Web Analytics
More
    Reklāma

    Motorola Moto X Style apskats

    Noteikti viens no veiksmīgākajiem šī gada flagmaņiem. Moto X Style vizuāli ir ļoti atturīgs, arī funkciju jomā varēja vēlēties kādu odziņu.

    Jaunākie raksti

    Moto X Style ir pirmais kārtīgais Motorola viedtālrunis, kas tapis zem Lenovo platās muguras. Kādam labskaņas dēļ ienācis prātā Moto X Style ASV nosaukt par Moto X Pure Edition, kam gan nav nekāda sakara ar saskarnes tīrību vai jebkādām citām programmatūras niansēm. Varam neskumt, šoreiz ASV pircējiem nekas labāks netiek piešķirts, vien cits nosaukums tam pašam telefonam.

    Moto X Style ir gandrīz īsts flagmanis, tomēr daži tam varētu nepiekrist. Motorola nav viedtālruni aplaimojusi ne ar vienu modernu nieciņu – pirkstu nospiedumu nolasītāja nav, infrasarkano staru raidītāja nav. Pat FM radio izpalicis, kas gan izmantotajai čipkopai tas nav nekāds pārsteigums. Motorola centusies nedaudz iepriecināt pircēju, iepakojumam pievienojot tā saucamo bumpera tipa maciņu un Turbo lādētāju. Lādētājs ir baigs ķieģelis, bet jāpriecājas, ka tāds vispār iekļauts komplektā, jo Moto G sērijas kastēs atrodams vien USB vads.

    Šobrīd Motorola vēl nav jaunajiem Moto X zīmola modeļiem sarūpējusi Marshmallow jauninājumu, mums nākas iztikt ar Android 5.1.1 Lollipop. Motorola vēl arvien cenšas saglabāt Nexus mazā brāļa statusu, bet tik lēnīga jauninājumu sagādāšana savam topa modelim nav gluži piedodama. Droši vien pāris mēneši līdz Marshmallow būs jāpaciešas.

    Moto X Style 004

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop (drīzumā gaidāms Marhsmallow jauninājums)
    • Ekrāns: IPS LCD 5.7 collas, 1440 x 2560, ap 520 ppi, Corning Gorilla Glass 3 skrambu drošs ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808, divi 1.8 GHz Cortex-A57 kodoli un četri 1.44 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 418 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 16, 32 vai 64 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G, NFC
    • Kameras: 21 megapikselis, 5248 x 3936, HDR, divkrāsu LED zibspuldze, sejas noteikšana, fāzes nobīdes autofokuss. 2160p ar 30 fps, 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera ar LED zibspuldzi
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, IP52 mitruma noturība, ātra akumulatora uzlāde (no 0 līdz 100% – 1 stundā un 15 minūtēs)
    • Izmēri un svars: 153.9 x 76.2 x 11.1 mm, 179 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3000 mAh
    • Krāsas: melna, balta
    • Cena: aptuveni 530 eiro par 32 GB modeli

    Moto X Style 009

    Izskats un uzbūve

    Gluži kā Moto X Play, arī Moto X Style ir visai pelēcīgs viedtālrunis. Ir acīm redzami, ka Motorola vēlas, lai pircējs apmeklētu Moto Maker mājaslapu un par nelielu, bet godīgu atlīdzību iegādātu riekstkoka vai bambusa aizmugures vāka noformējumu. Lai arī Moto X Style ir aplam līdzīgs nesen apskatītajam Moto X Play modelim, tomēr uzbūvē dārgākais un nedaudz lielākais Moto X Style ir pavisam cita opera – Moto X Style ietver metāla rāmis, arī ekrāna sānu apmales ir super plānas. Pat tik plānas, ka pie to lietošanas ir jāpierod. Aizmugures vāku sedz pacieta gumija. Neesmu īsti pārliecināts par iespēju to nomainīt mājas apstākļos, kaut gan Moto X Style aizmugures daļā ir aicinoša iedobīte, kas tā vien prasa, lai izmēģinātu spēkus viedtālruņa sadalīšanā.

    Kārtējo reizi šķiet, ka Motorola varēja izveidot nedaudz plānāku viedtālruni – 11.1 milimetrs padara Moto X Style par, šķiet, biezāko šī gada flagmani. Pat LG G Flex2 ar savu liekumu biezākajā vietā ir vien 9.4 mm brangs. Moto X Style attaisnojums nav meklējams pat akumulatora ietilpībā. Nez kāpēc Moto X Style ir saņēmis pamatīgi mazāku akumulatoru par iepriekš apskatīto, lētāko Moto X Play.

    Moto X Style 017

    Ekrāna bloķēšanas poga un skaļuma regulēšanas pogas izvietotas no ekrāna pa labi, ekrāna bloķēšanas poga ir rievota, lai to varētu ērtāk atšķirt no pārējām. Diemžēl visas pogas klusu grab, kas nebūtu pieņemami 530 eiro viedtālrunim. Pamatīgi izveidota microSD un nanoSIM karšu atvilktnīte, atvērtai atvilktnei var smuki redzēt noslēdzošā mehānisma darbību. Virs un zem ekrāna ir atveres, kas apzīmēt stereo skaļruņu atrašanās vietas, skanējums ir visai viduvējs.

    Motorola sola arī teorētisku Moto X Style ūdens noturību. Ūdens noturībai šoreiz ir tikai IP52 sertifikācija, kas nozīmē noturību pret putekļiem un noturību pret pilošu ūdeni. Visticamāk, Moto X Style necietīs, ja to lietosi lietus laikā, bet viedtālruni nedrīkst mērcēt glāzē, podā, vannā utt.

    Moto X Style 002

    Moto X Style mani nedaudz pievīla – 5.7 collas ar 1440 x 2560 izšķirtspēju un aptuveni 520 ppi ekrāna punktu blīvumu ir gana moderni. Protams, ekrānu sedz sānos noapaļots Corning Gorilla Glass 3 skrambu drošs ekrāna pārklājums, bet atkal izmantota IPS LCD tehnoloģija, kas neiet kopā ar Motorola izstrādāto viedo, aktīvo ekrānu. Tādējādi katru reizi tiek iedegts viss ekrāna izgaismojums, nevis tikai pāris pikseļi, kā tas iespējams AMOLED tehnoloģijas ekrānos.

    Moto X Style izmantotie materiāli ir ļoti augstvērtīgi, nedaudz vilties liek aizmugure gumijotais noformējums. Pat Samsung ar tādām vaļībām vairs nedrīkst māžoties. Diemžēl mums pat nav izvēles, Moto Maker pielāgojumi mums iet secen, atliek vien izvēlēties starp gaišāku vai tumšāku plastmasu.

    Moto X Style 015

    Saskarne un lietotnes

    Motorola nesteidzas un Moto X Style vēl nav saņēmis Android 6.0 Marshmallow atjauninājumu. Protams, no Marshmallow vizuāli uzlabojumi gan netiek gaidīti, tomēr būtu bijis patīkami iepazīties ar gandrīz tīru Android saskarni ar Motorola papildinājumiem. Viena no saskarnes nepatīkamajām niansēm nemainās – Motorola akumulatora procentuālo informāciju var ieraudzīt vien pavelkot augšējo rīkjoslu uz leju. Kādreiz Moto G pirmajai un otrajai paaudzi nācās pat uzstādīt vienu mikrolietotni, lai varētu apskatīt akumulatora atlikumu.

    Izskatās nedaudz pēc mazvērtības vai Ķīnas ražotāja kompleksiem – Motorola nav niekojusies un vieta atrasta ļoti daudzām Google lietotnēm, kuru skaitā ir pat ļoti daudz vietas aizņemošās Google Dokumenti, Google Izklājlapas un Google Prezentācijas. Būs arī iekļauts Google Disks un Google Tulkotājs. Visas minētās lietotnes ir atspējojamas, bet ne pilnībā atinstalējamas.

    Papildus ir pievienotas arī trīs Motorola lietotnes – Moto, Migrācija un Moto Connect. Pēdējās divas ir visai bezjēdzīgas, Migrācija, protams, palīdz pārvākties no vecā viedtālruņa, Moto Connect nodrošina savienojumus ar Motorola ražotiem aksesuāriem – Moto 360 pulksteni, Moto Pulse austiņām u.tml. Pamata Moto lietotne ir apgraizīta un piedāvā vien režīmu naktsmiera nodrošināšanai (lietotāju nevar sazvanīt vai var sazvanīt ar otro reizi, pieejams arī “baltais saraksts”).

    Moto X Style, protams, saņēmis viedo slēgekrānu, kas aktivizējas tuvinot roku vai pakustinot viedtālruni. Slēgekrānā tiek parādīti paziņojumi, nokavētie zvani. Manuprāt, viedais slēgekrāns aktivizējas pārāk bieži, kā arī tas pamatā paredzēts AMOLED tehnoloģijas, jo tiek ieslēgti tikai daži ekrāna pikseļi, lieki netērējot enerģiju. IPS ekrāniem tas, protams, nav iespējams, tāpēc arī viedais slēgekrāns var norīt nevajadzīgu enerģijas apjomu. Nevaru pierādīt, bet aizdomas pastāv.

    No teorētiskiem 32 GB lietotājam pieejami aptuveni 20 GB (ar Lollipop operētājsistēmu), kā arī no 3.0 GB RAM lietotājam pieejams 1.0 GB. Godīgi sakot, no Motorola viedtālruņa biju gaidījis daudz lielāku brīvo vietu lietotāja izpausmēm abās atmiņās. Moto G pirmā paaudze ar Lollipop operētājsistēmu “apēda” vien 400 MB no RAM un aptuveni 3 GB no iekšējās atmiņas. Šī vairs nav Google Motorola, kas parādīja lēta un lietojama Android viedtālruņa pareizo formulu.

    Procesors un veiktspēja

    Moto X Style ir augstākās kalves viedtālrunis, kas saņēmis (vismaz pēc maniem uzskatiem) labāko no šī gada Snapdragon ģimenes – Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 procesoru ar četriem 1.8 GHz Cortex-A57 kodoliem un četriem 1.44 GHz Cortex-A53 kodoliem, kā arī Adreno 418 video apakšsistēmu. To visu papildina 3.0 GB RAM.

    Moto X Style spēj sasniegt visai pieņemamus 50 000 AnTuTu punktus, kas jūtami atpaliek no Snapdragon 810 aptuveni 52 000 līdz 59 000 punktiem. Snapdragon 808 procesors spēs sasniegt šos rādītāju pārlieku neuzkarstot. Iespējams, talkā nāk pabiezais Moto X Style korpuss, iespējams pats procesors tik ļoti nesilst. Viedtālrunis vairāk uzsilst uzlādes laikā.

    Snapdragon 808 procesoram ir tieksme paplucināt akumulatoru nedaudz vairāk nekā plānots. Moto X Style spēs noturēties ar vienu uzlādi pie dzīvības vienu pilnu, veiktspējīgu dienu, bet neko diži vairāk no Moto X Style gaidīt nevajadzētu. Motorola nav parūpējies par enerģijas taupīšanas iespējām, pieejama vien Lollipop operētājsistēmas iebūvētā, samērā agresīvā enerģijas taupīšana, kas ikdienai neder. Atgādināšu, ka Moto X Style saņēmis Li-Ion 3000 mAh akumulatoru, kas it kā atbilst šī gada flagmaņu akumulatoru ietilpībām, tomēr jauda un ekrāns dara savu.

    Vēl viens novērojums – Moto X Style ļoti slinki slēdzas klāt pie bezvadu tīkliem. Chrome pārlūkā iebūvētais dinozauriņš var aizskriet līdz pat 300 punktiem un vēl tad Moto X Style var nebūt samedījis Wi-Fi tīmekli. Tik ilga kavēšanās tīmekļa meklējumos ir ļoti reta parādība.

    Moto X Style 027

    Fotogrāfijas

    Moto X Style aprīkots ar to pašu augstākās raudzes kameru, kas atrodama Moto X Play viedtālrunī. Sony 21 megapikseļa kameras iespējas papildina divkrāsu LED zibspuldze un fāzes nobīdes autofokuss, kas spēj ciešami darboties arī sliktākā apgaismojumā. Šoreiz arī priekšējā kamera aprīkota ar LED zibspuldzi, kas vēl arvien ir retums Eiropā pieejamajiem viedtālruņiem.

    Kamera lietotnē izdalīta atsevišķa sadaļa nakts skatu fotogrāfijai, sliktākā apgaismojumā der izvēlēties atbilstošu kameras lietotnes sadaļu, tā dažreiz glābj. Jāatzīst, ka sākotnēji ir visai sarežģīti uzķert, kas Moto X Style kamerai patīk un kas tai liek apjukt.

    Moto X Style foto 013 Moto X Style foto 014 Moto X Style foto 017 Moto X Style foto 024

    Moto X Style kameras lietotne ir ierasti askētiskā izpildījumā. Pavelkot pa labi atveras iestatījumi, pavelkot pa kreisi būs galerija. Šoreiz klāt nākusi iespēja izvēlēties fokusa punktu un pie reizes pieregulēt fotogrāfijas gaišumu. Netiek gan atklāt, kas tas ir par “gaišumu”, bet, manuprāt, tā ir ekspozīcijas kompensācija, nevis ISO vai ekspozīcijas laika regulēšana. Kameras lietotne ir startējama arī divas reizes pakustinot viedtālruni rokās.

    Ilgāka pirksta turēšana uz ekrāna nozīmē vairāku kadru pēc kārtas uzņemšanu. Moto X Style uzņem aptuveni 4 kadrus sekundē, turklāt spēj to darīt līdz izbeidzas vieta atmiņā, šī funkcija ir atslēdzama. Moto X Style varēs filmēt 2160p video ar 30 kadriem sekundē, 1080p video ar 60 kadriem sekundē vai palēninātu video ar 120 kadriem sekundes laikā, kas ir aptuveni 4x palēninājums. Video uzņemšana ir uzskatāma par lielāko Moto X Style atšķirību no Moto X Play modeļa.

    Uzskatu, ka tik spējīgai Sony veidotai kamerai ar fāzes nobīdes autofokusu pieklātos saņemt arī piedienīgāku kameras lietotni ar kādu jēdzīgāku iestatījumu klāstu. Protams, to vienmēr var piemeklēt lietotņu veikalos.

    Par Moto X Style fotogrāfijas izdodas labas un lieliskas. Trokšņi noturēti saprātīgos apjomos, krāsas ir pareizas, ekspozīcijas izvēlētas precīzas. Šad tad der paspēlēties ar minēto ekspozīcijas kompensāciju, bet tās jau ir nianses. Moto X Style maksimālā izmantotā ISO vērtība ir 800 (dažviet 833), bet būtu ieteicams ISO nelaist virs 500, jo uzreiz jūtami cieš attēla detalizācija. Manuprāt, flagmanim piederētos saņemt arī optisko attēla stabilizāciju, kas nav atrodama Moto X Style kamerā.

    Konkurenti

    Ar Snapdragon 810 aprīkotais LG G Flex2 liektais viedtālrunis tīmeklī maksā 285 eiro. Tam ir veiksmīgi izvēlēta kamera ar optisko attēla stabilizāciju, ekrāna un korpusa liekums. Nedaudz pieklibo materiālu kvalitāte un arī varētu vēlēties labāku akumulatora darbību ar vienu uzlādi, bet LG G Flex2 ir spēcīgs drīzāk Moto X Style pretinieks.

    LG G4 būtu uzskatāms par ļoti interesantu Moto X Style konkurentu. Uzskatu, ka uzbūves ziņā abi viedtālruņi ir pietiekami tuvi, kameru darbība ir salīdzināma. LG G4 izmanto to pašu procesoru, līdzvērtīgu ekrānu. LG G4 cena ir ļoti strauji nogāzusies līdz 360 eiro tīmekļa veikalos, bet ādas aizmugures vāks vēl arvien pieliks aptuveni 30 eiro pie cenas. Ar plastmasas vāku man LG G4 nu nemaz negāja pie sirds.

    Moto X Style 006

    Ļoti tuvu Moto X Style maksās Samsung Galaxy S6 un nedaudz dārgākais Galaxy S6 edge. Abi modeļi atšķiras ar noliektajiem ekrānu stūriem, bet tas arī ir viss. Galaxy S6 ir pārsteidzoši spilgts un pat dabiski krāsains ekrāns. Galaxy S6 edge, protams, izceļas ar noapaļotām ekrāna malām. Lētākais internetā rodamais Galaxy S6 maksās ap 450 eiro par 32 GB modeli, Galaxy S6 edge 32 GB modelis – ap 530 eiro.

    Noslēgumā

    Programmatūras ziņā pilns Moto X iespēju klāsts beidzot atrodams Moto X Style modelī, tomēr tas īsti nesaprotas ar LCD ekrānu. LCD uzreiz tiek izgaismots viss ekrāns, kamēr AMOLED tehnoloģija darbojas kā atsevišķa pikseļa spīdēšana. Attiecīgi iespējams iedegt vien pāris ekrāna punktus un netērēt gandrīz nekādu enerģijas apjomu. Apskatam gribējās sagaidīt Marshmallow jauninājumu, bet tas neizdevās. Visticamāk, Moto X Style tikai iegūs no Marshmallow atnākšanas, bet apgalvot to neņemos. Nekādi citi būtiski iespēju uzlabojumi no Motorola nav sagaidāmi.

    Milzīgs pluss ir Moto X Style ekrāns vai precīzāk izsakoties – ekrāna super plānās sānu apmales. Pie tām pierod pāris dienu laikā un pēc tam ir grūti atradināties, lietojot savu ikdienas viedtālruni. Moto X Style ekrāns ir tik pat foršs vai pat labāks par LG G4 uzstādīto ekrānu.

    Moto X Style 019

    Moto X Style izdevies visai pelēcīgs. No vienas puses var saprast ražotāju – kāpēc ar pielāgojumiem nenopelnīt vairāk?! No otras puses – Moto Maker serviss pieejams vien ASV, laikam arī Vācijā, Lielbritānijā. Visai pārējai pasaulei jāiztiek ar pelēcīgiem Motorola viedtālruņiem. Neviens cits flagmanis nebūs tik ļoti piezemēts, visi pieejami vairākās krāsās, daži pat ar ādas apdari vai kādu citu knifiņu. Neizteiksmība varētu būt liekākais Moto X Style mīnuss. Ražotājs nav parūpējies arī par pirkstu nospiedumu lasītāju vai kādu citu nieku, kas piederas šīgada flagmaņiem.

    Moto X Style uzstādīts viens no labākajiem šī gada Sony kameru moduļiem. DxOMark šo kameras sensoru ierindo 7. vietā pasaulē aiz Sony Xperia Z5, Samsung Galaxy S6 sērijas, Google Nexus 6P, LG G4 un Galaxy Note 4. Šo pašu kameru bez 4K video uzņemšanas var atrast Moto X Play viedtālrunī.

    Ātrdarbība, silšana un enerģijas tēriņi noturēti saprātīgos apmēros, vien varētu vēlēties, lai 11.1 mm biezā viedtālrunī Motorola būtu iemanījusies iedabūt arī lielākas ietilpības akumulatoru. Manuprāt, aptuveni 3500 mAh akumulators būtiski uzlabotu Moto X Style izredzes tirgū. Nav saprotama Motorola loģika, uzstādot 3630 mAh akumulatoru lētākā Moto X Play modelī un dārgo flagmani apdalot ar 3000 mAh.

    Noteikti viens no veiksmīgākajiem šī gada flagmaņiem. Moto X Style vizuāli ir ļoti atturīgs, arī funkciju jomā varēja vēlēties kādu odziņu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    8
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    biiiipy
    17.11.2015 11:53

    “vai palēninātu video ar 540 kadriem sekundes laikā, kas ir aptuveni 18x palēninājums.” – jocīgi, ka šis nelikās aizdomīgi fantastiski un netika pārlasīts. Droši vien domāts bija – “540p slow-motion video at 120 fps”.

    17.11.2015 12:16
    Reply to  biiiipy

    Paldies par norādi.

    Jokman
    17.11.2015 14:19

    Man gribējās pajautāt telefona apakšējā daļā uz priekšējā paneļa ir divi tādi kā sensori, ko tie dari? Skaļrunim labajā un kreisajā pusē – uz baltās krāsas to var redzēt labāk.

    17.11.2015 15:33
    Reply to  Jokman

    Jautājums saprasts, diemžēl aparāts vairs nav pie manis un ar lupu izpētīt nevarēšu. Pieļauju, ka tā ir uzbūves nianse, nekādas funkcijas netiek nodrošinātas ar tiem punktiem.

    BooBzi
    17.11.2015 23:26
    Reply to  Artis Abols

    Infrasarkanie porti, kas nodrošina žestu izsekošanu!

    Janis
    17.11.2015 17:47

    Vaitad kaut, kāds moto X apskats jau nebija??
    Vaitad visi viņi nav vienādi garlaicīgi?:D

    Kaspars
    17.11.2015 19:20
    Reply to  Janis

    Bija Moto X Play, šis ir X Style. Play ir ~mid-range, style ir high-end.

    BooBzi
    17.11.2015 23:35

    Pats lietoju doto aparatu jau paris nedeļas. Lasot doto apskatu, radas sajūta ka lietotajs īsti nav sapratis dotas Motorolas plusus un minusus starp konkurentiem, ka ari pienemu, ka apskats tiek veikts pec personigiem kriterijiem, jo, citeju: “stereo skaļruņu atrašanās vietas, skanējums ir visai viduvējs”, kam es nu nekadi nevaru piekrist, ta pat ari citi apskatu veidotaji vienmer ir izteikuši cik lieliski ir skaļruņi.
    Obligati pierakstišu komentaros savu lietošanas pieredzi ar Moto X Style, bet to mazliet vēlāk.
    Tomer velos pateikties Artim, ka beidzot apskats ir izveidots!

    BooBzi
    18.11.2015 03:55

    Sveiki vel reiz. Esmu izskatījis doto apskatu vel reiz un vēlos norādīt uz nepilnībām, kļūdām, tātad: 1) ja runā par atjauninājumu – Android Marshmallow, tad jau kopš pagajušās ceturdienas, 12.novembra, ir pieejams dotais atjauninājums tieši Indijas un Brazilijas tirgu modeļiem,ļoti drīz arī būs Pure un Style Eiropā, kas nu nekādi neiet kopā ar “mēnešiem ilgi jagaida”; 2) Autors pie ierīces specifikācijas un pašā teksta min ka ir astoņu kodolu procesors, bet īstenībā Snapdraggon 808 ir sešu kodolu procesors: divi kodoli līdz 1.8 GHz, ka arī četri kodoli 1.44 GHz. Ja iedzilinās vēl, tad bez šiem sešiem kodoliem eksistē vel divi procesori, kas ir integrēti sistēmā, viens atbild par balss atpazīšanu, bet otrs par kustību un žestiem. 3)WiFi modulis ir: 802.11a/g/b/n/ac + MIMO, kas atbalsta AC standartu! Autors to nav norādījis specifikācijā, ka arī telefonā ir bluetooth 4.1, nevis 4.0. 4) Autors min par aizmugurējo vāciņu, un īsti nesaprot vai tas ir maināms. Pa lielam ja vēlas citu aizmuguri tad to pērk kopā ar ierīci caur Moto Maker, tomēr aliexpress, ebay vai nopirkt arī aizmugurējos vāciņus dotajam aparatam, tomēr lai nomainīt vācinu naksies noplēst veco, tas ir pielīmēts visos stūros diezgan pamatīgi, un pielīmēt nopirkto vāciņu. 5) Autors min par ierīces… Read more »

    18.11.2015 08:06
    Reply to  BooBzi

    Sveiks! Milzu paldies par izsmeļošu komentāru! Es un lasītāji būsim priecīgi lasīt arī Tavu apskatu. Kad gatavs, sūti uz kristaps@kursors.lv! Paldies!

    BooBzi
    18.11.2015 12:28

    Sveiks Kristap! Izlausās pēc nopietna izaucinājuma priekš manis, jo nekad neesmu neko tamlīdzīgu darījis. Tomēr varu teikt ka pašam radās interese padalīties ar ši viedtālruņa iespaidiem un visticamāk es pieņemšu šada veida izaicinājumu.
    Kādā formātā/veidā būtu labāk jaiesūta manis veidotajs apskats?

    18.11.2015 12:37
    Reply to  BooBzi

    No šāda raksta es visvairāk sagaidu Tavu personisko pieredzi lietojot šo ierīci. Kārtības labad vari iziet cauri dzelžu/fiziskajai pusei (kāds korpuss, izmēri, uzbūves kvalitāte utt.) un tad aprakstīt programmatūras pusi (veiktspēja, ātrdarbība, iespējas utt.). Beigās parasti mēs savos apskatos norādam uz saviem secinājumiem un salīdzinājumu ar konkurentiem. Galvenais raksti brīvi un dzīvi. Klāt vēl dažas bildes, lai saturs vizuāli viegli uztverams un sūti šurpu. Esmu iecerējis apskatu sadaļā izveidot atsevišķu kategoriju tieši lasītāju apskatiem.

    BooBzi
    18.11.2015 12:43

    Manuprāt, tā ir lieliska ideja! Ķeršos pie lietas.
    Paldies!

    Purvavelns
    19.11.2015 22:28

    Droši zini, ka tā vajag? Pats rediģēsi tekstu?

    19.11.2015 22:31
    Reply to  Purvavelns

    Es domāju, ka ir laiks to sākt darīt.

    Purvavelns
    19.11.2015 22:37

    varbūt iesākumā piedāvā iziet spelčekingu. Brīžam liekas, ka rakstītājiem rokas aug no citas vietas un to nervi nav sasaistīti ar smadzeņu darbību.

    19.11.2015 22:40
    Reply to  Purvavelns

    Piesakies nākt talkā par redaktoru? :)

    Purvavelns
    19.11.2015 22:47

    Neko nevar izrediģēt tādā tekstā, kur autoram rokas netiek līdzi prāta un sirds dedzībai paust savu satriecošo viedokli.

    18.11.2015 12:43
    Reply to  BooBzi

    Paldies, par procesoru un Bluetooth piekrītu, mana vaina.

    Par pārējo – tas ir mans redzējums, salīdzinot ar citu ražotāju ierīcēm līdzīgā cenā.

    Par aizmugures vāku – tur ir tāda neliela šķirba zobu bakstāmā ielikšanai un vāka noplēšanai. Tiešām NOPLĒŠANAI. To ne visi mājās darīs un nerekomendēju nevienam to darīt!

