Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G4s apskats

    Nav nekāds brīnums, ka tirgus zem 300 eiro pilnībā pieder Meizu, Xiaomi un vairākiem citiem pie mums mazāk zināmiem ražotājiem.

    Jaunākie raksti

    LG G4s ir viens no tiem viedtālruņiem, kura iegāde tiek apsvērta salīdzinoši zemās cenas dēļ. Cena ir zema, kad to salīdzina ar līdzvērtīgu Samsung vai kādu citu lielo ražotāju viedtālruņiem, bet Ķīnas populārie zīmoli ar Xiaomi un Meizu priekšgalā jau ir pamatīgu gabalu priekšā LG, turklāt tas tiek nodrošināts par zemāku cenu.

    Šoreiz LG G4s ir ko likt pretī, jo viedtālrunis pavisam ļoti izskatās pēc pilnizmēra LG G4 – izmantotie materiāli ir tie paši, saskarne ir tā pati, kameras lietotne izskatās ļoti līdzīga. Uzreiz minēšu, ka LG ir kārtējo reizi grēkojis ar automātisko ekrāna izgaismojuma līmeni, bet tas jau bija paredzams. Neviens kaut cik lētais LG viedtālrunis nav saņēmis automātisko ekrāna izgaismojumu.

    LG G4s 016

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 424 ppi, skrambudrošs ekrāns
    • Procesors: Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 1.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 405 video apakšsistēma
    • RAM: 1.5 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 8 megapikseļi, 3264 x 2448, HDR. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Izmēri un svars: 142.7 x 72.6 x 9.9 mm, 139 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 2300 mAh
    • Krāsas: metāliski pelēka, keramikas balta, zelta
    • Cena: sākot no 230 eiro interneta veikalos

    LG G4s 010

    Izskats un uzbūve

    Diemžēl LG G4s ādas aizmugures vāks nav pieejams, kā tas bija LG G4. LG G4s komplektā ir visai slidens, plānas plastmasas vāciņš, kas nu nemaz nav saistāms ar pēdējā laika ražotāju centieniem pat lētajiem modeļiem iedvest kādu premium sajūtu. Bet viss nav katastrofāli, jo pārējais viedtālrunis izgatavots pārsteidzoši precīzi.

    Pavisam nedaudz jūtams ekrāna liekums, kas LG G4s padara patīkamāk lietojamu, un viedtālruņa formas pavisam attāli atgādina liekto LG G Flex2. Viedtālruņa sānu malas arī ir nedaudz šaurākas pie ekrāna un platākas pie aizmugures vāka, lai LG G4s būtu ērtāk noturams rokās. Piestrādāts arī pie LG G sērijas jājamzirdziņa – fiziskām pogām aizmugures vākā. Tās ir nedaudz ērtāk aizsniedzamas, labāk sataustāmas.

    Kopumā ir jāatzīst, ka iespaidu par LG G4s pabojā tikai aizmugures vāka materiāls, bet viss pārējais ir nostrādāta gandrīz flagmaņa cienīgā līmenī. Uzskatu, ka izmēros nedaudz garākajam pilnizmēra LG G4 pogu izvietojums aizmugurē bija izdevies labāks, tomēr arī īsākais LG G4s ir pietiekami ērti lietojams.

    LG G4s 027

    Ekrāns

    Jāuzteic LG G4s ekrāna sānu malu plānums – viedtālrunis arī šajā ziņā spēj līdzināties flagmanim LG G4, jo abi viedtālruņi saņēmuši ļoti līdzīgu vērtējumu ekrāna laukuma attiecībā pret kopējiem viedtālruņa izmēriem.

    Nekādi nespēju pieņemt jau minēto automātisko ekrāna izgaismojuma līmeņu neesamību. LG varētu uzskatīt par pēdējo ražotāju, kas šādā veidā vēlas uzsvērt flagmaņa pārākumu pār zemākas klases viedtālruņiem. LG nemāk uztaisīt draņķīgāku lētās viedierīces uzbūvi, tā vietā lietotājam jācieš no bezjēdzīgas ražotāja iegribas neuzstādīt automātisku ekrāna izgaismojuma līmeņu regulēšanu.

    Ražotājs viedtālruņa ekrānam piešķīris niecīgu liekumu, kas ikdienā nav īsti redzams. Tas pavisam noteikti nav LG G Flex2 redzamais un jūtamais ekrāna liekums, tomēr šķiet, ka arī LG G4s ir nedaudz ērtāk lietojamas par „parastu, plakanu” viedtālruni.

    LG G4s 019

    Manuprāt, LG G4s ekrānam diezgan lielas problēmas sagādā Saule. Iespējams, ka tas ir niecīgais liekums, varbūt vēl kas cits, bet atspīdumi ir visai ievērojami. Turklāt Saules gaismā ekrāns izskatās pablāvs. Iekštelpās no LG G4s sagaidām patīkamu, ļoti detalizētu, kontrastainu attēlu, bet ārā sākas problēmas ar atspīdumiem un kontrastu. Papildus lietošanas „nianses” piešķir nepieciešamība ar roku pieregulēt ekrāna spilgtumu.

    Saskarne un lietotnes

    Iespējams, ka kļūdos, bet man flagmaņa LG G4 saskarne šķita jestrāka, krāsaināka, pievilcīgāka. LG G4s šķiet nedaudz pelēcīgāks, ierastāks un piezemētāks viedtālrunis. Varētu būt, ka abus viedtālruņus šķir tikai cita ekrāna tapete un varbūt kāds logrīks, bet tad kāpēc tas nav redzams arī LG G4s, piešķirot tam kādu vaibstu no LG G4?

    Nekas manāms Optimus lietotāja saskarnē nav mainījies. LG kopš LG G3 laikiem ir bijuši visai slinki, un LG G4s uzskatāms par LG G3 kopiju, kad ir runa par Optimus lietotāja saskarni. Tiesa, saskarne nu sedz Android 5.1 Lollipop, nevis 4.4.2 KitKat, kas piešķir tai dažas nianses, bet tās vēl arvien ir tikai nianses. Par Android 5.1 Lollipop klātesamību norāda tikai šai operētājsistēmai raksturīgā paziņojumu parādīšana un ekrāna vadības pogu noformējums. Visu citu pārsedz Optimus lietotāja saskarne.

    No citiem LG modeļiem pārmantotas iespējas pielāgot ekrāna apakšā esošo vadības pogu izkārtojumu, pārkrāsot un pielāgot visas sākuma ekrānu ikonas utt. Novēršot seju no viedtālruņa, video tik apturēts, pieejams Knock Code ekrānslēgs un KnockOn ekrāna ieslēgšana divas reizes pa to uzsitot ar pirkstu. LG fani zinās un spēs novērtēt iespēju ar dubultu uzsitienu atbloķēt ekrānu, kā arī tagad ir iespēja izslēgtam ekrānam paslidināt ar pirkstu uz leju, kas ekrāna augšdaļā parādīs pulksteni un citu informāciju no augšējās rīkjoslas.

    Pievienoto lietotņu klāsts ir noturēts niecīgā līmenī un nerodas sajūta, ka būtu kaut kas ar steigu jādzēš ārā, tomēr no 8 teorētiskiem gigabaitiem lietotājam ir pieejami tikai 2 GB. Vēl čābīgāk vecās tikai Sony Xperia M4 Aqua, kur no 8 GB pāri palika 1.25 GB. LG G4s sāks pastiprināti pievērst lietotāja uzmanību, kad brīvās atmiņas apjoms noslīdēs zem 1.1 GB. Tātad nevar gandrīz nemaz aizrauties ar spēlītēm vai kādu datu uzglabāšanu, jārēķinās, ka viens pats Google Chrome tīmekļa pārlūks spēj ātri uzkrāt vairāk nekā 700 MB kešatmiņas datos.

    Akumulators un veiktspēja

    Līdz ar LG G2 modeļa atnākšanu, ražotājs bija iedibinājis paražu pārspēt konkurentus vismaz ar akumulatora ietilpību. Pārsvarā tas izpaudās lētākajos LG viedtālruņos, jo flagmaņi jau trešajā paaudzē iztiek ar 3000 mAh akumulatora ietilpību, bet tagad arī ietilpīgā akumulatora laiki ir pagājuši. LG G4s saņēmis lietotāja nomaināmu Li-Ion 2300 mAh akumulatoru, bet konkurenti, piemēram, Motorola Moto G (3. paaudze) piedāvā 2470 mAh ar vājāku procesoru.

    Jāatceras, ka arī Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 procesors nav nekāds super veiklais. Tam ir it kā astoņi kodoli, bet četri ir 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri ir ļoti taupīgi 1.0 GHz Cortex-A53 kodoli. Faktiski Snapdragon 615 procesors ir tas pats Snapdragon 410 procesors, kam pievienoti vēl četri ļoti lēni kodoli enerģijas taupīšanai. Attiecīgi kaut kādi enerģijas taupības režīmi ir uzskatāmi par liekiem.

    Uzskatu, ka LG G4s veiktspēja ir gandrīz identiska Xperia M4 Aqua, kas arī ir saņēmis to pašu procesoru, bet kopā ar 2 GB RAM. Iespējams, ka LG G4s veiktspēja un plūdenums ir nedaudz labāks par Xperia M4 Aqua.

    Jau otro reizi pierādījās, ka nespēju sevi nosaukt par Snapdragon 615 procesora fanu. Minēju, ka Snapdragon 615 procesors ir tas pats Snapdragon 410 tikai ar papildus četriem 1.0 GHz kodoliem, tomēr Snapdragon 615 ikdienas darbība šķiet vēl vājāka par Snapdragon 410.

    Fotogrāfijas

    LG G4s saņēmis visai parastu 8 megapikseļu kameru ar 3264 x 2448 maksimālo izšķirtspēju, HDR, kā arī 1080p video uzņemšanu ar 30 kadriem sekundē. Priekšā atrodas 5.0 megapikseļu kamera.

    No LG G4 aizņemta kameras lietotne, bet tā nespēs parādīt ne daļu no tā, ko varēja redzēt LG G4 flagmanī. Ražotājs centies kameras lietotni arī it kā funkciju ziņā pietuvināt LG G4 flagmanim, it kā kaut kādi fokusa punkti ekrānā lēkā, bet gala rezultāts mēdz izpalikt.

    LG G4s foto 001 LG G4s foto 015 LG G4s foto 021

    Loģiski – vissmagāk iet ar LG G4s krēslas un pustumsas fotogrāfijām. LG G4s ļoti reti trāpa fokusā, kas šodienas iespējām vismaz man nav pieņemami. Nevienu neizbrīnīs arī vājās fotogrāfijas sliktos izgaismojuma apstākļos. LG G4s kameras lietotnei dikti gribas nakti padarīt par dienu un krēslā uzņemtas fotogrāfijas izskatās pēc apmākušās dienas.

    Dienas gaismā LG G4s nespēj tikt galā ar debesīm kadrā, radot pelēcīgas fotogrāfijas ar zemu kontrastu un vāju detalizāciju. Vienīgās pieņemamās fotogrāfijas ir labā izgaismojumā bez debesīm kadrā. Tik zemu nolaisties īsti nedrīkstētu.

    Konkurenti

    Pēdējā laikā esam apskatījuši vairākus viedtālruņus ar līdzvērtīgu tehnisko specifikāciju un cenu. Manuprāt, pie mums iegādājamais Sony Xperia M4 Aqua ir gandrīz identiska LG G4s kopija ar to pašu procesoru, līdzvērtīgi nespējīgu kameru, mazu pieejamo atmiņas apjomu un cenu. Xperia M4 Aqua par labu runā teorētiska ūdens noturība, kas panākta ideālos laboratorijas apstākļos, tāpēc klients to tīši vai netīši izmantot nedrīkst. Nedaudz pārspīlēju, bet tikai nedaudz…

    Augstvērtīgāks pirkums būs Meizu m2 note, kas saņēmis nedaudz lielāku ekrānu, veiklāku procesoru, labāku kameru un zemāku cenu. Meizu m2 note ir nedaudz vājāks viedtālrunis, nekā biju cerējis, bet vēl arvien tas konkurentus atstāj kaunā.

    Nevajadzētu piemirst visai feino Huawei P8lite, kas ir līdzvērtīgs pretinieks Meizu m2 note un pavisam noteikti pārspēj LG G4s un Sony Xperia M4 Aqua. Nedaudz aizmugurē paliek Motorola Moto G trešā paaudze, jo pie mums 2 GB RAM versija nebūšot oficiāli iegādājama.

    LG G4s 026

    Gala vārds

    Nekādi nespēju piedot LG ekrāna izgaismojuma automātisko regulēšanas neiekļaušanu lētajos viedtālruņu modeļos. Rodas sajūta, ka LG vēlas padižoties ar LG G Flex2 liekumu, LG G4 spējām un ādas vāku, bet visi citi modeļi tiek gatavoti vistām, kas iet gulēt līdz ar krēslu vai sikspārņiem, kas neko citu kā tumsu nav redzējuši. Ja gadījumā lietotājam ienāk prātā iziet no istabas un lietot viedtālruni Saules gaismā, jāķeras uzreiz pie spilgtuma pārbīdes ar tuklo un speķaino pirksteli.

    Patika LG G4s uzbūve, kaut arī G4 sērijas ne pārāk pievilcīgais aizmugures noformējums spēj aizķert tikai visdziļākajā sirds nostūrī noslēpto pretīgumu pret visu pasauli. Manuprāt, ārkārtīgi neveiksmīgs risinājums.

    Nelielu vilšanos sagādāja lietotāja nomaināmais Li-Ion. No ražotāja biju gaidījis ietilpīgāku akumulatoru ar atbilstoši ilgāku darbību ar vienu uzlādes reizi. 2300 mAh akumulators ir kaut kur pa vidu starp Huawei P8lite 2200 mAh un Moto G trešās paaudzes 2470 mAh. Pat vecajam LG G3 S bija ietilpīgāks akumulators. Diemžēl kamera izrādījās paredzami vāja.

    LG G4s 017

    Kopumā no viedtālruņa, kas nes flagmaņa nosaukumu ar nelielu piedēkli, biju gaidījis daudz vairāk. Nevilšus pārskatīju visu LG viedtālruņu piedāvājumu un konstatēju, ka no visiem modeļiem lietojami ir trīs – LG G3, LG G4 un LG G Flex2. Protams, neaizmirsīsim LG Nexus 5X, bet „nesaki lec pirms neesi hop” (vai kā tur bija…). LG ir samērā veiksmīgu un vidēji lētu flagmaņu ražotājs, bet budžeta klases viedtālruņi tiek nepamatoti atstāti novārtā. Ļoti žēl! Viedtālrunis nav uzskatām par sliktu, bet par prasīto cenu var atrast arī vairākus būtiski labākus variantus.

    Nav nekāds brīnums, ka tirgus zem 300 eiro pilnībā pieder Meizu, Xiaomi un vairākiem citiem pie mums mazāk zināmiem ražotājiem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    4
    Kamera
    4
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    22.10.2015 12:52

    …spēj aizķert tikai visdziļākajā sirds nostūrī noslēpto pretīgumu pret visu pasauli.

    dairic
    22.10.2015 14:35

    Jocīgi ,ka šim ir mazāka baterija nekā lētākiem modeļiem lg magna un g4c modeļiem.Tā pat kamera šim ir vienkārši katastrofāla ,vai tās tumsas bildes bija focētas ar priekšējo?Izskatās tā kā kaut kādam ķīnietim pa 100 eiro.Neteiktu ,ka līdz 300 eiro valda meizu un xiaomi drīzāk -lg g3 ,g2 ,g flex 2, htc one e8 un huawei honor 6,xperia z1 compact.

    Prusljix
    22.10.2015 14:58
    Reply to  dairic

    Nesaki gan tā. Nu jau divas nedēļas esmu Xiaomi Redmi Note 2 lietotājs, kas man izmaksāja ~145EUr. Mājās lietošanā ir arī LG G3, kam tirgus vērtība tgd ir 300EUR. LG šajā sacensībā ir pārāks tikai ar savu displeju un nedaudz ar kameras darbību (vairāk izpaužas vakaros).
    Xiaomi ir naskāks par LG flagmani, baterija tur ilgāk un man personīgi liekas, ka arī lietošanā nezkāpēc ir ērtāks (vismaz rakstīšana noteikti).

    Gunārs Heinsbergs
    23.10.2015 05:48

    Uz ko tie ražotāji cer štancēdami šādus s_dus? Vai tiešām uzskata citus par muļķiem?
    Man LG nekad nav sevišķi patikuši, bet ja vēl šitāds…

    Gatis
    23.10.2015 23:24

    Varetu apskatu uztaisit par just5 blaster mini

    Reklāma
    Nav nekāds brīnums, ka tirgus zem 300 eiro pilnībā pieder Meizu, Xiaomi un vairākiem citiem pie mums mazāk zināmiem ražotājiem.LG G4s apskats