Web Analytics
More
    Reklāma

    Pārvietošanās (r)evolūcija

    Jaunākie raksti

    Pēdējo pāris desmitgažu laikā periodiski ir uzradušies un nozuduši dažādi mazpazīstami uzņēmumi, kas ir gatavi revolucionizēt mūsu ikdienas pārvietošanos – piedāvājot lidojošu auto un solot jau drīzumā uzsākt tā ražošanu. Šoreiz šādu piedāvājumu izsaka uzņēmums no Slovākijas – AeroMobil. Uzņēmums ir izziņojis, ka jau 2017. gadā ir gatavi piedāvāt saviem klientiem iegādāties auto, kas spēs lidot, ar laiku pat spējot to veikt autonomi, bez vadītāja iejaukšanās.

    Sākotnēji AeroMobil plāno saviem klientiem piedāvāt iegādāties divvietīgu, lidojošu, no oglekļa šķiedras veidotu auto, kas spēs patstāvīgi pacelties gaisā un arī piezemēties. Diemžēl, autonomi lidot šis modelis vēl nespēs, līdz ar to tas tiks klasificēts kā neliela sporta lidmašīna un tā vadīšanai būs nepieciešama īpaša atļauja – ar autovadītāja apliecību vien būs par maz. Maksimālā distance, ko lidojot spēs pieveikt pirmais AeroMobil 3.0 modelis, būs aptuveni 600 – 700 kilometri, un maksimālais ātrums lidojuma laikā sasniegs 200km/h. Ražotāja izziņotais degvielas patēriņš lidojuma laikā ir aptuveni 15 litri stundā, savukārt pārvietojoties pa koplietošanas ceļiem – astoņi litri uz 100 kilometriem. Jāpiebilst, ka, lai paceltos un piezemētos, šim lidojošajam auto nebūs nepieciešams plašs un asfaltēts skrējceļš, pietiks vien ar aptuveni 200m garu zālāju šosejas malā.

    Reklāma

    aelan

    Pēc tam, kad pasaule būs pieradusi pie lidojošu auto idejas, AeroMobil plāno uzsākt praktiskāka un pieejamāka modeļa ražošanu. Tas būšot četrvvietīgs hibrīds un spēs pievarēt divreiz lielāku attālumu nekā iepriekšminētais divvietīgais auto. Turklāt, tas spēs lidot pilnībā patstāvīgi un to nevarēs klasificēt kā gaisa transportlīdzekli, kura vadīšanai nepieciešama īpaša atļauja. Pasažieri tomēr spēs jebkurā brīdī iesaistīties un pārtraukt lidojumu ar īpašas avārijas pogas palīdzību. Pēc šīs pogas nospiešanas, nekavējoties atvērsies izpletnis un lidojošais auto veiksmīgi nolaidīsies uz zemes.

    Šobrīd gan nav oficiāli izziņota AeroMobil 3.0 cena, taču tiek lēsts, ka pirmajam modelim tā sasniegs vairākus simtus tūkstošu eiro. Vēlam veiksmi un ar nepacietību gaidām 2017. gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    18.03.2015 09:24

    forši gan…pēc tam tiks īstenoti arī pārējie Fantomasa projekti :)

    bombelats
    18.03.2015 09:49

    Tiešām, ne jau pirmais šāda veida projekts, par kuru dzirdēts. Bet, manuprāt, nereāls. Ne jau tehniski, bet satiksmes organizēšanas un tml. ziņā. Tas būtu draudīgi, ja uz esošu ceļu malām haotiski paceltos un piezemētos kāda daļa no automobīļiem. Ne šāda veida lidojošām ierīcēm ir nākotne.

    x
    18.03.2015 11:52
    Reply to  bombelats

    savulaik neviens neticēja, ka lēnās, smirdīgās un zirgus biedējošās automašīnas kļūs par ikdienas transportlīdzekli.

    bombelats
    18.03.2015 12:30
    Reply to  bombelats

    Tas gan, bet pamatkoncepts tā laika smirdīgajiem un šodienas megaZS auto jau nav mainījies. Es saku, ka nākotne nav šāda izpildījuma lidojošiem brīnumiem – auto ar pievienotiem spārniem, tā vienkāršoti.
    Būs kāda radikāli savādāka koncepcija.

    Ksspars Lccis
    18.03.2015 18:28
    Reply to  bombelats

    aga. teleportācija

    bombelats
    18.03.2015 18:34
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nu tas vispār atrisinātu gūzmu problēmu – parkošanās, piesārņojums, transportlīdzrkļu uzturēšanas izmaksas utt., utj. Laba doma!

    Reklāma