Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā pirmo reizi norisināsies veselības tehnoloģiju un uzņēmējdarbības diena

    Jaunākie raksti

    Otrdien, 17. novembrī, Rīgas Ekonomikas augstskolā, Strēlnieku ielā 4a, Rīgā no plkst. 17.15 norisināsies studentu komūnas “Health Hackers” organizēts pasākums “Healthcare Technology and Entrepreneurship Day”, kurā būs iespēja uzzināt par inovācijām tehnoloģiju un medicīnas jomā Latvijā, starpdisciplināriem pētījumiem un iespējām veidot startup projektus. Studentu komūnu “Health Hackers” izveidojuši Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes maģistrantūras students Emils Sjundjukovs (Emil Syundyukov) un bakalaura programmas students Austris Cīrulnieks.

    ““Health Hackers” komūnas iecere ir apvienot studentus no dažādām sfērām – medicīnas, dizaina, inženierzinātnēm, datorzinātnes u.c., ar mērķi atbalstīt starpdisciplinārus pētniecības un startup projektus. Šobrīd sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Rīgas Stradiņa universitāti un Elektronikas un datorzinātņu institūtu organizējam pirmo pasākumu, kurā interesentiem būs iespēja uzzināt gan par starpdisciplināriem pētījumiem veselības un tehnoloģiju jomā, gan atrast domubiedrus sava startup uzņēmuma dibināšanā vai kāda projekta realizēšanā. Latvijā šāda studentu komūna ir jauna kustība un mēs ceram to attīstīt pēc iespējas plašāk, lai, realizējot, šādus projektus, padarītu cilvēku ikdienu vienkāršāku un veselības aprūpi pieejamāku,” stāsta  “Health Hackers” studentu komūnas dibinātājs Emils Sjundjukovs.

    Reklāma

    Pasākums notiks otrdien, 17. novembrī, no plkst. 17.15 Rīgas Ekonomikas augstskolā, Strēlnieku ielā 4a, Rīgā. Tajā būs iespējams noklausīties vairāku vieslektoru uzstāšanos un piedalīties diskusijā “Vai Latvija var kļūt par veselības inovatīvo tehnoloģiju valsti?” Tāpat pasākuma laikā būs iespējams iepazīties ar Latvijā izstrādātām tehnoloģijām.

    Programma:

    • Sensoru audums cilvēka biomehānikas noteikšanai – Atis Hermanis, Elektronikas un datorzinātņu institūts,
    • Tehnoloģiju perspektīvas veselības jomā – Māris Gabaliņš, Assistentis,
    • Motivācija Startup uzņēmumiem – Čārlzs Bušmanis, RTU Design Factory,
    • Medicīnas tehnoloģijas no globālas perspektīvas – Jānis Paksis, Accenture Latvia,
    • Virtuālā realitāte medicīnā – Mārtiņš Upītis, neatkarīgs datorspēļu izstrādes speciālists,
    • “Health Hackers” – mērķi, nākotnes vīzija – Emils Sjundjukovs, Austris Cīrulnieks, Latvijas Universitāte.

    Pasākums “Healthcare Technology and Entrepreneurship Day” notiek Globālās uzņēmējdarbības nedēļas (Global Entrepreneurship Week 2015) ietvaros, kas novembrī norisinās vairāk nekā 140 valstīs visā pasaulē.

    Pasākumu iespējams apmeklēt bez maksas, iepriekš piesakoties “Health Hackers” komūnas Facebook lapā http://ej.uz/HealthcareTechnologyDay

    Pasākums notiks angļu valodā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma