Web Analytics
More
    Reklāma

    Chevrolet savu auto papildaprīkojumā ievieš bezvadu uzlādi ar dzesēšanas funkciju

    Jaunākie raksti

    Chevrolet Malibu un Impala 2016. gada modeļu līnijas papildaprīkojuma sarakstā ir parādījusies “Active Phone Cooling” viedtālruņa dzesēšanas funkcija. Tāpat ir paredzēts arī, ka 2016.gadā šī sistēma debitēs arī jaunākās paaudzes Chevrolet Cruze un Chevrolet Volt modeļos. Viedtālruņu kondicionieri gan būs iespējams uzstādīt tikai tajās automašīnās, kas tiks aprīkotas ar bezvadu uzlādes ierīci.

    Sistēmas uzstādīšanai nav bijušas nepieciešamas nopietnas automašīnas pārbūves – Chevrolet inženieri vienkārši ir novadījuši atsevišķu gaisa kanālu no kondicionēšanas sistēmas uz tālruņa bezvadu lādēšanas nodalījumu. Sistēma ieslēdzas automātiski, tiklīdz autovadītājs klimata kontroles vadības panelī uzstāda zemāku vēlamo gaisa temperatūru.

    Reklāma

    Uzņēmuma pārstāvji stāsta, ka, neņemot vēŗā modernajos viedtālruņos jau standartā iestrādāto aizsardzību pret to pārkaršanu, ar to vien nav pietiekami. Ar “Active Phone Cooling” viedtālruņa dzesēšanas sistēmas palīdzību ir iecerēts samazināt slodzi atsevišķām tālruņa sastāvdaļām un galvenokārt tā akumulatoram – attiecīgi arī paildzinot to kalpošanas laiku.

    Chevrolet arī iesaka savus viedtālruņus turēt vēsā vietā ne tikai atrodoties automašīnā, bet arī ikvienā citā telpā.

    General Motors koncerns par ieceri aprīkot savas automašīnas ar bezvadu uzlādes tehnoloģiju izziņoja jau 2011.gadā un pirmajam sērijveida auto ar šādu sistēmu bija jākļūst elektriskajam Chevrolet Volt, tomēr sistēmas ieviešana sērijveidā tika pārcelta uz 2014.gadu, kad tā debitēja Chevrolet Tahoe un Cadillac Escalade apvidus automašīnās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma