Web Analytics
More
    Reklāma

    Drive eO prezentē viena megavata sporta auto

    Jaunākie raksti

    Andra Dambja vadītais uzņēmums Drive eO pirmo reizi plašākai publikai atrādījis pašu radīto viena megavata elektrisko sacīkšu auto PP03, ar kuru šā gada 28. jūnijā piedalīsies Paikspīkas sacīkstēs ASV.

    Jaunais pilnpiedziņas eO PP03 ir aprīkots ar 50 kilovatstundu ietilpības akumulatoru paku, kas darbina sešus YASA-400 elektromotorus ar pašu eO izstrādātajiem kontrolieriem. Elektromotoru kopējā jauda ir 1020 kilovati, savukārt maksimālais griezes moments 2160 Nm. Maksimālais ātrums ir 260km/h, un kopējais auto svars ir vien 1200 kg, tādējādi nodrošinot iespaidīgu jaudas un svara attiecību – 1.2 zirgspēki uz katru automašīnas svara kilogramu.

    Reklāma

    Pirmajos divos gados Paikspīkas sacīkstēs Drive eO komandas automašīnas vadīja Jānis Horeliks, kurš 2013. gadā piedzīvoja smagu avāriju, bet pērn ierindojās 96.vietā. Šogad PP03 pilotēšana tiks uzticēta ASV sportistam Rīzam Millenam. Komandā joprojām turpinās darboties arī Jānis Horeliks, kam tiks uzticēta eO PP03 testēšana un turpmāka pilnveidošana.

    Millens ir 44 gadus vecs sacīkšu braucējs, ar vairāk kā divdesmit gadu pieredzi autosportā, kur piedalījies dažādās disciplīnās: rallijā, rallijkrosā, driftā, un pārstāvējis dažādus autoražotājus –  Mitsubishi, Hyundai un General Motors. Tāpat arī Millens ir izpelnījies slavu kā kaskadieru triku meistars, filmējoties dažādās slavenās filmās, piemēram, Dukes of Hazard un Fast and Furious. Rīzs vairākas reizes ir piedalījies arī Paikspīkas sacensībās, kur uzstādījis vairākus rekordus un guvis uzvaras laurus dažādās klasēs, turklāt 2012. gadā izcīnījis arī pirmo vietu sacensību kopvērtējumā. Spriežot pēc savas iepriekšējās pieredzes un eO PP03 tehniskajiem rādītājiem, Millens pārliecināts par to, ka ar šo auto spēs pieveikt Paikspīkas trasi mazāk kā deviņu minūšu laikā. Šībrīža rekords elektroauto klasē ir 9 minūtes 08 sekundes, kas uzstādīts 2014. gada sacīkstēs ar Mitsubishi MiEV Evolution III (450 kW jauda, eO PP03 – 1020 kW).

    eO PP03 8. jūnijā no Frankfurtes lidostas tika nosūtīts uz ASV, savukārt Paikspīkā auto nonāks 11. jūnijā un pirmie treniņi sāksies 13. jūnijā. Pašas Paikspīkas sacensības notiks 28.jūnijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Armands
    09.06.2015 12:59

    Laikam virsrakstā kilovats būs iemaldījies megavata vietā (:

    Vitālijs Sikuriņecs
    09.06.2015 22:13

    Nu tā būvē, tā būvē, bet braucējs ta nav tas labākais. Ja gri 1. vietu dabūt, vajag arī braucēju labāko dabūt. Savādāk auto jāpavelk pārāk daudz un tad jau parastu tirliņu var sēdiņāt pie stūres, kas nav reāli.

    Protams, novēlu veiksmi un panākumus!

    Reklāma