Web Analytics
More
    Reklāma

    “Monea” piesaistījusi 800 000 eiro investīcijas un plāno attīstīt savu darbību visā Baltijā

    Jaunākie raksti

    Pašmāju mobilās maksājumu aplikācijas “Monea” izstrādātājs sācējuzņēmums (start-up) SIA “Monetizator”, tālākai uzņēmuma attīstībai piesaistījis papildu finansējumu. Pateicoties kopējām šogad piesaistītajām 1 050 000 eiro investīcijām, “Monetizator” nostiprinās “Monea” pozīcijas Latvijā, kā arī uzsāks darbību Igaunijā un Lietuvā.

    Starpbanku mobilās maksājumu aplikācijas “Monea” attīstībai un pozīciju nostiprināšanai Latvijā, kā arī uzņēmuma darbības uzsākšanai Lietuvā un Igaunijā, uzņēmumam šonedēļ papildus piesaistīts tā dēvētais “sēklas” finansējums (seed round) 800 000 eiro apjomā (kopējais šogad piesaistītais finansējums ir 1 050 000 eiro). Pēc investoru veiktā ieguldījuma, “Monetizator” kapitāldaļu vērtējums ir sasniedzis 4 miljonus eiro.

    Reklāma

    Par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju kļuvis ilggadējais banku nozares pārstāvis, “Nordea” bankas vadītājs un šobrīd finanšu un investīciju uzņēmuma “Callidus Capital” vadošais partneris un dibinātājs Valdis Siksnis. Padomē strādās arī “Expansion Capital” valdes priekšsēdētājs Ēriks Fricsons un privāto investoru pārstāvis Armands Garkāns.

    Valdis Siksnis: “Lai arī šobrīd cilvēki vēl ir atturīgi, izvēloties lietot mobilos maksājumus, vairums pētījumu liecina, ka jaunu tehnoloģisku risinājumu attīstības rezultātā jau tuvāko gadu laikā situācija strauji mainīsies un mobilie maksājumi kļūs populārāki par internetbankas pārskaitījumiem un pat karšu norēķiniem. Esmu pārliecināts, ka inovatīvā un ļoti ērtā “Monea” jau pavisam drīz pierādīs sevi kā veiksmīga starpbanku mobilo maksājumu tehnoloģija, kuru plaši izmantos Eiropā. Arī mēs leposimies, jo tā ir radīta Latvijā!”

    “Monetizator” dibinātāji ir četri “Monea” idejas autori – Gatis Kokins, Mārtiņš Kalniņš, Ģirts Kalniņš un Mārtiņš Bērziņš.

    Mārtiņš Kalniņš, “Monetizator” valdes loceklis: “Esam patiesi pagodināti, ka par “Monetizator” padomes priekšsēdētāju kļuvis Valdis Siksnis, kurš “Monea” zīmola attīstību uzņēmies virzīt Eiropas Savienībā.

    Mūsu, „Monea“ radītāju, sapņi ir bez robežām un mērķi – ambiciozi. Šodien dzīvojam tehnoloģiju laikmetā, kurā uzvarēs ātrākais, ērtākais un – pirmais. Tas, kurš citiem būs soli priekšā. Un „Monea“ tāds ir – skaidras naudas norēķini, lai paliek vēsturei. Dzīve ir strauja, laika kļūst arvien mazāk, un kāpēc to zaudēt, lietū un sniegā stāvot pie bankas automāta, lai atdotu parādu draugam. Mēs gribam drošus maksājumus veikt vien ar pāris pieskārieniem viedtālrunī! Un „Monea“ to piedāvā! “

    “Monetizator” ir pirmā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licencētā maksājumu iestāde Latvijā, kas drīkst veikt bezkonta naudas pārvedumus un izlaist maksājuma instrumentus.

    Lai lietotu aplikāciju “Monea”, to ir nepieciešams lejupielādēt savā mobilajā viedtālrunī, izmantojot App Store vai Google Play sniegtās iespējas. Pēc veiksmīgas lejupielādes ir jāreģistrē savs konta numurs (IBAN) un maksājumu karte (Visa, Mastercard). Būtiski, ka lietotāja kartei jābūt aktivizētai maksājumu veikšanai internetā. Pēc veiksmīgas reģistrācijas lietotājam būs iespēja veikt gan maksājuma pieprasījumu, gan naudas pārskaitījumu jebkuram savas telefongrāmatas kontaktam, naudu pārsūtot starp bankas kontiem vien dažu minūšu laikā. Šī iespēja pastāv arī gadījumā, ja saņēmējs vēl nav “Monea” lietotājs. Plašāka informācija par aplikāciju “Monea” ir pieejamas mājaslapā: www.monea.me.

    Aicinu noklausīties radio Star FM rīta raidījuma “Zoopasta” tehnoloģiju rubrikas ietvaros notikušo interviju ar “Monea” līdzdibinātāju Mārtiņu Kalniņu:

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma