Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes-Benz iet Tesla pēdās, piedāvās akumulatorus mājokļiem

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen Tesla izziņoja unikālu projektu, kas piedāvā milzīgus akumulatorus mājokļiem un uzņēmumu vajadzībām. Ar šo produktu līniju Tesla vēlas mazināt fosilā kurināmā degšanas procesā radītā oglekļa dioksīda nokļūšanu Zemes atmosfērā, un, protams, pasakaini nopelnīt.

    Daimler nolēmis, ka Mercedes-Benz zīmolu varētu izveidot līdzvērtīgu konkurentu Tesla akumulatoriem. Arī Mercedes-Benz mājām paredzēti akumulatori “dzimuši” kā enerģijas avots automašīnām, bet tie tagad uzkrās saules enerģiju, lai kompensētu enerģijas tēriņu tā saucamajās pīķa stundās. Mercedes-Benz veidos 2.5 kWh akumulatorus, tie būs grupējami kopā pa astoņi, iegūstot 20 kWh enerģijas avotu. Mercedes-Benz piedāvās arī specifiskus risinājumus lielajiem klientiem, piedāvājot vēl lielākas ietilpības elektroenerģijas krātuves. Tesla Powerwall piedāvā veidot akumulatoru pakas līdz pat 10 MWh un vairāk.

    Reklāma

    Lētākais Tesla Powerwall akumulators maksās 3000 ASV dolārus, bet 10 kWh ierīce – 3500 dolārus. Pircējam gan būs vēl jāmaksā par tās uzstādīšanu un strāvas pārveidotāju. Tesla akumulatoriem nodrošinās 10 gadu garantiju un to varēs palielināt vēl uz 10 gadiem. Mercedes-Benz zīmola mājas akumulatoru cenas pagaidām nav izziņotas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis Markots
    10.06.2015 12:55

    Interesanti. It sevišķi zinot, ka TESLA ir MB stratēģiskais partneris un E-Smarti izmanto TESLAS tehnoloģijas. Vai tik tās nav tās pašas olas tikai citā kulītē?

    Mārtiņš Mičulis
    11.06.2015 00:08
    Reply to  Artis Markots

    MB un Teslas sadarbība beidzās apmēram pirms gada. Daimler pārdeva visas savas atlikušās akcijas kas viņiem piederēja.. viss. Noteikti, kaut kāda veida sadarbība vēl pastāv, bet ne stratēģiskā. Toreiz, ap 2008..2009 gadu MB ieguldīja 50mlj. Teslā, tagad (2014. okt) “izcēla” virs 700mlj. Nav slikti ;)

    Matiss
    10.06.2015 16:39

    Bet nu tiešām izskatāš pēc miskastes. Varbūt ne tāds lenķis.

    LOOK
    11.06.2015 09:35

    Tā ir ideja, MB varētu ražot šādas miskastes, gaumīgi.

    Reklāma