Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība apsūdz Google monopolstāvokļa izmantošanā

    Jaunākie raksti

    Vakar vakarā Eiropas Savienība formāli uzsākusi tiesvedību Google monopola stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, dodot priekšroku saviem servisiem un veikaliem. Tiek norādīts, ka Google ir 10 nedēļas, lai atbildētu uz izvirzītajām apsūdzībām. Google nelabvēlīgs iznākums tiesvedība varētu izmaksāt pat līdz 6 miljardiem dolāru.

    Tajā pašā laikā Eiropas Savienība atklāj arī otru fronti pret Google, uzsākot uzmeklēšanu pret Android. Pagaidām nav pieejama pilna informācija par to, ko Android nodarījis Eiropas Savienībai. Iespējams, ka Android pirmās iestatīšanas laikā nāksies piedāvāt arī citus meklēšanas servisus kā tas ir Windows.

    Reklāma

    Google meklēšanas rezultātu un tiešsaistes veikalu monopola stāvokļa izmantošanas izmeklēšanā lielākās problēmas saistītas ne tikai ar veikaliem, bet arī ar ceļošanu. Google paspējuši izrēķināt, ka viņi ir tie apbižotie, jo cilvēkiem ir pieejami ne tikai citi meklētāji  (Bing, Yahoo, Quora), bet arī citi servisi spēj pamatīgi pelnīt.

    Google savā paziņojumā norāda, ka Yelp apgrozījums gada laikā kāpis 3.5 reizes, TripAdvisor dubultojis peļņu un arī Expedia serviss audzis par 67%. Google noraida visus apvainojumus un tuvāko nedēļu laikā sniegs Eiropas Savienībai visu nepieciešamo informāciju, lai pierādītu savu taisnību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma