Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Mate S apskats

    Negaidīti dārgs, labi būvēts flagmanis. Diemžēl vairākas nespējas Mate S nepadara par pievilcīgu izvēli.

    Jaunākie raksti

    Mūžsenais triks ar „solīt sola, bet nedeva” ir izpildīts godam, jo pie mums nonāca gandrīz nepārprotama informācija, ka Huawei Mate S varētu saņemt Force Touch iespējas vēl pirms iPhone 6s. Force Touch ir ekrāna vadības iespējas, kas spēj izšķirt stiprāku uzspiedienu no vājāka. Tādējādi ir iespējams panākt dažādas noderīgas funkcijas, piemēram, simulēt kameras slēdža darbību – viegli piespiežam uz ekrāna, lai fokusētos un, piespiežot stiprāk, tiek uzņemts attēls. Līdzīgi video atskaņošanas programmās stiprāk uzspiežot uz patīšanas pogas, video tiek pārtīts ātrāk. Tā pavisam noteikti ir noderīga funkcija, kuras nonākšana līdz Apple un citu ražotāju veiksmīgākajiem produktiem bija tikai laika jautājums.

    Diemžēl Huawei ar Mate S Force Touch ekrāna vadības iespējām mūs ir veikli apšmaucis, jo teorētiski Force Touch būs pieejams tikai dārgākajā Huawei Mate S versijā, turklāt Huawei Force Touch tā arī nav publiski parādīts (atskaitot īsu demo telefona prezentācijas pasākumā). Apple iPhone 6s līdzvērtīgas iespējas 3D Touch formā ir ne tikai izziņotas, bet arī jau pieejamas Latvijā pirktiem iPhone 6s.

    Reklāma

    Huawei Mate S 001

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop, Emotion UI 3.1
    • Ekrāns: AMOLED, 5.5 collas, 1080 x 1920, ap 401 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāns
    • Procesors: HiSilicon Kirin 935, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T628 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32/64/128 GB , microSD līdz 128 GB (izmanto SIM2 slotu)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4160 x 3120, HDR, divkrāsu LED zibspuldze, optiskā attēla stabilizācija. 1080p ar 30 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, divas SIM kartes vai viena SIM un microSD karte, pirkstu nospiedumu lasītājs
    • Izmēri un svars: 149.8 x 75.3 x 7.2 mm, 156 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2700 mAh
    • Krāsas: titāna pelēka, zelta/šampanieša, tumša zelta
    • Cena: sākot no 720 eiro interneta veikalos

    Huawei Mate S 018

    Izskats un uzbūve

    Huawei ir pamatīgi pacenties, lai Mate S saņemtu visu labāko. Corning Gorilla Glass 4 ekrānam ir noapaļotas malas, visur izmantots metāls un arī Mate S kopējie izmēri ir nelieli 5.5 collu ekrāna viedtālrunim. Huawei apgalvo, ka Mate S formas izveidotas ar tehnoloģijām, kas tiek pielietotas dimantu griešanā – viss ir perfekts un precīzs.

    Jāatzīst, ka šoreiz Huawei dizaineri ir beidzot kaut ko darījuši, jo viedtālrunis vismaz no priekšpuses neatgādina nevienu citu šī gada konkurentu. No aizmugures vērojama HTC formu ietekme, bet Huawei izdevies Mate S piešķirt arī kādu savu izskata niansi. Atļaušos uzskatīt Huawei Mate S par pirmo tiešām glīto ražotāja viedtālruni.

    Huawei Mate S 009

    Lai arī aizmugure paķerta no HTC (arī kameras izvietojums un pirkstu nospiedumu sensors ir visai raksturīgas formas), tomēr šoreiz Huawei izdevies visu noformēt par kapeiku labāk. Kreisajās sānā ir SIM karšu atvilktnīte, bet labajā sānā ir ekrāna bloķēšanas un skaļuma regulēšanas pogas – viss kā pieklājas. Vienu no SIM kartes slotiem (nanoSIM) varēsi izmantot arī microSD kartes ievietošanai. Protams, nepieciešamības gadījumā vari microSD izņemt un tās vietā lietot otru SIM karti. Uzskatu, ka šis ir perfekts risinājums visiem dzīves gadījumiem. Kopā divas SIM kartes un microSD lietot gan nevarēs.

    Kopumā vismaz man Huawei Mate S atgādina ražotāja Mate7 modeli, kas ir nedaudz samazināts izmēros un zaudējis 1400 mAh no akumulatora ietilpības. Šoreiz vismaz tehniskajā specifikācijā 2700 mAh akumulators izskatās vāji, bet ikdienā Mate S darbojas vienlīdz ilgi ar aptuveni 3000 mAh akumulatoru viedtālruņiem, kuri saņēmuši Snapdragon 810 procesoru. Neuzskatu, ka Mate S būtu kādas būtiskas uzbūves problēmas, vien kremt, ka nav Huawei sasolītā Force Touch.

    Huawei Mate S 026

    Ekrāns

    Huawei Mate S saņēmis AMOLED tehnoloģijas 5.5 collu ekrānu ar 1080 x 1920 izšķirtspēju, kas dod ap 401 ppi ekrāna punktu blīvumu. To visu sedz malās nedaudz noapaļots skrambu drošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāna aizsargstikls. 5.5 collas un 1080p izšķirtspēja ir saprātīga izvēle, bet par līdzīgu vai pat zemāku cenu citi ražotāji iemanījušies uzstādīt augstākas izšķirtspējas ekrānu. Augstāka izšķirtspēja nebūtu jāuzskata par plusu šajā gadījumā, jo atšķirība ar aci ir gandrīz neizšķirama ikdienas lietošanā. Toties īpaši augstas izšķirtspējas displeji tipiski ir arī īpaši naski uz baterijas izrīšanu.

    Huawei Mate S 020

    AMOLED tehnoloģijas skeptiķiem norādīšu, ka Mate S ekrāns ir nedaudz zilgans. Salīdzinājumam – Galaxy S6 Super AMOLED tehnoloģijas ekrāns varētu teikt, ka pavisam nebija zilgans. Meizu MX5 AMOLED ekrāns bija nedaudz zilgans, bet Huawei Mate S ekrāna zilganums ir vēl nedaudz izteiktāks. To gan pārbaudījis neesmu, jo vienlaikus ierīces pie manis neatradās. Šīs ir manas ne ar ko nepamatotas vizuālas izjūtas.

    Huawei Mate S pie manis padzīvojās visai saulainā rudens periodā, tāpēc ir maziņa sūdzība par atspīdumiem un ekrāna automātisko izgaismojuma pieregulēšanu. Atspīdumi varēja būt nedaudz mazāki, bet ekrāna automātiskais izgaismojums darbojās čābīgi – pieregulēts istabā, tas ir ar tumšu ārpus telpām, pieregulēts ārā, tas dedzina ārā acis istabā. Šādas klases viedtālrunim tas nav pieļaujami.

    Kopumā Huawei Mate S ekrāns ir pat visai foršs, tomēr tā neprecīzie automātiskā izgaismojuma līmeņi ik pa laikam var pabojāt iespaidu par viedtālruni.

    Huawei Mate S 008

    Saskarne un lietotnes

    Huawei Mate S saņēmis jaunāko Emotion UI 3.1 saskarnes versiju kopā ar Android 5.1.1 Lollipop. Man nākas atzīt, ka Emotion UI 3.1 saskarnes versiju vairs nekādi nespēju atšķirt no vecākās Emotion UI 3.0 versijas, kas redzēta Mate7 un pāris citos ražotāja viedtālruņos.

    Emotion UI 3.1 iztiek bez atsevišķas sadaļas, kurā būtu apkopotas aplikācijas. Ikonu līdzība ar iOS ir grūti noslēpjama. Neliels saskarnes pluss ir ikonu formu salāgošana, tai pat laikā Emotion UI 3.0 pielāgo ikonu fonu pašu ikonu krāsai. Google+ sarkanā ikona dzīvojas uz viegli sārta fona, Dropbox zilā ikona redzama uz gaišzila fona, bet šī krāsošanās ne vienmēr izdodas ideāli un ikonas dažreiz saņem pavisam bezjēdzīgas nokrāsas apmales, kas ir pat maldinošas.

