Web Analytics
More
    Reklāma

    ES vēlas izskaust digitālo servisu piesaisti reģioniem

    Jaunākie raksti

    Vai arī tu uzskati, ka ir absurdi neļaut Latvijā skatīties saturu, kas pieejams Lielbritānijā vai Francijā, kaut arī esi par to gatavs maksāt? Eiropas Komisija uzskata tieši tāpat. Šobrīd tiek iezīmēts jauns plāns, kas tiek dēvēts par vienotu digitālo tirgu. Šāda pieeja nozīmēs tikai to, ka visiem digitālajiem servisiem būs jābūt vienlīdz pieejamiem visās Eiropas Savienības valstīs.

    Pagaidām vēl nav skaidrs kuri likumi būs jāmaina, lai visā Eiropas Savienībā varētu uzsākt stratēģijas īstenošanu. Bet likumu pakete noteikti būs plaša, jo digitālā satura un straumēšanas servisi šobrīd balstās uz katras atsevišķas valsts likumdošanu. Protams, Latvijai un citām mazajām valstīm tas nozīmētu būtiskus ieguvumus, jo absolūts vairums digitālo servisu sniedzēju mūs ignorē.

    Reklāma

    Tiek pieļauts, ka Eiropas Savienībai nāksies ieviest vienotas normas, kas attiecās uz digitālā satura licencēšanu, kā arī vienkāršot un padarīt lietotājam draudzīgākus autortiesību likumus. Pagaidām vienotās digitālās pieejas spēkā stāšanās laiks netiek prognozēts, jo nāksies pārstrādāt ļoti daudzus spēkā esošus likumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pirx73
    30.03.2015 09:32

    Tieši tā. No vienas puses globalizācija, globalizācija, no otras – pamēģiniet amazon.com nopirkt mp3! Es jau nerunāju par Netflix utml straumēšanas servisiem.

    Andris
    30.03.2015 16:50
    Reply to  Pirx73

    neredzu problēmu nopirkt.

    Pirx73
    31.03.2015 07:28
    Reply to  Andris

    Ar Latvijas kredītkarti?

    x
    31.03.2015 06:40

    ja vēl Eiropa pieķersies visādu AKKU naudas plūsmas revidēšanai, lai nodrošinātu caurspīdīgumu….

    Reklāma