Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairākums iPhone lietotāju apsvērtu arī Apple veidota auto iegādi

    Jaunākie raksti

    OK, šis ir interesanti. Vienas no dullākajām šī gada tehnoloģiju pasaules baumām ir par to, ka tehnoloģiju gigants Apple plāno veidot savu automobili. Noteikti būs cilvēki, kas par šādām runām spēs vien pavīpsnāt. Sak, normālu auto nav iespējams uzbūvēt tukšā vietā un īpaši jau tehnoloģiju kompānija. Bet tad mēs varam paskatīties uz Tesla Motors, kas aptuveni piecu gadu laikā praktiski no nulles uzprojektēja un izveidoja Model S elektroauto. Un tas auto ir pat kaut kādā mērā pieņemami nostrādāts kā automobilis. Tāpēc es nemaz tik ļoti negribētu ar roku atmest idejai par Apple veidotu auto. Vietā gan ir jautājums par to vai kāds vispār gribētu pirkt Apple veidotu auto.

    Un izrādās, ka pat par spīti tam, ka Apple pat nav apstiprinājis šāda auto izstrādes baumas, ir cilvēki, kas labprāt vēlētos iegādāties šo auto. Nielsen un SBD Ziemeļamerikā aptaujāja 14 000 iPhone lietotājus, lai noskaidrotu viņu domas par Apple auto un noskaidroja, ka kopumā vairākums (53%) kaut mazliet, bet pieļauj šāda auto iegādes iespējamību. Skeptiķu sirdis noteikti sildīs 47% respondentu, kas norādījuši, ka šāda auto iegādi neuzskata par labu domu.

    AppleCar-Nielsen

    Aptaujāt tieši iPhone lietotājus ir diezgan laba doma, jo tie, kas ir nopirkuši savu pirmo Apple produktu, visdrīzāk pirks arī citas ierīces, jo būs pieraduši pie tā, ka tās darbojas godam un savā starpā ir lieliski savietojamas. Ja cilvēkam ir telefons, planšetdators un dators no Apple, tad arī auto iegāde var būt apsverama doma. Protams, jāsagaida vai šāds produkts vispār tiks izlaists un kāds tas būs. Zemāk lielākai skaidrībai (un vēsturei) pieglabāju arī iPhone pārdošanas apjomus pa gadiem – varam redzēt, ka Apple ar katru gadu spēj pārdot arvien vairāk iPhone un nesen arī vēstījām, ka Apple pat par spīti tam, ka kopējā iPhone tirgus daļa ir vien ap 20%, tik un tā spēj nopelnīt ap 90% no visas tirgus peļņas. Iespaidīgi!

    2015-07-16_1133

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma