Web Analytics
More
    Reklāma

    Trackimo GPS sekotāja apskats

    Neliels, viegli saprotams GPS sekotājs. Pietrūkst ūdens noturība un nedaudz pieklibo uzbūves materiālu izvēle.

    Jaunākie raksti

    Uz galda manā priekšā ir sērkociņu kastītes izmēra ierīce un par tās apskatu domāju vairākas nedēļas, līdz spēju noformulēt savu domu.

    Gan jau daudzi kaķu īpašnieki ir saviem mīluļiem piestiprinājuši kādu tā saucamo GPS logeri, kas uzkrāj satelītu sūtītos datus un pēcāk tos var ielādēt datorā, un apskatīt kartē kur tieši kaķis bijis, kā tici pāri tai trīs metru augstajai sētai vai kur dienas vidū nosnaudies.

    Reklāma

    Trackimo ir ierīce, kas gājusi soli tālāk, piedāvājot visu informāciju saņemt uzreiz, nevis post factum redzēt, kura kaimiņa puķu dobe saņēmusi kārtējo mēslojuma devu. Tiesa, pielietojums šādai ierīcei var būt arī diskutabls, jo ar šāda izmēra kastīti var bez problēmām „aprīkot” arī cilvēka somu vai dziļāku mēteļa kabatu, par to neinformējot upuri.

    Trackimo 008

    Tehniskā specifikācija

    • Izmēri un svars: 47 x 40 x 17 mm, 42 g
    • Sakaru tīkli: GSM 850, 900, 1800, 1900, GPS
    • Savienojumi: microUSB
    • Komplektā: uzlādes vads, magnētiska pamatne, ūdensnoturīgs silikona aizsargmaciņš
    • Papildus: iekļauts pilns serviss 12 mēnešu garumā, pēc tam ap $5 mēnesī, SOS poga un divas lietotāja definējamas pogas, darbojas visā pasaulē (atskaitot Japānu un Koreju)
    • Akumulators: lietotāja nomaināms 600 mAh Li-Ion (48 – 96 stundu darbība)
    • Cena: ap 45 eiro (iekļauts mobilo datu serviss viena mēneša garumā)

    Izskats un uzbūve

    Trackimo ir pavisam neliela ierīce, varētu pat teikt kastīte ar pāris pogām un ko līdzīgu jostas klipsim. Komplektā Trackimo ir ieguvis silikona apvalku, kas jūtami palielina ierīces izmērus, kā arī magnētisko paliktni, kastītes piestiprināšanai pie metāla. Komplektā iekļautas arī mazāk nozīmīgas lietas – kakla lence un pāris skrūves, ar ko pavisam aizdarīt jostas klipsi.

    Trackimo 009

    Lielāko Trackimo tilpumu aizņem 600 mAh akumulators. Tas ir izņemams, lai būtu pavisam droši, ka ierīce mūs neizseko, bet akumulatoru nosedzošo vāku arī var aizskrūvēt ciet, lai to tik vienkārši nebūtu atvienot. Akumulatora uzlāde noris ar microUSB kabeļa palīdzību. Trackimo uzlāde no 1.5 A viedtālruņa lādētāja aizņem aptuveni 40 minūtes. Komplektā sienas uzlādes ierīce nav iekļauta.

    Trackimo vienīgais saziņas līdzeklis ar viedtālruņa lietotni un datoru ir mobilie dati. Zem akumulatora ir redzama Trackimo SIM karte, bet tā nav izņemama. Vismaz ne netraumējot pašu SIM karti.

    Trackimo 011

    Trackimo ir viena ieslēgšanas poga, SOS poga, kā arī divas lietotāja definējamas pogas. Par Trackimo ieslēgšanu ziņo neliels pīkstiens un gaismiņu nomidžināšana. Izslēgšanu pavada nedaudz garāks pīkstiens un sarkanu diožu iededzināšana, bet vismaz man vēl pēc tam gribas izņemt ārā arī akumulatoru. Ja runājam par gaismiņām, tad sarkana gaisma ziņo par uzlādes norisi, bet par pilnīgu uzlādi ziņos tikai viedierīces lietotne vai datorā atvērta Trackimo mājas lapas sekošanas sadaļa.

    Manuprāt, Trackimo varēja aprīkot ar saprotamākiem vizuāliem diožu ziņojumiem. Trackimo ir zaļas, sarkanas un zilas diodes, bet ne vienmēr ir saprotams, ko tieši Trackimo ar tām vēlas paziņot.

    Trackimo 013

    Jau iepriekš minēju, ka Trackimo ir tāds kā jostas klipsis. Tieši tā – „tāds kā”, jo izmantotā plastmasa ir ļoti slidena, klipša atspere ir vāja un gandrīz pirmo 5 minūšu laikā Trackimo paspēju pazaudēt, jo tas vienkārši nokrita no somas lences. Tātad Trackimo ir vai nu jātur kabatā, somā vai arī to ir kā papildus jāstiprina ar līdzi nākošo skrūvi vai kakla lenci.

    Trackimo uzbūve un silikona maciņš īsti nepārliecināja par ierīces ūdensnoturību, to atļāvos nepārbaudīt. Diez vai vajadzētu sekot Breaking Bad piemēram, stiprinot sekošanas ierīci automašīnas riteņa arkā.

    Manuprāt, Trackimo pogas ir pārāk sīkas. SOS poga atrodas pārāk tuvu pārējām pogām, to, piemēram, kabatā būtu grūti sataustīt un „uz aklo” nospiest nepieciešamības gadījumā.

    Trackimo 001

    GPS „noķeršana”

    Protams, katrs var izdomāt savu versiju par Trackimo pielietojumu, bet ierīces ideja tomēr ir un paliek kaut kā izsekošana reālā laikā. Pilnīgi ideāls reālais laiks nesanāks, jo Trackimo par savu atrašanās vietu ziņo vienu reizi minūtē. Kā jau GPS ierīcei, Trackimo ir nepieciešams relatīvi brīvs debess jums, lai uztvertu sākotnējo GPS signālu.

    Pirmo reizi Trackimo tikai pēc 42 minūtēm uzķēra GPS. Paspēju ar kājām noiet no Briāna ielas RIMI līdz pat Blaumaņa un Čaka ielu stūrim. To nevarētu saukt par čempiona cienīgu veiklību. Visticamāk, Trackimo neatbalsta A-GPS funkciju, tas nespēj izmantot datu no mobilo sakaru torņiem, lai palīdzētu uzsākt precīzu GPS sekošanu. Tiesa, aptuvena Trackimo atrašanās vieta tiek noteikta pēc mobilo sakaru torņiem, bet to var redzēt tikai uzreiz lietotnē vai datorā. Pēcāk šī aptuvenā atrašanās vieta netiek saglabāta Trackimo vēsturē.

    Trackimo scr 002

    Pēc GPS noķeršanas, Trackimo darbojas veikli un ik minūti sūta informāciju par savu atrašanās vietu. To var apskatīt viedierīces lietotnē un datorā ar interneta pārlūka palīdzību.

    Atkārtota GPS satelītu uztveršana un precīzas vietas noteikšana noris zem 10 minūtēm. Klajā laukā ap 3 minūtēm, kurās ir ieskaitīts Trackimo ieslēgšanās laiks. Pilsētā Trackimo t.s. “warm start” aizņem ap 4 minūtēm. Tomēr nepamet sajūta, ka Trackimo vai nu neizmanto A-GPS vai nespēj to pilnībā izmantot. No šādas ierīces gribētos ātrāku satelītu uztveršanu.

    Trackimo scr 001

    Reģistrēšana, lietošana ar interneta pārlūku un viedierīci

    Pirmo reizi Trackimo ieslēdzot, nākas iziet cauri tā reģistrācijai. Darbiņš ātrs un nesāpīgs, atliek vien atrast uz iepakojuma vai zem akumulatora vāka Trackimo numuru un paturēt nospiestu SOS pogu. Tad Trackimo parāda, ka gadu serviss būs bez maksas un tas arī viss.

    Var teikt, ka interneta pārlūkā redzamais saturs ideāli kopē vismaz Android viedtālruņu lietotnes iespējas. Pārlūkā var Trackimo iedot savu vārdu. Tas tāpēc, jo vienam kontam var piesiet vairākas Trackimo ierīces.

    Trackimo scr Android 011 Trackimo scr Android 010 Trackimo scr Android 009 Trackimo scr Android 012 Trackimo scr Android 006 Trackimo scr Android 003

    Interneta pārlūks ļauj veikt pilnu Trackimo iestatīšanu. Var izvēlēties ko dara Trackimo definējamās pogas vai pareizāk sakot – kuram kontaktam tiks nosūtīta ziņa par pogas nospiešanu. Var pievienot paziņojumu saņemšanu, ja Trackimo pārsniedz noteiktu ātrumu. Tāpat var izvēlēties vienu no trim Trackimo ikonām, kas parādīsies kartē.

    Vēstures sadaļa parādīs informāciju par Trackimo atrašanās vietām, bet tikai tām, kas ir precīzi noteiktas ar GPS palīdzību. Atrašanās vietas tikai no mobilo sakaru torņiem netiek fiksētas Trackimo vēsturē. Tās var redzēt tikai reālā laikā un ļoooooti aptuveni. Faktiski tiek rādīta tuvākā mobilo sakaru torņa atrašanās vieta.

    Kaķumīli priecēs iespēja noteikt t.s. žogus, ievelkot kartē atļautās Trackimo atrašanās vietas. Izejot no atļautā taisnstūra laukuma, Trackimo uzreiz ziņos par to. Vienlaikus var definēt vairākus atļautos taisnstūrus. Katram žogam var piešķirt savu paziņojumu par tā pamešanu. Pastāv arī iespēja ievadīt konkrētu adresi, kas arī būs „droša”. Šķiet, ka definējamo „drošo” laukumu skaits nav ierobežots. Vismaz es nespēju sasniegt kādu ierobežojumu.

    Trackimo scr Android 013 Trackimo scr Android 001 Trackimo scr Android 002

    Iestatījumu sadaļa ļauj piešķirt dažādus Trackimo veidotos paziņojumus. Standarta Trackimo plāns pieļauj 10 īsziņu un neierobežotu e-pastu saņemšanu par nospiestajām Trackimo pogām. Katras puses definējamā poga var sūtīt ziņu uz vienu vai vairākiem e-pastiem un mobilā tālruņa numuriem SMS veidā.

    Kā jau iepriekš atzīmēju, Android vai iOS viedierīces lietotne darīs tieši to pašu, ko interneta pārlūks. Interneta pārlūkā būs vienkāršāk paveikt visu iestatīšanu. Viedierīcei un pārlūkam var iestatīt informācijas atjaunošanas regularitāti, bet tā būs vizuāla un nekādi ziņojumi par atjaunošanu nebūs. Visas aktuālās ziņas par pogu spiešanu, ātruma pārsniegšanu vai iziešanu ārpus drošības žogiem nāks uz e-pastu vai SMS veidā. Aktīvi ziņojumi uz viedierīces lietotni nenāks un tas man nešķiet foršs risinājums.

    Trackimo scr 005

    Pielietojums

    Visticamāk, katrs pats radīs savam Trackimo interesantu pielietojumu. Ierīces cena nav traka, to var iegādāt, bet mēneša maksas par servisu izmantošanu gan liks divas reizes apdomāt pirkumu. Mans lielākais iebildums pret Trackimo ir tā lēnīgā GPS satelītu sameklēšana. 42 minūtes nav joka lieta. Pa to laiku var no Rīgas robežas aizbraukt līdz Bauskai vai pat vēl tālāk. Tiesa, atkārtota GPS meklēšana noris daudz raitāk un tā ir zem 10 minūtēm.

