Web Analytics
More
    Reklāma

    Oppo patentē tehnoloģiju super plānu ekrāna apmaļu izveidei

    Jaunākie raksti

    Ekrānu tehnoloģijas un jaunas iespējas ir ražotāju jājamzirdziņš jau vismaz gadu. Iepriekš vērotas cīņas ap ekrānu liekumiem, izšķirtspējām un citiem parametriem, bet nu ražotāji dažādos veidos cenšas izskaust ekrānu apmales. Minimālas apmales nodrošina interesantākus dizainus un iespēju viedtālrunī uzstādīt lielāku ekrānu, nepalielinot kopējās viedtālruņa dimensijas.

    Samsung ir spēris drosmīgu soli ar Galaxy S6 edge. S6 edge liekto malu ekrāns ir sarežģīts un dārgs risinājums. Ekrāna apmaļu samazināšanā labi veicies LG G3, kā arī pie mums nenopērkamajam Sharp Aquos Crystal.

    Reklāma

    Iespējams, ka Oppo ir radis iespēju dzīvē realizēt gandrīz pilnīgu atteikšanos no ekrāna apmalēm. Ražotājs ir iesniedzis tehnoloģijas patentu, kas norāda uz neredzēti plānām ekrāna apmalēm. Pavisam no tām Oppo nav izdevies izvairīties. Oppo patenta pieteikumā norādīts, ka faktiski tiks izmantota esošā ekrānu izveides tehnoloģija, bet viena no ekrāna stikla kārtām lauzīs gaismu tā, lai attēls nonāktu arī pašās ekrāna malās. Šādā veidā pie minimālām ekrāna apmalēm varētu tikt arī budžeta klases viedtālruņi.

    Oppo

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    23.03.2015 11:45

    lielisks piemērs tam, ka ar laiku dārgās tehnoloģijas neizbēgami nonāk lētajās iekārtās.

    tā teikt, pa flagmanim katram skolēnam un pensionāram, bet labāk uzreiz divus!

    GundarsBarons
    23.03.2015 21:43

    Nu un kam tas vajadzīgs? Lai nevarētu paņemt rokā telefonu, lai kaut kas jau neieslēgtos? Kad vienreiz šie attistībā grūstie miljardi pavērsīsies bateriju ietilpības attīstīšanā?

    x
    23.03.2015 22:06
    Reply to  GundarsBarons

    baterijas ietilpības problēma ir tikai viens no virzieniem.
    otrs ir pietiekamas jaudas procesori veicamajiem uzdevumiem, nevis 5-10x jaudīgāki kā nepieciešams un galvenokārt arī normāls softs, kas ļauj taupīt kur vien iespējams. Nu un lietošanas ieradumi, saprotams. Bet ja tā skatāmies, vai ir milzīga starpība starp telefonu kam bačas pietiek vienai vai divām dienām – vienalga neder ilgākai atrautībai no barošanas avotiem. Tātad, ja tur dienu – ir OK.

    p.s. rīt jāatceras uzlādēt lumiju – kopš pēdējās uzlādes 5d. 12st. tātad rīt būs 6d., lai arī prognozē vēl 2d 8st.

    Kaspars
    23.03.2015 23:58
    Reply to  x

    kas par lumiju?

    Normunds Gulbis
    24.03.2015 02:43
    Reply to  Kaspars

    bijuša Nokia

    24.03.2015 07:17
    Reply to  Kaspars

    Man drīzāk ir mazliet savādāks jautājums. Vai to telefonu vispār pa to nedēļu esi izņēmis laukā no atvilktnes? :)

    x
    24.03.2015 08:06

    zvani, epasts, internets.
    protams, ne jau ar tādu intensitāti kā skolēniem, kas sāk glaudīt telefonu jau tramvajā no rīta un beidz vakarā tieši pirms gulētiešanas :)

    tiesa, atslēdzu programmu aktivitāti fonā un epasta sinhronizāciju veicu manuāli – agrāk no rīta vai vēlāk vakaros, jo pa dienu tāpat pie kompja. Katrā ziņā, biju gaidījis sliktāku pieredzi.

    24.03.2015 10:19
    Reply to  x

    OK, šeit mēs ieslīdējām jau pavisam citā tēmā. Tāds viegli lecīgs salīdzinājums ar skolēniem, kas liek aizdomāties par to ar kādu aktivitāti ierīces tiek lietotas. Katram šī aktivitāte ir sava un es vēl neesmu atradis tādu viedtālruni, kas pie maniem lietošanas paradumiem darbotos ilgāk par 2 diennaktīm (labais piemērs te ir LG G2). Tas, protams, ar nosacījumu, ka ierīce tiek normāli lietota nevis tajā ir atslēgts viss iespējamais, kas tādējādi padara to tikai par telefonu.

    x
    24.03.2015 10:43

    jau pieminēju epastu (korp. un priv. konti) un inetu – saprātīgos daudzumos, kas kādam lielpatērētājam var likties niecīgi.

    salīdzinājums ar skolēniem ir valīds – nezinu nevienu, kas tik daudz spaidītu telefonus, jo pieaugušajiem pa dienu ir jāstrādā, bet skolēni to dara ne tikai pa ceļam, bet arī starpbrīžos un pat stundu laikā.

    24.03.2015 10:50
    Reply to  x

    Ir taču arī profesijas (vai vismaz nodarbošanās un hobiji), kur telefons ir riktīgs darba rīks, kas rokā teju visu dienu. Vismaz es sevi nevaru saukt par skolēnu :)

    Ksspars Lccis
    24.03.2015 10:00

    ja es savam huawei p7 ieslēdzu supertaupīgo režimu zvani un sms – tad velk 4 dienas :D

    x
    24.03.2015 08:03
    Reply to  Kaspars

    microsoft

    Kaspars
    24.03.2015 09:25
    Reply to  x

    vispār jau modelis interesēja..

    dzhonsons
    24.03.2015 17:22

    Kas skaitās saprātīga lietošana? 20-30 minūtes interneta, 5 minūtes zvani un 3 sms? Ja internetu izmanto vismaz 2 stundas ar ekrāna spilgtumu augstāku kā zemākais, tad baterija jau ir krietni noēsta. Kaut kā neesmu sastapis telefonu, kas pie normālas (lasi – vairāk kā 2h interneta) izvilktu pilnas 48h.

    x
    25.03.2015 08:56
    Reply to  dzhonsons

    2 stundas interneta telefona ekrānā jeb ar ārējo?
    man ir paveicies tādā ziņā, ka 2st. interneta varu atļauties pavadīt pie tam piemērotas iekārtas….diemžēl daudziem nav iespējas izmantot ergonomiski piemērotu iekārtu, vai nu vietas, vai pat materiālu apsvērumu dēļ, vai ceļš uz/no darba aizņem 3-4st. un tās ir teju vienīgais laiks, ko tie var atvēlēt inetiem.

    manā saprašanā, telefons arī nav paredzēts (ne ergonomiski, ne jaudas ziņā) kā laptopa vai desktopa aizstājējs.

    dzhonsons
    27.03.2015 18:03
    Reply to  x

    Man darbā gadās pārtraukumi, kad vienīgais izklaides variants ir telefona spaidīšana. Tadtur arī salasās tās pāris stundas. Un kas domāts ar “ar ārējo”? Protams, telefona ekrānā :)

    Reklāma