Web Analytics
More
    Reklāma

    iPad turpina dominēt vājā planšetdatoru tirgū

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka īsais planšetdatoru uzvaras gājiens ir beidzies. Nevienam vairs nav nepieciešams paliels, it kā vieds rīks, kas tomēr nav saņēmis klaviatūra un tā pielietojums ir ierobežots. Klēpjdatori kļuvuši ļoti lēti, izmēros nelieli un spēj ar vienu uzlādi darboties pat pilnu darba dienu, tie arī tiek uzskatīti par pēdējo naglu planšetdatoru zārkā.

    Taivānas tirgus pētnieki TrendForce lēš, ka šogad pārdoti aptuveni 163 miljoni planšetdatoru. Tādējādi kritums pret iepriekšējā gada šo pašu periodu ir 14.9%. Vislielākās problēmas ir pazīstamiem ražotājiem, kas zaudējuši 18.7% pārdošanas apjomus pret iepriekšējo gadu. Tā sauktie “nebrendotie ķīnieši” zaudējuši ap 3.1 procentu.

    Reklāma

    Šāda statistika pat Apple likusi it kā uz laiku atlikt vai pavisam atcelt iPad Air 3 iznākšanu. 2015. gadā Apple spējuši pārdot 48 miljonus iPad planšetdatoru, bet tuvākais sekotājs ir Samsung ar 33 miljoniem. Lenovo pārdevuši 4.4 miljonus planšetdatoru, pēc tam nāk Asus, Amazon un Microsoft ar attiecīgi 3.4, 3 un 2.6 miljoniem planšetdatoru.

    Clipboard01

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    29.08.2015 15:22

    Nu nav jau zaudējuši jēgu, iPhone Plus ir pa vidu kaut kas, tāpēc daudzi izvēlas to, es atkal gaidu jaunos iPadus, jo plānoju savu mini nokalpojušo izmantot kā kafijasgaldiņa papildinājumu, bet jauno iPad izmantot ikdienai.

    Laptops kaut vai jaunais Macbook nevar aizvietot planšeti, ja galvenais ir grāmatu/ mācibu matereālu ātra pārlasīšana. Man tā ir prioritāte un planšete tam der perfekti.

    Un protams, ka Mail un Safari arī ir turpat, ja nav vajadzības daudz drukāt, tad planšete spēj pilnībā aizstāt laptopu, ja ir daudz jādrukā, tad gan viegls laptops būs labāks.

    x
    29.08.2015 16:56
    Reply to  davfreim

    ja ir daudz jādrukā, tad manuprāt, nekas nav labāks par labu ārējo klavieri un vai nu ārējo moni vai laptopu/planšeti noliktu ergonomiskā veidā lai nebūtu jāsēž salīkušam ar sašķiebtu kaklu.

    pliks laptops ir rīks neregulāram darbam, kad cilvēks ir ārpus mājām nevis kā ikdienas darba vieta. Manuprāt.

    Ksspars Lccis
    29.08.2015 17:18
    Reply to  x

    b*** bet tad tak nevar redzēt izgaismoto loguci apkārtējie…

    x
    29.08.2015 17:35
    Reply to  Ksspars Lccis

    jāstartē trends aizlīmēt ābologo ar melno skoču, kā iesvaidītie leicas nēsātāji to dara ar sarkano punktu.

    davfreim
    29.08.2015 18:03
    Reply to  x

    Ne jau visiem darbs prasa lietot kompi visu dirnu :)

    Reklāma