Web Analytics
More
    Reklāma

    CAT B30 apskats

    Mūsdienām - ļoti specifisks telefons. Burtiski daži tikai spēs novērtēt CAT B30 sniegto izturību, bet piedot viedo funkciju neesamību.

    Jaunākie raksti

    Parasti atturamies no tā saucamo feature phone apskatiem, jo tas ir mums tik ierastais viedtālrunis ar salīdzinoši minimālu iespēju klāstu, tomēr CAT viedtālruņi un CAT B30 modelis nes sev līdzi solījumu neizmirkt, nesaplīst un strādāt gandrīz jebkuros apstākļos, kas ir piemēroti cilvēkam. Kur esi tu, tur ir arī tavs telefons.

    Atminos, ka kādreiz apskatos ar lielu baudu tika slīcināti viedtālruņi, īpaši cieta agrīnās Xperia Z sērijas viedtālruņu modeļi, jo tie solīja ūdensnoturību, bet skatītājiem par vilšanos – arī to pierādīja. Pačukstēšu, ka šoreiz CAT pārstāvis mums atļāvis ar testam izsniegto CAT B30 darīt to, kas ienāk prātā. Paklusām atzīšos, ka esmu mietpilsonisks tips, man nav īsti pieņemami speciāli slīcināt, malt, saldēt, sabraukt, nomest, dedzināt, sašaut uz vai sūtīt izplatījumā tehniku, tomēr – kas jādara, jādara.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāns: TFT LCD, 2.0 collas, 144 x 176, ap 114 ppi, skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: Spreadtrum 7701
    • Atmiņa: microSD līdz 16 GB
    • Savienojumi: microUSB 2.0, Bluetooth 2.1, 3G
    • Kameras: 2.0 megapikseļi, 1600 x 1200 ar LED zibspuldzi
    • FM radio: ir
    • GPS: nav
    • Papildus: IP67 ūdens noturība, divas SIM kartes, tīmekļa pārlūks, triecienizturība krītot no 1.8 m augstuma
    • Izmēri un svars: 118 x 54 x 16 mm, 101 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 1000 mAh
    • Krāsas: melna
    • Cena: sākot no 80 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    CAT B30 ir paredzams kā līgava savā lielajā dienā pirms stāšanās pie kastroļiem un bērnu audzināšanas – kaut kas jauns, kaut kas vecs, kaut kas zils un kaut kas aizlienēts. CAT B30 gadījumā tie ir paredzamie nošķeltie stūri, dzeltenas krāsas detaļas, pieslēgvietu nosegvāciņi un ķieģeļa aerodinamikas nianses. Īsti par graciozu CAT B30 nebūtu dēvējams, tomēr tas ir ne pārāk smags un pat rokās šķiet ērts.

    Nedaudz neierasti pēc teju neskaitāmu viedtālruņu lietošanas ir pierašana pie pogu bloķēšanas. Atceries kā tas bija laikos pirms dubulta uzsitiena pa ekrānu un jau novecojušās ekrāna bloķēšanas pogas? Droši vien, ka neatceries vis! Aizbloķē paturot [Izvēlne] + [*], atbloķē ar [Atbloķēt] un [*] pogas nospiešanu.

    CAT B30 009

    Telefona sānos nav izvietots nekas, apakšdaļā ir gumijots vāciņš, kas slēpj microUSB un austiņu pieslēgvietu. Aizmugure CAT B30 izdevusies simpātiska un racionāla. Lielāko daļu aizņem aizskrūvējams vāks, kas nosedz akumulatoru un microSD karti, kā arī turpat atrodama kameras acs un niecīga LED zibspuldzīte, kas kalpo arī par kabatas lukturīti.

    Šeit gribētos norādīt, ka microUSB pieslēgvieta izvietota diezgan dziļi un ne visi vadi spēs uzlādēt CAT B30. Vismaz no man pieejamo klāsta nācās izmeklēt šmaugākus microUSB vada galus, jo pāris nemaz nebija pierunājami uzlādēt CAT B30. CAT B30 komplektā ir pienācīgs microUSB vads, tāpēc lielam satraukumam nav pamata.

    Ekrāns, iespējas un saskarne

    CAT B30 saskarne ieturēta dzeltenā krāsā un tajā nav nekā lieka. Faktiski TFT LCD ekrāns ir tik švaks, ka man būtu grūti galvot par dzeltenās krāsas esību saskarnē. Tikpat labi no nedaudz cita leņķa tā ir pelēka, no cita atkal violeta. Diemžēl ekrāna TFT LCD tehnoloģija ir prasta un veca, pieklibo arī izšķirtspēja, tāpēc burti ir 8 bitos – pamatīgi kantaini kluči, kas ne visos leņķos un apkārtējās vides izgaismojumos ir labi saskatāmi. Ekrānu sedz skrambu drošs aizsargstikls, cik tas ir labs vai slikts, redzēsim vēlāk.

    Saskarnei ir latviešu valoda, kas uzskatāms par nelielu plusu. Sīciņās piktogrammas nav diez ko informējošas, bet to skaits, salīdzinot ar jebkuru viedtālruni, ir niecīgs un galvenais – nemainīgs.

    CAT B30 027

    CAT B30 ticis pie trīs spēlēm – čūskas, tetra un gliemeža, kas cenšas ar kastēm apsegt kakas vai kaut ko tādu. Grūti precīzi pateikt…

    Zvanītāju melnais saraksts ir kas tāds, kas ne vienmēr pieejams moderniem viedtālruņiem. Pieejams arī modinātājs, kalkulators, mērvienību pārveidotājs, pat failu pārlūks. CAT B30 spēs atskaņot MP3 formāta mūziku, izvēlēties fotogrāfiju un video uzglabāšanas vietu (microSD vai iekšējā atmiņā).

    Tīmekļa pārlūki CAT B30 atrodami pat divi – Opera Mini un Dorado. Nežēlīga sērfošana tīmeklī nav gaidāma, jo ekrāns ir tieši tik liels un kvalitatīvs, cik nu ražotājs uzstādījis.

    Uzskatu, ka CAT B30 nedaudz nodod švakais ekrāns. Pēdējo gadu Nokia krāsainie telefoni bija saņēmuši daudz augstvērtīgākus ekrānus, un te pat nav runa par Symbian „Nokijām”.

    Pieminēšu, ka 2 megapikseļu fotogrāfijas uz niecīgās izšķirtspējas video ir mūsdienās gandrīz nelietojami. Atminos laikus, kad Sony Ericsson W800 fotogrāfiju titānu cīņās sakāva pie mums praktiski nenopērkamo Motorola ROKR E1 telefonu. Tie abi bija kasešu un pat CD „walkmeņu” modernie aizstājēji. Tas viss norisinājās tieši 10 gadus senā pagātnē, ap to pašu laiku pie mums nonāca ceturtās paaudzes iPod Calssic un uzreiz atbilde jaunākiem Kursora lasītājiem – NĒ, dinozauri bija jau tobrīd izmiruši.

    Konkurenti

    Noteikti skarbākais CAT B30 un citu CAT telefonu un viedtālruņu konkurents ir Samsung Xcover sērija. Samsung Xcover sērijā ir vairāki feature phone modeļi un arī pa kādam viedtālrunim. Lētākais Samsung Xcover B2710 maksā sākot ar 65 eiro, bet viedtālrunis Samsung Galaxy Xcover 3 – ap 200 eiro.

    Kopumā Samsung Xcover sērijā ir vismaz septiņi modeļi, bet nemācēšu kompetenti pateikt, cik no tiem ir pie mums reāli iegādājami, ne tikai apskatāmi interneta veikalu vilinošajos, bet nereti melīgajos piedāvājumos.

    CAT B30 izturība

    Lai video un bildes runā pašas par sevi!

    Pēcāk nekas traks netika konstatēts. Pāris skrambas no asfalta, nedaudz iespiests logo aizmugurē, jo zem tā bija palielāks akmens. Ledusskapī telefons uz vairāk nekā stundu nonāca uzreiz pēc peldes, tāpēc pogas bija nedaudz iesalušas. Mests tas tika uz flīzēm no aptuveni 1 metra, 2 metriem un cik griesti ļāva – ap 2.9 metriem.

    Gala vārds

    CAT B30 ir telefons, kas spējis aizkavēties vismaz 10 gadus tālā pagātnē, tomēr tas pilda savus pamata uzdevumus godam. Izturīgie telefoni nav paredzēti katram, bet tos spēj novērtēt dažādu profesiju pārstāvji, kuru ikdienā parasts telefons neizdzīvotu pat nedēļu.

    Kā jau tas ir daudzas reizes novērots, izturīgie telefoni nav ne jaudīgi, ne glīti, ne arī apveltīti ar izciliem ekrāniem. To galvenie uzdevumi ir saņemt zvanus, varbūt veikt kādu pierakstu, neizjukt skarbos apstākļos. CAT B30 uzdoto darbu paveic godam un šis telefons būs daudz izturīgāks par jebkuru viedtālruni, pat tiem, kas it kā skaitās daļēji nodrošināti pret triecienu, jo CAT B30 ir mazāks ekrāns, tātad arī mazāk kam plīst.

    No mīnusiem var minēt to, ka ekrāns tiešām ir niecīga izmēra un ar ļoti čābīgu TFT matricu. Tas pat ar mokām attēlo zvanītāja telefona numuru un pulksteni. Iespējams, ka biju ne pietiekami negants, ekrāna aizsargstikls cieta mazāk, nekā biju gaidījis. Internetā pieejama informācija, ka tas mēdz plīst, tomēr to nenovēroju.

    Ja skatās uz citiem feature phone modeļiem tirgū, tad CAT B30 ir uzskatāms par salīdzinoši vidēji dārgu modeli, Samsung Xcover B2710 būs kādu nieku lētāks un simpātiskāks, bet tas būs mazāk izturīgs pret triecienu.

    Laikam to būtu nepareizi prasīt no izturīga telefona, tomēr gribētos, lai SIM kartes būtu vieglāk nomaināmas. Parasti šādus telefonus mēdz izmantot arī mednieki, makšķernieki kā brīvdienu ierīces, tāpēc ērtāka SIM kartes maiņa varētu sniegt zināmu atvieglojumu pāris reizes nedēļā.

    CAT B30 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Mūsdienām - ļoti specifisks telefons. Burtiski daži tikai spēs novērtēt CAT B30 sniegto izturību, bet piedot viedo funkciju neesamību.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    2
    Kamera
    2
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    6
    Baterija
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ervīns Asaris
    20.07.2015 10:41

    Tad jau laikam uzlabojuši to izturību. Bijām nopirkuši tēvam CAT B25, tas telefons neizturēja ilgāk par pāris nedēļām, pietika ar to ka pasmagāks vīrietis tam uzsēdās virsū un telefons vairs nebija lietojams

    20.07.2015 11:34
    Reply to  Ervīns Asaris

    Jā, tā varētu būt. Neesmu B25 turējis rokās, bet iepriekš apskatītie CAT viedtālruņi bija pašvaki. Tos gan nebija vēlēts demolēt.

    Ekrānu vienmēr varēs neveiksmīgi saplēst, bet akumulatoru sedz divi vāki – viens ar skrūvi un zem tā ir ūdensdrošais vāks un tas ir reāls ieguvums pār vismaz manis redzētajiem CAT smārtfoniem.

    Kaut gan – internetā atkal saka, ka arī B30 varot pārāk viegli sasist ekrānu, bet man tas neizdevās.

    Pifka
    20.07.2015 14:19

    Par bateriju 9, bet neviens vārds par ilgizturību vai jebko tamlīdzīgu.. Tas ir par 2 nosedzošajiem vākiem vai 1000 mAh?

    20.07.2015 15:30
    Reply to  Pifka

    Ar izslēgtu Bluetooth bija vismaz 6 diennaktis, bet telefons tika ik pa laikam padauzīts, sasaldēts un paslīcināts, tāpēc SIM karti ņēmu ārā un nevarēšu kompetenti spriest par telefona ilgdzīvošanu ar vienu uzlādi reālos lietošanas apstākļos. Bet 1000 mAh ir pietiekami daudz priekš feature phone. Nokia 6700c bija 970 mAh, Nokia C5 bija 1050 mAh.

    sussi
    20.07.2015 23:08

    Meh, viens čoms nopirka CAT B100 un baigi vīlās, ekrāns un tizlās burtu/ciparu krāsas interfeisā – neko nevar normāli saskatīt, gps strādājot ar kilometra precizitāti, pabrowsēt internetus praktiski nevarot, jo vislaik izmet, ka pietrūkstot atmiņa, un pēc dažiem mēnešiem vēl nolūza ligzdu aizsargvāciņš :))

    svimart
    21.07.2015 11:50

    Samsung Xcover B2710 mazāk izturīgs pret triecieniem…. hmmm kā tad to tu zini tik precīzi ? Man 2 draugiem kā reiz tādi ir un tici man viņi ir krituši un vēlušies un nekāda vaina! Un baterija jaunam turēja 2 nedēļas. Reku B30 killers iznācis: http://www.gsmarena.com/samsung_xcover_550-7119.php. Es gan nesaku ka B30 būtu neizturīgs.

    A-Z
    22.07.2015 01:38
    Reply to  svimart

    Manam B2710 ātri vien atņirdzās baterijas vāciņš – pietika nokrist no 0.5-1m augstuma un vāciņš, baterija, microSD karte un tālrunis lidoja katrs uz savu pusi.
    Telefonu beigu beigās nokāvu un aiznesu uz garantiju, tur, par laimi, bez liekiem jautājumiem tika izsniegts jauns, kuram vāciņu drošības labad nodrošināju ar melnu makgaivereni, lai nenāktos atkal lasīt pa gabaliem aparātu, jo īpaši tāpēc, ka garantija nu jau iztecējusi.
    Iespējams, ka bija trāpījies brāķa vāciņš, kas to lai zin, tomēr kā iepriekšējam, tā tagadējam tālrunim to vāciņu attaisīt var pārāk viegli – nav nepieciešama monēta, lai pagrieztu aizmugurē esošo skrūvi un ar nagiem varētu aizķert vāka malu un pačakarēt, lai dabūtu vaļā. Pats gan tā neesmu darījis, bet iespēja pastāv.
    Visādi citādi telefons bija uz goda, tagad gan atpūšas.

    Konstantin Anisko
    28.09.2016 23:42

    I’m really disappointed of this cheap but expensive Chinese device. If they think that CAT brand cost something, they’d better to sell better products. 1. This is very basic phone, just for calling. I would be great if the price would be at least twice cheaper. It just like old Siemens handy I always love but now it is stupid to pay 100 euro for this old-fashioned phone. Lack of memory, ugly display, few settings available. 2. Do not think it is reliable. My one died after a 2 months of use from time to time (once a week or so), and the damage was internal, impossible for incorrect use of impact. Official service rejected the warranty and only after number of angry e-mails to manufacturer and proofs that it was impossible to damage it the phone was repaired free of charge. 3. After repairing it lost Cyrillic characters at all, because service replaced the motherboard but forgot to change the firmware. No luck to get it back. 4. Very weak battery life. If no SIM inserted it lasts for mounts or so, but is you use 2 SIM-cards and calling not to often, the life of the battery is… Read more »

    digitalk
    29.09.2016 08:35

    ты такую старую тему поднял. наверное, реально за[е]…дело. из кнопочных выше уже сказали – дешёвый самсунг рулит. BT-2710 – да, при ударе крышка вон, боторейка (я знаю, что пишется батерейка ;) отлетает. помоему, вместо КАТов, лучшее посмотреть на самсунговский 550. сам нацеливаюсь.

    Reklāma
    Mūsdienām - ļoti specifisks telefons. Burtiski daži tikai spēs novērtēt CAT B30 sniegto izturību, bet piedot viedo funkciju neesamību.CAT B30 apskats