Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna ierobežos superdatoru un bezpilota lidaparātu eksportu

    Jaunākie raksti

    Tiek pieļauts, ka Ķīna nevēlas Rietumus nodrošināt ar iespējamām modernas kaujas tehnikas iestrādnēm, tāpēc Ķīnas Tirdzniecības ministrija nolēmusi, ka no 15. augusta nedrīkstēs eksportēt augstas veiktspējas bezpilota lidaparātus. Tiek precizēts, ka ar to domāti bezpilota lidaparāti, kas paši spēj noturēties gaisā vienu stundu un ilgāk. Tieši tas pats attiecas uz superdatoriem. Bezpilota lidaparātus nāksies reģistrēt un iegūt no valsts pārvaldes atļauju tos eksportēt, bet tas neattiecas uz vājiem un nelieliem bezpilota lidaparātiem.

    Šie paši nosacījumi attieksies uz bezpilota lidaparātiem, kas ir spējīgi lidot nepiemērotos laika apstākļos – mainīga virziena vējā, vērtā, lietū utt. Superdatorus no 15. augusta vienkārši nedrīkstēs eksportēt.

    Reklāma

    Ja Ķīnā bāzēts uzņēmums vēlēsies saņemt atļauju pārdot tehnoloģijas ārpus valsts, nāksies reģistrēt katru darījumu, iekļaujot pilnu informāciju par lidaparātu tehnisko specifikāciju un visu informāciju par tehnoloģijas pircēju. Valsts pārvaldei būs 45 dienu laikā jāsniedz slēdziens par eksporta atļaujas piešķiršanu vai liegšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bombelats
    04.08.2015 20:47

    A kā tur ir? Vai, piemēram, Apple, vai jebkura cita zīmola, ražotā produkcija Ķīnā, pie izvešanas arī kļūst par exportu?

    Krotow
    26.11.2015 00:23

    Nav jau ķīnieši vienīgie, kas šīs lietas ražo. Viņi tikai to, kas jau aizgājis masu izmantošanā, taisa nedaudz lētāk, jo spēj ātri pieražot vairāk. Vispār interesanti, kāpēc tieši tagad?

    Reklāma