Web Analytics
More
    Reklāma

    eSTAR GEMINI IPS Quad Core 4G apskats

    Izvairies! Noslēp sievu un nelaid bērnus uz ielas rotaļāties!

    Jaunākie raksti

    Dažreiz ir interesanti izbāzt savu izlutināto snuķi no tūkstoš eiro vērtu gadžetu kaudzes un paraudzīties tautas/budžeta klases segmenta piedāvājumos. Bet dažreiz tas ir mazāk interesanti, tomēr ļoti pamācoši. Šis ir pamācošais gadījums.

    Visticamāk, par eSTAR zīmolu nebūsi dzirdējis, tomēr tas ir tas pats (nosauksim to stāsta plūduma karstumā par „ražotāju”) ražotājs, kas pie mums piedāvā TVStar zīmola digitālās televīzijas dekoderus. Ir pazīstams?

    Reklāma

    eSTAR ir pamatīgi atvēzējies – no diženās Ķīnas pasūtīti daži konteineri ar viedtālruņiem un planšetdatoriem, lai tie nonāktu veikalu plauktos un pēcāk arī pircēju mājokļos. Šis ir klasisks pārbrendots Ķīnas ražotāju pārstāvis Eiropā. Pēc pieredzes – vai nu manā priekšā ir pilnīgs hlams vai lēts un ģeniāls planšetdators.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.4 KitKat
    • Ekrāns: IPS LCD, 8.0 collas, 800 x 1280 punkti, ap 189 ppi
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 410, četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 306 video apakšsistēma
    • RAM: 1.0 GB (brīvi ap 340 MB)
    • Atmiņa: 8 GB (pieejami 4.5 GB), microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (LE), NFC, 3G un 4G (800 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz)
    • Kameras: aizmugurē 1.9 megapikseļi, 1600 x 1200, priekšā 0.3 megapikseļi
    • FM Radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Izmēri un svars: 207 x 116 x 9.1 mm, 295 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 4000 mAh
    • Krāsas: melna
    • Cena: sākot no 170 eiro interneta veikalos

    eStar Gemini 8 inch 002

    Izskats un uzbūve

    Planšetdatora pilns nosaukums ir eSTAR GEMINI IPS Quad Core 4G, bet mēs šoreiz varētu aprobežoties ar nedaudz īsāku pašu ieviestu nosaukuma versiju. Kā jau var redzēt, eSTAR (ražotājam/pasūtītājam) pārāk neinteresē savu produktu nosaukumi. GEMINI IPS Quad Core 4G drīzāk izklausās pēc neko neizsakoša paragrāfa no viedierīces tehniskās specifikācijas lapas. Tikpat vērtīgi būtu šo ierīci dēvēt par „eSTAR 207 x 116 x 9.1 mm, 295 g FM radio”.

    Absolūta neieinteresētība atspoguļojas arī citās planšetdatora niansēs, piemēram, uzbūves kvalitātē. Saņēmu pilnīgi un galīgi „nullīti” – neviens vēl savus speķainos pirkstus gar eSTAR GEMINI planšetdatora glāstvirsmu nebija rīvējis. Ja neskaita mazos, dzeltenos ziedošā komunisma biedrīšus… Tomēr eSTAR GEMINI planšetdators uzreiz parāda attieksmi pret pastāvošo iekārtu, no tā nokrīt kameras acs aizsargstikliņš (plastmasiņa). Tā bija pielīmēta ar skoča izturības līmes šļācienu.

    Seko vēl viens galvu reibinošs atklājums par eSTAR GEMINI planšetdatora uzbūves specifiku – ekrāns, acīm redzot izturības uzlabošanas nolūkos, armēts ar matu vai kādu apģērba diegu. Šis viss tiek piedāvāts pat neieslēgtam planšetdatoram! Pēc šī apskata izlasīšanas, ražotāja pārstāvis mums pavēstīja, ka konkrētā testa ierīce nosūtīta uz neatkarīgu ekspertīzi, lai noskaidrotu kas atgadījies ar displeju. Rakstu papildināsim kad noskaidrosim kas tad ir ieperinājies zem displeja.

    [PAPILDINĀTS] Ekspertīzē noskaidrots, ka tas nav bijis mats, bet gan skramba, skrāpējums. Manuprāt, šis skrāpējums bijis kādā no ekrāna slāņiem, bet ne augšējā slānī. Tāpat neceļas roka šādu “risinājumu” saukt par ideālu. Mani kā pircēju īsti “nekrata” – ir tas mats vai skrāpējums kādā no ekrāna slāņiem. Vēlos normālu produktu!

    Iepakojuma kaste gan ir grandioza izmēros un izpildījumā – izmantots biezs kartons, kas aplīmēts ar glancētu eSTAR GEMINI planšetdatora fotogrāfiju, ko papildina informācijas druskas par tehnisko specifikāciju un dažādas piktogrammas. Tad jau eSTAR GEMINI planšetdatoram jābūt 1 000 000 lieliskām īpašībām. Komplektā iekļauts uzlādes vads un sienas lādētājs.

    Ja gadījumā izdodas noplēst ap kameras aci esošo vāku, skatam atklājas SIM kartes un microSD pieslēgvietas. Daži lielie ražotāji ir rīkojušies līdzīgi, tomēr eSTAR GEMINI planšetdatora vāciņš šķiet lietojams aptuveni trīs reizes.

    Piedomāts pie eSTAR GEMINI planšetdatora lietojamības, jo aktivizētas pilnīgi visas skaņas un vibrācijas. Vibrācijas darbojas ar „Rolsroisa” cienīgu aizturi.

    Ekrāns

    Ja neņem vērā iepriekš minēto aizturi, ekrāns izskatās gandrīz lietojams. Tam ir 8.0 collu izmērs un visai zema 800 x 1280 punktu izšķirtspēja, kas dod ap 189 ppi ekrāna punktu blīvumu. Diemžēl ekrāns ir viegli matēts, to ir grūti notīrīt, kā arī nerodas sajūta, ka ekrāns būtu atsaucīgs. eSTAR GEMINI planšetdatora ekrāna atsaucību būtiski uzlabo vibrāciju izslēgšana.

    eSTAR GEMINI planšetdators saņēmis atbilstoši strādājošu automātisko izgaismojuma spilgtuma regulēšanu. Kopumā nākas atzīt, ka kādu filmu noskatīties var, bet ekrāna zemā atsaucība drīzāk liek atminēties rezistīvo ekrānu laikus. Ekrānu sedz plastmasa, kurai ir tieksme ļoti veikli saskrāpēties.

    eStar Gemini 8 inch 004

    Saskarne un lietotnes

    Saskarne ir klasiska – uzstādīts tīrs Android 4.4.4 KitKat un ražotājs tajā nav iejaucies. Pievienota vien ekrāna tapete, kas varētu sasaukties ar vārdu „star” zīmola nosaukumā. eSTAR GEMINI planšetdatorā atradīsim iespēju veikt zvanus un sūtīt īsziņas, kas to atšķir no vairākiem lielo ražotāju līdziniekiem. Bet arī citi ražotāji ik pa laikam savos planšetdatoru modeļos ievieto balss zvanu iespējas.

    Pirmo reizi iestatot planšetdatoru, valodu sarakstā neatradīsi latviešu valodu. Nāksies iet caur pirmreizējiem iestatījumiem angliski vai lietuviski, pēcāk pārslēgt uz latviešu valodu.

    Saskarnes lietotņu sadaļa ir visai raiba, jo eSTAR GEMINI planšetdatorā uzstādītas vairākas iepriekš instalētas lietotnes, pārsvarā tās ir spēles vai spēļu demo versijas. Tiesa, to starpā ir arī tikai saites uz lietotņu lejupielādi no Google Play veikala. Novācot visas liekās lietotnes, tiek atbrīvoti ap 300 MB atmiņas un 80 MB RAM.

    Veiktspēja

    eSTAR GEMINI planšetdatoram ir viena pozitīva iezīme – samērā moderns 64-bitu Qualcomm Snapdragon 410 procesors ar četriem 1.2 GHz Cortex-A53 kodoliem un Adreno 306 video apakšsistēmu. Šoreiz tas tiek komplektēts ar 1 GB RAM, no kuriem brīvi ir aptuveni 340 MB. Pēc lieko lietotņu aizvākšanas brīvi paliek 400 MB RAM.

