Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Note5 varētu nonākt Eiropā jau 28. augustā

    Jaunākie raksti

    Jau viedtālruņa izziņošanas dienā bija minēts, ka Samsung Galaxy Note5 modelis šajā gadā Eiropā nenonāks vai vismaz tas aizkavēsies līdz citos tirgos Galaxy Note5 būs pārdots pietiekamā skaitā. Izrādās, ka Samsung nav pavisam atmetis domu civilizētajā pasaules daļā mēģināt pārdot Galaxy Note5 un tiek ziņots, ka Eiropai Galaxy Note5 tikšot piegādāti nedēļu pēc to oficiālās iznākšanas 21. augustā. Galaxy Note5 pie mums būs 28. augustā.

    Sākumā Galaxy Note5 vietā mums tika plānots piedāvāt Galaxy S6 edge+ modeli. Varētu uzskatīt, ka Galaxy Note sērija Eiropā ir iecienīti viedtālruņi, bet Samsung viedie pārdošanas prāti izrēķinājuši, ka Eiropas patērētājus interesē vien lieli un kvalitatīvi ekrāni, bet par irbuli visi uzreiz aizmirst. Tieši tāpēc izveidots Galaxy S6 edge+ modelis, kas speciāli paredzēts Eiropas izlutinātajiem pircējiem.

    Reklāma

    Iespējams, ka Samsung tomēr pārdomājis, jo potenciālais pieprasījums pēc Galaxy Note5 ir pietiekami augsts un uzņēmums nevar atļauties šādi sadalīt pasauli – kam tiks Galaxy Note5 un kam nāksies samierināties ar Galaxy S6 edge+ modeli.

    Galaxy Note5 ir 5.7 collu viedtālrunis ar Super AMOLED 1440 x 2560 ekrānu, 4 GB RAM, astoņu kodolu Exynos 7420 procesoru, 16 megapikseļu (5312 x 2988) kameru un 3000 mAh akumulatoru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    24.08.2015 15:10

    a nomaināma bača un Beidu satelīti būs?

    davfreim
    24.08.2015 16:41

    Jā speciāli priekš tevis ieliks nomaināmu baču, citiem nebūs.

    Ksspars Lccis
    24.08.2015 17:17
    Reply to  davfreim

    da Tu neseko tēmai. Škic, kur par āboliem.

    Kaspars
    24.08.2015 18:59

    Interesants video https://www.youtube.com/watch?v=DDWX6qJjY-0 leģendārais TouchWiz spēj ielagot telefonu pat ar 4GB LPDDR4 operatīvo atmiņu!

    judenknochlein
    24.08.2015 20:43
    Reply to  Kaspars

    Kaspara iemestajā video var atkal smuki arī redzēt to, cik nesmuki mirgo samsung ierīces ekrāns, pateicoties PWM tehnoloģijas izmantošanai ekrāna spilgtuma maiņai. It kā jau mums mēģina iestāstīt, ka veselībai tas nekaitējot un “ar aci” to redzēt nevar, tomēr ir cilvēki, kam tas sagādā problēmas, sāpot galva utt.

    Šī PWM tehnoloģija tad nu ir vēl viens iemesls kāpēc es tā kā štukoju, ka mans nākamais telefons diez vai būs Samsung ražojuma.

    Personīgi mājās datoram esmu piemeklējis monitoru, kas neizmanto PWM un ko tādu sagaidu arī no augstas klases viedierīces.

    Jānis Lāčaunieks
    26.08.2015 13:36
    Reply to  judenknochlein

    Bez PWM spilgtuma regulēšanai tas telefons ar vienu uzlādi nedzīvotu tik ilgi, kā viņš spēj ar PWM.
    Varbūt varētu PWM frekvenci pacelt vēl augstāku, bet jādomā, ka Samsung inženieri ir izvēlējušies optimālo.
    Turklāt nevajadzētu aizmirst, ka Samsung savos flagmaņos (un ne ne tikai) lieto AMOLED ekrānus, kurus būtībā bez PWM kontrolēt, neteiksim, ka ir neiespējami, bet pietiekami sarežģīti un neefektīvi gan.
    Iedomājies, ka katrai diožu rindai (vai kolonnai) strāva caur diodi būtu jāregulē atsevišķi. Tas ir energo-neefektīvi, tapēc spilgtuma regulēšanai lieto nevis konstantu, bet gan efektīvo strāvas vērtību. Pilnīgi pieļauju iespēju, ka spilgtums varētu būt vēl augstāks, nekā tas ir, bet varētu būt, ka softiski tas ir ierobežots.
    Ja ir vēlme, tad vari pārbaudīt ar kādu mikrokontroleri un visparastāko gaismas diodi. Pieņemsim, ka tavam PWM ir 4096 soļi. Reālu atšķirību spilgtumā tu redzēsi no 0 līdz mazliet virs 2000. Tālāk jau sākās lieka strāvas tērēšana.
    So nē, no augstas klases viedierīces prātīgāk būtu sagaidīt jebkāda veida LED matricu, kas automātiski nozīmē PWM kontroli.

