Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia Z5 apskats

    Neticami kvalitatīvi nostrādāts, atturīgs, bet ne pelēcīgs. Vismaz man pietrūkst kāds dullāks uzbūves risinājums vai cita interesanta nianse.

    Jaunākie raksti

    Sony mūs kārtējo reizi pārsteidz ar to pašu, tomēr nedaudz izmainītu viedtālruni. Iepriekš Sony Xperia Z sērijai pārmestas vairākas nespējas, piemēram, vājie ekrāni un pēdējos gados arī nespēja vai nevēlēšanās Xperia Z3 un Xperia Z3+ aprīkot ar pirkstu nospiedumu lasītājiem. Patīkami, ka līdz ar Xperia Z5 sērijas atnākšanu lielākie mīnusi ir izlaboti.

    Klusu atzīšos, ka Xperia Z5 (ne Xperia Z5 Compact, ne ar 4K ekrānu aprīkotais Premium, bet tieši „parastais” Xperia Z5) ir mans gada noslēguma gaidītākais viedtālrunis. Uzskatu, ka Xperia Z5 apvienots labākais no alumīnijā kaltā Xperia Z2 un patīkamās formas, bet drusku plastmasīgā Xperia Z3.

    Pa ceļam šo to ir nācies ziedot un Xperia Z5 atkal nedaudz sarukusi akumulatora ietilpība, arī sadzīvotas nedaudz platākas apmales ap ekrānu, toties dizains ir vienotāks, tas nav sadrumstalots ar vāciņiem un atverītēm. Sony ir solījis mācīties no Xperia Z3+ kļūdām, tāpēc Xperia Z5 vajadzētu kļūt par vienu no labākajiem šī gada Android viedtālruņiem.

    Xperia Z5 001

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 428 ppi, skrambudrošs Triluminos ekrāns, X-Reality dzinis
    • Procesors: Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.0 GHz Cortex-A57 kodoli, Adreno 430 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 200 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC
    • Kameras: 23 megapikseļi, 5520 х 4140, 24 mm f/2.0 objektīvs, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana. 2160p ar 30 fps, 1080p ar 60 fps, 720p ar 120 fps video (H.265, H.264). 5.1 megapikseļu priekšējā kamera ar HDR
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, IP68 ūdens un putekļu noturība, pirkstu nospiedumu lasītājs, Quick Charge 2.0 (60% 30 minūšu laikā), ANT+, High-Res audio
    • Izmēri un svars: 146 x 72 x 7.3 mm, 154 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2900 mAh
    • Krāsas: balta/sudrabota, melna, zelta, zaļš
    • Cena: ap 750 eiro pie mobilo sakaru operatoriem, ap 650 eiro interneta veikalos

    Xperia Z5 009

    Izskats un uzbūve

    It kā mainījies nav daudz, tomēr, ieskatoties rūpīgāk, izmaiņas Xperia Z sērijā ir manāmas gandrīz visur. Sākšu ar apcerīgu dziedājumu par Xperia Z5 apmali, kas atkal ir veidota no alumīnija, mazie knibuļi stūros gan laikam ir veidoti no plastmasas. Tieši Xperia Z3 saņēma nopēlumu par plastmasas izmantošanu, kas īsti nepiestāv Xperia Z sērijai. Man patīk, ka Xperia Z5 nav izraibināts ar dažādiem nosegvāciņiem – tagad tāds ir tikai viens un maziņš (agrāk bija viens sīkāks microUSB un viens grandiozāks SIM un microSD kartēm).

    Aizmugures vāka materiāls ir pavisam nenosakāms, tas, visticamāk, ir stikls. Saņemtais Xperia Z5 ir sudrabotā krāsā un izskatās pēc matēta spoguļa. Neko līdzīgu iepriekš nebiju redzējis. Krāsa ir izcili skaista, gaismas interesanti rotaļājas Xperia Z5 aizmugures stiklā. Vienīgi varētu vēlēties, lai viedtālruņa priekšpuse arī būtu sudrabota, nevis balta, bet tas laikam nav iespējams matējuma dēļ. Pats Sony matējumu sauc par „frosted glass” (apsarmojis stikls). Tā pati materiāla apstrāde bija izmantota Xperia Z5 Compact modelī, bet nekādi nespēja izcelties. Xperia Z5 sudraba krāsa varētu būt perfekta izvēle nedaudz ārišķīgi domājošiem cilvēkiem, bet tā nav bezgaumīga.

    Xperia Z5 022

    Xperia Z5 saņēmis arī ūdensnoturību, par kuras iespējām tika diskutēts daudz un dikti. Pieļauju, ka mani kāds spēs labot vai precizēt, bet Sony īsti nevēlas, lai Xperia viedierīces bāztu un lietotu zem ūdens. Sālsūdens Xperia ir bīstams, jo microUSB nenosedz vāciņš. Saldūdenī it kā drīkstot līst iekšā ar visu viedtālruni. No viedtālruņa sāna pazudusi magnētiskās dokstacijas pieslēgvieta, kas kalpoja Xperia Z sērijai kopš tās pirmsākumiem. Ilggadēji Xperia Z sērijas fani šo soli varētu vērtēt negatīvi.

    Pamatīgi uzlabota ūdensnoturīgo Xperia Z sērijas viedtālruņu lielā slimība – dzirdamība. Tu un tevi dzirdēs gan zvana laikā, nebūs viedtālrunis līdz milimetram precīzi jāliek pie auss. Arī iebūvētie skaļrunīši skan diezgan braši.

    Beidzot Xperia Z5 sērija saņēmusi pirkstu nospiedumu lasītāju. Tas ir paslēpts ekrāna bloķēšanas pogā ierīces labajā sānā. Diemžēl Xperia Z5 sērija ir tieši šī iemesla dēļ zaudējusi klasiski apaļo, spīdīgo ekrāna bloķēšanas pogu. Pirkstu nospiedumu lasītājs nedarbosies, ja pie tā ķersies ar mitrām rokām, bet līdzīga nespēja ir novērojama arī citiem telefoniem ar pirkstu nospiedumu lasītājiem.

    Par Xperia Z5 komplektāciju neko sīkāk nemācēšu teikt, jo viedtālruni apskatam ieguvu pavisam plikiņu. Kopumā uzskatu, ka šogad ir salabotas visas nespējas un Xperia Z5 tuvojas perfekti uzbūvētam viedtālrunim.

    Xperia Z5 024

    Ekrāns

    Pāris vārdi par ekrānu. Fotogrāfijas uzņemtas mākslīgā apgaismojumā (ar manuālu baltā balansa iestatījumu), tāpēc ekrāns izskatās stipri zilgans, kaut gan tas tāds nav. Xperia Z5 attēlotās krāsas ir drīzāk neitrālas, varbūt nedaudz pelēcīgas un pavisam noteikti kontrasta līmenis varēja būt augstāks. Nākas atzīt, ka Xperia Z5 izgaismojums ir visai blāvs, tīmeklī pieejamie mērījumi norāda, ka Xperia Z5 ekrāna izgaismojuma spilgtums atpaliek no Xperia Z5 Compact un pat Xperia Z3+. Tātad spilgtā saules gaismā ekrānā parādītais var nebūt labi saskatāms. Xperia Z5 ekrāna krāsas var koriģēt ar manuālu baltā balansa iestatīšanu. Papildus pieejams arī viedais režīms, kas nosaka, vai lietotājs skatās ekrānā.

    Xperia Z5 015

    5.2 collas, 1080 x 1920 izšķirtspēja un ap 428 ppi nav nekas neredzēts, šāds ekrāns ir gandrīz kļuvis par minimumu. 1080p izšķirtspēju vēl daži pamanās uzstādīt 5.5 collu viedtālruņiem. Ekrānu klāj skrambu drošs stikls, kā arī ekrāna daili papildina Triluminos tehnoloģija un Mobile BRAVIA Engine 2, X-Reality dzinis. X-Reality dzinis ir atslēdzams enerģijas taupīšanai, bet nekādu vizuālu zaudējumu nespēju saskatīt.

    Kopumā Xperia Z5 ekrāns nav slikts, tas tikai varēja būt labāks, sasniedzot konkurētu parādītās iespējas. Kā jau ierasts – Xperia Z5 saņēmis iespēju vadīt ekrānu ar cimdiem rokās. Šo iespēju būs katram pašam iestatījumos jāaktivizē.

    Saskarne un lietotnes

    Kā jau ierasts, Xperia saskarne netiek papildināta ar liekām iespējām, kas pēcāk apgrūtinātu jauninājumu saņemšanu. Daļēji par vairāklogu režīmu rūpējas tā saucamās Mazās lietotnes, kuru esībai, iespējams, kāds radīs pielietojumu. Ar lietotņu izvēli Sony ir sevi gandrīz spējis turēt rokās. Pievienota Dropbox lietotne, nevajadzīgs antivīruss, pilns Google aplikāciju klāsts, bet tas arī ir viss. Protams, neiztikt bez ražotāja aplikācijām un Xperia Z5 mūs jau gaida Lifelog, Walkman, PlayStation un citas aplikācijas, kuras varēja nebūt uzspiestas, bet gan pēc katra izvēles ielādējamas no Play veikala. Pievienota pilnīgi nejēdzīga Privilege Plus lietotne, kas Latvijā nedarbojas – izmet atrašanās vietas kļūdu un aizveras.

    Jau vairākkārt esmu nopēlis sākumekrānu piemēslošanu ar logrīkiem. Tie ir visai raibi, daži, iespējams, pat noderīgi. Par laimi izskausts milzīgais Xperia iespējas reklamējošais logrīks, tā vietā zem pulksteņa redzams logrīks, kas rūpējas par satura pārsūtīšanu no vecā viedtālruņa.

    Vienmēr paticis, ka Sony piedāvā salīdzinoši tīru Android saskarni un nodrošinot veiklus programmatūras jauninājumus. Starp citu, vairums Xperia Z sērijas viedtālruņu saņēmuši 5.1.1 Lollipop un to īpašnieki jau, visticamāk, var gatavoties Android 6.0 Marshmallow atnākšanai. Marshmallow labumus jau šobrīd var pagaršot Xperia Z3 un Xperia Z3 Compact īpašnieki.

    Iespējams, ka kāds atradīs pielietojumu saskarnes izskata pielāgojumiem. Tie ir ielādējami no Google Play veikala, tomēr vismaz man izskatās, ka pielāgojumu pakas gadu gaitā ir pārgājušas uz maksas prasīšanu. Šķiet, ka agrāk bija pieejams daudz plašāks bezmaksas tēmu paku klāsts.

    Akumulators un ātrdarbība

    Sony Xperia Z5 saņēmi 2900 mAh akumulatoru un tā ir pavisam traka vilšanās. Atgādināšu, ka Xperia Z2 bija normāls 3200 mAh akumulators, pēcāk visi sūkstījās par Xperia Z3 3100 mAh, bet tagad akumulatora ietilpība ir paslīdējusi zem 3000 mAh atzīmes, bet ražotājs sola divu dienu darbības nodrošināšanu ar vienu uzlādi. Speciāli šīm divām dienām arī pievērsu uzmanību, jo tās šķita gandrīz neaizsniedzams sapnis ar diskutablo Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 procesoru. Interesantākais ir tas, ka tik tiešām divas diennaktis ir izspiežamas no Xperia Z5 ar aktivizētu STAMINA taupības režīmu. Protams, spēlīšu dzenātājiem nebūs nekādu iespēju pat tuvoties divām diennaktīm ar vienu uzlādi.

    Qualcomm Snapdragon 810 procesors ir kļuvis lietojams. Tas gan vēl arvien silst (bezkontakta infrasarkano staru termometrs rādīja maksimums 41.8’C lielas slodzes laikā), tomēr Sony ir atradis iespēju karstumu izkliedēt. Karstums vairs nav punktveida, tāpēc nerada nepatīkamas sajūtas, kā tas bijis iepriekš ar konkurentiem un nelaimīgo Xperia Z3+. Risinājums nav ideāls, tomēr karšana ir samazināta vai vismaz mazāk jūtama.

    Sintētiskās veiktspējas testi uzrāda, ka Snapdragon 810 procesors netiek pārlieku ierobežots, tas uzrāda gandrīz 60 000 Antutu punktus. Atgādināšu, ka HTC One M9 sākotnēji veiktspējas testos uzrādīja visai augstu rezultātu – ap 58 000 Antutu punktus. Pēc OTA jauninājuma HTC One M9 vairs tik ļoti nekarsa, bet arī veiktspēja ir samazināta (Antutu uzrādīja ap 51 000), tomēr vēl arvien One M9 mēdza ik pa laikam jūtami sasilt.

    Xperia Z5 005

    Sony Xperia Z5 ir arī ierastie STAMINA taupības režīmi. Mazāk agresīvais ikdienas režīms ļauj Xperia Z5 pilnība izmantot kā viedtālruni, agresīvākais STAMINA režīms to pārslēdz „dumbfona” režīmā, saglabājot vien zvanu, īsziņu un kalendāra lietošanu. Diemžēl nākas atzīt, ka mazāk agresīvais STAMINA taupības režīms pārāk jūtami ietekmē procesora darbību un Xperia Z5 saskarne sāk ik pa laikam raustīties. STAMINA taupības režīms neietekmē (vismaz tas nav izteikti jūtams) prasīgāku lietotņu un spēļu darbināšanu.

    Fotogrāfijas

    Par Snapdragon 810 procesora klātesamību atgādina kameras lietotne. To pārslēdzot 4K video uzņemšanas režīmā, parādās paziņojums par viedtālruņa pārkaršanu un iespējamu izslēgšanos. Labā ziņa ir tāda, ka 4K filmēšanas laikā Xperia Z5 nemēdza karst, vismaz ne ārā valdošajā vēsumā. Iespējams, ka saulē un +25 grādos būtu pavisam cita – daudz īsāka – „dziesma”.

    Xperia Z5 foto 021 Xperia Z5 foto 015 Xperia Z5 foto 010

    Vēl arvien neesmu kļuvis par milzīgu Sony kameras lietotnes fanu. Visu sajūsmu bojā filmēšanas iespējas atrāšanās vietas variēšana. 4K filmēšana vispār ir noslēpta un nezinātājam pat var nākties vērsties pie tīmekļa meklēšanas servisiem. Tiek baumots, ka novembrī ar atjauninājumu uz telefonu atceļos savādāka paskata kameras lietotne.

    Šogad Xperia Z5 piedzīvojusi arī kameras izaugsmi. 23 megapikseļi, 5520 х 4140 izšķirtspēja, 24 mm f/2.0 objektīvs, HDR, fāzes nobīdes autofokuss un sejas noteikšana ir visai vilinoši viedtālruņa kameras parametri. Xperia Z5 spēs filmēt 2160p ar 30 kadriem sekundē, 1080p ar 60 kadriem sekundē, 720p ar 120 kadriem sekundē. Priekšējā 5.1 megapikseļu kamera arī ir saņēmusi HDR iespējas. Piebildīšu, ka galvenā kamera taisa visai reālistiskas HDR fotogrāfijas, tomēr tām ir ļoti zems kontrasts un bieži HDR labāk turēt izslēgtu.

    Sony piedāvā pieckāršu Clear Image digitālo palielinājumu, kur fotogrāfijas rezultāts ir 8 megapikseļus liels. 23 megapikseļus izdalot ar 5 nekādi 8 megapikseļi nesanāk, tomēr Sony uzskata, ka klāt „piedomātās” vietas ir pieklājīgi „izrēķinātas”. Pret šo paziņojumu ieteiktu izturēties ar piesardzību. Autofokusa sistēma spējot fokusēties 0.03 sekunžu laikā. Acs mirkšķināšana esot kaut kur starp 0.1 un 0.4 sekundēm. Te esot runa par ideāliem laboratorijas apstākļiem…

    Xperia Z5 foto 004 Xperia Z5 foto 030 Xperia Z5 foto 026

    Uzskatu, ka jaunā 23 megapikseļu Sony kamera ir pietiekami ātra un dod ārā pieklājīga paskata fotogrāfijas, bet to par ideālu saukt nevaru. Jau esmu iepriekš uzsvēris, ka Samsung Galaxy S6 sērijas kameras veido patīkamāku attēlu, kas „vidējam vērotājam” būs pieņemamāks. Toties Xperia Z5 kamerai nebūs problēmas fokusēties sliktā apgaismojumā un arī fotogrāfijas vājā gaismā izdodas būtiski labākas – ar augstāku kontrastu un zemākiem trokšņu līmeņiem. Manuprāt, perfekti darbojas video kameras attēla stabilizācija.

    Konkurenti

    Sony šogad ir visai vēlu pievienojies aktuālo flagmaņu ražotājiem. Xperia Z3 tika izlaists 2014. gada septembrī, Xperia Z3+ gan ir 2015. gada maija modelis, tomēr tas slimoja ar izteiktiem Snapdragon 810 simptomiem, tāpēc saprātīgi ļaudis labprātāk izvēlējās Xperia Z3. Xperia Z3+ dzīve bija tik īsa, ka to pat neapskatījām. Nāksies kādu strēķi uzgaidīt, līdz Xperia Z5 cena nokritīs līdz konkurentu līmenim.

    Samsung Galaxy S6 (32 GB versija ap 450 eiro) un Galaxy S6 edge (32 GB versija ap 550 eiro) ir visai spējīgi konkurenti ar ātrāku, un vēsāku procesoru, līdzvērtīgu kameru. Šobrīd Samsung jau esot gatava Android 6.0 Marshmallow beta versija, kas gan netikšot pircējiem rādīta. Tiek pieļauts, ka Galaxy S6 un Galaxy S6 edge pie Marshmallow jauninājuma tiks novembrī.

    Xperia Z5 003

    Meizu MX5 būs pamatīgi lētāka alternatīva ar Sony „veco” 20.7 megapikseļu kameru. Meizu MX5 cena ir ap 370 eiro, kas to padara par ļoti iekārojamu šī gada flagmani.

    Turpat uz papēžiem min LG G4, kas arī ir ļoti jaudīgs viedtālrunis ar Snapdragon 808 procesoru un vienu no labākajām viedtālruņu kamerām. LG G4 cena ir ļoti strauji nogāzusies līdz 360 eiro tīmekļa veikalos, bet ādas aizmugures vāks vēl arvien pieliks aptuveni 30 eiro pie cenas. Ar plastmasas vāku man LG G4 nu nemaz negāja pie sirds.

    Noslēgumā

    Sony Xperia Z5 ir gandrīz perfekti uzbūvēts viedtālrunis. Dažiem varētu nepatikt skaļuma regulēšanas pogu atrašanās vieta, bet tas ir nieks. Ūdensdrošais microUSB ir daudz labāks risinājums par nosedzošu vāciņu, kas ar laiku var kļūt vaļīgs. Ļoti patika sudrabotā aizmugures vāka izskats, manuprāt, tā ir pareizā krāsa, ja izvēlies iegādāties Xperia Z5. Kopš HTC ir sevi gandrīz pilnībā izslēdzis no spēles, Sony kļuvis par nenoliedzami kvalitatīvāko Android viedtālruņu ražotāju.

    Ekrāns nav ideāls, turklāt konkurenti jau aizsteigušies garām ar būtiski augstākām ekrānu izšķirtspējām. Protams, vienmēr paliek Xperia Z5 Premium izvēles iespējas, bet ir jārēķinās, ka pilna 4K izšķirtspēja būs redzama vien atskaņojot 4K video vai fotogrāfiju apskates laikā.

     

    Xperia Z5 veiktspēja ir sabalansēta ar akumulatora tēriņiem. Sony piestrādājis, lai Snapdragon 810 nekarstu. Snapdragon 810 karšana ir „norakusi” dažu konkurentu un pat Xperia Z3+. Kā jau solīts, no Xperia Z5 var gaidīt divu dienu darbību ar vienu uzlādi.

    Ar pirkstu nospiedumu lasītāju Xperia Z5 beidzot panācis konkurentus, kas ar dažādiem panākumiem pirkstu nospiedumu lasītājus izvieto viedtālruņos un planšetdatoros jau divus gadus.

    Xperia Z5 014

    Kameras darbība ir visai veiksmīga, tomēr no Sony kā Alpha bezspoguļu kameru ražotāja biju gaidījis nedaudz labāku sniegumu. Fokuss ir ātrs, baltās krāsas balanss precīzs, sliktos gaismas apstākļos var iegūt skatāmas bildes, tomēr fotogrāfijām nav patīkama pārsteiguma efekta, ko gribētos sagaidīt no Sony.

    Par prasīto cenu varētu vēlēties kādu „odziņu”. Samsung tam ir noliekti ekrāna sāni S6 edge modelī, LG ir nedaudz liekts ekrāns, podziņas aizmugures vākā un ādas noformējums, kā arī konkurētspējīga cena. Nevajadzētu pārprast – ar Sony Xperia Z5 viss ir labākajā kārtībā, bet par prasīto cenu varētu vēlēties kādu mazāk konservatīvu idejas ieviešanu. Vēl arvien uzskatu, ka Xperia Z5 būtu mana šī gada flagmaņa izvēle nr.1.

    Neticami kvalitatīvi nostrādāts, atturīgs, bet ne pelēcīgs. Vismaz man pietrūkst kāds dullāks uzbūves risinājums vai cita interesanta nianse.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    7
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    48 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Frants
    28.10.2015 12:08

    Telefons kā telefons – gaumes lieta !
    Gandrīz mēnesi lietoju LG G4 (pirms tam bija Lumia925) un esmu ļooti apmierināts, viss ir , viss darbojas un labi izskatās !

    28.10.2015 13:26
    Reply to  Frants

    LG G4 ir absolūts šīgada flagmaņu cenas čempions, to nevar noliegt. Man gan īsti nepatīk ne plastmasas aizmugure, ne arī āda, bet tas arī ir vienīgais G4 mīnuss.

    Kaspars
    28.10.2015 13:57
    Reply to  Frants

    Pēc Lumia būsi apmierināts ar jebkuru telefonu… jox :D

    Frants
    29.10.2015 00:22
    Reply to  Kaspars

    Nebija jau nekāda vaina tai 925.lumijai, BET, bija lietas, kuras ar lumiju vienkārši nebija iespējams darīt (dažādi TV online un ne visi video) …

    Purvavelns
    28.10.2015 12:24

    kaut kā izskatās nežēlīgi bōōōring… nevienas dizaina nianses vai odziņas…

    28.10.2015 13:24
    Reply to  Purvavelns

    Ai nē, ieteiktu aizstaigāt līdz kādam veikalam un paturēt rokā. Man arī šķita, ka ir boooring, palietoju un sapratu, ka ir ģela. Viss ideāli precīzi nostrādāts, nav nekā lieka. Alumīnija apmales nav ne par asu, ne par apaļu. Skaļruņi smuki iegriezti stiklā un pat skan. Aizmugures noformējums vismaz sudraba modelim izskatās pēc kosmosa tehnoloģijas.

    Kaspars
    28.10.2015 13:56
    Reply to  Purvavelns

    Nevar nepiekrist, kopš Z kā sāka, tā arī turpina vienu dizaina pamatlīniju, kā es smejos- pat Apple ir pamanījušies kaut ko uzlabot laika gaitā.

    Kaspars
    28.10.2015 13:55

    Izņemot fotokameras pikseļus un pirkstu sensoru, tas ir tas pats Z3+, izgāju cauri GSM arena compare un praktiski viss ir 1:1, arī GSM Arena apskatā tas ir uzsvērts, ka tas praktiski ir tas pats tel. Arī Z3+ rāmis apkārt ir alumīnija un tas sajūtu ziņā ir krietni labāks par Z3, turklāt mazāks par Z5, kur es pieļauju, Sony arī bija spiesti paplesties, lai nodzītu kādu grādu temperatūras, tādējādi sanāk, ka tel ir vēsāks, taču lielāks. Man šis raksts tāds mazliet tendenciozs liekas- autors Z3+ dzīvē nav redzējis, bet Z5 slavē kā nezin cik labāku par Z3+. Kas tad tur ir labāks, izņemot šos pāris punktus- pirkstu sensoru un vairāk pikseļu? Uzņemtie foto attēli neliecina, ka jaunā kamera būtu labāka, attēli izskatās tikpat klučaini kā no Z3+, sintētiski un ar detalizācijas trūkumu, benchmarks- dažiem punktiem vairāk nekā uz Z3+. Protams, Z5 ir mazliet pieslīpēts, kaut vai tas, ka viņi izrēķinājuši, ka pāris mm biezuma dos to nepieciešamo siltuma novadīšanu, kas reāli arī jūtams bija tikai karstajās Jūnija dienās, taču pēc pēdējiem softiem, tikko biju Spānijā un mans tel ne reizi neuzkārās, pat braucot cik stundas no vietas ar to ieliktu auto logā kā navigatoru. Tā kā, well done, kārtējais neobjektīvais apskats… Read more »

    28.10.2015 14:02
    Reply to  Kaspars

    Z3+ pie manis sabija 3 nedēļas tieši lai saprastu kā ir ar S810 un, atšķirībā no Z5, Z3+ karsa kā traks. Arī Z5 karst, bet ne tik izteikti, turklāt spēj saglabāt cienījamu veiktspēju. Tā ka tie mm nav lieki nākuši klāt pie Z5 izmēriem.

    Kaspars
    28.10.2015 14:14
    Reply to  Artis Abols

    A softs uz Tava Z3+ bija pēdējais? Kā es teicu, es savam Z3+ vairs neesmu novērojis monstrozu karšanu, tas pats iPhone 6 arī karst, uzliekam Real Racing un aiziet slapjām plaukstām :D

    28.10.2015 14:21
    Reply to  Kaspars

    Z3+ pie manis sabija septembrī. Nekādi apdeiti tobrīd nenāca.

    Redz, man iebildums pret Z3+ ir karšana vienā punktā. Z5 arī skarst, tomēr Sony karstumu izdevies izkliedēt, tāpēc sajūtas nav tik riebīgas. Z5 zinātniski izmērīju, ka sakarsa līdz 41.8 grādiem (kļūda laikam +/- 1.5 Celsija grādi), tas bija tieši pie Real Racing 3 dzenāšanas. Diemžēl IR termometrs nebija iegādāts Z3+ laikā, tāpēc nespēšu pamatot savas izjūtas.

    Kaspars
    28.10.2015 14:42
    Reply to  Artis Abols

    Starp citu, meklējot Z3+ temperatūras mērījumus, uzdūros šim:

    http://www.androidheadlines.com/2015/06/video-compares-temperatures-galaxy-s6-xperia-z3.html

    “after 5 minutes of 4K video recording on the Galaxy S6 of about 70°C is actually higher than the one in the Xperia Z3+ of about 50°C after 6 minutes”

    28.10.2015 14:45
    Reply to  Kaspars

    OK, mēs sapratām, ka Z3+ ir pasaulē labākais viedtālrunis :)

    Kaspars
    28.10.2015 14:50

    ārprāc, tak ar humoru vajag pieiet tām lietām, es vnk iemetu linku, jo visur slavē cik S6 ir vēss, bet ir kur arī kāds uzskata, ka tas silst tāpat, bet nē, tas jau nebūs Kursors kolektīvs, ja nesāks zākāties…

    ierakstot google “z3+ temperature measurements” tas bija pirmais links, es pat neko speciāli nemeklēju, lai tikai atrastu, cik Z3+ ir labs, esat tak jūs galvu saspieduši, atvainojos.

