Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi R8 e-tron elektriskais superauto spēs braukt arī autonomi

    Jaunākie raksti

    Pirms dažiem mēnešiem ziņojām par autoražotāja Audi lēmumu piedāvāt pilnīgi elektrisku nākamās paaudzes Audi R8 versiju – e-tron. Nupat, Āzijas CES izstrādē, Audi ir prezentējuši īpašu R8 e-tron prototipu, kas spēj autonomi pārvietoties pa koplietošanas ceļiem.

    Prototips ar visnotaļ garo nosaukumu – Audi R8 e-tron piloted driving – ir veidots uz jau minētā R8 e-tron bāzes. Tas aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda sasniedz 460 zirgspēkus un 920 ņūtonmetru griezes momentu. Auto līdz 100 kilometriem stundā spēj paātrināties 3.9 sekundēs, savukārt tā maksimālais ātrums ir 250 kilometri stundā. Ar vienu uzlādes reizi ir iespējams nobraukt aptuveni 450 kilometrus.

    Reklāma

    Automašīnai pa perimetru ir uzstādīti vairāki ultraskaņas sensori, videokameras un īpašs lāzerstaru skeneris, kas brauciena laikā nemitīgi skenē apkārtni un fiksēto informāciju nosūta tālāk uz īpaši šo datu apstrādei paredzētu procesoru (zFas). Izmantojot saņemto informāciju, šis procesors reālajā laikā veido virtuālu apkārtējās vides attēlu, kas tad arī tiek izmantots, lai nodrošinātu automašīnas spēju autonomi pārvietoties.

    Diemžēl šobrīd vēl nav oficiālas informācijas, vai ir paredzēta šī R8 e-tron koncepta sērijveida ražošana. Iepriekš gan ir oficiāli izziņots, ka pirmais auto, kas sērijveidā tiks aprīkots ar autonomās braukšanas režīmu, būs nākamās paaudzes Audi A8, kura debija gaidāma 2017. gadā.

    Starp citu, vīzija par šo konceptu manāma jau 2004. gadā filmā ar Vilu Smitu galvenajā lomā – I, Robot. Smita attēlotais varonis tur pārvietojas ar Audi RSQ, kas spēja braukt arī autonomi. Tāpat Audi autonomo braukšanu testēja Hokenheimringas F1 trasē palaižot Audi RS 7.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    28.05.2015 11:05

    pārvietoties autonomi – tas ir, bez elektrības vada, kas vilktos nopakaļ?

    pārlasot divas reizes, rodas iespaids, ka runa tomēr par auto spēju pārvietoties bez vadītāja dalības vadības procesā.

    autonomija nozīmē ko citu.

    28.05.2015 12:28
    Reply to  x

    Auto kontekstā runājot par autonomiem auto mēs saprotam automobiļus, kas tiek vadīti automātiski un bez cilvēka līdzdalības.

    Reklāma