Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT iPhone lietotājiem ar lielu atlaidi piedāvā iegādāties Marshall Stanmore bezvadu skandas

    Jaunākie raksti

    Par īpašu cenu tieši visiem esošajiem un topošajiem iPhone lietotājiem LMT piedāvājumā parādījušās leģendārās Marshall Stanmore augstas skaņas kvalitātes skandas.

    Par leģendu kļuvušo mūzikas instrumentu ražotāju Marshall pagājušā gadsimta sešdesmitajos izveidoja bundzinieks Džims Māršals. Sākumā tas bija neliels veikaliņš Londonā, kurā pārdevās bungas un ar tām saistīti aksesuāri un Džims pasniedza privātstundas bungu spēlē. Trīs ģitāristi, kuri bieži iegriezās veikaliņā, pierunāja Džimu izveidot ģitāru pastiprinātājus, jo esošajiem nav bijis vajadzīgās skaņas un pietiekama skaļuma. Pirmie pastiprinātāji tika izgatavoti atbilstoši viņu vēlmēm, un tie izrādījās tik veiksmīgi, ka sacēla plašu ažiotāžu. Par jauno skaņu sāka interesēties arī citi ģitāristi, un tika uzsākta ģitāru pastiprinātāju ražošana. Šobrīd Marshall izgatavo ne tikai pastiprinātājus, bet arī mūzikas instrumentus, skaļruņus un citu ar mūziku saistīto tehniku, kura joprojām izceļas ar īpašo, tikai Marshall raksturīgo skaņu.

    Pašmāju dīdžejs un mūzikas žurnālists Uldis Rudaks Marshall atzīst par mūziķu aprindās ļoti iecienītu ražotāju. “Marshall ļoti labprāt izmanto gan latviešu, gan ārzemju grupas, it īpaši smago mūziku spēlējošās, jo Marshall pastiprinātāji jeb kombji, kā tos dēvē mūziķu lokā, dod iespaidīgus basus. Šīs firmas ģitāru pastiprinātājus bieži redzam dažādos rokkoncertos, jo tajos ir labas audio tehnoloģijas un tie nodrošina labu skanējuma toni, kas padara Marshall par kvalitātes ikonu prasīgiem mūziķiem,” stāsta mūzikas pazinējs.

    Savukārt dīdžejs un melomāns Toms Grēviņš stāsta, ka bluetooth skandu priekšrocība ir iespēja no telefona mūziku atskaņot arī nepieslēdzot to ar vadu skandai. “Bezvadu savienojums ir gan estētiski baudāmāks, jo nav lielu vadu mudžekļu, gan praktiski ērtāk lietojams. Pēdējā laikā bieži esmu pārvācies, un bezvadu tehnoloģijas ir krietni atvieglojušas šo procesu. Šobrīd redzam, ka dažādās tehnoloģijās arvien vairāk ienāk bezvadu risinājumi, tai skaitā tajos, kas saistīti ar mūzikas industriju – cilvēki jau šobrīd dod priekšroku bezvadu austiņām, skandām un citai aparatūrai. Šo risinājumu sācis izmantot arī mūziķu aprindās iemīļotais zīmols Marshall,” stāsta mūzikas pazinējs.

    LMT Biznesa vadības dienesta direktors Vīgants Radziņš stāsta, ka līdz ar mūzikas straumēšanas servisa Spotify ieviešanu, audzis pieprasījums pēc mūzikas aksesuāriem LMT veikalos. “Tas liecina, ka arvien vairāk cilvēku izmanto savu viedtālruni, lai klausītos mūziku, jo straumēšanas iespējas padarījušas šo procesu daudz ērtāku. Līdz ar to telefons šobrīd jau kļuvis arī par mūzikas centru, kur atskaņošanai legāli pieejamas miljoniem dziesmu. Turklāt straumēšanas pakalpojumi ir ne tikai ērti lietošanai, bet arī Latvijā veiksmīgi jau mazina mūzikas pirātismu,” norāda V.Radziņš.

    Lai izbaudītu tīru mūzikas skanējumu vai izdzīvotu koncerta atmosfēru atkal un atkal, LMT esošajiem un topošajiem iPhone lietotājiem sniedz iespēju iegādāties leģendārā mūzikas instrumentu ražotāja Marshall piedāvāto Stanmore bluetooth skandu par īpašu cenu – 162 € (standarta cena 299 €). Skandu iespējams iegādāties arī uz nomaksu, 6 mēnešus maksājot 27 eiro mēnesī. Akcija ir spēkā līdz 3. maijam ikvienam, kurš iegādājies iPhone pie LMT vai lieto iPhone LMT tīklā vismaz vienu mēnesi.

    Untitled-7-1024x988

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    08.04.2015 14:45

    Tāds sviests…

    Mākslinieks izdod CD.
    Spotify ripo CD uz mp3/flac, lai pievienotu savai bibliotēkai. Rezultātā zaudējam kvalitāti.
    Tālāk Spotify straumē saturu lietotājam. Atkarībā no lietotāja līmeņa, saturs tiek vēlreiz rekompresēts no 320 kb/s līdz 160 kb/s. Vēlreiz zaudējam kvalitāti.
    Pēc tam viedtālrunis straumē caur Bluetooth A2DP saturu uz skandām. Atkarībā no A2DP profila, saturs vēlreiz tiek rekompresēts 200 – 320 kbps. Vēlreiz zaudējam kvalitāti.
    Pēc tam saturs nonāk skandā, kura caur DAC (atkarībā no kvalitātes) beidzot pārvērš to skaņā.

    Kāda jēga no augstvērtīgām skandām, ja visi šie straumēšanas servisi neglābjami sabojā pat digitālu saturu?

    Uldis M.
    08.04.2015 15:18
    Reply to  P.

    Tā jau ir… tas viss īsti neiet kopā… Tie, kam rūp augsta skaņas kvalitāte, mūziku nestraumē no spotify un neklausās no viedtālruņa… šī mantiņa vairāk tiem kam nav baigās sajēgas par skaņas kvalitāti (un varbūt labi vien ir ka tā), bet gribas, un statuss atļauj iegādāties kaut ko krutāku kā pārējiem.
    ir jau vēl arī īsāki ceļi kā no izdevniecības tā nonāk līdz šādam skaļrunim – piemēram novelk pa taisno no iTunes labas kvalitātes AAC, vai ieripo personīgo CD Losless kvalitātē uz savu viedierīci…

    KKTK
    08.04.2015 17:57
    Reply to  P.

    CD formāts JAU ir pačakarēta kvalitāte ;)

    Janis Bojars
    09.04.2015 01:26
    Reply to  P.

    Var straumēt audio no Youtube, var straumēt no mp3 kas datorā (kuram jau ir Bluetooth), klausīties CD no notebook PC (ja ir iebuvēts CD vai DVD device)

    Ivars Neiders
    08.04.2015 16:33

    Pērle: “Pašmāju dīdžejs un mūzikas žurnālists Uldis Rudaks Marshall atzīst par mūziķu aprindās ļoti iecienītu ražotāju.”

    x
    08.04.2015 17:55

    >kurā pārdevās bungas

    grammar nazi prieciņš

    >Bezvadu savienojums ir gan estētiski baudāmāks

    ek, savienojumu estētikas experts

    erikiss1
    08.04.2015 20:50

    Ai vienkārši nav ko cepties, jo pieņemu ka vārdi: ‘Augstas kvalitātes skanda” (Bla bla bla) ir tikai mārketinga triks. No Augstas kvalitātes tālu, un it īpaši caur bluetooth.

    Starp citu, profesionāļi ir atzinuši, ka Marshall kvalitāte ir kritusies, un ka Marshall produktiem pēc 90’s (ja pareizi atceros) vairs nav kvalitāte, un ir palicis tikai logo. :)

    bombelats
    08.04.2015 22:57

    Palasīju apskatu, kvalitāte esot gana laba, protams, ņemot vērā cenu kategoriju. Labs bass un bez kropļa pie pilna skaļuma.
    Bet aizskarot augstas kvalitātes audio kā tādu, tad lielākai daļai cilvēces neko nemaina 192 vai 320 kbps, vai tāda mistika kā FLAC. Tak 99.9 % audio tehnikas nespēj tā vai tā atskaņot kvalitatīvāk kā kompresija uz 192 kbps. Cik tad ir cilvēku, kas izmanto lampu pastiprinātājus un skandas, kas strādā arī infra un ultra frekvencēs. Pie tam tas arī maksā kosmosu.
    Es par šādu skandu ar domāju bērnam. Kādēļ piesārņot istabu ar nevajadzīgiem agregātiem, kuri viņam nav vajadzīgi un viņš tos nesaprot. Tāpat visa popsņja dzīvo tālrunī, tad lai labāk klausās Maršalā nekā tel skaļrunī. Galvenais iemācīt un parādīt atšķirību kompresijām un formātiem.

    Janis Bojars
    09.04.2015 01:24

    Vai tiešām šie skandas (Bluetooth tumbas) ir tik kvalitatīvas?

    ..
    09.04.2015 15:18
    Reply to  Janis Bojars

    Skan labi, ja protams neesi audiofīls, kas ieraugot kaut ko, kas neizskatās pēc plates, uzreiz šķoba degunu.

    Janis Bojars
    10.04.2015 09:49
    Reply to  ..

    Pēc plates? ko nozīme neizskatās pēc plates?

    Armands Bērziņš
    09.04.2015 15:14

    Laikā kad tāda paša izmēra tumbas, kas paredzētas mobilajām ierīcēm, aprīko ar 10h bateriju, šo var barot tikai no ligzdas… Tāds sīkums, bet tik ļoti visu sačakarē. Tad jau šī tāda datora tumba vien sanāk…

    alkatība
    12.04.2015 02:53

    Tā neko uzcenojums skandai. Pamatīga pārmaksa pat pie 162EUR.

    Reklāma