    Kaķa saimniekam nāksies Trackimo startēt jau laiku pirms mīluļa iziešanas pastaigā. Protams, Trackimo būs jāpiestiprina pie kakla siksnas un jāizmanto silikona maciņš. Manuprāt, Trackimo pat nāksies pieskrūvēt, jo klipsis ir daudz par vāju un plastmasa – par slidenu.

    Trackimo 004

    Ar Trackimo izmantošanu automašīnā arī ir vairāki “bet”. Ierīcei nav paredzēta ārējā antena un Trackimo darbība ar vienu uzlādi ir ap divām dienām. Tātad Trackimo būs jāatrodas kaut kur pie stikla, kā arī to, visticamāk, būs visu laiku jālādē. Šis noteikti nav pastāvīgs automašīnas izsekošanas GPS risinājums. Bet ir arī labā ziņa – Trackimo ir iegādājams jau gatavā automašīnai paredzētā komplektācijā ar 12 V barošanu.

    Trackimo īstā vieta varētu būt bērna vai vecāka cilvēka pieskatīšanai. Atliek to no rīta ieslēgt, ielikt somā vai jakas kabatā, iestatīt noteiktu atļauto ceļu ar Trackimo virtuālajām sētām un mierīgi pavadīt savu darba dienu. Trackimo var pievienot bērnu ratiem un paskatīties vai aukle ir bijusi ar bērnu ārā.

    Trackimo varētu būt laba ierīce aktīviem tūristiem, lai parādītu tuviniekiem savu atrašanās vietu. Te gan jāatzīmē, ka Trackimo tomēr izmanto mobilos datus, tāpēc pavisam nomaļā vietā no šīs ierīces nebūs jēgas. Pārgājienā būtu jāuzmanās, lai Trackimo nesamirktu.

    Trackimo 005

    Noslēgumā

    Trackimo ir visai specifiska ierīce, ne katram būs nepieciešams GPS sekotājs reālā laikā. Manuprāt, lielākie Trackimo mīnusi ir ūdensnoturības neesamība. Daļēji to risina ar silikona apvalku, bet pilnībā tam uzticēties nevajadzētu. Otrā problēma ir slidenā plastmasa un vājais jostas klipsis, kas liek plānot Trackimo līdzi nēsāšanas nianses. Nāksies piešauties pie diožu ziņojumu atšifrēšanas.

    Patīkami, ka gada mobilo datu servisa maksas ir iekļautas Trackimo cenā. Ik mēnesi varēsi saņem 10 paziņojumus SMS veidā, bet, ja to skaitu vēlēsies palielināt, nāksies vēl piemaksāt. Te jāatzīmē, ka Latvijas interneta veikalos tiek minēts, ka Trackimo līdzi iegūst tikai vienu mēnesi apmaksātus servisus. Trackimo mājas lapā tiek solīts pirmais gads bez maksas.

    Man patika, ka Trackimo ir iestatāms un pārvaldāms ar interneta pārlūku. Datorā varēsi izdarīt visu – iestatīt e-pastu un SMS saņēmējus, redzēt Trackimo atrašanās vietu, papildināt maksas servisus, nospraust virtuālos žogus utt. Android un iOS lietotne pieļauj to pašu tikai ne tik ērtā veidā.

    Trackimo 007

    Dīvaini, ka Trackimo nedod nekādu ziņojumu informāciju uz Android un iOS lietotni. Lietotnēs varēsi iestatīt Trackimo un aplūkot tā atrašanās vietu, bet paziņojumus par pogu nospiešanu var saņemt tikai SMS vai e-pasta veidā.

    Trackimo spēs aktivizēt un izmantot jebkurš bez specifiskām zināšanām un tas šādām ierīcēm ir būtiski. Sākotnēji vajadzēs nedaudz paciesties, līdz Trackimo atrod satelītus, bet viss cits iet gludi.

    Paldies Interneta veikalam 220.lv par ierīces sarūpēšanu! Ja ierīce ir ieinteresējusi, to var iegādāties arī 220.lv.

    Neliels, viegli saprotams GPS sekotājs. Pietrūkst ūdens noturība un nedaudz pieklibo uzbūves materiālu izvēle.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Programmatūra
    7
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kamazs
    17.03.2015 11:14

    Nepamanīju rakstā, cik ilgi velk baterija darba režīmā?

    Man vnk ir ķīniešu alternatīva, kas darbojas kā mob. telefons – piezvani, atsūta sms ar savu atrašanās vietu (links Goggle kartē), darbojas krietni ātrāk par pieminētajām 42-10 min, bet problēma, ka knapi novelk visu dienu (8-10h), tad atkal jālādē.

    Andrejs Veitners
    17.03.2015 11:19
    Reply to  Kamazs

    To ķīniešu alternatīvu dx.com pirki? Tur arī esmu skatījies uz vairākiem variantiem, bet trūkst reālas atsauksmes, vai un kā strādā. Kāds modelis?

    17.03.2015 12:21
    Reply to  Kamazs

    Atkarīgs pēc lietojuma, signālu stiprumiem utt. Bet drīzāk 2+ diennaktis, nekā 8h.

    42 min bija cold start. Pēc tam (warm start) jārēķinās ar aptuveni 3…5 minūtēm, varbūt 10. Drīzāk sūdzība par to, ka Trackimo neizmanto A-GPS, kas šo visu padarītu par kārtu ātrāku.

    Dairis Jankovskis
    17.03.2015 14:13
    Reply to  Kamazs

    Ja vēl paskatās, kas vispār pieejams mums ir? Nekā..
    Bikespike – lapa nestrādā, bet daži worldwide veikali piedāvā tirdzniecībā. reāli serviss strādā viņiem?
    SpyBike un Helios izslavētie lielas naudas maksā un nezinu kā ar pieejamību Latvijā.

    Vēl ir Kensington un Tile ierīces, kuras vairāk domātas atslēgām. Ja nekļūdos izmanto Bluetooth pieslēgumu.. tas nozīmē, kad telefona baterija saīsinājas.

    Biju vienubrīdi aizdomājies (tiešām biju gatavs jau ņemt līdz..), kad noderēs TheTrackr, bet šī manta noderēs tad ja lietotāji būs vairāk pilsētā. Kad faktiski tev velo nozagts – kāds cits trackr lietotājs ies garām tai vietai, kur atrodas velosipēds, telefons uatvers Trackr ierīci un pados man atrašanās vietu. Ideja likās interesanta, bet vajag tik atsaucīgus kaut vai tos pašu velo braucējus, kā viņi taisa mītiņus uz ielām :)

    17.03.2015 14:44

    Velosipēdam tad kaut kur viltīgi zem beņķa jāmēģina palikt, jo citviet Trackimo būs par lielu.

    Dairis Jankovskis
    17.03.2015 15:50
    Reply to  Artis Abols

    Piekrītu.. pats arī sekoju līdzi, jo gribas velosipēdam kādu drošību, bez atslēgu. Bet nu cik esmu novērojis, tad ir tikai kickstarter projekti un lielākoties ASV.. un pat iespējams līdz eiropai neaizsniedzas nekas.

    Šādos brīžos vienmēr tiek ebay pāršķirstīts vai ķīnietis arī kaut ko nav uztaisījis :D

    Dairis Jankovskis
    17.03.2015 12:06

    Lithi-Ion baterija 48-96h.

    Janis
    17.03.2015 15:45

    Paldies par aprakstu. Lēnā GPS atrašana ir viens no mīnusiem, otrs – ūdens noturības neesamība. Domāju par šādas ierīces pievienošanu suņiem, kuri mēdz skriet apkārt pa mežu, bet tā kā labradori ir izteikti ūdens/dubļu mīļi, tad pat daļēja ūdens noturība nederēs.. Esmu pētījis (bet vēl neesmu izlēmis) par šādu produktu: http://tractive.com, kas darbojas visā Eiropā, bet ir ikmēneša abonēšanas maksa. Ja tikai vienā mītnes zemē, tad mazāka, ja visā pasaulē, tad lielāka. Tractive raksta, ka ir 100% ūdens izturīgs. Esmu vaicājis par mobilo tīkliem – darbojoties ar visiem lielākajiem LV, bet nekonkretizēja.

    17.03.2015 15:56
    Reply to  Janis

    Njā, Trackimo ar to ūdeni ir kā ir. Pats aparāts nu nemaz nav ūdens noturīgs, it kā tiek solīts, ka kaut ko dod silikona apvalks, bet tas tāpat tikai daļēji sedz Trackimo un varbūt pret biezu miglu 10 min var pasargāt. Rasa un lietus gan jau piebeigtu šo ierīci. Par peļķi un dubļiem nemaz nerunājot.

    Mārtiņš
    18.03.2015 10:57

    Ja vajag ilgu baterijas laiku tad iesaku apskatīties šo Ķīnas brīnumu: http://www.ebay.co.uk/bhp/gps-tracker-tk104
    Pats lietoju un esmu apmierināts (protams velo nederēs jo ir par lielu). Baterija tur apmēram pāris nedēļas līdz pat mēnesim ja ir uzlikts sleep režīms (ieslēdzas tikai uz kustības sensoru) vai uzzvanot

    Dairis Jankovskis
    18.03.2015 11:28
    Reply to  Mārtiņš

    Kur tu pats viņu izmanto? Mašīna, velo, kaķis, lidmašīnītēm?

    :-)
    26.03.2015 21:50

    Žēl ka nevar izmantot kā parasto GPS uztvērēju caur Bluetooth

    Aivaars
    31.10.2015 02:11

    Nemēģināju tieši šo modeli, bet līdzīgu, pēc apraksta un “uzvedības” tas pats. Izskatās, ka šie balstīti uz ķīniešu modeļa TK-104. Pirku, lai sekotu savam labradoram laukos. Ierīce neiepatikās šādu iemeslu dēļ:
    1. Ūdens neizturīgs. Silikona maisiņš saplīsa ļoti ātri.
    2. Baterija nevelk pat 1 dienu, ja ierīce kustībā. Tiesa, es uzliku biežāku ziņošanu.
    3. Ierīce mēdz neatsaukties uz komandām vai “nepamosties” no “sleep” režīma. Ja suns gulēja pagalmā, bet pēc stundas kaut kur aizskrēja, tad nav garantijas, ka uzzināsi kur tā atrodas.
    4. Ierīce “melo”. Vispār jau tas notiek ar visām GPS iekārtām, var “peldēt” atrašanās vieta. Tomēr, ja uzstādīsiet režīmu, lai atnāk SMS, ja suns pārsniedzis 20 km/h (piemēram, dzenās kaut kam pakaļ), tad nāksies vilties. Suns mierīgi guļ pagalmā, bet ierīces atrašanās vieta “lēkā” tā, ka algoritms kļūdaini secina, ka suns skrien milzīgā ātrumā :-)
    Visumā interesanta spēļmantiņa, bet nederēja manai vajadzībai. Sunim piemērotāka būtu Tractive.com kakla siksna. Lai gan neesmu vēl to izmēģinājis.

    Reklāma
    Neliels, viegli saprotams GPS sekotājs. Pietrūkst ūdens noturība un nedaudz pieklibo uzbūves materiālu izvēle.Trackimo GPS sekotāja apskats