Web Analytics
More
    Reklāma

    Stārtapu Glastonberija – SLUSH 2015

    Jaunākie raksti

    SLUSH uzsācēj-uzņēmēju festivāls ir viens no lielākajiem Eiropas stārtapu pasākumiem, kurš katru gadu norisinās Somijas galvaspilsētā Helsinkos, piesaistot pasaules pazīstamākos investorus, tūkstošiem uzsācēj-uzņēmēju un ap piecpadsmit tūkstošiem apmeklētāju. Arī šogad Kursors sekos līdzi SLUSH norisēm un iespējami plaši ziņosim lasītājiem par būtiskāko.

    Šogad aprīļa beigās Rīgā viesojās Riku Mäkelä – SLUSH izpilddirektors. Pasākumā, kas notika Somijas vēstniecībā Riku ieskicēja to kas ir šis somu stārtapu pasākums.

    Reklāma

    Riku Mäkelä CEO of SLUSH, the startup conference
    Riku Mäkelä CEO of SLUSH, the startup conference [photo: Finnish Institute in Estonia]
    2008. gads iezīmē mazu pasākumu Helsinkos kurā pulcējas vienkopus ap simts cilvēku, kurus interesē uzsācēj-uzņēmumu iniciatīvas. Ideja veidot Somijā lielāko Ziemeļeiropas stārtapu festivālu pilnībā īstenojās pēdējo gadu laikā, kad SLUSH rīkotājiem izdevās attīstīt starptautisko tīklošanos un sapulcēt drēgnā aukstā somu zemē, novembrī, vadošos investorus no Amerikas un Āzijas kontinenta.

    “Kā mēs pārliecinām multimiljonu investoru braukt uz “pasaules malu” Somiju? Mēs rādām tieši vienu prezentācijas slaidu – tajā ir 3 stabiņi. Ziemeļvalstu iedzīvotāji procentuāli no Zemeslodes iedzīvotāju kopskaita ir 0,3%. Ziemeļvalstīs pieejamais riska kapitāla apjoms no kopējā pasaulē pieejamā ir 1 procents. Savukārt – atdeve no investīcijas un tā saucamā “exit” nauda Ziemeļvalstīs sastāda veselus 11 procentus no pasaulē kopā sekmīgi attīstītajiem un izpirktajiem uzsācēj-uzņēmumiem” – tā stāsta Riku Mäkelä.

    Slush 2015

    Īss kopskats par to kāds bija SLUSH aizvadītajā gadā – tajā pirmo reizi viesojās Ķīnas Tautas republikas premjerministrs, Ziemeļeiropas (tai skaitā Igaunijas) augstākā līmeņa politiskā vadība. 700+ investīciju uzņēmumu pārstāvji tikās ar uzsācēj-uzņēmumiem pirmajā SLUSH klātienes kontaktbiržā. Galvenā balva no top 100 atlasītajiem stārtapiem, kuriem bija jāpierāda savas idejas ilgtspēja vairāku posmu klātienes pašprezentācijās sastādīja rekordlielu summu – 500 tūkstošus eiro.

    Ko sagaidīt no šī gada un kādi būs “hedlaineri”?

    Lektoru saraksts ir cieņpilns – Niklas Zennström, Toomas Hendrik Ilves, Marcus Wallenberg, Kristo Käärmann – tie ir tikai daži no SLUSH runātājiem. Kursors pieteicies izmantot iespēju arī īpašajām intervijām ar dažiem no ievērojamākajiem runātājiem. Ziņosim no Helsinkiem teju vai tekstraidē, noslēdzot vēstījumu ar katras dienas kopsavilkumu.

    Latvijas stārtapi SLUSH 2015

    Latvijas stārtapi SLUSH 2015

    Sekosim līdzi arī Latvijas censoņiem, kuri pieteikuši savu dalību SLUSH. Šobrīd konferences rīkotāju datubāzē atrodami 12 uzņēmumi (kopā pavisam 1453) ar saikni Latvijā: Flex Solutions, 3Dprintmaterials.guru, Giraffe360, Zuumly, FCI Dogs, Adaplab Oil&Gas SIA, BranchTrack, Rention, inSelly Ltd., StartUp Roadway, Infogram un rnk.me,

    Novēlot veiksmi katram no šiem projektiem der atcerēties, arī par slaveno “fail fast” – piemēram no 2013 SLUSH dalībniekiem no Latvijas šobrīd aktīvi pie savām tālaika idejām rezultatīvi darbojas vien daži. SLUSH ir viens no pasākumiem, kas spēj dot citu skatpunktu uz ideju un apjausmu, ka tepat blakus kāds to realizē veiksmīgāk, efektīvāk. Un arī tas nav slikti – tas paver ceļu atkal jauniem jēgpilniem sākumiem jau citā uzsācēj-uzņēmumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma