Web Analytics
More
    Reklāma

    Infografika – kā viedtālruņu izmēri mainījušies laika gaitā

    Jaunākie raksti

    Neērtības vai tomēr pieradums, izmēra attiecība pret iespēju to ievietot kabatā, ekrāna izmērs pret kopējām viedtālruņa dimensijām. Cīņa par viedtālruņa ekrānu izmēriem, šķiet, ir mūžīga. Vēl pirms pāris gadiem 4.5 collas likās milzīgs izmērs, kur nu vēl 5 collas. Šobrīd flagmaņi ir 5.2 līdz 5.5 collas lieli, daži sasniedz 6 collas. Pat Apple nācās padoties kopējai lietotāju vēlmei pēc lielākas ekrāna platības.

    PhoneArena veikuši pētījumu par šībrīža cilvēku ieradumiem un attieksmi pret dažādiem viedtālruņu ekrānu izmēriem. Pētījums ir vērtīgs, jo PhoneArena vairāku gadu garumā uzdevuši šo it kā nevainīgo jautājumu un tagad var pasmieties par “milzu” ekrānu izmēru novērtējumu pirms dažiem gadiem.
    Tales-from-the-smartphone-lands-infographic

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    khe
    25.07.2015 16:15

    Mja. Bija laiks, kad 3.2 likās baigi ok. Tad nāca 4.7. Un atkal likās, ka baigi ok. Pat iesmēju, ka varēju tik ilgi ar 3.2 staigāt. Pēc 4.7 nāca 5.0 ko šobrīd lietoju. Tagad domāju, ka 5″ ir loti labs, erts izmers. Nav pa lielu nav pa mazu. Nez kas bus pec gadiem. :D

    Uldis M.
    27.07.2015 10:01

    Njā, atceros kā kaut kādā 2010. gadā man viens kolēģis nopirka HTC HD2 ar milzīgu 4.3″ displeju. Toreiz nodomāju – nu tas jau gan ir par lielu… Toreiz lietoju iPgone ar 3.5″ displeju un likās lielāku toč negribu! Patiesībā jau arī šodien varētu lietot to pašu 3.5″ displeju un priecāties par to cik tas ērti nēsājams kabatā, bet tā visa displeju augšana aizgājusi tik tālu, ka viss saturs ko tajā apskatām ir audzis līdzi tiem izmēriem un līdz ar to arī mazāki displeji paliek lietošanai neērtāki. Arī es nu jau diezgan stabili nosveros ka nākamo viedierīci pirkšu ar 5.5″ displeju…
    Šausminoši, bet ko tu progresam padarīsi?

    A-Z
    28.07.2015 16:49

    Izmēru ziņā mans Lumias 4.7″ liekas labs, bet tas ir galējais izmērs, ja vēlos lietot tālruni tikai ar vienu roku, bez nekādas bīstamas ekvilibristikas pārvietojot tālruni plaukstā uz augšu vai uz leju lai ar īkšķi aizsniegtu vajadzīgo vietu ekrānā.
    Domāju, ka 5″ tam būs jau par lielu, tomēr visādi citādi sāk gribēties to 5″ izmēģināt ar 1080p+ ekrānu.

    Reklāma