Web Analytics
More
    Reklāma

    Meizu MX5 apskats

    Ļoti spēcīgs šī gada flagmanis par salīdzinoši niecīgu cenu. Saprātīgs pirkums.

    Jaunākie raksti

    Sākšu ar to, ka, manuprāt, Meizu šogad ir pavisam nedaudz pārcenties ar Meizu m2 note izveidi, jo budžeta klases modelis pārāk atgādina flagmani Meizu MX5. MX5 ir nedaudz īsāks, nedaudz labāk uzbūvēts, izmantoti nedaudz labāki materiāli un teorētiski arī labāks procesors, bet neesmu pārliecināts, ka viss ir izdevies divas reizes labāks, jo abus modeļus šķir aptuveni 200 eiro cenas starpība.

    Vismulsinošākais ir Meizu MX5 izskats vai pareizāk sakot tā līdzība m2 note modelim. Abi viedtālruņi ir pārāk līdzīgi visos izmēros un izskatā. Pat Meizu MX5 metāla aizmugure to neglābj. Čamdoties somā Meizu MX5 no m2 note atšķirs tikai MX5 modeļa no korpusa izbīdītais kameras modulis. Īsāk sakot – mulstu.

    Meizu MX5 002

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0.1 Lollipop ar Flyme 4.5 saskarni
    • Ekrāns: AMOLED, 5.5 collas, 1080 x 1920, ap 401 ppi, skrambudrošs Corning Gorilla Glass 3 ekrāns
    • Procesors: Mediatek MT6795 Helio X10, astoņi 2.2 GHz Cortex-A53 kodoli, PowerVR G6200 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB (brīvi 1.25 GB)
    • Atmiņa: 16, 32 vai 64 GB, microSD nav (16 GB versijai brīvi 10.4 GB)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 ac/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: Sony IMX220 20.7 megapikseļi, 1/2.3″ matrica, 5248 х 3936, divkrāsu LED, lāzera autofokuss. 2160p ar 30 fps, 720p ar 100 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, divas SIM kartes, pirkstu nospiedumu lasītājs M-Touch, mCharge ātrā uzlāde (60% 40 minūtēs)
    • Izmēri un svars: 149.9 x 74.7 x 7.6 mm, 149 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ios 3150 mAh
    • Krāsas: rozā, pelēka, sudrabota
    • Cena: sākot no 380 eiro interneta veikalos

    Meizu MX5 007

    Izskats un uzbūve

    Meizu MX5 nenoliedzami ir audzis, ja to salīdzina ar vecāko Meizu MX4 modeli. Meizu MX4 bija metāla rāmis, bet korpuss izveidots no plastmasas. Meizu MX5 aizmuguri sedz alumīnijs, turklāt tas pieejams tik aktuālajā tumši pelēkajā un super aktuālajā sudraboti rozā krāsā. Pievērsīšos uzreiz mīnusiem – aizmugures vāks nedaudz atstāv no „iekšām”, tas nenāk par labu kvalitatīvas uzbūves sajūtām, kad paņem Meizu MX5 rokās. Vēl viena nianse ir grabošās ekrāna bloķēšanas un skaļuma pogas. Tā ir nevajadzīga haltūra, ko nedrīkstētu pieļaut viens no pasaulē lielākajiem ražotājiem.

    Meizu MX5 zem ekrāna atrodas viena vientuļa, fiziska Home poga (gluži kā Meizu m2 note). Arī MX5 Home poga ir skārienjūtīga (atgriešanās vienu soli atpakaļ jeb back), to var arī fiziski nospiest (iziet no lietotnes). Meizu MX5 modelī mājas poga ir arī pirkstu nospiedumu lasītājs, turklāt ne tas sliktākais. Manuprāt, asprātīgi izmantotas vienas pogas iespējas, jo Home poga ļauj ieslēgt ekrānu, ļauj to ar pirkstu nospiedumu atbloķēt. Viss vienuviet. Iespējams, kāds iebildīs, ka Home poga nav ļoti ērti pieejama, un arī man tā šķita.

    Meizu MX5 011

    Pirkstu nospiedumu atbloķēšanas funkcija strādā visai pieņemami, bet tā iespēju ziņā atpaliek no veiksmīgākajiem konkurentiem. Interesanti, ka Meizu gadījumā varam runāt par Alipay maksājumu sistēmas atbalstu, tiek minēts, ka Meizu atbalstīšot arī PayPal. Pirkstu nospiedumu lasītājam var pievienot vairāku pirkstu nospiedumus, apstājos pie piecu pirkstu pievienošanas, iespējams, ka var vēl. Pirkstu nospiedumi tiek atpazīti ļoti ātri un precīzi.

    Meizu MX5 saņēmis iespēju vienlaicīgi darbināt divas 4G SIM kartes, bet nevarēsi viedtālrunī ievietot microSD karti, kas liek skatīties uz dārgākām 32 vai 64 GB Meizu MX5 versijām. Arī šim modelim nav 800 MHz 4G mobilo datu atbalsta, kas varētu radīt problēmas lauku reģionos.

    Kopumā uzskatu, ka Meizu MX5 varēja būt nedaudz labāk izveidotas nianses. Grabošas pogas un (lai arī pavisam niecīga tomēr) iespēja iespiest aizmugures vāku parāda, ka par visu nav padomāts. No kopējām korpusa aprisēm izlec kameras acs, bet tās tas ir gandrīz visos flagmaņos ar vērā ņemamām kamerām.

    Meizu MX5 020

    Ekrāns

    Moderni ir izteikt ekrāna laukuma attiecību pret kopējo viedtālruņa izmēru. Meizu MX5 šajā ziņā ir viens no labākajiem rādītājiem ar 74.5% (LG G4 ir 72.5%, Galaxy S6 ir 70.7%, iPhone 6s ir 65.6%) un to pamato arī plānās apmales ap ekrānu. Izmantota AMOLED ekrāna tehnoloģija, kura pavisam minimāli cieš no zilās krāsas efektiem; vērtēju, ka aptuveni vienlīdzīgi ar Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 edge ekrāna zilganums ir nedaudz izteiktāks. Meizu MX5 ekrāna ir saprātīgas 5.5 collas ar 1080 x 1920 izšķirtspēju, kas dod ap 401 ppi. Ekrānu klāj skrambu drošs Corning Gorilla Glass 3 stikls.

    Uzskatu, ka Meizu MX5 ekrāns ir tā stiprā puse. Tas nav sasniedzis Samsung un LG izšķirtspēju augstumus, bet arvien biežāk izskan nopēlums lielas izšķirtspējas ekrānu izmantošanai – cilvēka acs to nespēj izšķirt, bet lielās izšķirtspējas ir dārgākas ražošanā un vairāk tērē enerģiju ikdienā.

    Meizu MX5 022

    Saskarne un lietotnes

    Viedtālruni darbina Android 5.0.1 Lollipop ar Flyme 4.5 saskarni, tātad Meizu MX5 darbina vecāka Android versija nekā Meizu m2 note. Tiek uzskatīts, ka Android 5.1 Lollipop ir stabilāka operētājsistēmas versija.

    Var sacīt, ka Android izskats vispār nekur nelien ārā un visu pilnībā sedz Flyme 4.5 saskarne. Daudzviet komentāros lasīts, ka potenciālie pircēji nav sajūsmā par Flyme saskarnes niansēm, tomēr atļaušos nedaudz kliedēt skepsi. Vecākajā Android 4.4.4 KitKat un Flyme 4.0 simbiozē bija pāris problēmas, pāris līdz galam nenoslīpētas nianses, kas bija visai kaitinošas, bet Flyme 4.5 saskarne ir redzami uzlabojumi un tajā neesmu saskatījis nevienu būtisku trūkumu. Dažbrīd lien ārā neveikli iztulkotas saskarnes detaļas latviešu valodā, bet angļu valodas saskarnē neko sliktu neredzēju.

    Flyme 4.5 saskarnes pamatā ir no Apple iOS aizgūtā ideja par ikonu izvietošanu darbvirsmās. Kā jau minēju, Home poga tēlo ne tikai Home pogu uzspiežot, bet arī Back pogu viegli pieskaroties. Atvērtās lietotnes varam apskatīt un izmest no atmiņas, paslidinot pirkstu no ekrāna lejasdaļas uz augšu. Viss cits atbilst normāla Android viedtālruņa vadībai. Flyme 4.5 saskarnei pievienotas dažādas žestu vadības iespējas, bet tās visas būs atslēdzamas.

    Meizu meties pielāgot visu lietotņu izskatu, bet tās nav pārblīvētas ar dažādām muļķībām un drīzāk padarītas ērtāk lietojamas. Uzskatu, ka Flyme 4.5 saskarne ir pietiekami nobriedusi, lai tā neradītu liekas galvassāpes lietotājiem.

    Latvijā iegādātam Meizu MX5 saņemsi uzreiz ar Google Play veikalu aprīkotu viedtālruni, bet Ķīnas tiešsaistes veikali piedāvās viedtālruņa versiju bez Play veikala. Ķīnas versijas telefonam Play Store nāksies uzstādīt pašam – jāatrod Meizu lietotņu veikalā Google Installer app, tas paveiks visus brīnumus bez lietotāja iejaukšanās. Pēcāk, protams, visas lietotnes atjaunināsies bez jebkādām problēmām.

    Meizu MX5 lietotņu saturs ir minimāls – uzstādīts pats Play veikals un Google kartes. Visu pārējo nāksies ielādēt pašam. Nedaudz jāpiešaujas pie lietotņu uzstādīšanas niansēm, jo Flyme 4.5 atļauj piešķirt vai atņemt lietotnēm pieejas. Sākumā ieteiktu tās neaiztikt. Visai sekmīgi darbojas Meizu drošības lietotne, kas gan mazāk rūpējas par drošību, kā par viedtālruņa atbrīvošanu no liekā. Būs pieejama lietotņu kešatmiņas tīrīšana, tiks piedāvāts dzēst apjomīga izmēra datnes, piemēram, lejupielādētas filmas u.tml. Šoreiz var ciest arī lielāka izmēra fotogrāfijas, jo drošības lietotne ķer datnes, kas lielākas par 10 MB un daža Meizu MX5 fotogrāfija tiešām pārsniedz 10 MB. Meizu drošības lietotne ļauj pielāgot lietotņu fona darbību, tāpēc katrs pats var likvidēt rijīgāku lietotņu darbību.

    Šoreiz ar Waze darbību Meizu MX5 viedtālrunī viss ir labākajā kārtībā. GPS ķer, attēlu rāda, nekādu pretenziju.

    Akumulators un enerģijas taupība

    Meizu MX5 aprīkot ar lietotāja nenomaināmu Li-Ios 3150 mAh akumulatoru, kas varētu būt pat ļoti pieņemams izmērs Mediatek MT6795 Helio X10 procesora un IGZO ekrāna darbināšanai. Te jānorāda, ka izmantoti astoņi Cortex-A53 kodoli, kas it kā varētu būt taupīgi, bet to takts frekvences sasniedz 2.2 GHz. Ierasts, ka Cortex-A53 kodoliem izmanto aptuveni 1.3 … 1.5 GHz.

    Ja arī būs ar uzlādi nepietiekami, vienmēr jāpatur prātā viedtālruņa mCharge ātrās uzlādes režīmu, kas nodrošina 25% desmit minūtēs un 60% akumulatora pielādēšanu 40 minūtēs. Tas varētu būt visai respektabls sniegums, tomēr ir jāatceras, ka citi ražotāji sasnieguši vairāk. Piemēram, Oppo VOOC uzlādes tehnoloģija 70% robežu Oppo N3 viedtālruņa 3000 mAh akumulatoram sasniedz 30 minūtēs.

    Šoreiz ar enerģijas taupīšanu Meizu MX5 ir tikpat vienkārši kā Meizu m2 note modelī. Atšķirībā no daudzu citu ražotāju solījumiem, kurus nevar pārbaudīt, Meizu MX5 darbinātais astoņu Mediatek MT6795 Helio X10 procesors pilnā jaudā darbina visus astoņus kodolus. Enerģijas taupības līmenis atslēdz divus kodolus, bet galējais taupības līmenis atslēdz četrus kodolus. Tā kā Cortex-A53 kodoli ir vērtējami kā energoefektīgi, tad prātīgākais ir nevis tos kaut kā apmuļķot, bet vienkārši slēgt ārā.

    Meizu MX5 kopā ar Flyme 4.5 saskarnes iespējām ļauj atslēgt dažādu lietotņu automātisku startēšanos, kas vēl varētu šo to ietaupīt. Jāatzīst, ka šī iespēja nav pietiekami skaidri aprakstīta, vien ieteiktu neapklusināt svarīgās lietotnes, piemēram, kalendāru, e-pastus un saziņas lietotnes. Tās spēs atjaunot informāciju tikai pēc tam, kad pats būsi tās startējis.

    Sintētiskās veiktspējas ziņā Meizu MX5 un Mediatek MT6795 Helio X10 procesors ir tur pat, kur neveiksmīgais Snapdragon 810 – tiek sasniegti aptuveni 50 000 Antutu “papagaiļi”, bet Helio X10 procesors šajā procesā nepaspēj ne tuvi tik traki uzkarst. Arī ikdienas lietošanā Helio X10 procesors ir tīra bauda un netika novērotas nekādas darbības problēmas. Gandrīz neticami!

    Meizu MX5 013

    Fotogrāfijas

    Meizu MX5 uzstādīta Sony IMX220 20.7 megapikseļu kamera ar 1/2.3″ matricu un 5248 х 3936 maksimālo izšķirtspēju. Papildus klāt pievienota divkrāsu LED zibspuldze, lāzera autofokuss un 2160p video uzņemšana ar 30 kadriem sekundē, 1080p ar 30 kadriem sekundē vai 720p ar 100 kadriem sekundē.

    Viedtālrunim ir pielāgota kameras lietotnes saskarne, kas šādai augstākas klases kamerai varētu šķist pārāk vienkāršota. Protams, katrs pats var vienkārši doties uz Google Play veikalu un iegūt sev piemērotāko kameras lietotni, tomēr man vairāk patīk vairāku citu ražotāju piegājiens, labākām kamerām komplektēt klāt spējīgākas lietotnes.

    MX5 foto 022 MX5 foto 028

    Visticamāk, Meizu MX5 fotogrāfiju kvalitātes šaurais gals šoreiz varētu būt lietotājs, jo iegūstamas tiešām foršas bildes. Nedaudz gribētos uzteikt šajā sakarā Samsung, kas Galaxy S6 sērijā uzstādījuši tik spējīgas kameras un lietotnes, ka daiļi izskatās gandrīz visas fotogrāfijas. Meizu MX5 šajā ziņā vēl ir, kur augt.

    MX5 foto 009 MX5 foto 023

    Bildes izdodas patīkamās krāsās, tām ir pietiekams kontrasts un visai augsts dinamiskais diapazons (ēnas nav pilnīgi melnas, debesis nav pilnīgi baltas izbalinātas) pat bez aktivizēta HDR. Lāzera autofokusa darbība būtu pielīdzināma LG G4 darbības ātrumam. Jaunais modes kliedziens šobrīd ir tā saucamais fāzes nobīdes autofokuss, kas sastopams vairākos jaunajos Motorola modeļos un pat Xiaomi Redmi Note 2 modelī par aptuveni 160 dolāriem. Lielākā abu autofokusu atšķirība ir tajā, ka lāzera autofokusam nepieciešams atsevišķs lāzera raidītājs un nolasītājs, kamēr fāzes nobīdes autofokuss ir iebūvēts gaismjūtīgajā matricā un tā izmantošana lieki nesadārdzina viedtālruni ar atsevišķu sensoru uzstādīšanu.

    Konkurenti

    Ap 380 … 420 eiro cenu kategorijā Meizu MX5 nāksies sacensties pārsvarā ar pagājušā gada flagmaņiem. Filozofijā Meizu MX5 ļoti tuvs būs LG G3 (32 GB versijai ar 3 GB RAM) ar lielu ekrānu, ietilpīgu akumulatoru, visai spējīgu kameru, ko arī papildina lāzera autofokuss.

    Samsung Galaxy S5 ir nedaudz piemirsts modelis. Galaxy S5 būs problemātiskāks pirkstu nospiedumu lasītājs, bet daudzas citas nianses varētu runāt par labu Samsung – 5.1 collas ekrāns, ūdens noturība, atbalstītās 4G frekvences. Galaxy S5 piekāpsies ar 2 GB RAM un mazāku akumulatoru, kā arī uzbūve nerunā par labu Galaxy S5.

    HTC One M8 līdzinās Meizu MX5 tieši uzbūves ziņā. Pārējā tehniskā specifikācija būs vājākā no visiem minētajiem konkurentiem.

    Galaxy Note 3 ir divus gadus vecs 5.7 collu monstrs ar 3 GB RAM, visai pieņemamu kameru un irbuli. Izvēle katra paša ziņā!

    Meizu MX5 009

    Gala vārds

    Pa pirmo! Meizu MX5 patīkami pārsteidza ļoti daudzos aspektos. Manuprāt, lielākā Meizu MX5 problēma būs grabošas pogas, un, iespējams, kādam būs stereotipiski aizspriedumi pret Flyme saskarni, toties visos citos parametros Meizu MX5 ir labs un pat lielisks šī gada flagmanis par pieņemamu cenu. Mani vēl arvien mulsina Meizu MX5 izskata un uzbūves gandrīz vai identiskums ar Meizu m2 note. Gandrīz divas reizes lētākais Meizu m2 note, protams, nav veidots no alumīnija, tomēr korpusa materiāli ir perfekti pārdomāti un precīzi izveidoti. Meizu MX5 samizos lētāko Meizu m2 note pilnīgi visās disciplīnās, bet katram jāvērtē, vai uzvara ir dubultas cenas vērtībā. Ieteiktu aiziet uz kādu veikalu un paturēt abus viedtālruņus rokās, tad sapratīsies šāda veida pārdomas.

    Meizu MX5 012

    Meizu MX5 atnācis ar pilnu aktuālāko tehnisko nianšu komplektu – tam ir augstvērtīga Sony kamera, lāzera autofokuss, metāla korpuss, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātrā uzlāde, šauras apmales ap ekrānu utt. Ražotājs ir pacenties, lai tehnisko specifikāciju salīdzināšanas laikā Meizu MX5 nepaliktu zaudētājos. Vēlētos izcelt Mediatek MT6795 Helio X10 darbību – tiešām veikls, vēss un nerada nekādu diskomfortu, kā tas bija senākiem Mediatek procesoru modeļiem.

    Patīkami vērot, ka Meizu ir spējis augt kopš Meizu MX4 laikiem. Vecākajam ražotāja flagmanim bija salīdzinoši vāji izveidots korpuss ar asām malām, diskutabli strādājoša Home poga un ne pārāk konkurētspējīga cena. Meizu MX5 tas viss ir labots un pircējs saņem ļoti spēcīgu, modernu viedtālruni par pusotru, divus gadus vecu lielo ražotāju flagmaņu cenu. Man Meizu MX5 patika!

    Meizu MX5 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Ļoti spēcīgs šī gada flagmanis par salīdzinoši niecīgu cenu. Saprātīgs pirkums.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    7
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    6
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    24.09.2015 12:34

    Ar ko tu fočē telefonu noaugšas. Kas ar WB? Kāpēc saskarne izskatās tik līķiski zila? Arī notei tas tā bija.. :o

    24.09.2015 13:07
    Reply to  KKTK

    WB ir manuāls, bet taisīts viss ir mākslīgā gaismā – pagrozot nedaudz telefonu uzreiz krīt nedaudz cita gaisma no cita avota. Diemžēl izmantots neliels, fotoaparātā iebūvēts HDR (Sony DRO funkcija), tāpēc ne viss ir perfekti tā kā dzīvē izskatās. Ekrāns izskatās zilgans, bet tāds tas uz aci… gandrīz ;) nemaz nav. Tiesa, MX5 pats rāda nedaudz aukstas krāsas, kad to salīdzina ar IPS. Salīdzinot ar Galaxy S6 edge+, iegūstam to pašu zilganumu. Parastajam Galaxy S6 bez noliektām malām bilde ir ne tik zila.

    Purvavelns
    24.09.2015 12:45

    man ieteikums (kā to dara ārzemju portālos: atsevišķa UI aprakstošā daļa uz ko piemest linku – tad apskats sanāktu kompaktāks un nebūtu tik uzkrītoši, ka esi copy/paste no citiem meizu aprakstiem. Ironiskos jociņus tak ar var uzprišināt, nevis katreiz pārrakstīt nokopēt :D Mazāk vērību liktu sintētisko testu skrīnšotiem – lielai daļai tas neko neizsaka no viedokļa vai ir labāk dzīvē.

    24.09.2015 13:09
    Reply to  Purvavelns

    Kaut kad sen mēģinājām lauzt apskatus uz vairākām lapām un mūs nolamāja komentāros par klikšķu vākšanu.

    Man gan patīk skrīnšoti no benčmarkiem – var ērti salīdzināt, kad taisa jaunu apskatu.

    Meizu m2 note un MX5 saskarnes ir tik identiskas, ka tur neko jaunu ieraudzīt nav iespējams.

    Jux
    24.09.2015 13:45

    Paldies par apskatu! Mans vienīgais ieteikums kursora apskatiem,atdaliet skrīnšotus kauč ar nelielu baltu līniju,citādi tie saplūst un grūti saprast.
    Vēlreiz paldies par apskatu,kur šo telefonu iespējams notestēt dzīvajā?

    24.09.2015 13:54
    Reply to  Jux

    Parasti Meizu ir Capital veikalos un Bites salonos. Par konkrēto modeli gan nezināšu pateikt ko precīzāk.

    Martins Baumanis
    24.09.2015 13:57

    Ieteiktu turpmākajos telefonu apskatos iekļaut arī GPS precizitāti.

    Problēma (nosacīti)- lētāka cena parasti tiek iegūta izmantojot MediaTek platformu, kurai savukārt GPS pamatīgi iesūkā. Formāli ir, bet…
    Pieredze rāda, ka problēmas ir pat ar auto navigacijām, kur parasti +/- 10-15-20m nav nekas kritisks, bet “lēkāšana”ir vēl lielāka
    Kad nokļūstam līdz spēlēm, kas izmanto GPS (Ingress, geocaching utml) vai sportošanas app (Endomondo, Runkeeper, utt), rezultāti kļūst pavisam bēdīgi.

    24.09.2015 14:53

    Izklāsti, lūdzu, metodiku. Bet ir jāsaprot, ka ar katru telefonu nav iespējams iesēsties auto, uzraut līdz 100, 5x pagriezties un pēc tam noskriet pusmaratonu. Vispār jau var, bet to neviens nespēs samaksāt.

    Martins Baumanis
    24.09.2015 16:17
    Reply to  Artis Abols

    Kaut vai elementari apskatīties, cik precīzi attēlo tavu atrašanas vietu kartē.

    Cik ilgs laiks paiet, kamēr GPS “apjēdz” kur atrodas

    Fotografijam ir geotagi – tos apskatoties kartē un zinot kur reali tobrīd esi bijis fotografēsanas brīdī, var saprast nobīdi.

    Niks
    25.09.2015 07:04

    Tas pats bija ar Meizu M2 note ari bija jautājumi par GPS tā arī neviens neatbildēja:(
    šime “čaintauriem” vienmēr bijušas problēmas ar GPS, vai nu ir kaut, kas labots??
    Tieši GPS dēļ nevienam neiesaku šīs grabažas!!!

    Den
    24.09.2015 18:30

    Padalīšos ar savu pieredzi.
    Lietas, kas tracina ir jau aprakstītās pogas sānā un to ļurināšanās, kad telefonu pētapēta, lietojot ikdienā to nejūt.
    Uz alumīnija korpusa ļoti ātri parādās švīkas.
    Lietojot angļu valodu ķīnieši nav iztulkojuši modinātāja save pogu. To rotā smuki hieroglifi.
    GPS startējas pietiekami ātri ap kādām 10sek. Aukstais starts braucošā auto ap 100kmh. Precizitāti norādīja 3m un lietoja 20+ satelītus tas viss pie ātruma 110kmh. Pēc GPS test aplikācijas.
    Kopumā telefons šķiet lielisks pirkums it īpaši ja vajag telefonu ar 2 šim.

    24.09.2015 18:35
    Reply to  Den

    Paldies par komentāru!

    ProxyFromDeep
    24.09.2015 18:46

    Kur šamais liek gandrīz 2gb Operatīvās ? Ja no 3 brīvi tikai 1,25 ?