    Jānis
    25.08.2015 18:37
    Reply to  Kaspars

    Vecs triks, lai nomelnotu samsung :D
    Ir testēts uz dažādām ierīcēm, tas dēl baterijas taupības, ir iespējams saregulēt lai tā nebūtu parasti ir ~ 5 background taski un tad sākas katra nākošā apsa nobeigšana, bet dažādās valstīs tirgoti telefoni var atšķirties un būt mazā, vai vairāk apsi, pie kuriem ieslēdzas taupības režīms!!
    Notestējiet paši ar citiem telefoniem un pavērojiet cik procentuāli krītas baterijas kapicitāte. šajā video gan īsti nevar salasīt par cik nokritās otram telefonam, katra ziņa samsung tas bija par 1% domāju ka otram vismaz 2% varētu būt pat vairāk.
    Nu tas tā lai jūs nedomātu ka cilvēki kas pie ši visa strāda ir muļķi un neko nešari, reālā situācija pie lielas noslodzes 4gb ram ir pat loti noderigi!!

    Kaspars
    25.08.2015 21:14
    Reply to  Jānis

    Jāni, tie abi ir Samsung un diezin vai grib nomelnot Samsungu un arī batareja šeit nav primārā (video doma, manuprāt ie cita). Protams, video nav īsti objektīvs, jo nav citu telefonu. Būtu interesanti ja būtu arī iPhone 6 vai 6+

    Jānis
    25.08.2015 21:40
    Reply to  Kaspars

    Ne par to ir runa, bet gan par to video kā tādu daudzi cilvēki nesaprot, kā lietas darbojas gribi labu displeju vajag jaudigu proci jaudigs procis riis baču, savukārt liela bača aizņems viet, kas mūsdienās nav stailā, attiecīgi viss tiek saskaņots tai lai +- butu ok, Iedomājies cik daudz jaudas sanāktu ietaupit ja S6 Edge+ but tāds pats ekrāns kā Iphone 6 OS atkal cits stāsts.

    judenknochlein
    24.08.2015 19:41

    Esmu pārliecināts, ka samsung lēmumiem pamatā ir tikai un vienīgi auksti aprēķini. Acīmredzot viņi ir izrēķinājuši, ka ilgtermiņā nopelnīs vairāk, ja piedāvās mazāk iespēju. Ja lietotājam nebūs iespēju nomainīt bateriju, tad pēc gada diviem, kad baterijas darbības laiks jau būs krietni samazinājies visticamāk tiks pirkts jauns telefons nevis meklēts serviss, kas par papildus naudu nomainīs bateriju. Esmu ļoti vīlies samsung rīcībā attiecībā tieši ar Note 5, jo tā ir īpaša flagmaņu sērija un ja Note5 būtu atstāta nomaināma baterija un sd kartes slots, tad šis būtu supertelefons. Jo, piemēram, arī audio kvalitāti viņi it kā skaļrunim ir uzlabojuši, par ko bija iebildumi attiecībā uz Note3 un Note4. Pagaidām svārstos starp : 1) pirkt Note4 , 2) gaidīt kaut ko nezin ko, piemēram, LG G4 Pro un trešais variants 3) izmantot esošo Note2 vēl vienu gadu. Note4 man nepatīk skaļrunis, kas spriežot pēc reālām atsauksmēm ir sliktāks nekā Note2. Paziņam ir Note4, un var jau būt ka saņemšos un apciemošu viņu, lai salīdzinātu tieši audio aspektus (un protams GPS) 1:1 starp Note2 un Note4. Nu un, protams, man nepatīk arī Note 4 cena, kas joprojām ir augsta kā priekš gadu veca flagmaņa (sākot no 500euro). Ja Note4 būtu ideāls, es pirktu,… Read more »

    davfreim
    25.08.2015 01:04
    Reply to  judenknochlein

    Vai tiešām mūsdienās ir nepieciešama SD karte? 128GB par maz? Savienot telefonu ar datoru tagad var ar bluetooth. Nu ok varbūt dažiem % noderīga būtu nomaināma bača, bet SD karte, vai tiešām tas ir tik svarīgi?

    Ksspars Lccis
    25.08.2015 19:27
    Reply to  davfreim

    laikam nesaproti vienu lietu. kad tev nosprāgs ābols tā, ka ne ieslēgt, ne izslēgt, tad servisā džekiem visi tavi 128 gigabaiti būs kā uz delnas. Tā vismaz var izņemt ārā – tā ir neliela drošības sajūta.

    25.08.2015 20:16
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tu domā, ka servisa vīriem (un sievām) tik ļoti interesē tavi dati? Tev telefonā glabājas raķešu palaišanas kodi, ko var pārdot krievu mafijai? :D

    Ksspars Lccis
    25.08.2015 20:49

    nu ir šis tas. nodzīvosi līdz manam vecumam – sapratīsi :D

    25.08.2015 22:54
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tam ir domāta iCloud neaizsargātā daļa!

    Ksspars Lccis
    26.08.2015 10:12
    Reply to  Artis Abols

    Tu savus homevideo pikantākos rullīšus liec iCloud neaizsargātajā daļā?

    Reklāma