Web Analytics
More
    Reklāma

    Slēgta Ķīnas rūpnīca, kas izgatavojusi vismaz 41 000 iPhone kopiju

    Jaunākie raksti

    Pekinas policija reida laikā slēgusi ražotni, kas nodarbināja simtiem darbiniekus, lai ražotu iPhone kopijas. Tiek ziņots, ka vairākas iPhone kopijas pat nonākušas ASV, tāpēc arī izdarīts pastiprināts spiediens uz Pekinas varasiestādēm. Amatpersonas pieļauj, ka minimālie iPhone kopiju nodarītie zaudējumi mērāmi 19 miljonos ASV dolāru, tomēr šis skaitlis uzskatāms par niecīgu daļu no iespējām, ko rada sešas cauru diennakti darbinātas ražošanas līnijas.

    Reida laikā izņemtas 1400 iPhone kopijas un arestēti deviņi cilvēki. Operācija norisinājās vēl maijā, bet Pekinas varasiestādes to noklusēja, jo tika veikta izmeklēšana. Ķīna ir lielākā viltojumu ražotāja pasaulē, jo valstī nekādā veidā netiek aizsargāts intelektuālais īpašums. Šoreiz nav izdevies pilnībā kopēt iPhone darbību, jo, piemēram, pirkstu nospiedumu lasītājs it kā ir, tas pat atbloķējot ekrānu, bet pirksta nospiedums netiekot nolasīts.

    Reklāma

    Apple ar līdzīgiem kopēšanas gadījumiem cīnās Ķīnā jau kopš 2008. gada, tomēr Ķīnas varasiestādes ir ļoti lēnīgas un nevēlas ieviest nekādus intelektuālā īpašuma aizsardzības mehānismus. Tiek norādīts, ka pēdējos gados pasaulē zināmie ražotāji spējuši daļēji ietekmēt intelektuālā īpašuma aizsardzības ieviešanu Ķīnā, tomēr vēl arvien populāru zīmolu produkcijas dažāda līmeņa kopēšana ir viens no lielākajiem Ķīnas biznesiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    28.07.2015 10:08

    Manuprāt, lielāks kaitējums ir no tā, ka ķīnieši pārstrādā zālēs apdraudētus dzīvniekus. Bet aifonus saražos vēl un sen zināms, ka tie kas pērk feikus, tāpat nepirks īstos aifonus – vētra ūdens glāzē.

    Uldis M.
    28.07.2015 10:12

    Jautājums cik tās kopijas ir tuvas oriģinālam? Līdz šim esmu redzējis tikai tādas kopijas kas tikai vizuāli ir līdzīgas iPhone – Nokopēts korpuss un izmēri, bet fonā griežas Androīds ar iOS veidīgu interfeisu. Par šādām kopijām nav baiļu.
    Bet vai nepastāv iespējamība ka ķīnieši nokopējuši arī iOS kur kaut kādā veidā piedabūn darboties arī Apple servisus, vai vismaz imitē to darbību no sava servera uz pārdošanas brīdi… vot tad gan būtu trakāk. bet laikam jau viņiem nav tādu resursu un iespēju…

    28.07.2015 10:18
    Reply to  Uldis M.

    Ja blakus kantorī ražo īstu iP, kāpēc lai neuzcirstu gandrīz 1:1 kopiju? Gan jau Foxconn nav tādas lietas vai OS, kas nebūtu nosperamas. 100 kastes ar Touch ID uz Foxconn, 10 uz blakus kantori. Gan jau nokopēt par 90% nebūtu problēmas, bet iOS droši vien uz 90% iPhone nedarbotos.

    bombelats
    28.07.2015 10:47
    Reply to  Uldis M.

    Visticamāk, ka arī šiem ir savs mārketings un analītiķi (ku gudri skan), un izsecinājuši, ka tie ir lieki izdevumi un neatmaksājas čakkarēties. Kā arī, lai cik Ķīnas varasiestādes būtu kūtras, tās kaut ko dara. Un pie 100%īgas kopijas, iespējams, juridiskā atbildība ar ir cita. Un zinot kā ķīnieši reizēm soda pārkāpējus…

    davfreim
    28.07.2015 10:49
    Reply to  Uldis M.

    iOS nokopēt viņi nevar un Apple servisi neies, bet uz šiem feikiem ir Android ar iOS skinu, viss izskatās kā uz iOS, bet ieejot, piemēram, Appstore, atveras Google Play veikals.

    Uldis M.
    28.07.2015 10:59
    Reply to  davfreim

    Nu jā, kāreiz vienu tādu tikko aplūkoju Youtubā:
    https://www.youtube.com/watch?v=CKek489De2w

    Krotow
    04.08.2015 01:00
    Reply to  Uldis M.

    Apple servisus apčakarēt nav tik vienkārši. Ar laiku tāpat izskaitļos un atslēgs. taču tas arī nav vajadzīgs, jo rakstā minēto aparātu lietotājs īstu aifonu pat nav rokā turējis. Pie kam jau sen ir no Google Play neatkarīgas aplikāciju krātuves un kurš liedz feiko aifonu ražotājiem uztaisīt savējo, kur interfeiss uztaisīts līdzīgi AppStore.

    Krotow
    04.08.2015 00:53

    Visu nosaka pieprasījums. Ja vidusmēra ķīniešu wannabe hipsters par iPhone ir gatavs pārdot savas abas nieres kopā ar smadzenēm, tad nav brīnums par plaukstošu aifonu kontrabasa biznesu, neskatoties uz sankcijām. Pie kājas, kas uz tā aparāta skrien, jo tipiņam, kurš pērk šādus wannabe aifonus, galvenais savai publikai novicināt verķi gar degunu, iekšā jau citi tāpat neskatīsies. Plus šādas ražotnes parasti atrodas zem mafijas jumta un austrumāzijas mafija ir ļoti riebīga. Kurš tad ies riskēt un ziņot, ja ir vairāk kā iespējams nākamajā dienā ar uzšķērstu vēderu un bez galvas peldēt lejā pa upi.

    Reklāma