Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā prezentēts jaunais Fiat 500X krosovers

    Jaunākie raksti

    Ja vēlies apskatīt un arī izbraukties ar jauno Fiat 500X mini krosoveru, tad līdz svētdienai  (15. martam) dodies uz tirdzniecības centru “Rīga Plaza”, kur tam īpašu stendu ir sarūpējis ražotāja oficiālais pārstāvis “Autobrava”. Jaunā auto stendā ikviens interesents var izbaudīt arī modernās virtuālās realitātes tehnoloģijas – maģisku triku pavadījumā piedzīvot auto 3D vizualizāciju.

    Jaunais Fiat 500X turpina populāro Fiat “500” auto sēriju un piedāvā labāku caurgājamību, pārskatāmību un vairāk plašuma (bagāžas nodalījums ir 350 litrus liels). Auto ir 4,25 m garš, 1,8 m plats un 1,6 m augsts, tas ir plašākais savā segmentā. Fiat 500X izmanto pilnpiedziņas sistēmu, kas jau redzēta jaunajā Jeep Renegade modelī, tādējādi ar šo auto varēsim aizkašāties līdz mūsu attālākajiem radiem. Ja pilnpiedziņa nav nepieciešama, šo auto varēs iegādāties arī tikai ar priekšējo riteņu piedziņu.

    Reklāma

    Fiat 500X drošības tehnoloģiju standarta komplektācijā ietilpst seši gaisa spilveni, priekšējie dienas gaitas lukturi un miglas lukturi sānos, kā arī elektroniskā stabilitātes kontroles (ESC) sistēma un dinamiskā stūrēšanas griezes momenta sistēma (DST), kas palīdz vadītājam, veicot pagriezienus.

    Papildu aprīkojumā ietilpst braukšanas joslu asistents, kas informē, kad izbraucat no savas braukšanas joslas, un palīdz pārkārtoties uz citu joslu, izvairoties no „aklajām zonām”. Par papildu samaksu iespējams pasūtīt atpakaļskata kameru automobiļa novietošanai stāvvietā un bremžu sistēmu „Brake Control”. Tā darbojas, automobilim braucot ar ātrumu 7–200 km/h, un brīdina vadītāju ar skaņas signālu un videoattēlu, ja automobilis tuvojas šķērslim vai citam automobilim, un sāk automātiski saudzīgi apturēt automobili, ja vadītājs pēc brīdinājumiem nerīkojas. Ja automobilis brauc ar ātrumu līdz 30 km/h (vai ar ātrumu līdz 50 km/h, ja cits objekts pārvietojas tajā pašā virzienā), „Brake Control” sistēma aptur automobili un palīdz izvairīties no sadursmes, bet, braucot ar lielāku ātrumu, samazina sadursmes izraisīto triecienu.

    Tiem, kas vēlas lielāku komfortu vai ko ekskluzīvu, Fiat 500X piedāvā „premium” aksesuāru komplektu — elektroniski regulējamus apsildāmos sēdekļus, automobiļa atslēgšanas un iedarbināšanas bez atslēgu sistēmu, atsevišķu salona elementu apgaismojumu un citus aksesuārus. Centrālajā konsolē iespējams iebūvēt 5 vai 6,5 collu ekrānu vai intuitīvo „Uconnect” sistēmu. Tajā ir AUX, USB un SD kartes savienojumi, trīsdimensiju navigācija, balss atpazīšanas iespēja un citas funkcijas.

    Raugoties no ārpuses, Fiat 500X ir mantojis tipiskos apaļas formas lukturus automobiļa priekšpusē. Jaunā Fiat 500X modeļa pircēji varēs izvēlēties vienu no 12 virsbūves krāsām (arī matētu), astoņu dažādu dizainu 16, 17 vai 18 collu diametra diskus, bet salonā — vienu no septiņiem dažādiem apdares variantiem.

    Fiat 500X Latvijā būs nopērkams jau aprīlī un sākotnēji klienti varēs izvēlēties starp 1.4 litru turbo benzīnmotoru (140 Zs, 9.8 sekundes līdz 100 km/h un vidējais patēriņš ap 6 l uz 100 km), kas apvienots ar sešu pakāpju pārnesumkārbu un diviem dīzeļdzinējiem: 1.6 litru (120 Zs, 10.5 sekundes līdz 100 km/h, vidējais patēriņš 4.1 l uz 100 km) un 2 litru (140 Zs, 9.8 sekundes līdz 100 km/h un vidējais patēriņš ap 5.5 l uz 100 km), ko var apvienot ar 9 pakāpju ZF automātu (tas izmantots arī Jeep Cherokee un Jeep Renegade modeļos). Vēlāk koncerns plāno laist tirgū vēl vienu jaudīgu benzīna dzinēju un divus dīzeļdzinējus.

    Fiat 500X ļauj autovadītājam izvēlēties vienu no trim braukšanas režīmiem: „Auto”, kas nodrošina maksimālu komfortu, ekonomiju un pēc iespējas mazāku emisiju, „Sport”, kas paredzēts sportiskākai, dinamiskākai braukšanai, un „All Weather”, kas nodrošina maksimālu drošību pat tad, ja saķere ar segumu ir slikta. Fiat 500X brīvā laika versijā „All Weather” braukšanas režīms „Traction” (no angļu val. — saķere) ir aizstāts ar „Tracion Plus” kontroles sistēmu, kas uzlabo saķeri uz slidena ceļa vai bezceļa apstākļos un vienlaikus nodrošina lielāku ekonomiju un mazāku CO2 emisiju.

    Auto cena Latvijā ir sākot no 16 988 (ieskaitot PVN) izvēloties modeli ar benzīna dzinēju, bet lētākais ar dīzeļdzinēju aprīkotais Fiat 500X maksās sākot no 20 990 eiro. Pats dārgākais Fiat 500X Cross Plus modelis maksās nepilnus 30 tūkstošus eiro.

    https://www.youtube.com/watch?v=7lcc62nrl9Y

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bils
    16.03.2015 08:59

    Smukiņš! Stila auto, jo cenas/performances attiecība tomēr ir paliela. (Tāpat ka MINI Countryman).
    Bet nu papildus palīgsistemas uz goda, tādam mazam autiņam!
    Reklāma – bomba, iespārda :)

    16.03.2015 09:13
    Reply to  Bils

    Jā, Fiat 500 būtība ir stils un izskatās, ka jaunais Fiat 500X ir idejiski un arī vizuāli diezgan līdzīgs MINI Countryman, taču mazliet lētāks.

    Reklāma