Web Analytics
More
    Reklāma

    Evelatus Classic apskats

    Pircēja ieguvums nespēj pamatot viedtālruņa cenu.

    Jaunākie raksti

    Kamēr Just5 izstrādāja un tirgoja stilīgus podziņtelefonus, šis zīmols lēnā garā Latvijā iemantoja atpazīstamību un brīdī, kad uzņēmums sāka piedāvāt viedtālruņus, pircēji jau bija iemācīti, ka tas ir Latvijā izstrādāts viedtālrunis. Vispār es gribētu teikt, ka Just5 (vismaz mūsu reģionā) ir ļoti paveicies, jo viņi bija pirmie, kas uzspēja šeit veiksmīgi piedāvāt citviet pasaulē strauju popularitāti iemantot sākušos “ķīniešus”. Tā kā šādas ierīces pašas par sevi ir baisie draņķi, tad nācās daudz nodarboties ar mārketingu un nodrošināt patiešām labu apkalpošanas un garantijas servisu. Apvienojumā ar pievilcīgu cenu un telefonu dabūšanu operatoru plauktos, Just5 Spacer kļuva par pirktāko viedtālruni Latvijā un arī šogad jaunāki Just5 modeļi ir Latvijā pirktāko viedtālruņu topa smailē. Latviešiem patīk pa lēto tikt pie “vietējiem” produktiem.

    Acīmredzot, saskatot biznesa iespējas “ķīniešu” telefonu pielāgošanas un tirdzniecības biznesā, Latvijā jaunu telefonu piedāvāt izlēmis telefonu tirdzniecības uzņēmums Evelatus. Jaunais Evelatus Classic telefons ar gaumīgu Eirovīzijas dalībnieces Aminatas koncertu pirms nedēļas tika atklāts tirdzniecības centrā Alfa. Pasākumā uz skatuves kāpa arī uzņēmuma vadītājs Valters Ģērmanis, kas uzsvēra, ka šī telefona radīšanā piedalījušies viņa uzņēmuma darbinieki, ka tepat Latvijā ir gatavots saturs telefonam (piemēram, zvanu toņi), ka tas ir saņēmis atļauju izmantot “Latvijas labums” bļembuku un ka nākotnē no Evelatus varam sagaidīt arī citus telefonus.

    Tiktāl viss izklausās patiešām skaisti un mēs varam tik atbalstīt ikviena vietējā uzņēmuma centienus nodarbināt vietējo darbaspēku, radīt jaunas lietas, ko pārdot vietējiem patērētājiem. Un lielā mērā arī Evelatus Classic izlaišana ir pozitīvs notikums. Tomēr ir viens ļoti būtisks apstāklis, kas visu sabojā. Cena. Evelatus Classic maksā 295 eiro un, manuprāt, tā šādai ierīcei ir pilnīgi neadekvāta cena. Šādas specifikācijas viedtālrunis mūsdienās maksā aptuveni uz pusi lētāk, tāpēc mums nav skaidrs kā Evelatus plāno tirgot šo produktu. Cena ir tik vājprātīgi augsta (pret to, ko saņemam pretī), ka tā nomāc pilnīgi visu pozitīvo, ko izklāstīju iepriekšējā rindkopā un es joprojām nespēju pārsteigt brīnīties, kā šādu situāciju ir pieļāvis telefonu tirgotājs ar 10 gadu pieredzi Latvijas tirgū. Bet no manas nesaprašanas aicinu pāriet uz Arta saprašanu pamatīgi iztestējot šo jauno ierīci. Lasi tālāk un uzzini vai tas ir arī 150-200 eiro vērts pirkums.

    Kristaps Skutelis (Kursors.lv galvenais redaktors)

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.2 KitKat
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280, ap 293 ppi
    • Procesors: MediaTek MT6592, astoņi 1.7 GHz Cortex-A7 kodoli, Mali-450 MP4 video apakšsistēma
    • RAM: 1.0 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 bgn, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, EDR), 3G
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4864 x 2736, divas LED zibspuldzes. 1080p ar 30 fps video. 8.3 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: e-kompass
    • Izmēri un svars: 146.7 x 72.0 x 8.4 mm, svars netiek norādīts
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 2000 mAh
    • Krāsas: melna un balta
    • Cena: sākot no 295 eiro

    Izskats un uzbūve

    Laikam jāsāk ar to, ka Evelatus Classic ir īstens Ķīnas brīnums un tam ar Latviju ir niecīgs sakars. Varbūt kāds uzņēmuma pārstāvis Skype parunājās ar tālās zemes darboņiem, varbūt pat sabija Ķīnā pāris nedēļas, lai „kontrolētu” viedtālruņa salikšanu, to apvienojot ar lokālās kultūras, floras, faunas un virtuves kontrolēšanu. Tiešām nezinu, bet kaut kā tik trakai cenai ir jāveidojas. Kā izteicās kāds tīmekļa jokdaris – Evelatus Classic tapšanā nav cietis neviens Latvijas inženieris.

    Protams, skaistas runas radio un pāris teikumi mājaslapā ir nenovērtējams ieguldījums, bet Evelatus Classic potenciālais pircējs noteikti vēlēsies ko sīkāk izlasīt par viedtālruni un tad pieslēdzamies mēs ar savu sūro dzīves pieredzi un kritiski objektīvo skatījumu uz lietām. Jo mums taču rūp jūsu labklājība un vēlamies informēt par prātīgiem tehnoloģiju pirkumiem.

    Evelatus Classic 031

    Evelatus Classic viedtālrunis ir taisnstūra formas ierīce ar matēta metāla apmali un nedaudz no kopējām aprisēm izceltu objektīvu aizmugurē. Lai nebūtu plaša muldēšana par pogām, minēšu, ka tās atrodas savās vietās un ir pietiekami ērti sasniedzamas. Zem ekrāna ir zili izgaismotas skārienjūtīgas vadības pogas, kuru nozīmi var tikai minēt, jo nekādas piktogrammas netiek piedāvātas (proti, tās neredz, kamēr nepieskaramies un arī pieskaroties no punktiņiem grūti saprast to nozīmi). Vidū ir neiztrūkstoša Home poga (strīpiņa), bet malās pogu vietas apzīmē 3 un 4 zili punktiņi. Viena ir iestatījumu, viena – atgriešanās poga. Miniet paši kura ir kura!

    Viedtālruņa lejasdaļa atgādina Galaxy S6 un S6 edge, kuri atkal atgādina iPhone 6. Nekādas jaunas vēsmas Ķīnā nav šajā ziņā vērojamas. Aizmuguri sedz plāns, bet samērā precīzs viegli gumijots plastmasas vāciņš ar Evelatus nosaukumu un logo, zem tā ir lietotāja nomaināms akumulators, kā arī vieta atmiņas un SIM kartēm.

    Lai arī Evelatus Classic mēģina izskatīties pēc labi nostrādātas premium ierīces, tomēr  kopējā Evelatus Classic uzbūve nebūtu dēvējama par premium, jo sānos metāla salaiduma vietas ir apmēram tikpat precīzas kā Salu tilta deformācijas šuves. Diemžēl nevarēšu komentēt Evelatus Classic iepakojumu un tā saturu, jo iepakojums testa ierīcei netika dots līdzi.

    Par 300 eiro – pavisam nepārliecinošs sniegums. Kādu strēķi zemāk ir minēti vairāki konkurenti. Tos esam iepriekš apskatījuši un zinām, ko mūsdienās var iegūt par 300 eiro.

    Evelatus Classic 024

    Ekrāns

    Evelatus Classic ticis pie IPS tehnoloģijas LCD ekrānu ar 5.0 collām ar 720 x 1280 izšķirtspēju, kas dod ap 293 ppi ekrāna punktu blīvumu. Teorētiski tādu pašu ekrānu piedāvā arī Motorola Moto G otrā paaudze, Samsung Galaxy A5, Microsoft Lumia 640 un daudzi jo daudzi citi viedtālruņu modeļi cenu kategorijā līdz 200, dažkārt 250 eiro, bet nekādā gadījumā ne 300 eiro.

    Viedtālruņa ekrānam ir pietiekami labi skatu leņķi, nedaudz pieklibo krāsu attēlošana, bet kopumā ekrāns ir visai lietojams un pat būtu dēvējams par labu. Dažkārt (tehniski, bet ne cenas ziņā) līdzvērtīgās ierīcēs tiek novērota vāja ekrāna atsaucība uz skārieniem, bet ar Evelatus Classic viss šajā ziņā ir kārtībā.

    Saskarne un lietotnes

    Saskarne ir vienīgā vieta pēc aizmugures vāciņa, kur redzams Evelatus pieskāriens. Ekrāna atbloķēšanai nāksies pavilkt malā Evelatus logotipu, un ekrāna tapete ir Rīgas skats pār Daugavu ar nedaudz šķību Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles torni un hipstera – brīvmākslinieka redzējumu par krāsu tēmu. KitKat pelēkumu šur tur pārtrauc zilganzaļi akcenti, kas nav uzskatāms par standarta krāsu izvēli.

    Evelatus Classic scr 039 Evelatus Classic scr 038 Evelatus Classic scr 037 Evelatus Classic scr 029 Evelatus Classic scr 028 Evelatus Classic scr 027

    Lietotņu apjoms noturēts niecīgs, klāt nekādi bateriju doktori vai bezjēdzīgi antivīrusi nav nākuši, kas ir patīkami. Tomēr ražotājs nav spējis atturēties no pieejamās atmiņas saskaldīšanas daļās – lietotnēm pieejami ap 860 brīviem megabaitiem, kas pamatīgi traucēs lielāku spēļu uzstādīšanu Evelatus Classic. Mūzikai, fotogrāfijām un citām labām lietām atdalīti 5 gigabaiti. Protams, pievienojama arī microSD karte atmiņas apjoma papildināšanai.

    Evelatus Classic scr 009 Evelatus Classic scr 010 Evelatus Classic scr 014

    Evelatus Classic scr 016 Evelatus Classic scr 018 Evelatus Classic scr 012

    Evelatus Classic iestatījumos slēpjas pāris patīkamas nianses. Viena no tām ir vienkāršota žestu vadība, kas ļauj ar dubultu piesitienu ieslēgt ekrānu, startēt kameras vai mūzikas atskaņošanas lietotnes. Kā jau MediaTek procesoram pieklājas, pieejama arī iespēja automātiski ieslēgt un izslēgt Evelatus Classic noteiktos laikos. Pēc viedtālruņa ieslēgšanas nāksies ievadīt SIM kartes PIN kodu (ja vien koda pieprasījums nav atslēgts).

    Nedaudz pielāgojami ir arī LED paziņojumi. Katrs pats var pielāgot saņemto zvanu, neizlasīto ziņu un paziņojumu LED indikatora krāsu. Tāpat iespējams pārvērst zibspuldzi par īsziņu un saņemto zvanu vizuālu brīdinājuma signālu.

    Procesors, ātrdarbība un akumulators

    Evelatus Classic darbina MediaTek MT6592 procesors. Tam ir astoņi 1.7 GHz Cortex-A7 kodoli, kas komplektēti ar 1 GB RAM un Mali-450 MP4 video apakšsistēma. Iepriekš to pašu procesoru dažādās takts frekvencēs un ar dažādiem RAM apjomiem esam redzējuši jau iepriekš Gigabyte GSmart Akta A4, Prestigio MultiPhone 5508 DUO, Prestigio Grace apskatos.

    MediaTek MT6592 ir pirmais izziņotais īstu astoņu, nevis 4 + 4 kodolu procesors. To veido astoņi Cortex-A7 kodoli ar 1.70 GHz takts frekvenci. Procesora darbību papildina Mali-450 MP4 video apakšsistēma. Procesors uzskatāms par ARM LITTLE.LITTLE arhitektūras pārstāvi (ARM big.LITTLE apzīmē vairākus ātru un ēdelīgus procesorus, kas kombinēti ar vairākiem lēniem un enerģiju taupošiem procesoriem. Tie gan vienlaicīgi nekad nestrādā). Atbilstoši ARM LITTLE.LITTLE šoreiz apzīmē astoņus vienlaicīgi strādājošus lēnos procesorus.

    Evelatus Classic scr 031 Evelatus Classic scr 032 Evelatus Classic scr 034 Evelatus Classic scr 033 Evelatus Classic scr 035 Evelatus Classic scr 036

    MediaTek MT6592 procesors tika izsludināts pagājušā gada novembra beigās. Ražotājs jau tobrīd apgalvoja, ka Chrome interneta pārlūks spēj izmantot visus astoņus procesorus, tādējādi interneta pārlūkošanai nepieciešami vien 40% no ierastā enerģijas apjoma, kad to salīdzina ar Snapdragon 800 spējām. Piemēram, spēle Modern Combat 5 esot speciāli pielāgota MediaTek MT6592.

    Lai arī procesors ir ar astoņiem kodoliem, tomēr vairumā sintētiskās veiktspējas testu tas ierindojas kādu strēķi zem Nexus 5. Atsevišķās vietās Evelatus Classic varētu aizsteigties citiem garām, bet pieviļ nelielais operatīvās atmiņas apjoms. Kopumā ātrdarbības ziņā MediaTek MT6592 procesoram nav kur piesieties. Interesanti ir tas, ka Cortex-A7 kodoli ir ne pārāk ātri, bet ļoti enegroefektīvi un arī tas ir jūtams Evelatus Classic enerģijas patēriņā. Līdzvērtīgi viedtālruņi akumulatoru izēd veiklāk.

    Ar 2000 mAh akumulatoru Evelatus Classic ierindojas vienā līmenī ar budžeta klases viedtālruņiem. 2000 mAh akumulators piecu collu ekrānam var izrādīties par maz, bet to nedaudz glābj energotaupīgais procesors. 2000 mAh akumulators Evelatus Classic nostāda kaut kur pa vidu starp Gigabyte GSmart Akta A4 (1800 mah), Prestigio MultiPhone 5508 DUO (2300 mAh) un Prestigio Grace DUO (2300 mAh). Es teiktu, ka ar 2000 mAh ir par maz, lai aktīvs lietotājs varētu rēķināties ar diennakti ilgu viedtālruņa darbību ar vienu uzlādi.

    Fotogrāfijas

    Diemžēl ar Evelatus Classic dabūju padarboties vien pāris dienas, tāpēc ņemiet par labu tādas bildes, kādas nu man sanāca. Iespējams, ka piestrādājot un piedomājot var uzņemt arī kādu labāku fotoattēlu ar Evelatus Classic, bet milzu cerības es uz to neliktu.

    Evelatus Classic izmanto standarta kameras lietotni, kas ne ar ko neatšķiras no miljoniem citu Android viedtālruņu. Kameras lietotne bieži piedāvā sekojošo fokusu (iestati fokusu uz konkrētu objektu, pārkadrē, uzņem attēlu), bet nekādi nespēju piespiest to darboties atbilstoši aprakstam.

    Ļoti patīkama nianse ir saistīta ar kameras ātrdarbību – gandrīz momentā tiek uzņemts attēls, bet tas ik pa laikam noved pie nefokusēta kadra. Problēmas ar fokusēšanos ir aptuveni 15% gadījumu. Kāpēc – nepateikšu. Spiežot uzreiz nākamo kadru, viss ir labākajā kārtībā.

    No kameras darbības plusiem var minēt salīdzinoši precīzo HDR darbību, kas finālā dod pieņemamas un pat dabīgas krāsas. HDR uzņemšana noris nedaudz ilgāk, kā ierasts, bet gala rezultāts ir tā vērts.

    Kopumā uzskatu, ka Evelatus Classic 13 megapikseļu kamera ar 4864 x 2736 punktu izšķirtspēju un divām LED zibspuldzēm ir pat visai lietojama, bet 300 eiro cenu kategorijā dotu priekšroku, piemēram, LG G3 kamerai ar lāzera autofokusu, optisko attēla stabilizāciju un paredzamāku gala rezultātu.

    Konkurenti

    300 eiro cenas latiņa nostāda Evelatus Classic vienā plauktā ar lielo ražotāju nedaudz padzīvojušiem flagmaņiem, kā arī 300 eiro pamatīgi pārspēj vairāku Latvijā iecienītu dižpārdokļu cenu.

    Sākšu ar dižpārdokļiem. Pie tiem varētu pieskaitīt Just5 Blaster, ko uzskatu par vienu no labākajiem pie mums nopērkamajiem viedtālruņiem cenu kategorijā līdz 200 eiro. Vairākos interneta veikalos Just5 Blaster cena noslīdējusi zem 160 eiro – tātad Evelatus Classic ir divas reizes dārgāks, bet piedāvā divas reizes mazāku RAM un atmiņas apjomu, mazāk ietilpīgu akumulatoru, 3G mobilo datu savienojumu šobrīd aktuālā 4G vietā un nezināmu komplektāciju, kur Blaster bija pilna kaste ar labumiem.

    Evelatus Classic 016

    Pēc pieejamiem datiem pie mums ir iecienīts arī Samsung Galaxy A5 modelis, kas maksā sākot no 260 eiro. Tiesa, Galaxy A5 nav nez kāda spēkstacija, bet tam ir nostrādāta saskarne, 2 GB RAM, 16 GB atmiņa, 4G savienojums, patīkams ekrāns, Lollipop operētājsistēmas versija un lieliska uzbūve.

    Nevajag piemirst manu mīluli Meizu m1 note, kas ir pārsteigums pilnīgi visos parametros. Droši vien popularitātes dēļ Meizu m1 note ir pazudis (izpirkts) no veikaliem un šo modeli piedāvā nu jau par 280 eiro, bet tas vēl arvien ir zem Evelatus Classic cenas.

    Tad mēs iebrienam flagmaņu lauciņā ar LG Nexus 5, Sony Xperia Z2 un, nedaudz piemetot kādus eiro, arī LG G3. Minētie flagmaņi vēl arvien ir pietiekami moderni, tos darbina augstvērtīgi procesori ar vismaz 2 GB RAM, visiem ir vismaz 1080p ekrāni, visi saņēmuši Android 5.x Lollipop jauninājumus.

    Pavisam noteikti cenu politika nav Evelatus Classic stiprā puse un uzņēmumam būtu jāpārskata tās veidošanas principi. Varbūt nevajag reklāmas klipā braukāties ar būmeri un būtu pieticis ar hipsteriem, kas strādā par lattes tiesu, varbūt būtu pieticis ar studentiem bibliotēkā, bet Eirovīziju vajadzēja ignorēt, kā to dara liela saprātīgās tautas daļa.

    Gala vārds

    Ir tiešām sarežģīti pateikti kaut ko pozitīvu par viedtālruni, ko citi varētu pārdot par maksimums 150 eiro, bet dažiem tas šķiet divtik vērtīgāks. Atļaušos šaubīties, ka Evelatus Classic ar 300 eiro cenu redzēsim vēl kāda cita rokās, ja neskaita Aminatu un daudzos ārkārtīga entuziasma pilnos uzņēmuma darbiniekus, kuru entuziasms plaks mirklī, kad no algas atvilks 295 eiro.

    Evelatus Classic savā esošajā formā un tehniskajā specifikācijā atgādina Ķīnas ražojumu, kam arī aizjūras tiešsaistes veikalos būtu maz piekritēji pat par pusi no cenas, ko Evelatus vēlas saņemt, jo tehniskās viedtālruņa nianses ir novecojušas. 1 GB RAM, 3G mobilo datu savienojums ir Samsung Galaxy SIII līmenis. Atgādināšu, ka Galaxy SIII iznāca 2012. gada maijā.

    Pieklibo viedtālruņa uzbūves precizitāte, un vadības pogas zem ekrāna ir neinformējošas.

    Varētu teikt, ka ekrāns un ātrdarbība ir pieņemamā līmenī, tomēr šie parametri ir atrodami arī būtiski lētākajā Moto G otrajā paaudzē, kas piedāvā Lollipop jauninājumu un pāris interesantas Motorola papildiespējas.

    Kameras darbība vērtējama kā pieņemama, bet ne tuvu kā izcila. Autofokuss mēdz ik pa laikam kļūdīties, kas var pabojāt iespaidu par kameras darbību.

    Iespējams, ka vienīgais, kas Evelatus Classic izceļ uz pelēcīgā lēto viedierīču fona, ir divu LED zibspuldze, bet ar to ir daudz par maz. Evelatus nav paziņojis neko par Evelatus Classic aksesuāriem, ekrāna plēvēm un citiem patīkamiem niekiem, kas daudziem lietotājiem ir būtiski izvēloties viedtālruni. Šajā ziņā Just5 ir soli priekšā, jo jau uzreiz komplektā ir atrodami vairāku krāsu vāciņi, kā arī Just5 skaidri pateica, ka gaidāmas ekrāna plēves un citi aksesuāri.

    Kopumā nākas izdarīt jau sen zināmu secinājumu par Evelatus Classic cenu un faktisko vērtību. Komentāros tika parādīts, ka Evelatus Classic Ķīnas analogs bez brendota aizmugures vāciņa un Rīgas skata ekrāna tapetē maksā 150 dolārus mazumtirdzniecībā, tāpēc vismaz man ir visai neskaidrs, kā uzņēmums spējis tik daudz izšķērdēt Evelatus Classic pielāgojumos, piegādē un pārdošanas izmaksās, lai viedtālrunim nāktos konkurēt ar LG G3 un citiem ap 300 eiro maksājošiem flagmaņiem. Evelatus Classic aptuvenā vērtība varētu būt 150 eiro un tad tas ir optimistiski, jo šajā cenā tam nāktos konkurēt ar LG Spirit, kura apskats gaidāms jau tuvākās nedēļas laikā.

    Pircēja ieguvums nespēj pamatot viedtālruņa cenu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    3
    Displejs
    5
    Kamera
    4
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    6
    Baterija
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    46 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    04.06.2015 12:14

    “Hei, bos, es te vakar iegāju DealExtreme un tur tādus foršus telefonus par sīceni tirgo. Varbūt importējam kādu vagonu, uzliekam savu uzlīmi un tirgojam divreiz dārgāk? Tāpat būs lētāk, nekā tie aifoni, ko visi hipsteri pērk. Normāli uzvārīsimies!”
    “Pēteri, Tu man esi tāds malacītis. Darām!”

    x
    04.06.2015 13:16
    Reply to  Jānis Polis

    man tā arī nav skaidrs, par ko ņem tādu naudu apple un kāpēc gan nepamēģināt nogrābt kušķīti klientu?

    galu galā, biznesa analīzi mūsdienās apgūst jau skolās, visi māk uzrakstīt sava produkta/pakalpojuma unikālās un stiprās īpašības, apzināt konkurentus, riskus un izrēķināt iespējamos zaudējumus vai peļņu.

    tātad, ja neattaisnosies aprēķini, tad pēc kāda laika pircējus varētu iepriecināt nocenoti evelatusi (bet šķiet, tiem būs jābūt krietni nocenotiem!) vai arī mēs piedzīvosim jaunu bumiņu ar kārtējo kulta telefonu. Man nebūtu žēl, lai būtu otrais scenārijs, goda vārds, bet kā cilvēks, kas nepārmaksā pat par tehniskām iespējām kuras neizmantoju, es noteikti nebūšu fona attēlu un zvanu toņu pircējs.

    04.06.2015 13:21
    Reply to  x

    Ūja, ūja, šo produktu salīdzināt ar iPhone ir aptuveni tas pats kas salīdzināt pirkstu un em.. cīsiņu. It kā izskatās vienādi, bet ir pavisam dažādas lietas. Kamēr Apple (un jebkura cita lielā tehnoloģiju kompānija) investē miljoniem (pat miljardiem) dolāru tehnoloģiju izpētē un produktu izstrādē, tikmēr ķīnieši rada otršķirīgu komponenšu konstruktorus, kur katrs gribētājs var sakomplektēt pats savu ierīci. Rezultāts it kā ir viens un tas pats (mums ir ierīce, kas kādu brīdi spēj kaut kā funkcionēt), tomēr praksē viss ne tuvu nav tik rožaini. Ir gadījumi, kur šāda pieeja der, bet principā nekāda prieka no šādām ierīcēm nav ne lietotājam, ne tirgotājam.

    midgardietis
    04.06.2015 12:53

    man ir aizdomas ka lidz pircejam kas lasa krieviski diemzel sis apskats nenonaks
    lv ir kads rus tech blogs ?
    un vel tacu ir 12 . klasu izlaidumi manuprat perfekta davana :D

    Žiļajevs Armands
    04.06.2015 13:26

    Izskatās tik drausmīgi lēts. Mani, laikam vienīgo (ņemot vērā Just5 popularitāti), uzraksti “Latvijā ražots”, “Latvijā veidots” u.t.t. tikai dzen tālāk no vēlmes iegādāties to preci.

    Mārtiņš Hūns
    04.06.2015 13:34

    internetā pat cena 324, 295 droši vien tikai vinu veikalā :D http://www.salidzini.lv/search.php?q=Evelatus+Classic

    Olegs Falevics
    04.06.2015 13:55

    Nezinu par šo ierīci, bet par pašu Evelatus kompāniju varu pateikt tikai to labāko. Bija problēma ar iegādāto ierīci, ļoti operatīvi, bez kasīšanās vadība (ja nemaldos direktors Pāvels), to atrisināja, kaut arī, likuma ietvaros, varēja mani pasūtīt pa regulāro birokrātijas taku. Tā ka – paldies viņiem.

    Henrijs Jodis
    04.06.2015 14:09

    Tiešām “divkrāsu LED zibspuldze”? Bildēs izskatās pēc vienkrāsainas dual flash.

    04.06.2015 16:08
    Reply to  Henrijs Jodis

    Jā, šoreiz laikam Tev ir taisnība. Es gan es līdz galam nesaprotu kāda jēga no dubultas zibspuldzes, ja abas diodes ir vienā krāsā. Tik vien kā vairāk gaismas?

    Henrijs Jodis
    04.06.2015 16:19

    Jā, tikai vairāk gaismas, bet principā tā ir veca tehnoloģija. Domāta, lai izgaismotu labāk tālākus objektus, bet bieži vien bildes sanāk izgaismotas.

    Normunds
    04.06.2015 14:53

    geez, kā var šitā noturēt telefonu?

    04.06.2015 14:53
    Henrijs Jodis
    04.06.2015 16:03
    Reply to  normis

    Ja vēlies pasūtīt, lūk precīzs links http://bit.ly/1dOJL4j

    smsfans
    04.06.2015 15:15

    “Varbūt nevajag reklāmas klipā braukāties ar būmeri un būtu pieticis ar hipsteriem, kas strādā par lattes tiesu, varbūt būtu pieticis ar studentiem bibliotēkā, bet Eirovīziju vajadzēja ignorēt, kā to dara liela saprātīgās tautas daļa.”

    Pilnīgi bezjēdzīgs, subjektīvs komentārs.

    Jokman
    04.06.2015 15:45

    Pilnīgi piekrītu raksta autoram, telefona cena tiešām ir neadekvāti augsta tam saturam ko no sevis mēģina izteikt telefons. Cena drošvien ir tik augsta, jo netika pasūtīts uzreiz vagons, bet tikai pāris 100 šo ierīču, jo Ķīnā viss ir vienkārši pērc vairāk maksā mazāk un vēl serviss LV, kā arī pienācīga peļņa kā to parasti saproti LV 50-100%

    draugs
    04.06.2015 15:56

    Šausmas! Pat reklāmas video telefons acīmredzami bremzē.Nu ko var gribēt 2012 .gada telefons par 300 eiro cenu.

    Uldis M.
    04.06.2015 16:54

    Nu tas video… sākumu 1:1 nospieduši no iPhone 6 klipa https://www.youtube.com/watch?v=RS5mzvqWM-c
    kauns…

    Raivis Rasnačs
    04.06.2015 18:03

    Te konkrēti ož pēc smagas neveiksmes.
    Aķis ir nožēlojami mazs, daudziem 5 collu telefoniem ir 2500mAh un vēl vairāk.
    Kameras novietojums aizmugurē ir izcili neveiksmīgs (jā, arī visiem iPhone tā ir neīstajā vietā) un 8MP priekšā ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā cenu kategoriju. Arī KitKat bez cerībām uz Lollipopu ir pašvaki.

    midgardietis
    04.06.2015 18:28

    gan jau ka pardevejiem bus lielaki bonusi par katru pardoto mob
    nemot vera ka daudzi klienti diemzel so blogu nelasa it ipasi krievvalodigie
    es to secinu pec ta ka nav neviena komentara krieviski

    tad principa ir tikai jastasta labas puses un jasaladzina ar iphone 6 kurs ir divreiz dargaks un vares pardot uz ura :D

    Ksspars Lccis
    04.06.2015 19:05
    Reply to  midgardietis

    ес вару узракстиит коментару ари па криевиски, океи?

    midgardietis
    04.06.2015 18:35

    no serijas tu esi vai neesi patriots ?
    tu esi gatavs atbalstit amerikanu kompaniju un maksat par iphone 300 eur vairak vai pirkt no latviesiem un ietaupit ? :D

    Roberts
    04.06.2015 19:54
    Reply to  midgardietis

    Nav nekāda sakara ar patriotismu. Stipri šaubos, ja es nopirktu kaudzi ar ķīniešu aparātiem pa 100,- Euro, uzlīmētu lielvārdes jostu pa 3,- Euro max, nomainītu fona attēlu uz skatu no Brīvdabas muzeja 0,- Euro, šaubos, vai tu to aparātu pirktu pa 300,- Euro. Kas, tu nebūtu patriots, un nepirktu tādu?? Tas taču latvieša “ražojums”..

    Just5 Blaster maksā 2x mazāk un ir 2x spējīgāks. Šī ir izgāšanās.

    Mārtiņš Hūns
    05.06.2015 11:19
    Reply to  Roberts

    tadas ir evelatus domas par konkurenci:
    Evelatus ‏@evelatus May 28 View translation
    @zombijgalva Paldies par ieteikumu. cerams nākamajos modeļos uzlabosim . Konkurēt nav iemesla .Evelatus Classic ir “Latvijas labums”
    vispar dīvaina kompānija, soc tiklos pilnīgs klusums par so super dīlu…laikam paļaujas tikai uz to ka pārdevēji veikalos normali apčakarēs nezinosus klientus.

    midgardietis
    05.06.2015 16:07

    ir viniem twitter konts ar veseliem 14 twitiem

    https://twitter.com/evelatus_shop

    pilns ar stila kludam un slavu vardu piemaisijumiem

    un vel vini ir vieniga bode kas cite bibeli

    bibeles citesana palidz pardot ?

    Mārtiņš Hūns
    05.06.2015 16:12
    Reply to  midgardietis

    viniem pat 3 konti ir, izskatās ka katru gadu taisa jaunu :D

    midgardietis
    05.06.2015 16:18

    man atkal patik ta bibeles citesana ,
    tas rezultata cilveki sveti so modeli vismaz ta vareja lasit pirmajos komentaros varbut tas ir parnemts no lpp
    kuri iegaja politika ar to ka sarunaja ka lojalie macitaji mauks spredikus kuros ieklaus cik kruti ir balsot par viniem ,

    midgardietis
    05.06.2015 16:24
    Reply to  Roberts

    es nosapnoju ka kada zeme neparak talu ienak cilveks veikala lai nopirktu iphone un tikmer plaukta stav modelis no vieteja razojuma aparata
    pardevejs jauta kadas ir jusu domas par ameriku ?
    pircejs protams saskatijies vienigos patiesos zinu kanalus teica es nevaru ciest tos maitas kas uzsaka karu ar braligajiem ukrainiem

    ta nu pec tam cilveks izgaja no veikala ar vieteja razojuma iekartu nepirks tak to jenku kapitalistu motorola

    ceru ka sada tirgosana un spelesana uz cilveka politiskajam jutam ir tikai slikts sapnis un realaja dzive neviens ta netirgo

    Ksspars Lccis
    04.06.2015 19:12
    Reply to  gatis

    tur pa 150 rubļiem vēl nāk klāt dāvanā atmiņas karte un spēka banāns!!!

    Nettwerk
    04.06.2015 19:36

    Kas so telefonu pirks? Nu manejie par tadu cenu nepirks kjiinieshu hlamu, kam veertiiba reaali ir labi maksimalais ja EUR150

    Ksspars Lccis
    04.06.2015 22:56

    starp citu… no šī biznesa viedokļa raugoties (neesmu gūglējis) bet kā just5 sokas Igaunijā, Lietuvā un citās brālīgajās? Jo skaidrs, ka tik zemu cenu var iegūt tikai nopērkot uzreiz pāris vagonus…

    05.06.2015 08:44
    Reply to  Ksspars Lccis

    Cik man zināms, ne tuvu tik veiksmīgi kā Latvijā :)

    armandsz226
    04.06.2015 23:12

    He he labs salīdzinājums … un hipstera – brīvmākslinieka redzējumu par krāsu tēmu…

    KlavsAnson
    04.06.2015 23:36

    Es īsti neizprotu šāda piedāvājuma jēgu – viens viedtālrunis par divu cenu, kaut kas absurds, bet iespējams viņi grib pārbaudīt teoriju par to kā stāsts un kārtīga reklāma iedarbojas uz “dumjo” pircēju. Kā arī pirms dažām dienām tika izlaists apgrozībā (tikai Ķīnā) jaunais Meizu m2 note, kurš maksā tikai ~130$ un piedāvā daudz vairāk par šo.

    Dainis Jakovels
    05.06.2015 00:01

    Iespējams, ka Ivetas Grigules ievēlēšana Eiroparlamentā šos iedvesmoja, ka LV viss ir iespējams.

    ...
    05.06.2015 01:09

    ha, tik tiešām :D

    armandsz226
    05.06.2015 00:05

    Laikam no Ķīnas pasūtīja mazāk kā 1000 gab. šo telefonu, tāpēc tāda cena :) būtu sūtījuši 10 000, cita lieta!

    05.06.2015 08:54
    Reply to  armandsz226

    Šaubos, ka pērkot 1 gab. cena ir $150, bet 1000 gab. cena ir virs $150.

    Ķīnai ir kaut kādas nianses, kas pie aptuveni 1000 gab. vari prasīt par papildus naudām uzlikt uz aizmugures savu logo, pie 10 000 gab. tas jau pienākas bez maksas. Softu papildināt ar ekrāntapeti arī kaut ko maksā, bet ne jau ekstra 150 dolārus.

    Iespējams, ka cenas izmaiņu dod PVN un dolāra/eiro vērtība, bet ne jau x2.

    Inguns
    05.06.2015 08:44

    Evelatus izklausas pēc Andra Šķēles

    Ksspars Lccis
    05.06.2015 09:36

    nu… pērkot, piemēram dhgate.com 500 gabalus, viena mīunže cena jau ir tikai vairs 116 rubļi…

    Henrijs Jodis
    05.06.2015 11:29
    Reply to  Ksspars Lccis

    alibaba.com pērkot 1000 gab. cena ap 90 dolāri

    Loks
    06.06.2015 13:09

    Tad jau labāk nopirkt LG G2 – jaunāks OS, vairāk atmiņas, labākas kvalitātes un lētāk :)

    08.06.2015 13:07

    Ar 2000 Mah 2 SIM karšu telefonam, īpaši jau ar 5 collu ekrānu ir krietni vien par mas. Turkāt jau atkal izmantots MTK čipsets, kas nozīmē, ka ar GPS būs problēmas (pareizāk sakot GPS signāla vairāk nebūs nekā būs).

    specis
    14.06.2016 21:35

    kļūda, viņš 195e maksā, mājaslapā teikts

    14.06.2016 21:38
    Reply to  specis

    Izskatās, ka gada laikā tā arī nav spējuši iztirgot saražoto konteineru un tagad cena būtiski jāsamazina :)

    Reklāma
    Pircēja ieguvums nespēj pamatot viedtālruņa cenu.Evelatus Classic apskats