    Augšējā rīkjosla sašķelta divās daļās. Sākumā atveras paziņojumu sadaļa, bet ātrie iestatījumi ir izvietoti viena pirksta spiediena attālumā. Manuprāt, šis nav ideāls risinājums, jo vismaz pats parasti rīkjoslā lūkojos pēc kāda savienojuma ieslēgšanas, turklāt Android Lollipop standarta paziņojumi kopā ar iestatījumi īsceļiem ir daudz loģiskāks risinājums.

    Emotion UI 3.1 ļauj veidot ikonu mapes, turklāt tajās var izvietot pamatīgu ikonu skaitu – mapes iekšienē varēsi pašķirt nākamo lapas skatu, kurā ir izvietotas nākamās ikonas.

    Huawei Emotion UI 3.1 saskarnes pielāgojumu sarakstā ir arī viedtālruņa atslēgšanu ar pirkstu nospiedumu. Pirkstu nospiedumu lasītājs diemžēl nav saņēmis PayPal sertifikāciju (kā Samsung viedtālruņos), tāpēc nāksies iztikt tikai ar tā pamatfunkcijām viedtālruņa satura slēgšanai. Huawei veidotais pirkstu nospiedumu lasītājs noteikti ir ērtāks par Samsung lolojumu, jo pirkstu nekur nav jāslidina, kā arī izvēlētā lasītāja vieta viedtālruņa aizmugurē ir ērti sasniedzama pat turot Mate S vienā rokā. Tas arī darbojas zibens ātrumā un piedāvā vairākas noderīgas funkcijas. Piemēram, paslidinam pār lasītāju pirkstu uz leju un telefonā atvērsim paziņojumu joslu. Savukārt, kameras aplikācijā paturot pirkstu uz lasītāja uzņemsim pašiņu. Uzskatu, ka jaunie Sony Xperia Z5 sērijas viedtālruņi ar pirkstu nospiedumu lasītāju ekrāna bloķēšanas pogā tomēr ir solis pareizajā virzienā. Xperia pirkstu nospiedumu lasītāja atrašanās vieta ir daudz loģiskāka.

    Visai unikāla ir viedtālruņa spēja atpazīt pārāk ēdelīgas fona aplikācijas un pavaicāt lietotājam, ko ar konkrēto aplikāciju darīt. Pieejams arī aplikāciju „baltais saraksts” – par tajā iekļautajām aplikācijām Mate S enerģijas taupītājs neliksies ne zinis. Iekļauts arī klasisks divu līmeņu enerģiju taupošs režīms Ultra Power Saving. Faktiski Mate S uzskata, ka pieejami trīs līmeņi enerģijas taupīšanai, bet citi ražotāji to izteiktu kā Ultra taupība, Ikdienas taupība un enerģijas taupīšana izslēgta.

    Parasti piezemētais Huawei pievienoto aplikāciju klāsts ir ievērojami uzburbis. Pieejama ražotāja versija par balss ierakstu un lukturīti, Polaris Office, Facebook, Twitter, kaut kāds lietotņu veikals un astoņas iepriekš uzstādītas spēles, kas man nešķiet ideāls risinājums ražotāja flagmanim. Kopumā – visai aizkaksēts viedtālrunis un jāatceras, ka visas liekās lietotnes atrodamas sākuma ekrānos un tās piepaslēptas mapēs.

    Procesors un veiktspēja

    Huawei Mate S izmanto ražotāja radīto HiSilicon Kirin 935 čipkopu ar astoņu kodolu procesoru. Procesoram ir četri četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.0 GHz Cortex-A53 kodoli, kā arī Mali-T628 video apakšsistēma. Huawei neprecizē Mali-T628 video apakšsistēmas specifikāciju, bet tīmeklī tiek pieļauts, ka Mate S saņēmis četrus video apakšsistēmas kodolus. Protams, uzreiz nedaudz cieš video veiktspēju prasīgie testi, jo, piemēram, Samsung Exynos 7420 flagmaņu procesoros izmantoti astoņi video apakšsistēmas kodoli.

    Ikdienā ir diezgan grūti izjust šādas nianses un varu teikt, ka Mate S darbojas veikli un bez manāmām bremzēm. Diemžēl Mate S kaut kas nav ideāli ar tīmekļa video atskaņošanu – tik populārais HTML5 video Chrome tīmekļa pārlūkā nez kāpēc bieži atļaujas raustīties bez jebkāda jēdzīga attaisnojuma. YouTube lietotnē viss ir kā nākas.

    Sintētikās veiktspējas testos Mate S ar HiSilicon Kirin 935 nostājas visai tuvu pagājušā gada flagmaņiem, bet Galaxy S6 un citi konkurenti ar Snapdragon 810 vai 808 ir jūtami pārāki. Antutu veiktspējas tests visu laiku uzskatīja, ka Mate S krāpjas veiktspējas testa laikā.

    Visai interesanta ir Huawei Mate S uzstādītā Signāls+ iespēja, kas cenšas pastiprināt mobilo sakaru „zonu”. Nav ne mazākās sajēgas, kā tas tiek panākts, bet dažbrīd Signāls+ iespēja atgādināja par sevi sliktākā 4G sakaru tīkla uztveršanas vietā. Dažkārt pat kāda „zonas” strīpiņa nāca klāt, bet nepārbaudīju, kā Signāls+ iespēja ilgtermiņā ietekmē akumulatora lietojumu.

    Mate S aprīkots ar salīdzinoši niecīgas ietilpības lietotāja nenomaināmu 2700 mAh akumulatoru, kas mūsdienu flagmanim ir neredzēti maz. Parasti šī gada flagmaņos atrodams vismaz 3000 mAh akumulators. Labā ziņa ir tāda, ka ar vienu uzlādi, visticamāk, pietiks pilnai pusotrai diennaktij, bet, pēc dullā 4100 mAh akumulatora Ascend Mate7 viedtālrunī, Mate S izskatās pēc nabaga radinieka un Pelnrušķītes.

    Huawei Mate S 005

    Fotogrāfijas

    Huawei Mate S aprīkots ar 13 megapikseļu kameru ar 4128 x 3096 izšķirtspēju. Protams, tā saņēmusi autofokusu, LED zibspuldzi, optisko attēla stabilizāciju un HDR. Video uzņemšana iespējama 1080p ar 30 kadriem sekundē. Video kamera atbalstīs HDR video, ja vien attēla izšķirtspēju nosēdināsi uz 720p. Diemžēl Mate S nākas iztikt bez 1080p ar 60 kadru sekundē video, nemaz nerunājot par 4K video uzņemšanu.

    Mate S foto 029 Mate S foto 020 Mate S foto 015

    Mate S aprīkots ar salīdzinoši labu Sony IMX214 BSI gaismjūtīgo sensoru. Sensora izmērs ir 1/3.06” (4.69 x 3.52 mm), kas gan šobrīd jau atpaliek no Samsung Galaxy S6 sērijas un Sony Xperia Z5 sērijās atrodamajiem gaismjūtīgajiem sensoriem. Tieši tas pats gaismjūtīgais sensors ir arī Xiaomi Mi 4, HTC Desire Eye un OPPO Find 7 viedtālruņos. Sony IMX214 BSI gaismjūtīgais sensors teorētiski ir labāks par to, ko sastopam LG G3 viedtālrunī.

    Kameras lietotne ir pamatīgi pielāgota pārējai viedtālruņa saskarnei. Lai pārslēgtos starp foto un video uzņemšanu, nākas vien paslidināt pirkstu pa ekrānu. Manuprāt, ērtāk būtu gan foto, gan video uzņemt no viena ekrāna skata, bet arī šādi ir pieņemami.

    Par diezgan lielu pārsteigumu Huawei Mate S manās rokās radīja ne pārāk labas fotogrāfijas. Pārsvarā kliboja kameras baltās krāsas balanss gaišā dienā un Mate S ir tendence bieži izvēlēties kadra pārgaismošanu. Baltās krāsas balanss gaišā dienas laikā ir krimināli zils. Neko tamlīdzīgu iepriekš neesmu redzējis. HDR piedod vēl papildus katastrofālu zilganumu. Huawei Mate S kameru mulsina ēnas un zilu debesu atrašanās fonā – tātad gandrīz vienmēr bildes būs sačakarētas. Teorētiski kameras lietotnei ir tā saucamā Pro sadaļa, tomēr arī tajā manuāls baltā balanss ir ne pārāk veikli realizēts – to iegūst nevis pavēršot kameru pret baltu lapu, bet, slidinot pirkstu pa ekrānu, kamēr iegūsti paša acīm tīkamu baltā balansu. Neder!

    Huawei Mate S kameras darbība ir „reāls aplauziens”, tik dārgs flagmanis tā nedrīkst darboties.

    Konkurenti

    Huawei Mate S manās acīs ir drusku civilizētāka izmēra un nedaudz labāk nostrādāts Ascend Mate7. Ascend Mate7 sāka dzīvi ar Android 4.4.2 KitKat, bet šobrīd viedtālrunis ir jaunināms līdz 5.1.1 Lollipop – tātad pat šeit vecākais Ascend Mate7 ir tāds pats. Ascend Mate7 par labu runā divas reizes zemāka cena (16 GB, 2 GB RAM versijai), par 1400 mAh ietilpīgāks akumulators un stabilāka kameras darbība.

    Izmēru un tehniskās specifikācijas ziņā Huawei Mate S sacensība norit ar LG G3, kur Mate S zaudē ekrāna izšķirtspējā, akumulatora ietilpībā un kameras darbībā.

    Salīdzinoši augstā cena Huawei Mate S padara neinteresantu, jo Samsung Galaxy S6 un S6 edge 32 GB un pat 64 GB versija tīmekļa veikalos ir pamatīgi lētākas.

    Huawei Mate S 002

    Gala vārds

    Ir skumīgi noskatīties, kā Huawei samaitā savu labāko veikumu Mate S. Mani kā potenciālu klientu pamatīgi kaitinātu Huawei šmaukšanās ar Mate S Force Touch ekrāna vadības iespējām. Force Touch būs pieejams tikai dārgākajā Huawei Mate S versijā, turklāt tas gaidāms kaut kad 2016. gadā. Apple ar iPhone 6s līdzvērtīgas iespējas ir izziņojis un tās ir jau šobrīd nopērkamas. Huawei pasteidzās ar Force Touch izziņošanu, bet nav zināms, kad veikalu plauktos būs iegādājams Huawei ar uzspiediena jūtīgu ekrānu.

    Man ļoti patika Mate S uzbūve – te tiešām viss ir labākajā kārtībā un pat HTC būtu ko mācīties no Huawei. Nu gan laiki pienākuši…

    Huawei Mate S 013

    Visai viduvēji klājas ar Huawei Mate S ātrdarbību un saskarni, bet tas jau bija iepriekš paredzams. Huawei pašbūvētais HiSilicon Kirin 935 procesors nedaudz uzskatāms par vakardienas jaunumu un tam garām aizsteigušies visi pārējie procesoru izstrādātāji. Pat MediaTek ar Helio sērijas procesoriem. Procesors nav tehniski sens, bet tā ikdienas darbība nav uzskatāma par ideālu.

    Katastrofāli neveicas ar kameru. Varbūt arī izmantota augstvērtīga Sony matrica, tomēr kameras lietotne visu samaitā. Ieteiktu nedaudz paspēlēties ar citām kameru lietotnēm, tomēr milzu cerības uz tām likt nedrīkst.

    Varētu rasties iebildumi pret 2700 mAh akumulatora uzstādīšanu flagmanī. Pēc Mate7 4100 mAh akumulatora, Huawei Mate S atrodamais izskatās pēc liliputa.

    Negaidīti dārgs, labi būvēts flagmanis. Diemžēl vairākas nespējas Mate S nepadara par pievilcīgu izvēli.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    6
    Kamera
    3
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jokman
    12.10.2015 11:21

    Paldies par apskatu. Esmu arī pārsteigts par kameras darbību biju gaidījis vairāk. Uzbūvēts labs telefons, bet sačakarēts softwear – Tās ir tikai manas domas – neņemt personīgi. Laba ziņa cena strauji kritīsies pāris mēnešu laikā kā jau tas parasti notiek ar Huawei tālruņiem. Domāju, ka paredzēts cilvēkiem kam svarīgs izskats, uzbūves kvalitāte un šad tad uzņemt kādu foto.

