Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes-Benz ML sērija kļūst par GLE

    Jaunākie raksti

    Nesen ziņojām par jaunākās paaudzes BMW x5 xDrive40e, kas ir pirmais BMW – no ne i modeļu sērijas – kuru iespējams uzlādēt to pieslēdzot pie kontaktligzdas. Arī Mercedes neatpaliek no sava sīvākā konkurenta, un modernizētajam ML-klases 2016. gada modelim piešķirs hibrīdversiju un jaunu nosaukumu.

    Atjauninātais ML-klases krosovers, kas turpmāk būs pazīstams kā GLE, vizuāli atšķirsies no ML ar citādāku radiatora režģi, optiku, bamperiem un bagāžas nodalījuma vāku. Priekšas lukturi būs pilnīgi jauni, bet aizmugures lukturos tiks izmantota LED diožu sistēma. Savukārt auto salonā parādīsies jauni apdares materiāli un uzlabota multimediju sistēma.

    Reklāma

    Pieejamā dzinēju gamma sastāvēs no 3.0l 329 Zs V6 un 4.7l 435 Zs V8 benzīna dzinējiem, savukārt no dīzeļdzinēju klāsta varēs izvēlēties četrcilindru 2.1l tilpuma 204 Zs vai sešu cilindru 3.0l tilpuma 258 Zs dīzeļdzinējus. Galvenais jaunums ir hibrīdversija GLE 500e, kurā tiks izmantots V6 3.0l dzinējs, kas apvienots 85 kilovatu elektromotoru, kuru kopējā jauda sasniegs 436 Zs un 650 Nm.

    Elektromotora darbību nodrošinās 8.8 kilovatstundu ietilpības akumulatoru bloks, kurš ir integrēts bagāžas nodalījuma grīdā, un atļaus hibrīdversijai pilnīgi elektriskā režīmā nobraukt līdz pat 30km lielu attālumu ar maksimālo ātrumu 130 kilometri stundā. Akumulatoru pilna uzlāde, izmantojot standarta kontaktligzdu, aizņems aptuveni četras stundas, bet izmantojot īpašu Mercedes uzlādes ierīci – divas stundas. GLE 500e vadītājs brauciena laikā varēs izvēlēties kādu no četriem hibrīdiekārtas darbības režīmiem:

    • E-Mode – tiek izmantots tikai elektromotors
    • Hybrid – izmanto gan iekšdedzes dzinēju, gan elektromotoru (tiek izvēlēts standartā)
    • E-Save – elektromotors pieslēdzas vien gadījumā, kad ir nepieciešama maksimāla jauda
    • Charge – ar iekšdedzes dzinēju brauciena laikā tiek lādēti elektromotora akumulatori

    Vidējais degvielas patēriņš jauktajā ciklā tiek lēsts ap 3.3l, ar nosacījumu, ka elektromotors tiek izmantots tik bieži, cik vien ir iespējams.

    Mercedes–Benz GLE 500e pasaules debija norisināsies aprīlī gaidāmajā Ņujorkas autoizstādē, un tirdzniecībā nonāks jau šī gada rudenī. Cenas šobrīd vēl nav izziņotas.

    2015-03-28_1958

    Mercedes-Benz GLE, W 166,  face lift 2015

    wallbox

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma