Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche un Audi elektro auto metīs sprunguļus Tesla riteņos

    Jaunākie raksti

    Frankfurtes autošovā izrādīti divi iespaidīgi Tesla elektroauto konkurenti no Porsche un Audi apcirkņiem. Audi parādīja SUV (sport utility vehicle) tipa elektroauto, kas varētu atbilst “e-tron quattro” definīcijai, turklāt elektroauto spēšot pārvarēt pat 500 kilometrus ar vienu uzlādi. Tesla ilgāku laiku nespēja tirgū piedāvāt SUV kategorijas elektroauto, tomēr jau šobrīd ir iespējams rezervēt savu Tesla Model X pirkumu. Tesla Model X pie pirmajiem pircējiem vajadzētu sākt nonākt jau šī mēneša baigās.

    Porsche Frankfurtes autošovā demonstrēja Mission E modeļa prototipu, kam piešķirtas Porsche 911 dizaina iezīmes un 800 voltu elektrodzinējs, kas attīsta aptuveni 600 zirgspēkus. 100 kilometrus stundā Porsche Mission E sasniedzot 3.5 sekundēs.

    Reklāma

    Diemžēl ne Porsche, nedz arī Audi nespēs elektroauto piedāvāt pircējiem tuvāko divu gadu laikā. Tiek pieļauts, ka 2018. gadā Porsche un Audi varētu sākt piedāvāt Tesla konkurentus, tomēr to cenas var būt pārāk augstas un Tesla atrāviens divu gadu laikā – pārāk grandiozs. Tesla Model X cena ASV sākas no aptuveni 77 000 dolāriem, bet kopējās automašīnas izmaksas pēc reģistrācijas Eiropā varētu vēl pamatīgi augt.

    audi

    Avotscbc.ca
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Vācietis
    15.09.2015 15:18

    Šos var droši saukt par prototipiem, nevis konkurentiem! :)

    AC
    23.09.2015 23:44

    Kā pats Tesla vadītājs ir teicis intervijā, viņa mērķis ir iekustināt elektro auto kustību un viņš palīdz daudziem lielajiem auto ražotājiem sākt veidot elektro auto, tā ka domāju, viņa idejas, patenti tiks izmantoti citos ražotājos un tad jau Tesla būs kā hobija uzņēmums, bet peļņa nāks no patentiem.

    23.09.2015 23:52
    Reply to  AC

    Tieši patentus Tesla ir atdevis bez maksas. Vismaz kaut kādu būtisku daļu. Drīzāk Elons varēs tirgot akumulatorus, bet no sākuma jāpabeidz bateriju gigarūpnīcas būvniecība.

    Kristaps Lācis
    24.09.2015 09:29

    Tatad – sprunguļi nebūs! Galvenasi, ka virsraksts skaļš..

    Reklāma