    Purvavelns
    12.10.2015 13:51
    Reply to  Jokman

    par kameras darbību es gan Artim neuzticos :D Man, piemēram, lasot P8 apskatu domas diezgan stipri atšķīrās un es galīgi neesmu čaiņiks foto jomā.

    armandsz226
    12.10.2015 11:33

    Ak vai! Cena sākot no 720 Euro. Uzskatu, ka šādiem telefoniem, visas pogas izpogā pagājušā gada ražotāju flagmaņi, kā S5, Lg G3, kur cenas sākas no 300 Euro.

    Purvavelns
    12.10.2015 11:37
    Reply to  armandsz226

    kaut kas nav jā… :( BET par cenu runājot, kaut kur lasīju aksiomu – alumīnija unibodijs jebkurai ierīcei (salīdzinot ar plastmasu) esot automātiski klāt 100-150 rubļi no ražošanas procesa raugoties… Kirins ir taupīgs, nekad neesmu manījis tādas lietas kā telefona silšanu savam P8. Spēles nespēlēju, bet bērnu dēļ dažas ir un jā – ar prasīgu videografiku galā netiek. Nekur citur gan to manīt nevar.

    Purvavelns
    12.10.2015 11:39

    Joprojām ne vārda par lielisko UI fīču, ka visu nevajadzīgo no ekrāna var novāk? Tobiš… pilnīgi pliks viens home screen… pūristu sapnis…

    biiiipy
    12.10.2015 12:26

    “Procesors: HiSilicon Kirin 935, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.0 GHz Cortex-A57 kodoli”

    Šajā procesorā nav A57 kodolu – otrs klāsteris arī ir A53, tikai ar 2.0 Ghz frekvenci.

    12.10.2015 12:47
    Reply to  biiiipy

    Paldies par norādi!

    Kaspars
    12.10.2015 12:41

    Emm..salīdzinot ar Mate7, vienīgi dizains kaut cik uzrunā, bet par to piemaksāt (veselus 300 eur?) laikam nebūtu gatavs..

    dairic
    12.10.2015 13:59

    cena-kosmoss ar to jau viņi šo modeli ir norakuši saknē.Nevar saprast arī kāpēc tik maza baterija ,ja tagad pat ierīcēs zem 200 eiro liek 3000mah bačas.
    Tekstā kļūda -axynos 7420 versijā video apakšsistēmai ir 8 kodoli ,bet 5433 versijā ir seši.

    Purvavelns
    12.10.2015 14:00
    Reply to  dairic

    tāpēc, ka viņu mazā bača kopā ar kirin ēd tikpat, cik citiem snapdragoni ar 3000. dienu velk? velk – nevienam arī vairāk neko nevajjag (te runa par meinstrīmu)

    Kaspars
    12.10.2015 17:00

    īsumā par dizainu- “nezinu kas gribu būt, apple vai htc… tāpēc būšu drusku no abiem”

    Purvavelna skolnieks
    12.10.2015 17:29
    Reply to  Kaspars

    Runājot purvavelna vārdiem: “Šis ir tas gadījums, kad netiek kopēts, bet gan tiek ‘paņemts’ kaut kas drusciņ no abiem (atkārtoju – kopēts netiek), padarot to par kaut ko vēl krietni labāku un kārtīgāk nostrādātu. Turklāt, iegādājoties šo telefonu, tu nenokļūsti iPhone pircēju-aunu barā.”

    12.10.2015 23:21

    Latvijā Mate7 joprojām jāiztiek ar 4.4.2.un EMUI 3.0 Ne smakas no Lollipop un EMUI 3.1.

    Frants
    12.10.2015 23:52

    Jēga pirkt Huawei par 700+ eiro, ja var nopirkt gandrīz ideālo LG G4 (nu jau 11 dienas tāds ir lietošanā) par 450-500 eiro !!! ???

    Purvavelns
    04.11.2015 15:33

    LMT šodien izlicis plauktā. 700 rubļi. Ej tu didī…

    Reklāma
    Negaidīti dārgs, labi būvēts flagmanis. Diemžēl vairākas nespējas Mate S nepadara par pievilcīgu izvēli.Huawei Mate S apskats