Web Analytics
More
    Reklāma

    Bentley gatavo apvidus auto ar dīzeļdzinēju

    Jaunākie raksti

    Vairāku gadu garumā Bentley apgalvoja, ka pārskatāmā nākotnē, ar dīzeļdzinēju aprīkoti Bentley modeļi nav sagaidāmi. Tomēr nupat ir izskanējusi informācija, ka tā pirmais apvidus auto – Bentayga – būs pieejams ne tikai hibrīdversijā, bet iespējams arī ar dīzeļdzinēju.

    Dīzeļdzinēja iekļaušanu pieejamo dzinēju klāstā Bentley šobrīd skaidro ar nepieciešamību samazināt savas modeļu gammas vidējo CO2 izmešu daudzumu. Neskatoties uz to, ka Bentley jau piedāvā savos sērijveida modeļos daļēju dzinēja cilindru atslēgšanu, modernas pārnesumkārbas un pat ir izziņojuši hibrīdauto, šķiet, ka ar to vien nepietiek un vidējais rādītājs joprojām ir pārāk augsts. Turklāt, Bentayaga konkurenti – Porsche Cayenne, Range Rover un citi premium klases apvidus auto, vairumā gadījumu jau ir pieejami ar dīzeļdzinēju. Līdz ar to dīzeļdzinēja izmantošanu var skaidrot arī ar vēlēšanos apgūt pēc iespējas plašāku tirgus nišu un paaugstināt Bentley automašīnu tirdzniecības rādītājus. Jāpiebilst, ka 2014.gadā Bentley jau pārdeva vairāk kā 11 tūkstošus automašīnu, kas ir par 9% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt līdz 2020.gadam Bentley mērķis ir pārdot vismaz 20 tūkstošus automašīnu gadā.

    Reklāma

    Vēl gan nav nekādu oficiālu ziņu par to, kāds dīzeļdzinējs varētu tikt izmantots Bentayga, bet kā viens no iespējamajiem variantiem tiek minēts atjaunots 4.2l tilpuma V8 dīzeļdzinējs (385 Zs, 850 Nm), kas jau tiek izmantots Audi Q7. Vienlaikus tiek pieļauta iespēja, ka varētu tikt izmantots arī V10 5.0l tilpuma (544 Zs, 1000 Nm) dīzeļdzinējs, kuru prezentēja 2013.gada Frankfurtes autoizstrādē Audi Nanuk Quattro konceptā, bet kurš līdz šim vēl nav ticis izmantots nevienā sērijveida modelī.
    Ir zināms, ka Bentayga ražošanā nonāks 2016.gadā (hibrīdversija 2018.) un tiks būvēts uz tās pašas platformas (MLB), kas tiks izmantota arī gaidāmajā jaunākās paaudzes Audi Q7.

    Starp citu, arī Rolls-Royce ir paziņojuši, ka 2018.gadā plāno izlaist savu pirmo apvidus auto, tāpēc varam rēķināties ar to, ka tuvākajos gados sagaidīsim vairākus interesantus un ļoti dārgus apvidus auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    14.03.2015 23:51

    Kamēr taisījās ražot, liela daļa potenciālo pircēju izrādījās Ziemeļkorejā II un tagad Bentlijam būs jāgaida, kad tie aptīsies kā Ostaps Benders ar dārglietām un peldus dosies uz kādu no brīvā tirgus zemēm. Vēl jau paliek šeihi, kuri labprāt pērk eksotiskus auto kamieļu baru biedēšanai.

    Reklāma