    Niks
    25.09.2015 07:07
    Reply to  ProxyFromDeep

    Arī interesē atbilde uz šo jautājumu??
    Priekš šis cenas liekas tāds paštruntīgs rēķinoties ar to, ka “pievienotās vērtības gļuki” šim telefonam noteikti parādās pēc pus gada lietošanas :D:D:D

    Petjka
    25.09.2015 22:54

    Te jau skaidrs. Kursors lv praat labs no dargaa gala ir iphone, no letaa meizu. Godigi sakot savu z3 compact nekad nemainitu pret sho kjinieti. Jau labu laiku noverojams , ka kursora prat viss ko rada sony ir suud* , viss krutais ir iphone. Iphone nekad nespej raadit bachas izturiibu pie max noslodzes 2-3dienas ka to spej sony, bet te lielaakaa dalja churaa sausu,kad vinju iphone 6+ nospraagst pec pirmaas dienas pie max slodzes. Reals piemeers, korischa iphone nomira laivu brauciena otraas dienas sakumaa pec energijas taupishanas, plus iebazts 8 eiro verta maisinja, lai nedod dievs klaat netiek mitrums. Tad nah tads mob kas nevelk vismaz 2 dienas pie pieticigas slodzes.
    Esiet mazliet objektivaki, to meizu tik un taa nepirktu pat par 300! Parametri neko nedod, ja uz garantiju nevar paljauties!

    x
    25.09.2015 23:39
    Reply to  Petjka

    nomira jo nebija oriģinālajā apple maisiņā bet ķīnietī pa eur8.

    26.09.2015 07:19
    Reply to  Petjka

    Nu jau, nu jau. Sony ierīces mums ir diezgan lielā cieņā. Protams, jāskatās konkrēti modeļi un to cenas.

    Māris Gaugers
    26.09.2015 09:47

    Paldies Arti, nevarēju saņemties ilgi, bet pēc apskata aizgāju un iegādājos. Pateicoties Bite, dabūju telefonu par 180 eur.

    Māceklis
    28.09.2015 09:52
    Reply to  Māris Gaugers

    Kādā veidā pateicoties Bite dabūji pa 180EUR?

    Māris Gaugers
    28.09.2015 10:16
    Reply to  Māceklis

    Bite Rīga Plaza ir vecā telefona novērtēšanas aparāts. Manu veco Nexus 5 novērtēja uz 200EUR :o kaut reālā pārdošanas cena viņam ir 100EUR robežās!

    KitKat
    03.10.2015 23:15

    Lietoju un priecājos,gan funkcijas gan izskats,,,viss kopā rada ļoti labu priekšstatu..

    Sandris
    07.10.2015 15:41

    Meizu MX5 lietoju divas nedēļas. Teorētiski viss apmierina, ļoti laba uzbūve, strādā ļooti plūdeni, kamera vienkārši no sony, baterija divas dienas. Pirku jo beidzot gribēju kaut ko “normālu” ar divām sim, divas sim ir, bet lietot tās ir pretīgi grūti pēc windovs risinājuma šis liekas vienkārši nelietojams. Visi kontakti un visi zvani ir vienā kaudzē un pa šo laiku neesmu atradis jēdzīgu risinājumu. Samsungiem vēl kaut kā varēja to visu saorganizēt, bet Flyme vienkārši VISS ir kaudzē un lai uzzvanīti uz kādu numuru no pareizās sim nākas ilgi spaidīties. Tā arī pagaidām ir vienīga lieta kas patiešām kretinē.
    Vēl, kā svarīgs iemesls MX5 iegādei nevis m2note bija gorilla glass 3 (nepatīk aizsargstikli), kas lētākajam nav, bet pa šo laiku lietojot telefonu itkā saudzīgi jau esmu dabūjis pirmās mikoršvīkas, kas mazliet pārsteidz. Esmu redzējis gadu lietotu samsung S5 ar to pašu GG3 bez skrambām (meizu grorilla glass iepērk laikam no vietējā piegādātāja)!
    Redzēs kā tas viss izskatīsies ilgtermiņā, par ko ir neliela skepse, bet pagaidām esmu apmierināts.

    vlmxs
    31.12.2015 14:25
    Reply to  Sandris

    Sveiks! Ilgtermiņa skepse attaisnojās, vai tomēr zbs aparāc? :D

    Reklāma
    Ļoti spēcīgs šī gada flagmanis par salīdzinoši niecīgu cenu. Saprātīgs pirkums.Meizu MX5 apskats