    Snapdragon 410 procesors eSTAR GEMINI planšetdatorā saņēmis 19339 Antutu „papagaiļus”, kamēr LG Spirit ar to pašu procesoru ieguva 21080. Pat lētais Xperia E4g ar MediaTek MT6732 procesoru tika pie pārsteidzošiem 32360 punktiem.

    Ikdienas plūdenums ir visai nožēlojams pat pēc visu lietotņu aizvākšanas un vibrāciju izslēgšanas. Šādi sačakarēt viedierīci ir jāmāk.

    eSTAR GEMINI scr 021 eSTAR GEMINI scr 022 eSTAR GEMINI scr 023 eSTAR GEMINI scr 019 eSTAR GEMINI scr 018 eSTAR GEMINI scr 012

    Fotogrāfijas

    Uz eSTAR GEMINI planšetdatora uzņemtajiem attēliem paveras diezgan baiss skats. Nokritušais aizsargstikliņš nedod nekādu pozitīvu pienesumu, taču arī ieķimerēts vietā, tas nemaina neko. Fotogrāfijas ir paredzami nekvalitatīvas. Ideju aprīkot planšetdatoru ar tik zemas kvalitātes galveno kameru nekādi nesaprotu. Varētu piekrist, ka planšetdators nav paredzēts fotogrāfiju uzņemšanai ceļojumos, bet kādu dokumentu šad tad vajadzētu nobildēt. Var teikt, ka eSTAR GEMINI planšetdators pat to nespēj.

    Video zvanu veikšanai 0.3 megapikseļi kamera arī nebūs piemērota. Uzskatu, ka šādas ne-kvalitātes kameras var bez lielas domāšanas vienkārši neuzstādīt nemaz.

    eSTAR GEMINI foto 005 eSTAR GEMINI foto 001 eSTAR GEMINI foto 002 eSTAR GEMINI foto 006

    Konkurenti

    Cenu kategorijā zem 200 eiro planšetdatoru piedāvājums ir varen’ skumjš. Pieejami pāris Prestigio, pāris Lenovo lētuči, kāds GoClever modelis. Īsāk sakot – labāk izvairīties.

    Par aptuveni 135 eiro atrodams Samsung Galaxy Tab 4 7.0 T230 ar 1.5 GB RAM un nedaudz labāku kameru, bet tam ir vecāka tipa procesors ar Cortex A9 kodoliem.

    Interesants variants varētu būt Pocketbook SURFpad 4 M planšetdators ar 16 GB atmiņu un 2 GB RAM, kā arī visai cerīgu 7.85 collu ekrānu un 2048 x 1536 izšķirtspēju. Pocketbook SURFpad 4 M piedāvā 8 megapikseļu galveno kameru. Pocketbook SURFpad 4 M ir 3G mobilo datu savienojums un tas viss maksā aptuveni 170 eiro.

    eStar Gemini 8 inch 007

    Noslēgumā

    Ja pēkšņi pārņem nepārvarama vēlme iztērēt 170 eiro, neatdod tos par eSTAR GEMINI IPS Quad Core 4G. Tas ir lēns, izcili riebīgi uzbūvēts planšetdators, kas piebāzts ar kaitinošu lietotņu vēl bezjēdzīgākām demo versijām.

    Ekrāns skrāpējas, korpuss ļurkājas, kameras aizsargstikls nokrīt out-of-the-box. Ekrāna skārienatsaucība drīzāk vērtējama kā rezistīvam ekrānam piestāvoša.

    Salīdzinoši modernajam Qualcomm Snapdragon 410 64-bitu procesoram teorētiski ir zināms potenciāls kopā ar 2 GB RAM, bet eSTAR GEMINI planšetdatorā nekas tamlīdzīgs nav novērojams.

    eStar Gemini 8 inch 012

    Fotogrāfijas ir nožēlojamas, labāk šādu iespēju vispār nebūtu iekļāvuši planšetdatora tehniskajā specifikācijā.

    Iepriekšējo reizi tik daudz lamas un ķengas saņēma tikai Evelatus Classic viedtālrunis, kas, starp citu, ir absolūts vērtības saglabāšanas spīdeklis. Kā bija 295 eiro, tā ir 295 eiro interneta veikalos. Turklāt pieejami vien 3 balti un 3 melni telefoni. Ekskluzīvi! Daudz ekskluzīvāk par kaut kādu zelta iPhone.

