Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Honor 4X apskats

    Pārsteidzoši veiksmīgs viedtālrunis par prasīto cenu. Varēja būt šmaugāks!

    Jaunākie raksti

    Huawei ir viens no ražotājiem, kura darbs viedtālruņu lauciņā reti tiek atalgots ar augstu vērtējumu. Kādreiz bija ierasts, ka Huawei viedtālruņi ir neizskatīgi, tukli un tehniskās specifikācijas ziņā tie ir vairāk „ķīniešu” kategorijai pieskaitāmi. Jau dažos pēdējos apskatos esmu saskāries ar pāris Prestigio veikumiem, kas bija uzskatāmi par veiksmīgiem modeļiem, un nu ir Huawei kārta. Huawei Honor 4X nebūtu uzskatāms par veiksmīgāko ražotāja modeli tieši uzbūves ziņā, bet tam ir savas pozitīvās nianses savā cenu kategorijā.

    Uzskatu, ka Honor 4X ir balansēšana starp viduvēju uzbūves kvalitāti un tehnisko specifikāciju, kas ir nedaudz virs „vidējā”. Protams, visi vēlas par minimālu maksu iegūt flagmaņa cienīgu viedtālruni, bet šoreiz Honor 4X nedaudz piekāpjas visos aspektos.

    Huawei vēlas nodalīt savu nosaukumu no „Honor”, tāpēc tikai ar palielām pūlēm uz Honor 4X kastes atrodams arī Huawei nosaukums. Huawei Honor 4X ir pagājušā gada nogales modelis, kas drīzumā saņems Android Lollipop jauninājumu, bet izlēmām, ka vairs ilgāk apskats gaidīt nevar.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.2 KitKat, Emotion 3.0 UI
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.5 collas, 720 x 1280, ap 267 ppi
    • Procesors: HiSilicon Kirin 620, astoņi 1.2 GHz Cortex-A53, Mali-450 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP), 4G, NFC
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4208 x 3120, HDR. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera ar 720p video
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, divas SIM kartes, DTS skaņas uzlabotājs
    • Izmēri un svars: 152.9 x 77.2 x 8.7 mm, 165 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 3000 mAh
    • Krāsas: balta, melna
    • Cena: sākot no 180 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Huawei Honor 4X uzbūvi gribētos raksturot ar vārdu „raupjš”. Ražotājs nevienā mirklī nav iedomājies, ka Honor 4X varētu veidot nedaudz plānāku, vieglāku, kādu druscīti augstvērtīgāku. Uzbūvē izmantota bieza plastmasa, akumulators ir liels, bet ielīmēts, SIM karšu un microSD kartes pievienošana norit nedaudz arhaiski, sānu apmales ap ekrānu ir platas kā skrejceļi. Freds Flinstons akceptētu.

    Tikai nevajag pārprast! Honor 4X vēl arvien ir viedtālrunis, bet tas nav graciozs nevienā izpausmē. Ascend Mate7 un P8 modeļos var redzēt, ka kāds ir apmēram 20 minūtes domājis par viedtālruņu dizainu, bet Honor 4X ir drīzāk pasmelts no lielā Ķīnas piedāvājuma, tam ielikts HiSilicon Kirin procesors un rezultāts sapakots glītā kastītē. Šādu pieeju uzskatu par Huawei soli atpakaļ, nepareizā virzienā, jo pievilcīgs, šmaugs izskats padarīja vairākus ražotāja modeļus pietiekami labi pirktus pat pie mums.

    Pogas zem ekrāna jau saka priekšā, ka Huawei plānos ir vienmēr bijis Honor 4X atjaunināt vismaz līdz 5.0 Lollipop, un tiek solīts, ka jauninājumam būtu jānonāk viedtālruņos vēl vasarā.

    Iepakojuma saturā nav iekļautas austiņas, kaut gan iepakojuma tilpums varētu savā klēpī uzņemt ne to vien.

    Ekrāns ar 5.5 collām vērtējams kā moderni liels, bet apmales ap to viedtālruni padara brangu. 5.5 collās 720 x 1280 izšķirtspēja neizskatās ideāli, bet  tā vēl arvien ir lietojama un lieki nenoslogo viedtālruni. Manuprāt, 720 x 1280 labāk piestāv 4.5 līdz 4.7 collu viedtālruņiem.

    Novēroju, ka ekrānam ir daļēji uzklāta kaut kāda lakas vai sazin kāda materiāla kārta, kas neatrodas uz apkārtējās vides izgaismojuma sensora un arī nav gluži līdz ekrāna stikla daļas malām. Iespējams, ka tā ir kāda skrāpējumu vai pret taukošanās aizsardzība.

    Huawei Honor 4X 018

    Kopumā – no Huawei pēc pēdējiem simpātiskajiem un plānajiem viedtālruņiem biju cerēji ieraudzīt vēl vienu tievu, glaunu telefoniņu, bet Honor 4X ir diezgan vīrišķīgi būvēts. Izteikti liela ir platuma dimensija, kas it kā nav pārāk milzīga (salīdzinot ar OnePlusOne klāt ir vien 2.7 mm), tomēr rokās šie milimetri ir ļoti izjūtami.

    Saskarne un lietotnes

    Huawei Honor 4X saskarne Emotion UI 3.0 ir visai uzkrītoša iOS kopija. Diemžēl ražotājs izvēlējies Honor 4X neaprīkot ar Ascend Mate7 saskarnes smalki melni zeltaino tēmu, kaut gan neizslēdzu, ka tā ir kaut kur atrodama saskarnes pielāgojumos.

    Emotion UI 3.0 iztiek bez atsevišķas sadaļas, kurā būtu apkopotas aplikācijas. Nez kur vēl ir kas tāds redzēts. Ka tik ne iOS… Ikonu līdzība ar iOS ir grūti noslēpjama. Neliels saskarnes pluss ir ikonu formu salāgošana, tajā pašā laikā Emotion UI 3.0 pielāgo ikonu fonu pašu ikonu krāsai. Google+ sarkanā ikona dzīvojas uz viegli sārta fona, Dropbox zilā ikona redzama uz gaišzila fona. Svaigi uzstādītu lietotņu ikonu fons ir mirdzoši zaļš.

    Emotion UI 3.0 ļauj veidot ikonu mapes, turklāt tajās var izvietot pamatīgu ikonu skaitu – mapes iekšienē varēsi pašķirt nākamo lapas skatu, kurā ir izvietotas nākamās ikonas. Augšējā rīkjosla un saīsnes ieturētas pavisam svaigo LG modeļu stilā. Ja pieņemam, ka LG ikonas nav kopējis no iOS, tad varam pieņemt, ka arī Huawei nav paslīdējusi roka.

    Iekļauts arī klasisks divu līmeņu enerģiju taupošs režīms Ultra Power Saving. Faktiski Honor 4X uzskata, ka pieejami trīs līmeņi enerģijas taupīšanai, bet citi ražotāji to izteiktu kā Ultra taupība, Ikdienas taupība un enerģijas taupīšana izslēgta. Tāpat piezemēts ir Huawei izvēlētais aplikāciju klāsts. Vienīgā pievienotā lielā aplikācija ir WPS Office. Nezinu, vai tas ir mazumtirdzniecībā nopērkamo Honor 4X klāstā, tomēr testam saņemtais viedtālrunis ieguvis daļēji automātisku iespēju nosūtīt ražotājam informāciju par procesora karšanu. Tikko Honor 4X konstatē ilglaicīgu, aktīvu procesora darbināšanu, tā tiek piedāvās nosūtīt atbildi uz vienkāršu jautājumu – ir vai nav viedtālrunis uzkarsis. Šāds jautājums parādījās apmēram pēc 15 minūšu sintētisko veiktspējas testu darbināšanas.

    Uzskatu, ka jāsagaida Android Lollipop jauninājums un tikai tad varēs spriest par Honor 4X saskarni un iespējām. Pat pogas zem ekrāna norāda, ka Honor 4X ir paredzēts kā Lollipop viedtālrunis, KitKat ir pagaidu „aizbāznis”.

    Huawei Honor 4X 006

    Akumulators un veiktspēja

    Huawei Honor 4X ieguvis visai iespaidīgu lietotāja nenomaināmu Li-Po 3000 mAh akumulatoru. Atzīšos, ka Honor 4X darbības ilgums ar vienu uzlādi mani pārsteidza nesagatavotu. Acīm redzot procesors ir energoefektīvs, gaidstāves laikā enerģijas taupīšana darbojas atbilstoši gaidītajam un viedtālrunis diennakts laikā ar ievietotu SIM karti un ieslēgtu Wi-fi tērē ap 8% no kopējās enerģijas.

    Īsti nekļuva skaidrs, vai var paļauties uz divu līmeņu enerģijas taupīšanas režīmiem. Pirmais enerģijas taupīšanas režīms nedaudz ierobežo procesoru un savienojumu aktivitāti. Šis režīms ir uzskatāms par Honor 4X pamata enerģijas taupības režīmu, ko izslēdzu tikai sintētiskās veiktspējas testu laikā. Viedtālrunis ziņo, ka izmantojot šo taupības režīmu ar vienu uzlādi tas iztiks ap 20 stundām, bet tā nav tiesa. Ar vienu uzlādi Honor 4X pietiek daudz ilgākam laikam. Pieļauju, ka trīs pilnām dienā, ja viedtālruni lieto vidēji prātīgi.

    Otrais enerģijas taupīšanas līmenis atstāj aktīvu vien zvanu un īsziņu sūtīšanas iespēju. Viss cits tiek atslēgts, iegūstot klāt vairākas stundas darbības. Ierasts, ka taupības režīmi atstāj piekļuvi kalendāram un vēl pāris iespējām. Šis enerģijas taupības režīms it kā sola ap 40 stundu darbību ar vienu uzlādi, bet domāju, ka Honor 4X uzrādītais laiks ir stipri pieticīgs.

    HiSilicon Kirin 620 procesors ar astoņiem 1.2 GHz Cortex-A53 kodoliem un Mali-450 video apakšsistēmu uzrāda visai mainīgu veiktspēju sintētiskajos testos. Dažbrīd HiSilicon Kirin 620 procesors mērojas spēkiem ar Snapdragon 800, bet to pieviļ ne pārāk ātrā video apakšsistēma.

    Ikdienas lietošanā var just, ka Honor 4X ļoti iegūst no nelielās ekrāna izšķirtspējas. Uzskatu viedtālruni par pietiekami veiklu, bet atkal atzīmēšu, ka īsto seju 64-bitu HiSilicon Kirin 620 procesors parādīs tikai pēc Lollipop jauninājuma saņemšanas.

    Fotogrāfijas

    Uzskatu Huawei kameras lietotni par vienu no veiksmīgākajām starp visiem ražotājiem, kas vispār kaut ko dara ar kameras lietotni. Vēl labāk ar kameru lietotnēm veicas tikai LG.

    Jāatzīst, ka nedaudz negaidīti šādas cenas viedtālrunim uzvedas kamera un to sakot domāju gandrīz tikai labas domas. Protams, ražotāja mājaslapā uzrādītais fokusēšanās un attēla uzņemšanas laiks 0.6 sekundes ir pilnīgas muļķības, tomēr vēl arvien fokusēšanās ir gana veikla.

    Honor 4X foto 027 Honor 4X foto 002 Honor 4X foto 011

    Man patika, ka Honor 4X kamera uzrāda pārsteidzoši labu detalizāciju, tāpat pieņemami darbojas sliktos gaismas apstākļos. Honor 4X kameras iespēju klāstā arī ir funkcija, kas lūdz viedtālruni paturēt nekustīgi, lai saasinātu attēlu un tā tik tiešām darbojas. Un darbojas labāk, nekā varēja gaidīt.

    Nedaudz varētu vēlēties dabīgāku kameras darbības gala rezultātu, kad kadrā parādās debesis. Honor 4X ir niķis nedaudz pārgaismot kadrus, bet arī šis nav nekāds izņēmums, jo digitālai tehnikai vispār ir tendence visu „pavilkt” gaišāku.

    Kopumā vērtēju, ka Honor 4X kamera nav izcila, bet tās darbība ir pārliecinoša. Ļoti patīk, kā Honor 4X kamera spēj švakos gaisma apstākļos uzrādīt iepriecinošus rezultātus. Tumšākos kadros ISO vērtības grozās ap 1400…1600 un pat tad bildes ir skatāmas.

    Konkurenti

    Līdzvērtīgi maksās Just5 jaunais Blaster 2 modelis. Izskanējuši pārmetumi, ka Blaster 2 pārāk līdzinās pirmajam Blaster, tikai Blaster 2 atnācis ar Lollipop. Ceram drīzumā saņemt Blaster 2 apskatam un tad varēsim spriest par viedtālruņa spējām.

    Nesen apskatītais Microsoft Lumia 640 XL no Windows Phone nometnes ir brīnišķīga Honor 4X alternatīva ar pavisam nedaudz lielāku ekrānu, līdzvērtīgu akumulatoru un pieņemamu kameru ar Carl Zeiss objektīvu.

    Samsung Galaxy A3 (16 GB 4G) būs mazāks izmēros, tomēr tam ir augstvērtīgāka uzbūve un līdzīga cena. Uzskatu Samsung Galaxy A3 par vienu no interesantākajiem mazajiem viedtālruņiem, kāds šobrīd jauns ir nopērkams veikalos.

    Huawei Honor 4X 011

    Gala vārds

    Huawei Honor 4X ir ražotāja vēlme nedaudz nodalīt Honor viedtālruņu sēriju no pārējiem Huawei viedtālruņiem. Honor modeļi saņēmuši paši savu mājaslapu un Huawei necenšas sevi reklamēt ne uz telefona iepakojuma, ne arī kaut kur saskarnē.

    Honor 4X dizaina ziņā ir atkāpies no ražotāja flagmaņiem, jo ir veidots no pabiezas plastmasas un ir 5.5 collu viedtālrunim nedaudz par lielu. Huawei Honor 4X uzbūvē pieļautas vairākas ne pārāk foršas nianses, kas to drīzāk ierindo „ķīnieša” kategorijā un tas nepavisam nav forši, jo visās citās jomās Honor 4X nu nemaz nav zemē metams viedtālrunis.

    Huawei Honor 4X 009

    Meizu ir par līdzīgu vai pat zemāku cenu savos Meizu m1 note un m2 note modeļos iemānījis 1080p ekrānu, bet 5.5 collu Honor 4X būs jāiztiek ar 720p ekrāna izšķirtspēju, kas nav perfekts risinājums. Ekrāna sānu apmales ir apmēram par 1 mm uz katru pusi platākas, ja tās salīdzina ar konkurentiem, un tas rada neparocīga, pat būdīga viedtālruņa iespaidu.

    Kameras darbība bija pamatīgs pārsteigums. Tā, visticamāk, ir identiska ar Huawei šī gada flagmaņos atrodamo, bet man radās iespaids, ka Honor 4X kamera darbojas pat labāk par Huawei P8 modelī esošo, kaut Huawei P8 modelis lepojas ar optisku attēla stabilizāciju.

    Pietiekami ātrais HiSilicon Kirin 620 astoņu kodolu 64-bitu procesors savu maksimumu parādīs tikai pēc Lollipop jauninājuma saņemšanas, bet jau tagad tas darbojas atbilstoši gaidām. 2 GB RAM šādas cenu kategorijas viedtālruņiem arī nav uzskatāms par standartu.

    Huawei Honor 4X cenas Latvijas Interneta veikalos

    Pārsteidzoši veiksmīgs viedtālrunis par prasīto cenu. Varēja būt šmaugāks!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Displejs
    6
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    7
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    es
    04.08.2015 15:10

    Katrā apskatā par Huawei pirmajās rindās tiek pieminētā tā pirmie soļi telefonu ražošanā, kas bija kā tukli kluči. Cerams, ka šis apskats būs pēdejais par Huawei, kur tas tiek pieminēts.

    04.08.2015 16:08
    Reply to  es

    Tiks ņemts vērā lasītāju viedoklis!

    armandsz226
    04.08.2015 16:24
    Reply to  es

    Tev laikam ir Huawei viedtālrunis :)

    es
    04.08.2015 21:56
    Reply to  armandsz226

    Man bija Huawei P6, tagad ir cits, kad būs P9 atkal būs Huawejs.

    05.08.2015 08:07
    Reply to  es

    Ja atmiņa neviļ, P6 bija pirmais pie mums iegūstamais normālas uzbūves Huawei. Noapaļotais gals bija dīvains, bet to var piedot.

    es
    05.08.2015 19:59
    Reply to  Artis Abols

    Pareizi. Noapaļotā apakša bija, lai tas nebūtu līdzīgs iphonam. Nezinu, izskatījās orrigināli.

    Kaspars B.
    05.08.2015 09:08

    Gribēju pajautāt jau pie P8 apskata – šiem Huawei modeļiem ir iespēja šifrēt ierīci un atmiņas karti? P6 šāda iespēja kaut kāda mārrutka pēc bija izravēta līdz ar saknēm.

    05.08.2015 10:56
    Reply to  Kaspars B.

    Šobrīd nav pie rokas P8, bet P8lite versijā šifrēšana ir – pievieno uzlādes vadu, sasniedz 80% uzlādi un šifrē vesels. Tā gan laikam skaitās Lollipop iespēja, kas nav izravējama. Attiecīgi ja ir Lollipop, ir arī šifrēšana.

    Kaspars B.
    05.08.2015 11:26
    Reply to  Artis Abols

    Full device encryption, ja nemaldos, ir pieejama jau no ICS, bet uz
    P6 ar KitKat 4.4.2 tādas iespējas vienkārši nav –
    http://forum.xda-developers.com/ascend-p6/general/device-encryption-t2873875
    Samsung Galaxy S3 Neo, piemēram, ir.

    Nettwerk
    05.08.2015 22:45
    Reply to  Artis Abols

    Es labpraat gribeetu uzzinaat ko vairaak par to shifreeshanu. Man telefonam raada Encrypted. Bet kaadaa briidii vinja straadaa, vai vinju var apiet, ja kads garnadzis iegust savaa iipashumaa sveshas personas telefonu. Protams runaaju par situaaciju kad telefons nav rootots, ne arii bootloaders ir atblokjeets. Bet nu protams no abiem skatu punktiem buutu noderigs info. Jo pagaidaam cik mekleeju info neredzeeju skaidrojumu, kaa tas darbojas.

    latvian
    05.08.2015 23:40

    Pats lietoju G620s (pēc specifikācijas Snapdragon 410+1GB RAM+720p ekrāns). Ar Custom tīru KitKat romu ir tīri lietojama ierīce.
    Huawei EMUI patika pirmās pārdesmit minūtes – vēlāk sāka līst laukā daudz nepatīkami sīkumi – Statusbars vienmēr pieņem Wallpaper krāsu toni, uz Lockscreen nevar pārvaldīt nevienu citu mūzikas atskaņotāju kā stock`ā nākošo. Multitaskinga izvēle atveras šaušalīgi lēni etc.
    Ierindas lietotājam labāk tomēr varētu ieteikt ASUS produkciju ja ir vēlme pēc kaut kā lēta un tik tiešām kvalitatīva – tas tāds ikdienas novērojums

    Reklāma
    Pārsteidzoši veiksmīgs viedtālrunis par prasīto cenu. Varēja būt šmaugāks!Huawei Honor 4X apskats