    Janis
    28.10.2015 17:45
    Reply to  Kaspars

    Nesaprotu no kā jums tie telefoni karst???
    Real Racing 3 nekarse ne uz iphone 6 ne Samsung S6 ne Samsung A5!!
    Tiešām ar šiem ir tik traki, ka restartējas un vel plaukstas slapjas paliek???
    Vai arī telefons ir pārgadžetots tiešām nav nācies saskarties ar karšanu kopš Iphone 4laikiem, kad lādējot telefonu un spēlējot jaunāko spēli, tas pamatīgi uzkarsa, bet tik un tā ne reizi nestartējās!!!!

    Redīss
    28.10.2015 13:57

    Kārtējais lielais, kantainais klucis Sony stilā un vēl pār neadekvāti augstu cenu.

    28.10.2015 14:10
    Reply to  Redīss

    Wow wow wow, esmu bēdīgs.

    Z5 ir pirmais telefons, kas man pa ilgiem laikiem patīk (patika arī S6 edge+) un jūs te visi – tas nav labi, Z3+ labāks, Windows Phone, iPhone :(

    Kaspars
    28.10.2015 14:52
    Reply to  Artis Abols

    psc Arti, kur es teicu, ka Z3+ labāks? Tu tak esi tuvredzīgs kā es nezinu kas- es teicu, ka tas Z5 ir faktiski vnk uzfrišināts Z3+, a Tu te meties slavināt, cik uber super duper da best in the world ir tas Z5… nu esi tak objektīvs ibio, Sony ir mironis, kurš turpina štancēt vecus dzelžus jaunā iepakojumā, bet nu te laikam tā- Krizdabz ir āmen aifonists un par to nekas nav labāks un Artizs laikam tagad būs āmen Z5…

    28.10.2015 14:57
    Reply to  Kaspars

    Un tie visi ir uzfrišinātas 3310 Nokijas, turklāt nokopētas no iPhone, plus viss kļuvis tikai sliktāks, jo čūskiņa uz 3310 vienkārši lidoja 5 diennaktis bez lādēšanas. Un tās cenas… un tie dizaini… vaimanu vaimanu.

    Kaspars
    28.10.2015 14:59
    Reply to  Artis Abols

    Artizs apvainojās, ka kāds nepamāja ar galviņu, ka Z5 ir super jaunums…

    28.10.2015 15:03
    Reply to  Kaspars

    Ar telefonu (it īpaši ar Z3+) ir kā ar sievu un automašīnu – ko pats esi izvēlējies, tas arī bojās/uzlabos tavu dzīvi.

    Mans viedoklis par Z3+ ir sekojošs – vizuāli neizmainīts Z3, toties tas reāli sačakarēts ar S810 procesoru. Nekas cits nav mainīts, Z3 arī mācēja filmēt 4K; ekrāns, kamera identiski.

    Kaspars
    29.10.2015 18:37
    Reply to  Artis Abols

    “Mans viedoklis par Z3+ ir sekojošs – vizuāli neizmainīts Z3”

    Tev ar redzi viss ok? Nē nu nopietni, kā var pateikt, ka tas ir vizuāli neizmainīts????? Tieši Z5 ir 1:1 no priekšas ar Z3+, bet tas nezin kāpēc tiek ignorēts!!

    Purvavelns
    28.10.2015 15:17
    Reply to  Kaspars

    neaiztiec otra cilvēka krāniņu!

    Gints
    29.10.2015 12:17
    Reply to  Kaspars

    Kaspar, Tev ar intelektu pasam ir kaut kas ne taa.

    Kaspars
    29.10.2015 18:34
    Reply to  Gints

    Protams, ar intelektu, es laikam tiešām vienīgais saskatu to, ka Z3+ ar Z5 ir daudz vairāk kā kopīga nekā Z3+ ar Z3. Priekšējais panelis Z3+ un Z5 ir tāds pats- gan skaļruņu, gan kameras, gan sensoru novietojuma ziņā, nezin kāpēc dižautors Artizs uzskata, ka Z3+ gan ir 1:1 ar Z3, nu nezinu kādus attēlus vai ko viņš skatās, varbūt pie redzes daktera jāiet.. Tehniskā specifikācija- CPU, GPU, RAM.. pat fiziskā ietilpība, ekrāns… nu viss Z3+ 1:1 ar Z5, savukārt dižautors Artizs uzskata, ka nē, Z3+ ir 1:1 ar Z3, jo tiem esot 4K video un tādas pašas izšķirtspējas ekrāns. Nē nu tiešām, es laikam neko specifikācijā neredzu, bet nu pievienojumu izgriezumu no GSM Arena, kur visi tālruņi blakām, nu spriediet paši, kuram Z3+ ir līdzīgāks. http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7534&idPhone2=6878&idPhone3=6539 Tāpat arī “stikla” aizmugure un metāla rāmis, kura nebija Z3 (tam bija kaut kāds paršivijs krāsots plastamas ietvars), neizn kāpēc netiek uzskatīts, ka Z3+ tā neesot, tak varbūt misters dižautors viszinošais fon artizss varēja side by side salikt abus un paskatīties, jo nez kāpēc visos ārzemju protālos Z5 uzskata par vienkārši uzfrišinātu Z3+, saglabājot visus vecos dzelžus, vien pievienojot citu kameru un pirkstu sensoru. http://www.pocket-lint.com/news/135089-sony-xperia-z5-vs-sony-xperia-z3-what-s-the-difference Un tad te sākas, redz es mudaks, IQ zems,… Read more »

    29.10.2015 19:55
    Reply to  Kaspars

    Kaspar, nu jau būs gana! Mēs (autori) Kursorā paužam savu viedokli par tehnoloģiju tēmām (tas ir godīgs un parasti pieredzē balstīts) un komentāros aicinam lasītājus paust savējo viedokli pat ja tas nesaskan ar mūsējo. Tomēr es palūgšu iztikt bez personīgiem apvainojumiem, jo tie nedara nekādu labumu ne Tev, ne pārējiem lasītājiem. Ja diskusiju gaitā ar kaut ko esam aizskāruši, tad Kursors.lv vārdā atvainojos. Mēs iestājamies par saturīgām un kvalitatīvām ar tehnoloģijām saistītām diskusijām!

    Kaspars
    29.10.2015 20:16

    Kristap, es saprotu jūsu nostāju, bet mani aizvano tas, ka Tavs kolēģis klaji ignorē faktus, tādējādi nostādot mani tādā pozīcijā, ka es it kā cenšos pierādīt kaut ko, kā nav- un tad sākas virkne personīgu apvainojumu manā virzienā, kaut gan pēc būtības, tā ir konkrētā autora- vai nu kļūda, vai pilnīga nevēlēšanās redzēt acīmredzamo, turklāt nekautrēties pasmīkņāt par to. Es pievienoju šim komentāram GSM Arena salīdzinājumu ar mansi veiktiem pasvītrojumiem, ja tiešām jūs nekādi nespējat saskatīt tās līdzības, un es tiešām gribētu dzirdēt Tavu vai Tava biedra komentāru par to, kurš tad ar kuru tie modeļi ir līdzīgāki- jo pašreiz manā virzienā ir mesti tikai akmeņi un nepatiesi apgalvojumi par to, kas man liek domāt, ka jūs tiešām aizstāvat kaut kādas savas personīgās intereses, kaut ko cenšaties lobēt, nevis objektīvi raugāties uz lietām. Ja tas ir lobijs, tad man ir skaidrs, nekad neatkāpsieties no saviem uzskatiem. Es arī esmu bijis šajā biznesā dažus gadus atpakaļ, citā izdevumā gan, dikti šaubos ka tālruņu piegāde ir ļoti mainījusies pa pāris gadiem, tāpēc man liekas domāt, ka jūs tomēr vēlaties lobēt kaut ko ( ko es zinu, ka jūs par katru cenu noliegsiet un man, protams, nav tam pierādījumu, bet tie visi jūsu… Read more »

    30.10.2015 08:28
    Reply to  Kaspars

    Tava nostāja skaidra, tomēr norādīšu, ka mums ir pavisam atklāti norādīts, kas ir maksas/reklāmas saturs un šoreiz apskats zem tādiem parametriem neierakstās.

    Tieši par Z5 varu teikt, ka skatīšanās specenē var nepalīdzēt. Pirmā problēma ir tā, ka virs S810 procesora nekā cita nav, ja neskaita Exynos 7420 vai MTK Helio X20. Žēl, ka kāds no Helio netika iekš Z5.

    Uzskatu, ka būtu derīgi, ja pats aizietu līdz Sony centram Brīvības [laikam] 40 un pačamdītu Z5. Iespējams, tad radīsies citas domas, kas būtu tikai godīgi no tavas puses, lai būtu pilns priekšstats.

    No mūsu puses būtu godīgi, ja mēs paņemtu no Sony gan Z3+, gan Z5, tos saliktu blakus, samērītu temperatūras, saliktu blakus fotogrāfijas utt. To mēs noteikti varam sarīkot, tikai kādu mirkli jāuzgaida, lai arī citi resursi iegūst Z5 apskatīt.

    28.10.2015 15:30
    Reply to  Kaspars

    Nu, johaidī. Mazliet parausti lauvu aiz ūsiņas un aiziet uguns pakulās :D Katram no mums ir sava pieredze un savas domas par dažādām tehnoloģijām.

    Redīss
    28.10.2015 17:01
    Reply to  Artis Abols

    piedod, bet neuztver personīgi – tas ir tikai mans personīgais viedoklis, kas izveidojies no dažu Sony telefonu lietošanas pieredzes. Manuprāt salīdzināšana ar to ,kura ražotāja truba ir labāka nav īsti korekta. Tādu krānu staipīšana vien sanāk. Katrs mēs esam unikāla personība un atbilstoši savām vērtībām un iespējām izvēlamies sev piemērārāko. Nav tādas unikālas ierīces kas patiktu pilnīgi visiem. Izņemot apple IPhone – joks :)

    Rolands
    28.10.2015 14:31

    Kaut kā nespēju ieraudzīt, kur ir minēta konkrētā telefona cena?

    Rolands
    28.10.2015 14:32
    Reply to  Rolands

    Paldies, atradu.

    Jokman
    28.10.2015 14:44

    Esmu arī citur skatījies apskatus un var teikt ka šis ir pēdējo divu gadu labākais SONY telefons. Šeit beidzot ir viss ko gaidīju no īsta premium klases telefona, man gan nepietika pacietības sagaidīt un tāpēc iegādājos Galaxy S6, kas pēc maniem uzskatiem ir šī gada labākais telefons.

    28.10.2015 14:51
    Reply to  Jokman

    Mūsu domas saskan. Es gan starp Xperia Z5 un Galaxy S6 izvēlētos :D :D :D LG G4 cenas dēļ vai Galaxy S6 edge tā popsīguma un neparastuma dēļ.

    Jokman
    28.10.2015 15:28
    Reply to  Artis Abols

    Arī domāju par LG G4 un Galaxy S6 edge, bet LG G4 likās pārāk liels, bet edge bija rokās neērts, jo dēļ tā šaurām malām spiežot taustiņus tas kļūst slidens un protams cena.

    Kaspars
    28.10.2015 15:09

    Mana versijas par Arta tekstu: “Z5 ir da best, mēs jau tik ilgi bijām gaidījuši tādu tālruni- super fantastiski nostrādāts korpuss, līdz katrai vīlītei pārdomāts dizains, un tā izpildījums, nu vienkārši fantastika, bauda turēt rokās, to badu var sajust tikai biksēs, to pat nevar tā lasītājam noraksturot, lai to saprastu, atveram playboy, tas būs kas līdzīgs sajūtu ziņā. Un tā veiktspēja, kā iekāpt 4D simulatorā, viss ir tik fantastiski ātri, sviedri no plaukstas līost un apreibušās acis no košajām bildēm, nu neatsveramas sajūtas, gluži kā 4D simulatorā. A tā foto kamera, nu tā tak vispār… mans A6000 nobāl šī tālruņa priekšā, gan cenas gan kvalitātes ziņā, jo mēs tak zinām: lētāks=sliktāks. Tātad par Z5 kameru nekas nav labāks, ja nu vienīgi tur kaut kur aizjūrās dzirdētais Sony A7 R II, tas vot esot baigais monsrts, bet neesmu tādu rokās turējis, runājot, ka tas silstot pie 4K video, so Z5 labāks, jo tas nemeaz neuzsilst. Un baterija, nu tak vienkārši zelta baterija iekšā, veselas divas dienas iztur ar vienu uzlādi, es pilnīgi aizmirsu, kur mans lādētājs mētājas, tik ilgi tas iztur. Nu karoč jūs sapratāt, šis ir krutākais šī gada flagmanis, ar jaunākajiem dzelžiem, krutāko procesoru, vislielāko atmiņu un vispār jūs… Read more »

    28.10.2015 15:28
    Reply to  Kaspars

    Redz, tomēr esi visu sapratis.

    aigi
    28.10.2015 15:56

    Ai, ko jūs te ņematies, gaidītākais tālrunis vēl tikai pošas iziet tautās ;)
    #Priv

    28.10.2015 16:45

    Dāmas un kundi, draugi un citādi domājošie.
    Ne nu man spriest par nanometriem un procesoru izstrādi.
    Es nedaudz par ikdienu un dizainu.
    DIZAINA ziņā tā ir industriālā dizaina klasiķa Dieter Rams ( https://en.wikipedia.org/wiki/Dieter_Rams ) labāko vadlīniju stilā – askētisks, estētisks un “as little design as possible”! Tikai viena atverīte (sim un sd) eleganti minimālistiskā korpusa malā.
    Materiāli – īpaši pulētais stikls aizmugures panelī – patīkami rokā.
    Mazā ikdienas inovācija – pirkstu nospiedumu sensors ĒRTĀ vietā, lai nebūtu lieku kustību, cenšoties atbloķēt ierīci. (pamēģināju, palietoju – patika).
    Savukārt cena kā jaunai ierīcei tirgū – tāda pati kā visiem viedtāruņiem, kuri tikko sasniedz veikalu plauktus. Kas ir “kapitālisma” pazīme (;

    Purvavelns
    29.10.2015 09:21

    redz… kāda Dītera piesaukšana ne vienmēr ir arguments, lai teiktu, ka ir sanācis. Ir tāda auto studija Pinifarina, kas dizainējusi daudzus leģendārus kulta auto. Bet… viņu logo ir arī uz šītā mēsla –comment image

    Nettwerk
    28.10.2015 17:36

    Manas domas par Sony. Jau kuro gadu un paaudzi, kaa viena vadlinija ir taa dizains. Nekadas jaunas ieziimes dizainaa. Es saprotu, jaa var piecies 2 paaudzes viena dizaina telefonu bet nu shis jau ir 6 paaudzes nu kauns. Interfeis nu kropliigs. Meginaats uztaisiits biznesa klases stilaa neuzkriitoshi un gaumiigi, bet ikonas bubble, guble childish. Taa kaa buutu 5 gadigs berns uzpleckaajis. Un visi liidzi churaa ar WOW. Es Sony kuru gadu bez sirdsapzinjas parmetumiem uzskatu par briesmiigaakiem telefoniem. Un domas nemainishu, kamer augstaak mineetaas lietas nemainiisies.

    Valdis
    29.10.2015 04:58
    Reply to  Nettwerk

    Tā godīgi,vai vispār ir iespējam androīds un biznesa klase?

    KKTK
    29.10.2015 16:21
    Reply to  Nettwerk

    Google jau ir tā vainīgā, kas visu dizainu taisa kā priekš bērniem

    davfreim
    28.10.2015 20:35

    Dizaina ziņā nepatīk, citādi tīri ok telefons.

    LOOK
    30.10.2015 22:41

    …un par skaņu atkal ne vārda!

    Pēteris
    05.12.2015 11:57

    lasu jau kārtējo aprakstu, un secinu, ka visur viss ir diezgan slikti :) par katru uzslavu seko kritika, sanāk, ka autors kritizē pats sevi

    Lero
    19.01.2016 11:53

    Vai plānojat Z5 līdzinieka – Sony xperia M5 apskatu? Tehniskie dati stipri līdzīgi, bet cena ievērojami zemāka

    Haily
    26.01.2016 11:20
    Reply to  Lero

    Man arī interesētu M5.

    Reklāma
    Neticami kvalitatīvi nostrādāts, atturīgs, bet ne pelēcīgs. Vismaz man pietrūkst kāds dullāks uzbūves risinājums vai cita interesanta nianse.Sony Xperia Z5 apskats