Web Analytics
More
    Reklāma

    BlackBerry Classic (Q20) apskats

    BlackBerry Classic būs viedtālrunis pamatīgas uzbūves cienītājiem, bet ar to mūsdienās var būt par maz, lai atsvērtu nelielu ekrānu un ne visai strauju procesoru.

    Jaunākie raksti

    Jau pāris reizes esam apskatījuši BlackBerry un par šo viedtālruņu ražotāju mainīt savas domas ir sarežģīti. No BlackBerry tiek sagaidīta droša operētājsistēma un ērta fiziskā tastatūra, kas Apple iPhone nekad nav bijusi, bet no Android ir pilnībā izzudusi. Vismaz Eiropas tirgū noteikti.

    Neesmu bijis liels pagātnes BlackBerry viedtālruņu modeļu pārzinātājs, bet varu apgalvot, ka ar uzbūves kvalitāti uzņēmumam iet arvien labāk. Vairākus gadus atpakaļ BlackBerry viedtālruņi iemiesoja amerikāņa sapņu piepildījumu – viss bija no pabriesmīgas plastmasas, pogas grabēja, sudrabojums nāca nost lieliem gabaliem.

    Šobrīd BlackBerry cenšas izpatikt visiem potenciālajiem pircējiem. Sakārtota BlackBerry viedtālruņu uzbūve, operētājsistēma pielāgota mūsdienu prasībām un arī mobilo sakaru operatori vairs neiekasē “piecus latus” par BlackBerry servisu nodrošināšanu (lasi – pieeju internetam un e-pastiem). Tātad viss iet uz labo pusi!

    BB Classic 014

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: BlackBerry OS 10.3.1
    • Ekrāns: IPS LCD, 3.5 collas, 720 x 720, ap 294 ppi, Corning Gorilla Glass 3
    • Procesors: Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4, divi 1.5 GHz Krait kodoli, Adreno 225 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (LE, A2DP, EDR), 4G, NFC
    • Kameras: 8 megapikseļi, 3264 x 2448 punkti, LED zibspuldze. 1080p ar 30 fps video. 2.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM Radio: ir
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS
    • Papildus: e-kompass
    • Izmēri un svars: 131 x 72.4 x 10.2 mm, 177 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2515 mAh
    • Krāsas: melna
    • Cena: sākot no 330 eiro interneta veikalos

    BB Classic 005

    Izskats un uzbūve

    BlackBerry Classic veidots veco, labo laiku vārdā. Tam tiešām ir klasisks izskats, fantastiskā BlackBerry tastatūra un no attāluma jauno BlackBerry Classic modeli varētu sajaukt ar kādu vecāku BlackBerry Bold modeli. Par laimi, jaunais Classic modelis ir daudz pamatīgāk veidots – tas ir smags un pa perimetru stiepjas sudrabota īsta nerūsējošā tērauda josla.

    Ar saviem 177 gramiem Classic ir gandrīz divas reizes smagāks par tā plastmasas priekštečiem. Paņemot Classic rokās, uzreiz vari nojaust, ka tas ir ne tikai viedtālrunis, bet arī pašaizsardzības rīks, riekstu skaldāmais un telts mietiņu dzenamais, jeb vismaz četri-vienā. Pat BlackBerry Passport nebija tik pamatīgs.

    BlackBerry Classic aizmuguri sedz rievota plastmasa, tur arī atrodas neliela kameras acs un uzraksts „Classic”, lai neviens šo viedtālruni nejauc ar ko mazāk brutālu. Ekrāna ieslēgšanas poga atrodas viedtālruņa augšdaļā, bet tās funkcijas kopē arī citas pogas, tāpēc tas nav milzīgs mīnuss.

    BB Classic 009

    Visskaļāk par Classic runā tā priekšpuse. Daiļi un funkcionāli nostrādātas fiziskās QWERTY pogas, kas sniedzas no vienas viedtālruņa malas līdz otrai. Tieši pogas un to izvietojums pa visu viedtālruņa priekšpusē atvēlēto daļu, manuprāt, perfekti raksturo Classic moderno dizaina piesitienu. Uzskatu, ka vismaz no priekšpuses Classic ir simpātiskākais viedtālrunis pasaulē.

    Starp ekrānu un QWERTY pogām iezagusies arī viena glancēta vadības pogu josla. Labāk patiktu, ja pogu josla būtu skārienjūtīga, bet pogas ir fiziski spiežamas, kaut par to neliecina pilnīgi nekas. Modernais skārienekrānu lietotājs kādu mirkli var apjukt, jo pēc pieskāriena pogas savu funkciju nepilda.

    Vērtēju, ka BlackBerry Classic ir simpātisks un gandrīz perfekti nostrādāts viedtālrunis. Neierasti novietotas Alt un Shift pogas, kas var pabojāt kopējo iespaidu par QWERTY klaviatūras ērtu lietojumu, bet pie tām var piešauties. Man patika, ka BlackBerry Passport bija ekrānā saņēmis ciparu joslu, bet diemžēl BlackBerry Classic ciparu joslas ekrānā nebūs. Tos nāksies ievadīt ar fizisko taustiņu palīdzību.

    Ekrāns

    BlackBerry ir ieskrējies uz kvadrāta formas ekrānu veidošanu un Classic nav nekāds izņēmums. Tam gan ir tikai 720 x 720 punktu izšķirtspēja, bet tāpat 3.5 collās tas ir pietiekami. Classic ekrānu sedz Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls.

    Varētu vēlēties, lai Classic ekrāns būtu nedaudz kontrastaināks un ar drusku labākiem skatu leņķiem, kas ideāli atbilstu pārējai viedtālruņa uzbūvei, tomēr vēl arvien BlackBerry izvēlētais ekrāns ir salīdzināms ar pāris līdzvērtīgas cenas konkurentiem. Ja meklē BlackBerry ar perfektu attēlu rādošu kvadrāta formas ekrānu, tad Passport modelis būs labāka izvēle. Classic nav slikts ekrāns, bet Passport tas ir jūtami labāks.

    3.5 collās būs diezgan čābīgi ar interneta apskati. Tie, kuri raduši pie 5.0 un 5.5 collām, jau var sākt šķobīties, un viņiem būs zināma taisnība. Interneta pārlūkošana vēl ir pieņemama, bet filmu skatīšana noteikti nav BlackBerry Classic ekrāna stihija.

    BB Classic 019

    Ir jārēķinās, ka BlackBerry Classic ekrānam ir vien 3.5 collas, tāpēc tam nav ne mazākās iespējas sacensties ar līdzīgas cenas 5.5 collu ekrāniem. Diemžēl var nedaudz just, ka BlackBerry 10.3 operētājsistēma nav perfekti pielāgota tik mazam ekrānam, un pat BlackBerry Hub paziņojumi liks lietotājam skrollēties šurpu turpu, lai izlasītu ko vairāk par pusi no ziņas.

    Saskarne un lietotnes

    Jau visiem ir skaidrs, ka BlackBerry vēsturiski ignorē latviešu valodu ne tikai saskarnē, bet arī rakstībā. Iepriekš pastāvēja iespēja piejaucēt savu BlackBerry arī rakstīšanai latviski, bet kopš BlackBerry OS 10 laikiem šī iespēja ir zudusi (norādīšu, ka zinātāji tomēr ir latviskā rakstzīmes iemānījuši arī BB OS 10). Tika baumots, ka līdz ar BlackBerry OS 10.3.1 atnākšanu būs arī paplašināta rakstzīmju iespēja, tagad baumo, ka latviskās rakstzīmes būs BlackBerry OS 10.3.2 versijā.

    BlackBerry OS 10 piedāvā ierobežotu vairākuzdevumu režīmu. Vienlaikus var darbināt 8 lietotnes, kas tiks parādītas sākuma ekrānā. Pāris lietotnes piedāvā ko līdzīgu Android vidžetiem, bet tas drīzāk uzskatāms par izņēmuma gadījumu.

