Web Analytics
More
    Reklāma

    Autovadīšana drīzumā var kļūt nelegāla

    Jaunākie raksti

    Uztraucies, ka roboti tev atņems darbu? Varbūt tas arī kādreiz notiks pietiekami tālā nākotnē, bet tiek lēsts, ka tuvāko 15 gadu laikā roboti mums atņems riteņus. Vienkāršāk izsakoties – cilvēkiem tiks liegta iespēja vadīt automašīnas un viņu vietu “pie stūres” (stūres kā tādas tiks izskaustas) ieņems autonomie automobiļi. Protams, tādējādi darbu var zaudēt miljoniem taksometru vadītāji un kravas auto šoferi.

    Visticamāk, autonomie auto ieņems cilvēka vadītas mašīnas vietu, pamatojoties uz milzīgo ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kuros cieš vai iet bojā cilvēki. Nevajag piemirst, ka cilvēkiem ir tieksme riskēt vai vienkārši nemācēt pārvaldīt spēkratu, kas noved pie nevajadzīga piesārņojuma. Jau šobrīd vairāki smago automašīnu ražotāji izveidojuši sistēmas, kas spēj samazināt degvielas tēriņus, iesakot vadītājam kurā mirklī vislabāk paātrināties un kad uzsākt bremzēšanu.

    Reklāma

    2014. gadā ceļu satiksmes negadījumos miruši 275 000 Ķīnas iedzīvotāji, 238 000 Indijas iedzīvotāji un 33 000 amerikāņi. Pēdējo sešu gadu laikā robotizētās Google automašīnas ir iekļuvušas kopumā 11 nenozīmīgos satiksmes negadījumos. Šādu informāciju savā blogā publicējis Google bezpilota automašīnu programmas vadītājs Kriss Urmsons (Chris Urmson). Urmsons apgalvo, ka, sākot no 2009. gada, 23 Google autonomās automašīnas izmēģinājumu laikā kopumā ir pieveikušas aptuveni 2.7 miljonus kilometru. No tiem 1.6 miljoni ir nobraukti pilnīgi autonomā režīmā, bez vadītāja iejaukšanās.

    Tāpat ir minēts, ka nevienu no 11 satiksmes negadījumiem nav izraisījušas pašas Google automašīnas. Septiņās no vienpadsmit avārijām kāda cita mašīna ir ietriekusies Google automašīnas aizmugurē, bet pārējos negadījumos ietriekušās tām sānos, neievērojot aizlieguma zīmes un luksofora signālus. Astoņi no negadījumiem ir notikuši pilsētas ielās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jokman
    12.08.2015 10:14

    Tāda doma man jau bija ienākusi prātā 5 gadus atpakaļ pirmās, protams, būs attīstītās valstis kur šī tehnoloģija drošvien no sākuma tiks piedāvāta turīgiem Mercedes un Bentley īpašniekiem un pēc tam aizies pārējās automašīnās. Tas kas es savos 60 vairs nevarēšu vadīt auto pats jau par sevi ir skaidrs tas tiks aizliegts ar likumu. Skatieties tagad pat bērnu ratiņi paši māk bremzēt un braukt … https://www.youtube.com/watch?v=IcMJWyEAKxw

    Mix
    12.08.2015 10:39

    TVNETa cienīgs virsraksts

    bombelats
    12.08.2015 12:42
    Reply to  Mix

    Jā, ar vien biežāk tā sāk “gadīties”. Vai tad apmeklējumu skaits portālam ir svarīgāks par saturu? Saņemieties!

    22.09.2015 13:12

    Drīz pat, nebrīnītos, uz tualeti nevajadzēs iet – kāds jau tavā vietā būs pačurājis :D

    Reklāma