Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla prezentē jaunu produktu un tas nav auto

    Jaunākie raksti

    Kamēr mēs Latvijā izbaudījām brīvdienu un piedzīvojām likumsakarīgu pazemojumu Prāgā, tālu tālumā pāri okeānam visnotaļ populārais elektroauto ražotājs Tesla izziņoja jaunu produktu. Un tas nav automobilis.

    Tesla vadītājs Elons Masks īpašā pasākumā izziņoja Tesla Energy akumulatoru produktu līniju. Tie ir privātpersonām un uzņēmumiem paredzēti litija jonu akumulatori, kas motivē izmantot tīru enerģiju un var tikt uzlādēti, piemēram, no Saules baterijām. Privātpersonas mājas lietošanai jau tuvāko 3-4 mēnešu laikā varēs iegādāties 7 kWh vai 10 kWh Powerwall akumulatorus (maksimālā jauda – 3.3 kW), kas spēs darboties kā enerģijas uzkrāšanas ierīces, lai samazinātu tēriņus par elektrību un nodrošinātu tās padevi gadījumos, kad novērojamas tīkla problēmas. Šīs baterijas var savienot kopā un iegūt līdz 90 kWh enerģijas (10 kWh modelim). Ierīces svars ir 100 kg un tā spēs optimāli darboties temperatūras diapazonā no -20°C līdz 43°C.

    Reklāma

    Lētākais Powerwall akumulators maksās 3000 ASV dolārus, bet 10 kWh ierīce – 3500 dolārus. Pircējam gan būs vēl jāmaksā par tās uzstādīšanu un strāvas pārveidotāju. Tesla akumulatoriem nodrošinās 10 gadu garantiju un to varēs palielināt vēl uz 10 gadiem.

    models-powerwall@2x

    Tesla Energy plāno nodrošināt šādus akumulatorus arī uzņēmumiem un enerģijas pakalpojumu sniedzējiem. Jau ir sagatavoti 100 kWh akumulatoru bloki, taču tos var saslēgt vienotā tīklā, lai nodrošinātu 500 kWh līdz 10 MWh enerģiju.

    Ar šo produktu līniju Tesla vēlas mazināt fosilā kurināmā degšanas procesā radītā oglekļa dioksīda nokļūšanu Zemes atmosfērā, un, protams, pasakaini nopelnīt.

    https://www.youtube.com/watch?v=yKORsrlN-2k

    AvotsTesla
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    01.05.2015 23:36

    Neiebraucu mērvienībās.
    Jaudu mēra vatos W vai kilovatos kW vai megavatos MW utt.
    Enerģijai klāt laika vienība, šajā gadījumā kopā sanāk populārākā sadzīves mērvienība kilovatstunda… kWh. Rakstā šitie visie sabāzti vienā katlā bez nekādas sajēgas. Redzams, ka autors skolā fizikas stundās ir dračījis. Kas nu tur toreiz bija? Pirmie telefoni jau?
    Otra laža. Cenas. Tātad pircējam jāpērk akumulators, strāvas pārveidotājs, jāmaksā par uzstādīšanu loģiski. Un ak jā, pavirši pieminētais nieks, arī vēl saules baterijas. Moška, Kristap, uzraksti normālu rakstu, nevis pārkopē reklāmas huiņu? Cik tad izmaksās cilvēkam 1kWh enerģijas piem., pirmajā gadā un cik desmitajā? Ka tik nesanāks, ka visu mīlētais Latvenergo izpogā cenas ziņā par vairākām kārtām? ;)

    01.05.2015 23:44
    Reply to  Elektriķis

    Moška, Elektriķi, pats paņem un sarēķini vēlamās enerģijas cenu pirmajam, desmitajam un tad vēl divdesmitajam gadam.

    KKTK
    02.05.2015 13:49
    Reply to  Elektriķis

    Kas nav skidrs? Tu par 3000 baksiem nopēc 7 kWh ierīci, kas 2 stundas tev varēs darbināt 3 gludekļus (cepeškrāsnis, kondiķus) vienlaicīgi. Bet lai ar diviem paneļiem uzlādētu atpakaļ tev vajadzēs vismaz 18 stundas tiešas dienas vidus saules. Un tuvāk ekvatoram, kā Latvija ;)

    02.05.2015 13:51
    Reply to  KKTK

    Un pie tam tev baterijai būs jāuzada džemperis, jo mūsu ziemas tai ir daudz par saltu.

    KKTK
    02.05.2015 13:55

    :) nu tā ziema bateriju padara tikai vājāku, taču karstums to bateriju reāli grauj. Tā kā džemperis ik pa laikam bēniņos būs jānomaina pret ventilatoru.

    Girts Eldmanis
    01.05.2015 23:44

    Sen gaidīta lieta! Tuvāko 3 gadu laikā domājams to iegādāšos (esmu laukos, vietas kur uzlikt kolektorus (elektrībai vai siltajamūdenim/apkurei ir navalam)… Problēma bija taisni ka nav iespējams neko uzkrāt (ok, var lielos rezervāros, bet tas tā pat nav risinājums)… pat ziemā mēs varam sildīties tikai ar sauli, bet kad apmācies nevar… tagad tas atrisināsies.

    Artis Markots
    02.05.2015 00:59
    Reply to  Girts Eldmanis

    Nejauc, lūdzu, vienā katlā fotovoltāžu un saules kolektorus! Neesmu vēl izpētījis Teslas produktu, bet jau šobrīd uzkrāšanai ir piemēroti dziļās izlādes akumulatori.

    Girts Eldmanis
    02.05.2015 23:15
    Reply to  Artis Markots

    Es nejaucu… saules kolektoriem jau arī tagad ir uzražota pāreja uz elektrības ražošanas iespējām…

    Artis Markots
    04.05.2015 19:37
    Reply to  Girts Eldmanis

    Par šo varētu sīkāk? Pirmo reizi ko tādu dzirdu.

    Kristaps K.
    02.05.2015 16:27

    Es gan galīgi neuztvēru Latvijas zaudējumu Kanādai kā pazemojumu. Kā tad justies somiem, kas zaudēja ASV 1-5?

    Reklāma