī, kuram līdzi nāk arī USB Type-C pāreja uz USB Standart-A (ierastais USB, kas atrodams galddatoros, klēpjdatoros, sienas uzlādes adapteros utt.)

    Nexus 5X 007

    USB Type-C izraisītās jukas neatvieglo arī Nexus 5X neesošā bezvadu uzlāde. LG Nexus 5 un pat LG Nexus 4 bija bezvadu uzlādes pionieri, tāpēc šis solis ir grūti izprotams.

    Ekrāns

    Noteikti pamanāmākā nianse ir Nexus 5X IPS LCD tehnoloģijas 5.2 collu ekrāns ar 1080 x 1920 izšķirtspēju un aptuveni 423 ppi ekrāna punktu blīvumu. No LG gribējās sagaidīt kādu interesantāku ekrānu, tomēr arī šis ekrāns ir spilgts, ar pieņemamu krāsu atveidi. Izmantotā IPS LCD ekrāna tehnoloģija nekādus milzu pārsteigumus nerada. Normāls ekrāns ar visai ierastu izšķirtspēju.

    Nexus 5X 017

    Iespējams, ka LG pats sāk zaudēt savā cīņā, jo ekrāna sānu apmales nav vairs tik plānas, cik pierasts no LG flagmaņiem sagaidīt. Tās vēl arvien ir plānas, bet kādu laiku atpakaļ apskatītais Huawei P8 “uz aci” piedāvā jūtami plānākas apmales. Huawei P8 ekrāna tehniskās nianses ir ļoti tuvas Nexus 5X. Saules gaismā Nexus 5X ekrāns izskatās pablāvs. Tātad iekštelpās no Nexus 5X sagaidām patīkamu, ļoti detalizētu attēlu, bet ārā sākas problēmas ar atspīdumiem un kontrastu.

    Manuprāt, ne īsti ideāli darbojās Nexus 5X automātiskais ekrāna izgaismojuma līmeņa sensors. Tumsā tas ekrānu padarīja ļoti tumšu, gaismā – nepamatoti spilgtu. Visu laiku nācās doties uz augšējo rīkjoslu un pielabot Nexus 5X sensora kļūdas.

    Saskarne un lietotnes

    Beidzot tiekos ar plikiņu Android 6.0 Marshmallow. Operētājsistēmas jaunākā versija nekādus pārsteigumus nesniedz, tā visnotaļ atgādina Lollipop, dažviet iestatījumos ir pa kādai niansei, bet tās tiešām ir nianses. Ātrumā Marshmallow sajaukt ar vecāko Lollipop ir ļoti vienkārši.

    Nexus 5X ir pirmais redzētais Android viedtālrunis, kurā tiek uzsvērti ikmēnešu jauninājumi, kas labo nesen atklātās operētājsistēmas ievainojamības. Nexus 5X izmēģināšanas laikā tik tiešām atnāca novembra labojums, kas aizņēma 6.8 MB, tā uzstādīšanai nācās pārstartēt viedtālruni. Iepriekš apskatītais HTC One A9 arī it kā kvalificējās ikmēneša jauninājumu saņemšanai, arī One A9 ir Android 6.0 Marshmallow, tomēr neatminos redzējis atsevišķi izdalītu ikmēneša jauninājumu informāciju.

    Android 6.0 Marshmallow atnesis līdz ne tikai viedtālruņa satura teorētisku šifrēšanu, bet arī reālu iespēju viedtālruni aizslēgt, lai tas startējoties pieprasītu ievadīt PIN kodu vai izzīmēt shēmu. Bez paroles ievadīšanas nemaz nevar tikt līdz sākuma ekrānam.

    Lietotņu klāsts, protams, ir minimāls. Google varēja atturēties no ofisa lietotņu uzspiešanas, bez viss pārējais (kā jau ierasts) nāk komplektā ar pieejas nodrošināšanu Google Play veikalam.

    Lietotājam ir pieejami 10.7 GB vieta atmiņā (16 GB Nexus 5X versijai), kā arī no 2 GB RAM brīvs ir tieši 1 GB. Manuprāt, tas nav diez ko „nexusīgi” – vecajos Nexus 4 un Nexus 5 no 2 GB RAM brīvi bija ja nemaldos 1.3 GB, varbūt pat vairāk.

    Līdz ar Android 6.0 Marshmallow pie mums ir atnākušas vairākas jaunas, patīkamas operētājsistēmas nianses. Viena no tām tiek dēvēta par Doze, tā pielāgo katrai lietotnei pieejamo jaudu un nepieciešamo piekļuvi tīmeklim gaidīšanas režīmā. Doze ik pa laikam ļauj lietotņu aktivizēšanos un piekļuvi internetam, bet tas notiek pēc Android prāta, nevis kad lietotne sagrib darboties.

    Marshmallow jaunums ir arī paziņojumu ekrāna Ambient display (to pat varētu dēvēt par melnbaltu slēgekrānu) parādīšana, kad ierīce tiek kustināta. Līdzīgi šobrīd strādā arī Motorola un Lumia viedtālruņi, parādot pulksteņa laiku un paziņojumus.

    Android 6.0 Marshmallow ieviesis piekļuves prasīšanu lietotāja datiem. Manuprāt, tā nav perfekti ērta iespēja, jo absolūts vairākums lietotāju prasījumu ignorēs un atļaus, pat nepapētot nianses. Android Pay iespējas pie mums pārbaudīt nav iespējams.

    Veiktspēja un akumulators

    LG Nexus 5X darbina Snapdragon 808 procesors, kas tiek uzskatīts par šī gada prātīgāko izvēli – pietiekami jaudīgs un neslimo ar Snapdragon 810 problēmām. Nexus 5X saņēmis tikai 2 GB RAM, ko daudzi varētu uzskatīt par soli atpakaļ, jo tāds pats operatīvās atmiņas apjoms bija arī Nexus 5 un pat Nexus 4.

    Ātrdarbībai par labu nāk 1080p ekrāna izšķirtspēja. Salīdzinājumam LG G4 flagmanī ar to pašu tehnisko specifikāciju LG izvēlējās uzstādīt augstākas izšķirtspējas ekrānu, kas īsti par labu veiktspējai nerunāja.

    Sintētiskās veiktspējas testos Nexus 5X turas tuvumā citiem šī gada flagmaņiem ar līdzīgiem procesoriem. Vēl zemākas izšķirtspējas ekrāns ir tikai Xperia Z5 Compact, kas arī ir iemesls nedaudz labākiem rezultātiem atsevišķās disciplīnās.

    Nexus 5X uzstādītajam Snapdragon 808 procesoram ir tieksme paplucināt akumulatoru nedaudz vairāk, nekā plānots. Nexus 5X spēs noturēties ar vienu uzlādi pie dzīvības vienu pilnu, veiktspējīgu dienu, bet neko diži vairāk no viedtālruņa gaidīt nevajadzētu. Google nav parūpējies par enerģijas taupīšanas iespējām, pieejama vien Marshmallow operētājsistēmas iebūvētā, samērā agresīvā enerģijas taupīšana, kas ikdienai īsti neder. Atgādināšu, ka Nexus 5X saņēmis Li-Po 2700 mAh akumulatoru, kas jūtami zem šī gada flagmaņu akumulatoru ietilpībām, jauda un ekrāns dara savu.

    Atļaušos atklāt, ka Kristaps arī izmēģināja Nexus 5X un atzina, ka viņa lietošanas paradumi Nexus 5X nosēdina ātrāk nekā vienas darba dienas laikā. Jāpiekrīt, ka akumulators ir par mazu mūsdienu prasībām un nekādas viltīgas Marshmallow operētājsistēmas enerģijas taupīšanas iespējas to neatsver. Pilnīgā tukšgaitā tikko atiestatīts, atjaunināts Nexus 5X ar ievietotu SIM karti diennaktī noēd vismaz 35% enerģijas, kas ir ļoti daudz. Marshmallow enerģijas taupīšana ir izsmiekls.

    Nexus 5X 011

    Fotogrāfijas

    LG Nexus 5X saņēmis iepriekš neredzētu Sony IMX377 attēlu veidojošu kameras sensoru ar 12.3 megapikseļiem. Toties pikseļu izmērs 1.55 µm uzskatāms par lielu, un arī matrica atbilst Sony Xperia Z sērijas flagmaņiem ar 1/2.3” izmēru. Nexus 5X no LG pārņēmis arī lāzera autofokusu, kas nāk palīgā sliktākos izgaismojuma apstākļos.

    Nexus 5X kameras lietotne ir pārāk vienkāršota, tā piedāvā tikai aktivizēt HDR un zibspuldzi. Toties Marshmallow operētājsistēma ļauj izpausties, dodies uz Play Store lietotņu veikalu, ielādē mīļoto kameras lietotni un kamerai varēsi iestatīt arī 1/8000 līdz 1/5 sekundi slēdža laiku.

    Kā jau varēja cerēt, samērā lielā matrica un mazais pikseļu skaits dod savu artavu labā attēla detalizācijā sliktākos gaismas apstākļos. Jāatzīst, ka detalizācija viedtālruņa kamerai būtu dēvējama par perfektu. Labākā izgaismojumā varētu vēlēties plašāku dinamisko diapazonu, bet to var aizstāt ar HDR režīma aktivizēšanu.

    Nexus 5X spēj uzņemt 2160p un 1080p ar 30 kadriem sekundē vai 720p ar 120 kadriem sekundē. Teorētiski Sony IMX377 sensoram bija jāpiedāvā mans mīļākais izmērs – 1080p ar 60 kadriem sekundē, bet tas šoreiz palicis ārpus iekavām. Skaņa nez kāpēc ir mono, kaut tīmeklī atrodama informācija, ka Nexus 5X ir divi mikrofoni.

    Manuprāt, Nexus 5X saņēmis perfekti sabalansētu kameru. Diemžēl ar megapikseļu skaitu ražotāji vairs daudz zemāk doties nevarēs, jo 4K izšķirtspējai ir nepieciešama aptuveni 9 megapikseļu matrica. Iespējams, ka 2016. gadā beidzot sagaidīsim, ka kāds ražotājs ievietos viedtālrunī lielāka izmēra matricu.

    Konkurenti

    LG Nexus 5X cena nav pārlieku rosinoša 16 GB modelim bez microSD pievienošanas iespējām. LG G3 ar visai līdzvērtīgām iespējām maksās nieka 270 eiro. LG G3 saņems Marshmallow jauninājumu, viedtālruņa kamerai ir lāzera autofokuss un pat optiskā attēla stabilizācija.

    LG G4 32 GB versija maksās zem 400 eiro un šis jau ir pavisam moderns viedtālrunis ar identisku procesoru, līdzvērtīgu kameru un labāku ekrānu. Ar Snapdragon 810 aprīkotais LG G Flex2 liektais viedtālrunis tīmeklī maksā 285 eiro. Tam ir veiksmīgi izvēlēta kamera ar optisko attēla stabilizāciju, ekrāna un korpusa liekums. Nedaudz pieklibo materiālu kvalitāte un arī varētu vēlēties labāku akumulatora darbību ar vienu uzlādi, bet LG G Flex2 ir spēcīgs Nexus 5X pretinieks.

    Ļoti tuvu Nexus 5X maksās Samsung Galaxy S6 un nedaudz dārgākais Galaxy S6 edge. Abi modeļi atšķiras ar noliektajiem ekrānu stūriem, bet tas arī ir viss. Galaxy S6 ir pārsteidzoši spilgts un pat dabiski krāsains ekrāns. Galaxy S6 edge, protams, izceļas ar noapaļotām ekrāna malām. Lētākais internetā rodamais Galaxy S6 maksās ap 450 eiro par 32 GB modeli, Galaxy S6 edge 32 GB modelis – ap 530 eiro.

    Nexus 5X 010

    Noslēgumā

    Visai dīvaina situācija ir ar Nexus zīmolu. Šiem Google garadarbiem bija jābūt lētiem, vismaz tā mēs esam raduši, bet Nexus 5X īsti lēts nav izdevies Eiropas tirgum, kaut arī Nexus 5X vēl ir lētākais no šī gada Nexus sērijas.

    Manuprāt ir vairāki palieli mīnusi, kas liktu vairākkārt apsvērt Nexus 5X izvēli. 16 un pat 32 GB mūsdienām bez microSD pievienošanas iespējām nav diez ko grandiozs apjoms. 2 GB RAM arī liek raukt uzacis. Ikdienu var pamaitāt USB Type-C pieslēgvieta, kas arī ir vienīgā Nexus 5X uzlādes iespēja. Papildus lādētāja un vada iegāde, lai tos turētu darbavietā, var Nexus 5X cenu pacelt visai tuvu 500 eiro. Bezvadu uzlādi Nexus 5X varam nemeklēt. Lādētāja problēmu aktualizē īsā akumulatora darbība.

    No Nexus 5X nekādus uzbūves brīnums negaidīju, tomēr ekrāna bloķēšanas pogas izvietojums nav nekāda raķešzinātne vai pusmēnesi krāsnī turēts keramikas korpuss, kas pārvērties metālā.

    Pozitīvās Nexus 5X iezīmes ir kameras spējas, kā arī visai ērtais pirkstu nospiedumu lasītājs. Protams, nevajadzētu piemirst, ka Nexus spēj piedāvāt visus Android jauninājumus, padarot šo viedtālruni par vienu no drošākajiem tirgū.

    Atļaušos Nexus 5X uzskatīt par atsvaidzinātu Nexus 5, kas demonstrē Marshmallow operētājsistēmas jaunās iespējas, tomēr tas nav solis uz priekšu. Nexus 5X trūkst būtisku jaunievedumu un jaudas, šis drīzāk ir labi noslīpēts vidējas klases viedtālrunis. Turklāt nedrīkst piemirst, ka Nexus 5X nākas piekāpties Nexus 6P modelim, lai pēdējais spētu pamatīgi izcelties.

    Lētais Nexus nemaz neiznāk tik lēts, toties ir sakārtota kamera un brīnišķīgi darbojas pirkstu nospiedumu lasītājs.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    27.11.2015 13:36

    Google īsti nav ar ko pārsteigt. Nexus 4 laikā, tā pārsteidza ar savu cenu, kas bija krietni zem vidējās tābrīža flagmaņa cenas. Nexus 5 bija ļoti labs Nexus sērijas turpinātājs. Bet starp Nexus 5 un Nexus 5X ir ļoti daudz ūdeņu aiztecējis. Tagad ļoti labu tālruni (bez kompromisiem) var atrast arī Mid-range cenu kategorijā, un arī Low-end cenu kategorijā var atrast lietojamus tālruņus.
    Nexus 5X ir bez “odziņas” un pazūd lielajā vidējās klases tālruņu burzmā.

    Purvavelns
    27.11.2015 13:51
    Reply to  Prusljix

    a kā tad, vai 4.2 zilzobis nav odziņa? :D

    Ar4ibalts
    27.11.2015 13:58

    Manam Nexus 5 pat no 16GB pieejami 12.55Gb, izskatās, ka šie ir iemetuši kaut kādu lēto ķīnieša atmiņas čipu, un cenu uzskrūvējuši

    reiny
    27.11.2015 14:48

    Es vēl sēžu uz Nexus 4, bet nu jau savu būs nokalpojis (baterijas, kameras un vairs nenākošo atjauninājumu dēļ). Ļoti cerēju uz šo modeli. Tagad nevaru saprast vai ir vērts upgreidoties. Dzelžu līmenī lētāku alternatīvu var atrast. Bet nu tie garantētie apgreidi pāris gadu garumā… Kaut kā ļoti patīkami tomēr bija pat 3 gadus pēc telefona pirkšanas saņemt jaunāko Android versiju uzreiz pēc prezentēšanas.
    Līdz ar to var sanākt, ka atkal ar NEXUS varēs mierīgi izvilkt 3 gadus.

    Prusljix
    27.11.2015 15:13
    Reply to  reiny

    Arī nomainīju savu nexus 4 šogad. Man gan atteicās touch ekrāna lejasdaļā. Pirku tieši jauninājumu un 2gb rama dēļ savā laikā. Laika gaitā, gan sapratu, ka jauninājumu dēļ nav jēgas īsti pirkt tieši nexus, jo jauninājumus no 3.puses izstrādātājiem var laicīgi saņemt gandrīz visas populārās ierīces. Uz oficiālo romu visu gadu laikā sēdēju ļoti maz.

    Juris
    27.11.2015 15:09

    Piekrītu. Pats lietoju Nexus 4 gandrīz trīs gadus un tas vēl joprojām kalpo izcili. Protams, bez baterijas nolietojuma neiztikt un kamera arī uz citu mūsdienu telefonu fona ir jūtami novecojusi. Bet ja runājam par veiktspēju- nekādu problēmu. Šķiet, telefonu mierīgi varēs turpināt lietot vēl trīs gadus.

    Es domāju, Nexus 4 un Nexus 5 paliks vēstures grāmatās kā kvalitatīvi un tiešām veiksmīgi viedtālruņi. Man personīgi lielāka daļa jauno viedtālruņu nepārliecina.

    27.11.2015 15:35

    Arī kādreiz lietoju Nexus 4 cenas un 2 GB RAM dēļ. Patika arī materiāli un forma. Uzskatu, ka Nexus 5X nav nekur tālu ticis – kamera ir būtiski labāka, bet akumulators gan ir vienā līmenī ar N4 un pat vājāks.

    LG N5 neaizkustināja ar savu cenu, kaut arī tajā modelī bija kaut kad burvīgs.

    Motorola N6 ir par lielu un pie mums bija ļoti dārgs.

    27.11.2015 15:49
    Reply to  Artis Abols

    Nexus 4 vilcienā kaut kā netrāpīju, bet uz kādu laiciņu biju patiešām lepns Nexus 5 īpašnieks. Ja atskaita tā viduvējo kameru un vēl necilāko bateriju, patiešām baudāms telefons (melnais, jo tam korpuss mazāk slidens).

    Purvavelns
    27.11.2015 16:08

    kā telefons var būt baudāms? Baudāma var būt mūzika, sievietes, vīns, jūras šalkas vai putnu dziesmas… Mēs laikam vairs nefiltrējam pat domāšanas līmenī to, ko runājam. Un ar laiku arī tam sākam ticēt. Pērkam mantas, lai iegūtu baudu…

    27.11.2015 16:18
    Reply to  Purvavelns

    Te nav Satori.lv :)

    Purvavelns
    27.11.2015 16:22

    taisnīiba, nav gan. es par to (un nevis konkrēti par Tev), ka simts reizes atkārtojot kādu muļķību (“baudāms telefons”) tu sāc tam ticēt.

    27.11.2015 16:41
    Reply to  Purvavelns

    Atkal ieslēdzies pamācošais režīms?

    Purvavelns
    27.11.2015 17:45

    nu baudi vesels.

    27.11.2015 17:52
    Reply to  Purvavelns

    Paldies par atļauju.

    Rūdolfs Rancāns
    27.11.2015 22:44
    Reply to  Artis Abols

    Runājot par N6, to šodien štatu amazon pa 200$ pārdeva. Ellīgi pievilcīga cena.

    Raivis Rasnačs
    27.11.2015 15:55

    USB-C, protams, ir foršs un ērts konektors, bet man gribās domāt, ka nākošie 2 gadi būs nejaukais pārejas periods, kad ‘USB-B to USB-C’ adapteriem būs liels noiets un cilvēkiem lielas galvassāpes. Būs kā laikos, kad Nokia pārgāja no resnā konektora uz tievo. Un pa vidu vēl iemaisās OnePlus ar saviem kreisajiem kabeļiem, lai cilvēki nobeigtu visas savas ierīces.

    Krotow
    27.11.2015 18:30

    Joks ar nepareizo kabeli bija nejauks parsteigums no OnePlus puses. Vēl jautrāk būs, ja viņi izlaidīs jaunu kabeli – pareizu. To dabūs krāsot nevis sarkanā, bet kaut kādā citā krāsā, lai lietotāji ātrumā nesajauktu.

    Māris
    27.11.2015 16:12

    Jautājums ārpus raksta! Varbūt kādam ir informācija, kad Latvijā varētu būt pieejams Meizu pro 5?

    Purvavelns
    27.11.2015 16:18
    Reply to  Māris

    sameklē kādu rakstu par meizu un tur arī uzdod jautājumus!

    Timo
    27.11.2015 17:24

    Man žēl to cilvēku kuri pērk LG preci un domā ka nopirkuši kko labu, vēl vairāk žēl ka nexus nelav vērts savas naudas.

    rereiny
    27.11.2015 18:22
    Reply to  Timo

    Kāpēc nav tā vērts? Manā telefonu vēsturē (kādi 5 gab) kā reize NEXUS 4 ir vienīgais kuram pēc 2 gadu lietošanas tā īpaši neprasījā pēc jaunāka modeļa.
    Un arī tagad labāku prasās galvenokārt tikai fotokameras dēļ, jaunākas baterijas un 16GB vietā vajag 32.

    JPCS
    07.03.2016 17:50

    Pēc vērtējums viņam ir tikai viens mīnus, baterijas darbības ilgums. Ņemot vēra ka cena ir sākot ar 265eur, viņam nav īsti konkurentu.

    Reklāma
    Lētais Nexus nemaz neiznāk tik lēts, toties ir sakārtota kamera un brīnišķīgi darbojas pirkstu nospiedumu lasītājs.LG Nexus 5X apskats