    Par biezumu – 11.1 mm tiešām ir biezākajā vietā, bet citi ražotāji pamanās ielikt 3000 mAh akumulatorus arī 7 mm telefonos.

    Nesaku, ka X Style ir draņķis, tieši pretēji! Tikai ir nianses ar kurām nāksies sadzīvot.

    BooBzi
    18.11.2015 12:46
    Reply to  Artis Abols

    Viss kārtībā! Es saprotu Tavu viedokli un cienu to. Jebkurā gadijumā ļoti ilgi gaidiju šo apskatu, un vienmēr sekoju līdzi Jūsu bloga jaunumiem.

    Janis
    18.11.2015 19:27
    Reply to  BooBzi

    Manuprāt Tu pats daudz kur izteici tikai savu subjektīvo viedokli!!! Turklāt atsaucoties uz citiem “ķip” motorolu fanātiķu veidotiem video :) Jo! 1) man patīk Samsung S6 kantainās šķautnainās malas, manuprāt samsung S6 nav domāts saldajiem un g**iem tādēļ rokā nekas tur neduras :) P.s cerams nevienu neaizskāru :) 2) Samsung S6 ir tā daudz reizes labākā kamera, un sajūtas to lietojot līdzinās pieredzei ar Leica aparātiem, un tas ir pierādīts arī dažādos video kur tika testēts šis brīnišķīgais tālrunis. 3) Vāciņu ari Samsung S6 var nomainīt tāpat kā nokia 3310 tikai vis pirms ir jāpārfleksē telefons uz pusēm, un tad jānorauj displejs un pēc jaunā vāciņa uzlikšanas jācenšas telefons salīmēt atkal kopā un jācer, ka tas darbosies tāpat, kā iepriekš. 4) Telefona biezums ir tikai 5mm bet patiesībā tas izskatās krietni plānāks, jo kamera ir izbīdīta:) 5) tā kā Samsung S6 darbina viņu pašu procesors ir daudz patīkamāk geimot un browsot netā nekā ar Motorolu, jo viss vienkārši strādā ātrāk :) 6) Šim tālrunim kaut, kur ir kaut, kāds skaļrunis, bet sajūtas klausoties mūziku uz tiem ir kā 5.1 sistēma tiešām fantastiska 3D skaņa, arī mani draugi par to jūsmo viņiem arī itkā izklausoties pēc 3D Turklāt kā vienīgo mīnusu… Read more »

    BooBzi
    18.11.2015 20:01
    Reply to  Janis

    Lieliski. nevaru nepiekrist daudzajiem Jūsu norādītājiem punktiem!
    Samsung Galaxy S6 tik tiešām ir lielisks telefons kas noteikti var dalīt “gada viedtālruņa” titulu!

    Erix
    19.11.2015 22:12

    migrācija nepalīdz, ja iepriekšējais bijis WP…

    Purvavelns
    19.11.2015 22:35

    Cik labi, ka mums ir tādi anonīmie Jāņi (citreiz Janči) kas visu zina par saldajiem, visu zina par g**iem. Kuri spēj sajust procesora spēku sērfojot netā, kam ir Leicas pieredze un tās sniegtās saldmes pārmatojamība samsung kameras darbībā… un kuri spēj pasauli iepriecināt r 5.1 skaņu. Jācer, ka ne tupus pozā, kādā vārtrūmē kopā ar druganiem. Pārējā pasaule vienkārši iet gulēt. Vai no jauna pārlasīt cehs.lv

    Zintis
    23.11.2015 16:23

    Vai nevarētu sataisīt apskatu Motorola Moto G (3rd gen)

    Reklāma
    Noteikti viens no veiksmīgākajiem šī gada flagmaņiem. Moto X Style vizuāli ir ļoti atturīgs, arī funkciju jomā varēja vēlēties kādu odziņu.Motorola Moto X Style apskats