Web Analytics
More
    Reklāma

    IFA 2015: Huawei prezentē Mate S un G8 viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Ikgadējā tehnoloģiju izstāde IFA 2015 apmeklētājiem durvis vērs vaļā tikai piektdien, taču tas nenozīmē, ka ražotājiem savi jaunumi jātur slepenībā. Huawei, tāpat kā Acer un Sony, izmanto relatīvo pieklusumu pirms vētras, lai pasaulei atrādītu savus jaunākos veikumus. Kursors.lv klātienē vēroja jauno Mate S un G8 viedtālruņu prezentācijas pasākumu, kā arī guva iespēju izmēģināt jaunos telefonus darbībā.

    Savu jauno telefonu prezentācijai Huawei bija izvēlējies slavenā vācu boksera Makša Šmēlinga vārdā nosaukto arēnu, kas ir viena no lielākajām Berlīnes sporta arēnām un spēj uzņemt līdz pat 11 000 skatītājiem. Šoreiz gan skatītāju bija krietni mazāk, taču tas nemazina izziņoto produktu nozīmi. Tirgus analītikas kompānijas Gartner speciālisti ir izrēķinājuši, ka Huawei pēc pārdoto viedtālruņu skaita ir kļuvis par trešo lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē uzreiz aiz Samsung un Apple, kam attiecīgi ir 21.9% un 14.6% tirgus daļa. Huawei ar 7.8% tirgus daļu, protams, vēl daudz darba priekšā, tomēr jāsaka, ka nu Huawei sāk izrīkoties un tādējādi arī izskatīties kā Samsung savos ziedu laikos. Par šo aizdomājos lūkojoties uz Latvijas lielākā mobilo sakaru operatora darbinieku apģērbu. Tas savā ziņā atspoguļo kurš ražotājs ir tirgus līderis (vai vismaz, kam ir ambīcijas par tādu kļūt). Šobrīd kreklus rotā Huawei logo, bet vēl pavisam nesen tā vietā bija Samsung un vēl pirms kāda laika – Nokia logo. Mobilo tehnoloģiju tirgus ir sasodīti skarbs un ar interesi varēsim vērot kura ražotāja logo uz operatoru darbinieku krekliem nomainīs Huawei.

    Reklāma

    Jau stāvot rindā uz pasākumu, varējām novērot lielu baneri, kurā blakus paslēptam telefonam figurē uzraksts “Touch. Made Powerful.”, tādējādi norādot, ka baumas par “Force Touch” displeju varētu būt tuvas patiesībai. Tas gan būtu patiešām interesanti, jo pirmais ražotājs, kas izziņo šī jaunā tipa uz spēcīgākiem piespiedieniem reaģējošos displejus noteikti gribētu būt Apple, kura jauno produktu prezentācijas pasākums notiks 9. septembrī. Rindai dzīvīgumu piešķīra Huawei fanu kluba biedru skaļā bildēšanās.

    DSC08930

    DSC08943

    Tiekot cauri reģistrācijai, uzreiz devāmies uz skatuvei tuvākajām sēdvietām, lai fotogrāfijas nav jāuzņem caur citu žurnālistu virs galvām pacelto kameru/telefonu/planšetdatoru mežam.

    Huawei Mate S

    Jau pēc iepriekš noplūdušajām baumām bija skaidrs, ka Huawei prezentēs Mate sērijas ierīci. Apskatot Mate S tehnisko specifikāciju, varam redzēt, ka šis produkts nav īsti tiešs turpinājums Mate 7 fabletam. Drīzāk tas ir kaut kas pa vidu starp Huawei P8 un Mate 7.

    • Displejs: 5.5″ 1080p AMOLED ar Gorilla Glass 4 un Force Touch
    • Čipkopa: HiSilicon Kirin 935, Octa core (4*2.2GHz + 4*1.5GHz), 64-bit
    • Atmiņa: 3 GB (RAM), 32/64/128 GB (ROM), ko var papildināt līdz 128 GB ar microSD atmiņas kartēm
    • Kameras: 13 MP aizmugurējā kamera ar optisko attēla stabilizāciju un 8 MP priekšējā kamera ar zibspuldzi (Sony sensori)
    • Programmatūra: Android 5.1.1 ar EmotionUI 3.1 saskarni
    • Akumulators: 2700 mAh
    • Izmērs un svars: 149.8 x 75.3 x 7.2 mm, 156 g

    Ar 5.5 collu displeju aprīkotais Mate S izmēros ir pa vidu starp Huawei P8 un Mate 7, kas izmanto 6 collu displeju. Es pat teiktu, ka Mate S ir vairāk līdzīgs P8 un pie būtiskākajām atšķirībām var minēt jaunajā telefonā iekļauto pirkstu nospiedumu lasītāju, displeja tipa maiņu (no LCD uz AMOLED), priekšējo zibspuldzi un mazulietiņ lielāku akumulatoru. Mate S arī veidots no metāla un prezentācijā tika uzsvērts tā plānums un uzbūves detaļām pievērstā milzu uzmanība. Huawei pat nekautrējās piesieties Apple iPhone 6, kura plastmasas antenu ielaidumi ir pārāk redzami. Huawei inženieri ir pacentušies tos vairāk paslēpt izmantojot ierīces korpusa krāsas plastmasu. Jāsaka gan, ka pelēkajam (Titanium Grey) modelim tie joprojām ir labi pamanāmi. Vai tam vajadzēja veltīt tās 5 minūtes?

    Vizuāli Mate S ir līdzīgs Mate 7, taču ir plānāks un kopumā rokā rada vieglas, taču pamatīgi uzbūvētas ierīces sajūtu. Displejs ierīces sānos ir viegli liekts un arī telefona aizmugure ir izliekta. Tādējādi to vieglāk noturēt rokā (kaut arī metāls ir diezgan slidens) un inženieri iemanījušies telefonā iestrādāt interesantas formas bateriju. Tādas baterijas, starp citu, veido arī LG.

    DSC08948

    Huawei arī ir ielēcis lietotāja nenomaināmo akumulatoru vilcienā, tāpēc (gluži kā Samsung) vairāk runā par to, cik telefons ātri uzlādējams nevis par tā darbības laiku ar vienu uzlādi (ražotājs sola vismaz vienu dienu). Tad nu jaunais Mate S ir “iespaidīgi” (ātri) uzlādējams. Telefonam nav bezvadu uzlādes iespējas, ko tik ļoti pēdējā laikā savos produktos uzsver Samsung.

    DSC08962

    Patīkams jaunums un reizē arī uzbrauciens Samsung – Mate S nu ir arī ūdensizturīgs. Prezentācijā savu vietu atradušas arī nanotehnoloģijas. Te laikam Huawei sadarbojies ar pasaules līmeņa nanotehnologiem no Rīgas Satiksmes.

    DSC08961

    Prezentācijā liela uzmanība tika veltīta ierīces aizmugurē izvietotā pirkstu nospiedumu sensora uzlabojumiem. Huawei sacīja, ka tas ir kļuvis 100% ātrāks un precīzāks un pēc vakara gaitā veiktajiem testiem jāsaka, ka tas tik tiešām ir patīkami ātrs un precīzs. Tagad lietotājs var šļūkāt pirkstu pāri nospiedumu nolasītājam un tādējādi pārslēgties starp attēliem galerijā vai pat uzņemt fotogrāfiju ilgāk paturot pirkstu uz lasītāja (ērti tas būs selfijiem). Līdzīgi noslidinot pirkstu uz leju var tikt atvērta paziņojumu sadaļa, kā arī paturot pirkstu virs nolasītāja, tiks atbildēts zvans. Noderīgi uzlabojumi!

    Tagad mazliet par pēdējā laika hītu “Force Touch”. Tie ir jauna tipa displeji, kas spēj saprast kad lietotājs ir veicis vieglu pieskārienu un kad spēcīgāk uzspiež. Līdz šim visi tehnoloģiju mediji baumoja, ka ar šādu displeju aprīkotu telefonu nākamnedēļ prezentēs Apple, taču tagad sanāk, ka Huawei ir izšāvis pirmais. Apple un visi pārējie ražotāji tagad būs pakaļskrējēju lomā.

    2015-09-03_0454

    Patiesības labad gan jāsaka, ka vismaz pagaidām Mate S būs bez Force Touch displeja un tas būs tikai 128 GB versijā, kas tiek solīta kaut kad nākamgad. Lai arī prezentācijā bija viens interesants slaids, kad uz telefons spēja noteikt uz tā displeja uzlikta apelsīna svaru, tomēr daži prezentētāja neveiksmīgie mēģinājumi parādīt Force Touch iespējas, liecina par to, ka līdz pārdošanai gatavam risinājumam vēl patālu. Bet žēl, jo tas ir kaut kas jauns, ja runājam par ievades veidiem un jācer, ka tas radīs jaunas iespējas kā varam iedarboties uz telefonu.

    IMG_0488

    Huawei prezentācijā arī diezgan daudz runāja par Knuckle funkcijas uzlabojumiem. Jau ar Huawei P8 parādījās iespēja ar pirkstu kauliņiem veikt zīmējumu ekrānā, kas izsauc kādu noteiktu darbību. Mate S šī funkcija ir uzlabota un spēj atpazīt jaunus žestus ar kuriem varam atvērt kameras (velkam “c” burtu), tīmekļa pārlūka (“e”), mūzikas (“m”) un laika apstākļu (“w”) lietotnes. Ja uz P8 šī funkcija nedarbojās pārāk labi un visai drīz to atslēdzu, tad izskatās, ka Mate S šos žestus atpazīst krietni labāk.

    Latvijā jauno Mate S varam gaidīt no oktobra un orientējošās ierīces cenas būs sākot no 649 eiro par 32 GB versiju un izvēli starp pelēko un šampanieša krāsojumu. Premium versija saņems 64 GB atmiņu un zelta vai rozā (šo krāsu arī baumo kā vienu no gaidāmā iPhone 6s jaunieviesumu) krāsojumu. Tas viss par 699 eiro. 128 GB versija ar jauno Force Touch displeju tiks laista pārdošanā kaut kad vēlāk. Visdrīzāk tad, kad Huawei beidzot pabeigs darbu pie šī jaunā tipa displeja piejaucēšanas.

    IMG_0493

    Huawei G8

    Mazu mirkli uzmanības piedzīvoja arī Huawei G8, ko var uzskatīt par vieglu Ascend G7 uzlabojumu. Jaunais telefons ticis pie metāla korpusa un tīri labas tehniskās specifikācijas un arī cenas (399 eiro).

    • Displejs: 5.5″ 1080p TFT LCD
    • Čipkopa: Qualcomm Snapdragon 615 (4*1.5 GHz + 4*1.2 GHz)
    • Atmiņa: 3 GB (RAM), 32 GB (ROM)
    • Kameras: 13 MP aizmugurējā kamera 5 MP priekšējā kamera
    • Programmatūra: Android 5.1 ar EmotionUI 3.1 saskarni
    • Akumulators: 3000 mAh
    • Izmērs un svars: 152 x 76.5 x 7.5 mm, 167 g

    DSC08968

    Huawei Watch

    Pirms pāris dienām jau rakstījām, ka Huawei Watch viedpulkstenis, kas tika izziņots gada sākumā, beidzot nonāk pārdošanā un būs savienojams ar iOS ierīcēm. Ļoti ātri pēc šī misēkļa Google nāca klajā ar paziņojumu, ka, jā, tik tiešām jaunie Android Wear produkti spēs sadarboties ar iPhone telefoniem. Kursors.lv lasītāji ziņo, ka ir vērts pamēģināt saslēgt arī vecākus Android Wear pulksteņus un tie pat kaut kādā mērā sadarbosies ar iPhone. Prezentācijā tika atrādīti jaunie pulksteņi (pat modes skates formā) un oficiāli izziņotas to cenas. Latvijā tos arī varam gaidīt sākot no oktobra.

    IMG_0495

    Mazliet aptaustot jaunos pulksteņus, secināju, ka tie atgādina Moto 360 un LG G Watch R un kopumā rada pārdomātas ierīces sajūtu. Es gribētu pulksteni mazliet smagāku, lai jūt, ka tā nav spēļmantiņa, taču pirmais iespaids bija visnotaļ pozitīvs.

    Secinājums: Huawei dzer steroīdus un audzē muskuļus

    Vispār interesanti vērot kā no tīri tīklu dzelžu ražotāja Huawei ir izaudzis par patērētāju elektronikas gigantu. Nevar noliegt, ka dažu pēdējo gadu produktu dizains un funkciju realizācija šķiet jau kaut kur redzēta, tomēr rezultāts ir apbrīnojami noslīpēts. Ja jau aizņemamies citu darbu, tad vismaz paveicam to godam. Arī Mate S neliek vilties korpusa uzbūves kvalitātes ziņā un kopumā var labi just, ka Huawei ilgi neaprobežosies ar trešā lielākā viedtālruņu ražotāja titulu. Protams, cits jautājums vai ar ambīcijām vien pietiks, lai noķertu un apsteigtu Samsung, kas pēdējā laikā ir kaut kur pazaudējis savu enerģiju un tirgus sajūtu. Iespējams, pie vainas kļūda, ko savulaik pieļāva Nokia. Proti, esot līderim, viegli aizgulēties uz lauriem un tādējādi palaist garām konkurentus, kas ir iedzinēju lomā. Kursors.lv vārdā novēlu Huawei turpināt iesākto darbu un priecēt mūs un mūsu lasītājus ar jaunām un arvien noderīgākām ierīcēm. Ak, jā, būtu patiešām labi uzlabot prezentācijas spējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    03.09.2015 06:45

    Pats sobrīd lietoju Huawei telefonu un esmu gana apmierināts ( ir ok ) ..
    bet … Fanu klubs ?
    laikam ar statusu nāk arī adeptu bari :D

    03.09.2015 11:45
    Reply to  ProxyFromDeep

    Kāpēc ne? :)

    Ччч
    03.09.2015 07:53

    649eur… tad labak par 450 panemt galaxy 6

    Ksspars Lccis
    03.09.2015 09:54
    Reply to  Ччч

    nu paņem!

    03.09.2015 11:44
    Reply to  Ччч

    Samsung Galaxy S6 (32 GB) cena pie LMT šobrīd ir 599 eiro nevis Tevis pieminētie 450 eiro. Bet var jau būt, ka tie 450 eiro būs, ja ierīci pirksi tunelī no kāda čavas. Īpaši prātīgi tas gan nebūtu.

    Es
    03.09.2015 21:52

    nu labi, ne 450, bet par 473-478 droši var nopirkt internetveikalos ar čeku un garantiju.

    03.09.2015 22:08
    Reply to  Es

    Paskatījos salidzini.lv un tur šāds 32 GB modelis normālos un kaut cik uzticamos interneta veikalos maksā aptuveni 535 eiro. Starpība ar operatora piedāvājumu nav tik liela, lai riskētu ar pirkumu interneta veikalā, kur par ar visiem čekiem un garantijām nav teikts, ka remonts būs laicīgs vai vispār būs.

    Frants
    03.09.2015 11:23

    Un kur tad palika Ascend Mate 8 ???
    Un tam Mate S cena – nu,nu,par Huawei 700 eiro,nu var jau būt,ka ir to vērts,bet neesmu pārliecināts .

    03.09.2015 11:46
    Reply to  Frants

    Mate S ir kaut kāds interesants produkts pa vidu starp P8 un Mate 7. Tas liek domāt, ka kaut kad tomēr sagaidīsim arī Mate 8, kas turpinās lielo (ap 6 collu) telefonu sēriju. Pagaidām gan nav skaidrs kad tas notiks.

    Frants
    03.09.2015 13:02

    Tūlīt gan būs Nexus gan Huawei,gan LG izpildījumā…

    Ksspars Lccis
    03.09.2015 11:59
    Reply to  Frants

    dogmatisms?

    es
    03.09.2015 12:46

    Redzams, ka Huawei ļoti cenšas un ir mērķtiecīgi, ko nevar teikt piemēram par HTC. Tas pircējus ļoti uzrunā.

    Ksspars Lccis
    03.09.2015 14:57

    Lai vai kā tas nebūtu – skaidrs, ka no dizaina viedokļa aifona antenas ielaidumi ir vnk diskasting.

    latvietis
    07.09.2015 23:05

    Logo uz pardeveja formām liecina tikai to, ka pikis ir jakurina. Bez Huawei citu mulku sobrid laikam tad nav.
    Dodu 99% no 100%, ka sadu brandu pec 3 gadiem lv bus aizmirsusi – piki nokurinat var loti atri.

    Neitrals
    09.09.2015 21:27
    Reply to  latvietis

    Tavai zinasanai es varu apgalvot ka pasaule labakie telefoni bus apple un huawei sūri bet patiesiba

    Reklāma