Web Analytics
More
    Reklāma

    Turpmāk viedtālruņus uzlādēsim ar sveces palīdzību

    Jaunākie raksti

    Interesantas idejas bezjēdzīgi niecīgas enerģijas apjoma iegūšanai ir pēdējo gadu tendence, jo mēs jau zinām lielākos viedtālruņu un viedo pulksteņu ienaidniekus – švakus akumulators. Kā šodien atceros pāris gadus senu ziņu par trim tumšādainām meitenēm, kas izveidojušas ar urīnu darbināmu ģeneratoru. Jāsakrāj tikai spainis vērtīgā šķidruma, lai varētu pāris stundas darbināt maz tērējošu klēpjdatoru.

    Kickstarter kampaņu ietvaros varam gaidīt mazāk pompozu enerģijas iegūšanas rīku, kas paredzēts tieši viedtālruņu uzlādēšanai. Nebūs jālavās aiz stūra pudeles uzpildīšanai, drīzāk jaunie projekti varētu ar plašu vērienu iekarot Miera ielas hipsteru sirdis. Candle Charger maksā 65 dolārus un tā ideja ir tehnoloģiski pietiekami sarežģīt, lai to neskaidrotu, tomēr lietošanā izskatās efektīgi. Ielej trauciņā ūdeni, zem tā aizdedz sveci un aptuveni 10 sekunžu laikā uzlādes stacija ir gatava darbam. Enerģija tiek iegūta no termoelektriskā ģeneratora.

    Reklāma

    Candlepowermaster-1436888408725

    FlameStower ir otrs jau senāk izveidots viedierīču uzlādes stacijas projekts. Uzlādes ierīce novietojama pie ugunskura, kur ar līdzīgas enerģijas pārveides palīdzību atkal iegūstam aptuveni 3 – 4 stundu laikā pilnībā uzlādētu viedtālruni.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma