Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais 7. sērijas BMW spēs autonomi iebraukt stāvvietā

    Jaunākie raksti

    Lai arī jaunais septītās sērijas BMW modelis (rūpnīcas indekss – G11) vēl nav prezentēts plašākai publikai un šobrīd ir pieejami vien spiegu attēli, kuros tas redzams ar kamuflāžu, BMW nupat ir publicējuši video, kurā tiek demonstrētas tajā sagaidāmās jaunieviestās tehnoloģijas.

    Interesantākā no tām ir autonomā iebraukšana stāvvietā, vadītājam neatrodoties automašīnā. Šī funkcija kļūst noderīga situācijā, kad auto ir jāatstāj vietā, kas ir pārāk šaura, lai vadītājs un pasažieri spētu ērti izkāpt no automašīnās. BMW ir pirmais autoražotājs, kas piedāvā savus sērijveida auto aprīkot ar šādu funkciju.

    Reklāma

    Tās vadībai tiek izmantota īpaša atslēga – BMW Display Key. Tā ir aprīkota ar skārienjūtīgo displeju, ar kura palīdzību iespējams ne tikai likt auto iebraukt vai izbraukt no šauras stāvvietas, bet arī vadīt dažādas tā funkcijas un saņemt noderīgu informāciju.

    Savukārt automašīnā iebūvēto izklaides sistēmu būs iespējams vadīt ne tikai izmantojot skārienjūtīgo ekrānu vai balss vadību, bet arī ar roku žestu palīdzību.

    2016-bmw-7-series-t1
    Auto virsbūves nesošo konstrukciju uzbūvē plaši tiks pielietota oglekļa šķiedra. Pateicoties tai ne tikai tiks samazināts auto svars (par aptuveni 130 kilogramiem), bet arī tiks nodrošināta paaugstināta virsbūves stingrība, kas apvienojumā ar adaptīvo pneimopiekari nodrošinās lieliskas gaitas īpašības. Turklā
    t, auto tiks nodrošināts ideāls izsvarojums 50:50. Dzinēju klāstu papildinās jaunākās paaudzes sešu cilindru rindas turbo dzinēji, kuru jaudu uz riteņiem novadīs uzlabota astoņu pakāpju Steptronic automātiskā pārnesumkārba.

    Pārdošanā jaunais septītās sērijas BMW varētu nonākt līdz šī gada beigām.

    http://www.youtube.com/watch?v=mFlMcOfO68M

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.04.2015 20:54

    Un izbraukt no stāvvietas arī pats pratīs?

    Reklāma