    Izvairies! Noslēp sievu un nelaid bērnus uz ielas rotaļāties!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    1
    Displejs
    2
    Kamera
    1
    Veiktspēja
    3
    Programmatūra
    1
    Baterija
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mahmuds
    13.08.2015 12:19

    Un kam tas mēsls par tādu cenu vajadzīgs!? Pa 20 eirām dārgāk var dabūt normālu planšeti LENOVO IdeaTab S8-50L 8 16GB 4G! Ar FullHD displeju, 2GB RAM u.t.t. Minētajai planšetei cena varētu būt ap 70 eirām

    13.08.2015 12:25
    Reply to  Mahmuds

    I tad diez vai to būtu prātīgi iegādāties.

    eSTAR bija šaušalīga vilšanās.

    Skats
    13.08.2015 12:38

    Smieklīgākais, ka internetveiklos var atrast daudz lētākus pāgājušo gadu planšetniekus. 2013.gada Asus Fonepad vien ir ko vērts.

    Skats
    13.08.2015 12:48
    Reply to  Skats

    Jāpiebilst, ka manuprāt, planšetnieks bez daudz maz normālas kameras arī nav neko vērts,
    citādi – dabū ekrānam divas trīs collas vairāk nekā viedtālrunī un tas arī viss.

    13.08.2015 13:05
    Reply to  Skats

    Planšetdatoru problēma ir tā, ka tiem ir ļoti platas apmales ap ekrānu, kopējie izmēri sanāk graujoši. Kameras ir mēsli, funkcijas nav pārākas pār viedtālruņiem.

    Šobrīd 5.5 collu Xiaomi vai Meizu telefoni ar 13 mpix kamerām, 3000+ mAh aķiem un salīdzinoši niecīgiem izmēriem maksā 120 – 160 eiro. Neredzu kā planšetdatori (it īpaši kā eSTAR) vispār var izdzīvot.

    x
    14.08.2015 08:33
    Reply to  Skats

    planšete un daudz maz normāla kamera ir lietas, kas nav nopērkamas apvienotas vienā korpusā.

    Skats
    13.08.2015 12:55
    Reply to  Skats

    Ceļojumā Asus Fonepad ar normālu 5mp kameru bija pat ļoti piemērots.

    Prusljix
    13.08.2015 13:20

    Aizmirsi pateikt “Paldies” cilvēkiem, kas sagādāja planšeti apskatam :D

    gatis
    13.08.2015 17:13

    huawei t1 8.0 konkurents

    Frants
    13.08.2015 23:31

    Kam vispār vajadzīga planšete,ja labs,bet ne dārgs viedtālrunis ar 5″-6″ ekrānu ir n-tās reizes pārāks (praktiski visos parametros) par planšetnieku !!! ???

    es
    14.08.2015 22:11

    Kursors biežāk varētu apskatīt līdzīgus rīkus – atslodzei forši palasīt.

    15.08.2015 14:39
    Reply to  es

    Ui, nē, nevaru pakļaut Kursora autorus tādam psiholoģiskajam teroram. Šad un tad gan ir svarīgi ar šādiem rakstiem pabrīdināt pircējus par ierīcēm, kam labāk iet garām ar ļooooti lielu līkumu.

    f
    19.08.2015 15:51

    Ierīce protams galējs krāms, bet izskatās Artis ir saērcināts vairāk nekā pieklātos.. Pārdzīvo, ka nesnāca testēt ko glaunāku? Gribējās prezentāciju ar vīnu un lašmaizēm Radisona penthausā?

    19.08.2015 22:33
    Reply to  f

    Ūja, Artis mums testē visus spicākos Latvijā vispār nopērkamos gadžetus, tāpēc šāds pārmetums ir totāli nevietā.

    Ierīce šoreiz pagadījusies reti neveiksmīga un tāpēc arī atbilstošs spriedums par pieredzēto.

    Reklāma
    Izvairies! Noslēp sievu un nelaid bērnus uz ielas rotaļāties!eSTAR GEMINI IPS Quad Core 4G apskats