Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidroti uzvarētāji MAKE RIGA urķu olimpiādē

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļas nogalē Elektronikas un datorzinātņu institūta (EDI) telpās norisinājās pirmās MAKE RIGA hakošanas sacensības, kurās “possible.lv” līdzīpašnieki Kirils Solovjovs un Jānis Jansons ieguva attiecīgi pirmo un trešo vietu.

    Olimpiādes organizatori bija sagatavojuši dalībniekiem iespēju risināt 21 uzdevumu, iegūstot 10 punktus par katru no tiem. Uzdevumu risināšanai divu dienu laikā bija atvēlētas kopumā 13 stundas.

    Reklāma

    Sacensības tika organizētas tādās uzdevumu disciplīnās kā:

    • bezvadu tīklu drošība,
    • paroļu drošība,
    • iegulto iekārtu analīze un pārveide,
    • radio ziņojumu pārtveršana un dekodēšana,
    • RFID sistēmu drošība,
    • programmatūras un aparatūras reversā inženierija,
    • tīkla servisu drošība.

    Olimpiādē no visas Latvijas pulcējās 14 dalībnieki, to skaitā augstskolu mācībspēki, IT profesionāļi un citi interesenti. Pirmo vietu, pilnībā atrisinot 13 un daļēji atrisinot 4 no 21 uzdevuma, ar 150.5 punktiem ieguva IT drošības eksperts Kirils Solovjovs. Pirmajai vietai sekoja programmatūras inženieris Elviss Kuštans, ar 129 punktiem iegūstot otro vietu. Iesniedzot savus risinājumus desmit uzdevumiem, 92.5 punktus un līdz ar to bronzu guva programmētājs Jānis Jansons.

    IT drošības uzņēmums “possible.lv” sniedz pakalpojumus IT drošības jomā, konsultējot klientus un sabiedrību par drošības jautājumiem, veicot IT drošības auditus un izmeklējot drošības incidentus. “possible.lv” iepriekš atklājis un informējis sabiedrību par nopietnām drošības problēmām BITE, Swedbank, Rīgas Karte programmatūrā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma