Web Analytics
More
    Reklāma

    Garmin palīdzēs velosipēdistiem ieraudzīt neredzamo

    Jaunākie raksti

    Garmin šonedēļ iepazīstināja ar jaunu velosipēdistiem paredzētu produktu sēriju Varia. Pirmie divi Garmin Varia modeļi ir velosipēdu radars un Varia viedais ceļa izgaismojums kopā ar tālvadības iespējām. Garmin Varia velosipēdu radars paredzēts, lai velo minējs spētu reaģēt uz satiksmes izmaiņām un nepieciešamības gadījumā izvairīties no satiksmes negadījumiem.

    ASV izrēķināts, ka gada laikā notiek ap 49 000 ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistīt velosipēdisti. Tiek minēts, ka aptuveni 40% no velo ceļu satiksmes negadījumiem notiek tāpēc, ka kāds ar automašīnu ieskrien velosipēda aizmugurē. Garmin Varia sērijas radars tieši paredzēts, lai brīdinātu par aizmugurē bīstami tuvu esošiem spēkratiem.

    Reklāma

    Protams, Garmin Varia radars nebūs lēts prieks un viss komplekts izmaksās ap 300 dolāriem. Viedais izgaismojums vēl maksās ap 100 dolāriem. Tomēr radars spēs atpazīt autotransportu ap 140 metru attālumā, kā arī izgaismojums kalpos par virziena rādītāju un bremžu signālu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    03.07.2015 14:24

    Idiņi. Varbūt tomēr jācīnās ar “bīstami tuvu esošiem spēkratiem”?

    03.07.2015 14:25

    Nesaprotu ko tas dos. Man mikriņš šorīt pabrauca 5cm no kreisā pleca, radars vienkārši visu laiku bļautu.

    DP
    03.07.2015 15:41
    Reply to  normis

    Tas dos iespēju izgrūst vel kaudzīti naudas un uzkrāmēt papildus garmin gadžetus uz velo. No drošības viedokļa es nez vai tas ko palīdzēs.
    Un gan jau lukturis arī nebūs tik jaudīgs kā piemēram Fenix velolukturi.
    Pilsētā ikdienas braucējam galīgi nenoderīgs verķis, ja viņš visu laiku bļaus par aizmugurē esošu auto 140m attālumā. Ierīce visticamāk domāta tiem, kas braukā pa šosejām un tamlīdzīgām vietām, kur tomēr automašīnu ir mazāk kā Rīgā.
    Ja sensoru var savienot ar esošajiem garmin velodatoriem, tad vel varētu padomāt, ja kārtējā plastmasa jākabina uz riteņa, tad gan tas ir pilnīgi garām.

    03.07.2015 14:40

    Nesen redzēju dažus braucējus, kas rullēja gar lielu šoseju, kur dzīva satiksme. Viņi bija uzstādījuši sānos tādas elastīgas vicas, kā makšķeres, metru, pusotru garumā, un ar nelieliem atstarojošiem karodziņiem. Tādā veidā nevienam pat prātā neienāktu skrāpēt auto un līst garām.

    Edgars Labans
    03.07.2015 14:43

    Nu kā paši amerikāņi saka – Without a car in America you are as good as dead.

    Atšķirībā no spīdošām mantiņām, šim būs pagrūti atrast pielietojumu. Varbūt kādam, kas bieži brauc pa šauru vienvirziena ceļu naktī, bez atstarotājiem un gaismām, pietam klausoties ļoti skaļu mūziku Beats austiņās…

    Mahmuds
    03.07.2015 17:50

    Uz muguras uzkārts vinčesters varētu būt daudz iedarbīgāks :) !

    Deace Duck
    04.07.2015 20:37

    Garmin= ar retiem izņēmumiem pārmaksāts štrunts

    Reklāma