    BB Classic scr 013 BB Classic scr 014 BB Classic scr 017

    BlackBerry Hub ir vienots paziņojumu centrs, kas attēlojas atsevišķā ekrānā. Līdzīgi strādā, piemēram, HTC BlinkFeed, bet BlackBerry Hub ir pavisam cits līmenis, jo rāda derīgu un paša lietotāja pievienotu informāciju, nevis jaunākās ziņas ar grūti kontrolējamu tēmu izlasi. BlackBerry Hub attēlo informāciju par e-pasta ziņām, zvaniem, kalendāra atgādinājumiem, sociālajiem tīmekļiem, LinkedIn, sistēmas paziņojumiem utt. Ražotājs pat izveidojis apjomīga izmēra instrukciju par Hub lietošanu. BlackBerry Hub informāciju demonstrē arī slēgekrānā, bet tā patiesais spēks redzams tikai izvēloties Hub mājas ekrānu.

    BlackBerry Assistant ir pavisam nesen ienācis BlackBerry lietotāju ikdienā. Šis, manuprāt, ir lieliski nostrādāts digitālais asistents, kas pieņemami darbojas arī Latvijā. BlackBerry Assistant neatpazīs latviešu valodu, toties ar angļu valodu tam nav vispār nekādu problēmu.

    BB Classic scr 006 BB Classic scr 005 BB Classic scr 021

    Līdz ar BlackBerry OS 10.3.1 versiju pieejama arī akumulatora taupīšanas iespēja, kas var aptumšot ekrānu, atslēgt kādu savienojumu, bet kopumā tas BlackBerry viedierīcē izskatās perversi. Esmu liels enerģijas taupošo iespēju fans, bet BlackBerry šāda funkcija neiederas.

    Jebkura sistēma ir tik stipra, cik stiprs ir tās vājākais posms, jeb šeit nonākam uzreiz pie BlackBerry lietotņu tiešsaistes veikala. Kā izcili kašķīgam cilvēkam, man prātā uzreiz nāk Windows Phone satura ziņā pašvakais lietotņu veikals. Arī BlackBerry dzimtais veikals nav neko apjomīgas un pieejamās lietotnes ir vai nu maksas vai ne pārāk augstvērtīgas.

    Te talkā nāks iespēja izmantot Amazon Android lietotņu veikalu, kas jau ir uzstādīts BlackBerry. Atļaušos norādīt, ka Amazon veikals arī nav nekāda panaceja, jo daudzas lietotnes tajā ir novecojušas un nav pat gadiem atjauninātas, tomēr pēdējā pusgada laikā arī Amazon saņēmušies un lietotnes nu jau tiek jauninātas samērā laicīgi.

    Urķiem būs iespēja ne tikai uzstādīt Google Play veikalu savā BlackBerry, bet arī izmantot t.s. sideload iespēju, kas ļauj lietotnes instalēt tieši no datora. Forumos ir atrodami šādi uzstādītu saderīgo lietotņu saraksti, bet sīkāk šajā tēmā neiedziļināšos, jo BlackBerry pamatvērtības pamatīgi atšķiras no Android iespējām.

    BB Classic scr 007 BB Classic scr 008 BB Classic scr 009

    BlackBerry piedāvās jau viedtālrunī iebūvētas Microsoft Exchange iespējas un pat Dropbox funkcija jau iekļauta operētājsistēmā. Google kontaktu un kalendāra saturs BlackBerry tiek ienests ar Microsoft Exchange ActiveSync palīdzību. Kopumā BlackBerry OS 10.3.1 piedāvā daudzus, saprātīgus risinājumus, bet to atrašana nav pietiekami ērta. Jaunam BlackBerry nāksies bieži griezties pie kāda meklēšanas servisa pēc palīdzības. Atzīmēšu, ka BlackBerry visai aktīvi uz reģistrēto e-pastu pat vairākas reizes dienā sūta dažādus informatīvus materiālus par BB OS iespējām. Ap ceturto dienu vairs neizturēju un atteicos no šī servisa.

    Nākas atzīt, ka BlackBerry OS 10.3.1 arī plikā skārienekrānā darbojas pārsteidzoši patīkami. BlackBerry OS saskarnes žestu klāsts ir neliels, bet tas ir intuitīvs. Lēnām sāku kļūt par lielu BlackBerry OS fanu, jo operētājsistēma darbojas veikli arī kopā ar lēnīgu divu kodolu procesoru un 2 GB RAM.

    BB Classic scr 001 BB Classic scr 002 BB Classic scr 003

    Ātrdarbība un akumulators

    Sintētiski izmērīt BlackBerry Classic darbību īsti jēgas nav, jo BlackBerry lietotņu veikals nepiedāvā nevienu saprātīgu un salīdzināmu „benčmarku” lietotni. Jau iepriekš atzīmēju, ka BlackBerry OS darbība kopā ar Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 divu kodolu procesoru un Adreno 225 video apakšsistēmu vērtējama kā plūdena. No konkurenta Android ar šādu procesoru neko tādu gaidīt nevajadzētu.

    Ikdienas darbības veiklumu ir grūti aprakstīt vienā vārdā. BlackBerry Classic ar BlackBerry OS 10.3.1 saskarnē darbojas vispār bez jebkādām aizturēm, bet var just, ka iespējamo raustīšanos slēpj salīdzinoši ilgas pārejas animācijas. Diemžēl var just, ka ne visai modernais procesors dažbrīd netiek galā ar interneta mājaslapu attēlošanu – visi savienojumi ir ātri, bet pieviļ tieši procesors.

    BB Classic 022

    Man BlackBerry OS saskarnē nepatika ilgu darbību, lielu datņu kopēšanas laika informācija – vienkārši kaut kas notiek, griežas rimbulis (labākajā gadījumā) un telefons ir sasalis. BlackBerry varēja uzskatāmāk informēt par darbību skaitu, ilgumu, kaut kā parādīt, ka process iet uz priekšu un viedtālrunis nav uzkāries. Tiesa, lietotņu veikali un Dropbox smuki rāda pārkopētos apjomus.

    Nedaudz slinki mēdz startēties kameras lietotne, kā arī lietotnes, kas izmanto mobilos datus vai Wi-Fi pamatinformācijas ielādei, piemēram, abi lietotņu veikali. Tā kā kameras lietotnes ikona gandrīz visu laiku ir redzama sākuma ekrānā, tad pēc tās uzspiešana ir kāds neziņas laiks – trāpīju/netrāpīju, būs/nebūs. Manuprāt, arī šī nianse sasaucas ar iepriekš minēto BlackBerry OS nevēlēšanos informēt par savām darbībām un uzgaidīšanas laikiem. Cik gan grūti būtu parādīt ekrānā „Loading…”?

    Kopumā nekādas būtiskas BlackBerry OS nespējas nenovēroju pat ar visai lēnīgu procesoru. Varētu vēlēties veiklāku interneta apskati. Gaidām BlackBerry OS 10.3.2 versiju, kas varētu atnest tik ļoti nepieciešamo latvisko rakstzīmju ievadi.

    Viedtālrunis saņēmis vidēji ietilpīgu lietotāja nenomaināmu Li-Ion 2515 mAh akumulatoru. No vienas puses mazjaudīgais procesors un neliels ekrāns to tērē minimāli, bet BlackBerry OS visu laiku vēlas būt tiešsaistē, tāpēc datu savienojumi ir aktīvi un tie manāmi ietekmē BlackBerry Classic darbības laiku ar vienu uzlādi. Vērtēju, ka viedtālrunis pats savus enerģijas resursus iztērēs aptuveni trīs dienu laikā, bet aktīva lietošana to samazinās vēl uz pusi.

    BB Classic 020

    Fotogrāfijas un video

    BlackBerry Classic ieguvis 8 megapikseļu kameru ar 3264 x 2448 maksimālo izšķirtspēju, autofokusu un LED zibspuldzi, kā arī 1080p ar 30 fps video uzņemšanas iespēju. Viedtālruņa priekšā novietota 2.0 megapikseļu kamera video zvaniem, tomēr „pašiņiem” ar šo kameru varētu būt par maz.

    BlackBerry Classic kameras aplikācija piedāvā izmantot 1:1 fotogrāfiju malu attiecību, kā arī 4:3 vai 16:9. Maksimālā izšķirtspēja pieejama vien 4:3 režīmā. Nav skaidrs, kāpēc BlackBerry nepiedāvā 3:2 režīmu, kas noderētu dokumentu pārfotografēšanai. Pati foto lietotne nav dikti strauja un tās startēšana vai aizņemt nedaudz ilgāku laiku, kā ierasts. Tomēr lietotne arī bieži īstajā vietā un laikā iesaka, kad vajadzētu aktivizēt HDR uzņemšanu.

    BB Classic foto 010 BB Classic foto 007

    Fotogrāfiju gala rezultāta ziņā BlackBerry Classic ir nedaudz neparedzams sabiedrotais. Debesu atrašanās kadrā, visticamāk, izsauks pārgaismotu fotogrāfiju, bet tajā pašā laikā makro bildes un bildes bez debesīm sanāk asas un ar diezgan patīkamām krāsām. Debesu fotogrāfijas var mēģināt glābt ar HDR aktivizēšanu, bet tas ne vienmēr garantēs vēlamo iznākumu.

    BB Classic foto 021

    Manuprāt, BlackBerry Classic kameras darbība varēja būt labāka, bet gan jau ražotājs nevēlas kanibalizēt Passport modeļa pārdošanas apjomu, kam bija redzami labāka kamera. Video uzņemšana iespējama 1080p ar 30 kadriem sekundē vai 720p ar 60 kadriem sekundē. 720p ar 60 kadriem sekundē noteikti izskatās daudz pārliecinošāk.

    Bildes iekš Dropbox.

    Konkurenti

    BlackBerry Classic spēcīgās puses būs uzbūve un operētājsistēma, bet viedtālruni pieviļ nelielais ekrāns, kas pamatīgi apgrūtina ikdienu, tikko mēs paraugāmies ārpus BB OS saskarnes. Gluži par brīvu BlackBerry Classic netiek piedāvāts, tāpēc apskatīsim, ko piedāvā citi ražotāji šajā cenu kategorijā.

    LG G3 maksā tieši 330 eiro un piedāvā gandrīz visu modernāko, ko vien ražotāji spējuši iemānīt viedtālrunī. LG G3 nav pats svaigākais flagmanis, tomēr tā saturs vēl arvien ir pietiekami aktuāls un dažkārt pat pievilcīgāks par jauno modeļu pārspīlēto vēlmi skriet pirms starta signāla (piemēram, ar Snapdragon 810 karstošo procesoru).

    Samsung Galaxy Alpha par 335 eiro būs neliels, pamatīgi būvēts viedtālrunis ar visai viduvējām spējām kā fotogrāfijas lauciņā, tā arī darbības ilgumā ar vienu uzlādi. Tomēr Samsung Galaxy Alpha ir ļoti simpātisks modelis, kura cena sāk palēnām pietuvoties saprāta robežām.

    BB Classic 013

    Sony Xperia Z3 Compact ar 360 eiro cenu zīmi ir vēl viens ne visai izmēros iespaidīgs konkurents. Kāds varētu sūdzēties par Z3 sērijas pārlieko plastmasīgumu, kad to salīdzina ar Z2 sēriju, tomēr pārējās labās īpašības šo nelielo viedtālruni padara ļoti iekārojamu.

    Motorola Moto X 2 (2014) par 360 eiro ir uzskatāms par tikai daļēju risinājumu, jo pie mums Motorola vēl arvien netiek oficiāli pārstāvēta. Visu laiku ir runas, ka nu tik būs, nu tik būs, bet darbība ir izpalikusi. Atkal jau mēļo, ka vasarā pārstāvis atradīsies, bet kas to lai zina…

    Kopsavilkums

    BlackBerry Classic uzskatu nedaudz par pagātnes rēgu, kas atnācis pie vecāku Bold sērijas viedtālruņu īpašniekiem un mudina tos atjaunināt savu uzticamo viedierīci. BlackBerry Classic piedāvā superīgu uzbūvi, bet ražotājs ir uzstādījis nedaudz nīkulīgu procesoru, kas šad tad atgādina par savām nespējām.

    Nevarētu sevi saukt par fanu tik sīkam ekrānam. Jā, tas labi darbojas kopā ar BlackBerry OS, bet ne tik labi veicas, kad sākam apskatīt interneta saturu un filmas. Var jau piekrist, ka lielu ekrānu droši varam meklēt BlackBerry Passport, tomēr dzīvē ir milzīga atšķirība starp BlackBerry Classic 3.5 collu kvadrāta formas ekrānu ar 720 x 720 izšķirtspēju un starp BlackBerry Passport 4.5 collu kvadrāta formas ekrānu ar 1440 x 1440 izšķirtspēju. BlackBerry Passport ļoti patīkami darbojās pogas, kas kalpoja arī kā skārienvirsma.

    Toties nākas atzīt, ka BlackBerry Classic ir daudz glītāks un ērtāks pat par Passport. Par to vispār nav diskusiju – BlackBerry Classic izskatās ideāli. Viedtālrunis varēja būt kādu milimetru plānāks, bet ir jāsaprot, ka vietu aizņem fiziskā klaviatūra un biezums nav samazināms.

    BB Classic 003

    Kameras darbība ir ar mainīgiem panākumiem. Visvairāk kameru mulsina kadrā redzamas debesis, bet viss cits tai ir “pa zobam”. Ļoti patika video uzņemšana 720p ar 60 kadriem sekundē, kaut arī kamerai patīk nedaudz iepauzēt pirms filmēšanas uzsākšanas.

    Iespējams, ka no BlackBerry Classic gaidīju nedaudz ilgāku darbību ar vienu uzlādes reizi. Te man gribētos atzīmēt, ka BlackBerry OS ir visai interesanti izveidota mobilo datu savienojumu atslēgšana. Pie tās iekļūt var, bet ceļš nav īss. BlackBerry paredzējis, ka lietotājs ir vienmēr sasniedzams ar BlackBerry Messenger vai e-pastu starpniecību. Arī datu savienojums šad tad nodara pāri akumulatora darbības laikam.

    Kopumā BlackBerry Classic uzskatu par biznesa cilvēka vienkāršotu viedtālruni. Lai “atmaksātos” izvēle par labu BlackBerry Classic, tev nāksies 90% pavadīt BlackBerry OS, jo trešo pušu lietotnes un pat internets vairs 3.5 collu ekrānā īsti iekšā nelien.

    Paldies BlackBerry oficiālajām izplatītājam Latvijā ASBIS par sarūpēto testa ierīci.

    BlackBerry Classic cenas Latvijas Interneta veikalos

    BlackBerry Classic būs viedtālrunis pamatīgas uzbūves cienītājiem, bet ar to mūsdienās var būt par maz, lai atsvērtu nelielu ekrānu un ne visai strauju procesoru.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Displejs
    5
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    8
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.05.2015 08:53

    BlackBerry vadītājs intervijā Business Insider pastāstas kas tagad ir uzņēmuma bizness, klienti un kas notiks ar BlackBerry telefoniem: http://www.businessinsider.com/blackberry-hasnt-given-up-on-smartphones-yet-2015-5

    x
    20.05.2015 09:24

    Var saprast svarīgos cilvēkus, kuri nevar atļauties androīda kokaīna ballīti ar miljons aplikācijām, kuras sekas var dārgi izmaksāt. Skolēni un čikinātāji – piecietīs.

    LOOK
    20.05.2015 12:17

    BB kādus 10 gadus ir nokavējuši ar saviem aparātiem, tagad lai kaut ko tādu pirktu …

    20.05.2015 12:19
    Reply to  LOOK

    Kāpēc nokavējis? Kādi lietotāji tā varētu domāt? :)

    Vladimirs
    20.05.2015 12:38
    Reply to  LOOK

    Kopš šī gada 2. februāra esmu priecīgs BB Classic īpašnieks. Vēl ne reizi nenoželoju savu izvēli.
    Varbūt vienīgi gribētos dažu mm mazāko platumu / garumu, lai ideāli turētos rokā.
    Par veiktspēju – reāli izjūtu procesora jaudas trūkumu tikai spēlējot šahu, kad telefons domā ilgāk par mani. Citur praktiski netraucē.
    Ideāls tools no toys filozofijas telefons.
    Pat bail iedomāties kā pieagus pārdošanas apjomi, kad rūdenī palaidīs BB 10.3.2 ar latviešu valodu.

    kaspis
    22.05.2015 10:15
    Reply to  Vladimirs

    Kur ir atrodams info par to, ka būs latviešu valoda? Ja patiešām beidzot tiks atrisināta valodas lieta, tad bez domāšanas šis kļūs par manu aparātu.

    Vladimirs
    22.05.2015 11:31
    Reply to  kaspis

    Crackberry.com forumos ir screenshoti ar latviešu valodu kā input language. Izvēlnes gan joporjām būs angļu valodā.

    Olegs Falevics
    20.05.2015 16:39
    Reply to  LOOK

    Ta var uzrakstit tikai tas, kas nav to lietojis.

    Skats
    20.05.2015 17:10

    Nav 3,5 collu ekrāns nemaz tik neparocīgs, manam Nokia N8 arī ir tik pat collas,
    lai arī taisnstūra formā un iztieku tīri labi.

    Briedis
    20.05.2015 22:59

    BB ir un būs Nr.1 izvēle tiem, kas svarīgāku par telefona glāstīšanu uzskata rakstīšanu. Tā tastatūra ir nepārspējama.

    x
    21.05.2015 09:30
    Reply to  Briedis

    Tak sms čatiņu dalībnieki pārsvarā ir uz androīdiem. Savukārt tie, kas novērtē BB, diez vai pavada laiku kā sekretāre-mašīnrakstītāja. Drīzāk jau fiziskā klaviatūra ir BB klikšķis, turēšanās pie iepriekšējās ievades ierīces paradigmas. Aptuveni tāpat, kā sportisti uzstājas apģērbā, kurā tie reiz ir uzvarējuši.

    vilnis salenieks
    21.05.2015 14:34

    Manuprāt tieši labi ka pirmā rinda nav tač, bet fiziskās pogas – šo telefonu jau vispār izvēlas deļ fiziskajām pogām, labi arī ka ir fiziskie cipari, kuri nav Passportam, ko daudzi atzīmējuši kā Passporta trūkumu. Pa lielam ir vēlme šo iegādāties, jāskatās kas ar dažām aplikācijām un protams mazais ekrāns varētu būt mīnuss – Passport ar Classic klaviatūru un LV valodu būtu tāds kā sapņu piepildījums

    upe
    22.10.2015 13:18

    vai nav tā, ka Blackberry LV nestrādā datu pārraide un vienīgie Tele2 nodrošina pieslēgumu?

    22.10.2015 13:37
    Reply to  upe

    Agrāk (pirms BB 10 OS ērā) operatoram bija jānodrošina BB datu serviss, bet nu vairs tas nav aktuāli – visi jaunie BB telefoni tiek pie interneta jebkurā tīklā. Un iepriekš Latvijā BB servisus nodrošināja Bite un Tele2.

    Lauris
    24.11.2015 13:08

    Latviešu valoda joprojām nav pieejama BB telefoniem? Konkrēti šim telefonam.

    24.11.2015 21:17
    Reply to  Lauris

    Neesmu dzirdējis nekādus pozitīvus jaunumus šajā sakarā.

    Reklāma
    BlackBerry Classic būs viedtālrunis pamatīgas uzbūves cienītājiem, bet ar to mūsdienās var būt par maz, lai atsvērtu nelielu ekrānu un ne visai strauju procesoru.BlackBerry Classic (Q20) apskats