Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi izziņo $64 GoPro konkurentu

    Jaunākie raksti

    Xiaomi jau šobrīd dominē Ķīnas viedtālruņu tirgū, izspiežot no turienes lielo ražotāju salīdzinoši dārgos viedtālruņus, bet izskatās, ka Xiaomi vēlas iesaistīties arī cīņā par sporta entuziastu maciņu saturu. Par to liecina iepriekš izsludinātā Mi Band fitnesa aproce, kas ir aptuveni 10 reizes lētāka par konkurentu piedāvājumiem.

    Jaunā Xiaomi sporta kamera ir vēl viens pierādījums uzņēmuma agresīvajai cenu politikai, jo GoPro kameru jaunā konkurenta Yi Action Camera cena būs vien ap 64 ASV dolāriem. Līdzvērtīgs GoPro modelis meklējams cenu kategorijā ap 130 – 150 dolāriem.

    Reklāma

    Yi Action Camera saņems 16 megapikseļu Sony Exmor R CMOS matricu un 1080p video uzņemšanu ar 60 kadriem sekundē. Kamera būs pieejama arī ar 64 GB iekšējo atmiņu. Yi Action Camera, protams, būs ūdensdroša līdz 40 metru dziļumam, kā arī tā būs pieejama baltā uz zaļā krāsā.

    Yi Action Camera varēs kontrolēt ar Xiaomi izstrādātu viedierīču lietotni. Lietotne piedāvās uzfilmēto saturu pēcāk nosūtīt uz viedtālruni pa Wi-Fi tīklu, kā arī veikt vienkāršu video apstrādi. Yi Action Camera sākotnēji būs pieejama tikai Ķīnā, bet Xiaomi plānos ir arī ASV tirgū piedāvāt savas ierīces. Tas gan neattiecas uz viedtālruņiem, bet uz valkājamiem gadžetiem, kamerām u.tml.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rinzon
    04.03.2015 10:48

    Tas kaķis izskatās dusmīgs un apvainojies par tādu izdarību :D
    Izklausās interesants aparāts, jāredz kādi video paraugi

    Contour Plus
    04.03.2015 11:39

    Jā, šitie puikas liks iesvīst gopro un contouram:) kas protams ir apsveicami, vienīgi nesaprotu, kapēc viņi savus produktus nedod eiropas tirgū, ceru, ka viņi neampelēsies līdzīgi kā aple ar debīlām ažiotāžām, rindām utt

    04.03.2015 11:42
    Reply to  Contour Plus

    Tāpēc, ka viņus bez biksēm tiesās atstās kompānijas, kuru produktus Ķīnas “brīnums” ir brutāli nokopējis. Nu ir pienākusi kārta GoPro kamerām. Kas sekos?

    Contour Plus
    04.03.2015 12:17

    paga paga, vai tad Xiaomi nodarbojas ar tīru plaģiātismu? man jau liekas, ka viņu produkti + – ir izstrādāti pa tīro, neizslēdzot protams, ka šis tas ir nosperts

    Kaspars
    04.03.2015 14:38

    Pastāsti par to kopēšanu sīkāk! Citādi tādi tukši saukļi un stereotipi vien ir!

    04.03.2015 14:49
    Reply to  Kaspars

    Paskaties uz GoPro kameru un pēc tam paskaties uz šo Xiaomi veidojumu. Līdzību redzi?

    rinzon
    04.03.2015 14:57

    Tas, ka kaut kas ir līdzīgs kaut kam, nenozīmē ka kopēts vai pārkāptas kādas tiesības uzreiz. Es pieeju veikalā pie MT vitrīnas, un 90% ir līdzīgi, kāds pārsteigums :D

    04.03.2015 15:00
    Reply to  rinzon

    Tas, ka ļoti daudzi ražotāji kopē svešus produktus uz nebēdu un veic citus pārkāpumus nenozīmē, ka tas ir OK. Es nezinu ko un kā tieši GoPro ir nopatentējuši savus dizainus, bet ir skaidrs, ka GoPro kameru dizains ļauj tās ātri atšķirt no citiem produktiem un šoreiz Xiaomi izmanto savā labā. Tas pats notiek arī telefonu un to aksesuāru ziņā.

    Kaspars
    04.03.2015 20:29

    mazāka, vieglāka, lētāka salīdzinot ar GoPro. Jā ir objektīvs (bet kā kamerai bez tā), taisnstūraina forma… Katrā ziņā nevarētu sajaukt šo ar GoPro… izskatās, ka šajā gadījumā runas par plaģiātismu ir pārspīlētas!
    Saka, ka Ķīnā visvairāk ir Xiaomi viltojumu (kopiju) pat vairāk, kā Apple un Samsung (laikam atbilstoši popularitātei).

    04.03.2015 20:34
    Reply to  Kaspars

    Ir, ir GoPro kameras dizains patentēts. Nu vismaz ASV. Tāpēc Xiaomi verķus šajā kontinentā neredzēt. Te vairāk: http://www.streetinsider.com/Corporate+News/GoPro+(GPRO)+Granted+U.S.+Patent+for+Camera+Design/10180613.html

    Kaspars
    04.03.2015 20:44

    Nu dizainiski viņus nevar sajaukt (paskaties uzmanīgāk) un ASV tirgū šī kamera tiks tirgota, Xiaomi ver vaļā ASV online veikalu, kur tirgos šo kameru, tās aksesuārus (pagaidām to ir ļoti maz), powerbank un arī aproci, iespējams, ka vēl ko arī. Pagaidām ASV veikalā netiks piedāvāti telefoni, bet arī tas ir laika jautājums, kamēr sakompilēs spec. ASV tirgum domātu versiju.

    04.03.2015 20:49
    Reply to  Kaspars

    Huh, tad jāsāk asināt zīmuļi ar kuriem skribelēt augšā rakstus par tiesu darbiem. Ja jau Apple ņēma priekšā Samsung par “melnu taisnstūra plastmasas” gabalu veidošanu, tad arī tam pašam jānotiek ar Xiaomi veikumu.

    Vnk Jānis
    04.03.2015 20:41

    Es īsti nesaprotu kapēc tu tieši xioami tā nopel par kopēšanu jo biju jau ieprieks komentaros biju lasījis ka tev xiomi nepatīkot jo redz cik daudz naudas ir citi lielie razotataji ieguldījuši dažādas jaunas tehnoloģijiās un ka xioami tas nokopē. Bet jautājums ir pavisam cits ar ko tad atšķiras piemērm JŪSU diezgan labi novētetais Meizu un tas pats Huawei ar ko šie ražotāji atšķiras no sliktā Xioami?

    04.03.2015 20:52
    Reply to  Vnk Jānis

    Mēs vairāk vai mazāk, bet esam rakstījuši par lietām, ko Meizu un Huawei izvēlējušies “aizņemties” no citiem un īpaši lielas cerības par šiem zīmoliem nelolojam. Bet es arī pagaidām šeit nejūtu izteiktus šo zīmolu produktu fanus, tāpēc nav īsti vajadzības pēc jau zināmo lietu atkārtošanas.

    Ar Xiaomi ir mazliet citādāk, jo man nav īsti skaidra tā lielā sajūsma par šo Ķīnas kopētāju un tā darbu aizstāvēšana. OK, es saprotu, ka gribas dabūt labus verķus pa lēto, tomēr ir jāspēj aptvert arī mazliet lielāka bilde uz ko nemitīgi cenšos norādīt savos komentāros. Xiaomi paši neko nerada, neko nepelna un tikai traucē attīstīties citiem ražotājiem. Paskat, Samsung tas pat sanāk ļoti, ļoti sāpīgi. Un lai vai ko varētu domāt par Samsung, tomēr tā ir viena no vadošajām tehnoloģiju kompānijām pasaulē, kas spēj radīt patiešām lieliskas tehnoloģijas.

    04.03.2015 12:43

    Reāla škrobe bija sākumā, jo tas bija 12h pēc tam kad nopirku Sony AS100V… Bet tai pat laikā… šī nav GoPro killers… bet GoPro Hero (4) killers (nejaukt ar Black un Silver) – tas ir iesācēja līmeņa action kamera.
    Kamēr nav redzēts video reālais maz ko var spriest.
    Ja būs laba, Kamanu suņu sporta federācija sev 5 tādas paņems :)

    Uldis M.
    04.03.2015 13:35

    Viss jau izklausās burvīgi – Sony 16MPix matrica, 1080p @60fps un par ļoti saldu cenu…
    Ja vien tas viss labi darbosies… Uzreiz prātā nāk jaunākie SJCAM 5000šie modeļi kas arī teorētiski pēc parametriem būtu spējīgi turēties līdzās GoPro, bet reālajā dzīvē tie pagaidām nedarbojas tik labi cik vajadzētu – problēmas ar baltās krāsas balansu, ekspozīciju, krāsām u.t.t. vienvārdsakot – softiski nestabilas… tāpēc arī es pagaidām vairāk aci metu uz GoPro Entry level – jo man patīk kā tā filmē – jebkuros apstākļos ir pareizas krāsas un ekspozīcija… redzēs kā būs ar šīm… cena jau uzrunājoša – kaut vai eksperimentālos nolūkos :)

    04.03.2015 15:10
    Reply to  Uldis M.

    Nu nez nez, cik precīzs ir entry modelis…
    https://www.youtube.com/watch?v=9mxCZgr_22M

    Uldis M.
    04.03.2015 15:29
    Reply to  eldberg

    Un kas vainas entry level modelim šajā testā? Jā – tam nav tāds asums kā dārgajiem brāļiem jo tas ir “lētais” brālis – tam ir tikai 5 megapikseļu sensors un tas neatbalsta 4k. Bet pie krāsām un ekspozīcijas filmējot ar GoPro Entry level nav kur piesieties, atšķirībā no ķīniešu brīnumiem… Jā – asums ķīniešu kamerām būs labāks, dažreiz pat pārāk liels… bet gala rezultāts man enī vei labāk patīk GoPro izpildījumā nekā ķīniešu brīnumiem…

    04.03.2015 15:38
    Reply to  Uldis M.

    Katram savs viedoklis, bet entry ir entry.

    Uldis M.
    04.03.2015 16:07
    Reply to  eldberg

    nu tā jau ir… bet… kas tad ir galvenās vērtības action kamerai? manuprāt – vienkāršība un uzticamība! priekš manis ekšenu filmēšanai svarīgākais ir ka tu vari paļauties uz kameru. Tu to uzstādi, ieslēdz un dari kas darāms, zinot ka kamera darbosies vismaz 3h, un ka kamera izcili tiks galā ar vis dažādākajiem apstākļiem – apgaismojuma maiņas, vides maiņas, u.t.t.
    Un Entry level GoPro to nodrošina, ko nevar teikt par ķīniešu brīnumiem…
    Es ar saviem komentāriem pie šī raksta vēlējos vērst uzmanību uz to ka ne viss kas uz papīra izskatās labi – dzīvē tik pat labi arī darbojas… ka ne vienmēr ķīniešu manta kas lepojas ar labiem parametriem būs labāka par itkā pēc parametriem sliktāku prestiža brenda pārstāvi…
    Par GoPro augšējiem plauktiem ne vārda – tie ir labi, nav šaubu. Vienkārši ja man jāizvēlas starp firmas preci vai ķīnieti kurš itkā sola labākus parametrus, es drīzāk izvēlēšos firmas preci. Un tas parasti ir tā vērts…

    04.03.2015 16:38
    Reply to  Uldis M.

    JS4000, 5000 ir ķīnieši īstākajā nozīmē… šij ir potenciāls būt labākai. Bet 100% piekrītu tev un kā pats teicu – padzīvosim ieraudzīsim.
    Es ar apdomāju tās SJ… bet tomēr ne…
    bet Hero nepaņēmu, jo man vēlamajam rezultātam tomēr nederēs (sporta maču atainošanai)

    Reklāma