Web Analytics
More
    Reklāma

    Google apstiprina Waze iekļaušanu Android lietotņu “pamata paketē”

    Jaunākie raksti

    Google pēdējā laikā visai agresīvi uzspiež ražotājiem savu skatījumu uz Android viedierīču sākotnējo saturu. Ik pa laikam tiek papildināts obligāto lietotņu saraksts, tas pat tiek precizēt, nosakot Google izveidoto lietotņu kārtību Android viedtālruņa mājas ekrānos.

    Tiek ziņots, ka turpmāk papildus jau esošajām Google lietotnēm tiks uzspiesta pie mums tik iecienītā Waze lietotne. Waze šobrīd var uzskatīt par Google Mobile Services sastāvdaļu, tāpēc viedierīču ražotājiem nāksies piekāpties Google prasību priekšā. Google vēl 2013. gadā iegādājās Waze, tomēr lietotne saglabāja savu neatkarību no Google Maps, lai arī Maps sāka rādīt informāciju, ko sniedz Waze sniegtie sastrēgumu dati.

    Reklāma

    Diez vai Latvijā kāds kurnēs par Waze atrašanu savā tikko iegādātajā viedierīcē, tomēr jāatceras, ka tajā būs arī citas Google uzspiestās lietotnes, kuru skaitā ir Google Chrome, Google Maps, Google Drive, YouTube, Gmail, Google+, Google Play Music, Google Play Movies, Google Play Books, Google Play Newsstand, Google Play Games, Google+ Photos un Google+ Hangouts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ēriks
    04.03.2015 14:11

    Un no šīm “uzspiestajām” lietotnēm tik vienkārši, kā atinstalētēt, nevarēs tikt vaļā? Esmu windows lietotājs, tāpēc nezinu, kā ir androīdam, jo man pāris vien aplikācijas nevar atinstalēt.

    opapa
    05.03.2015 15:32
    Reply to  Ēriks

    var viņus ‘diseiblot’ esmu pusi iebūvetās funkcijas kuras nelietoju diseiblojis, sistēma vieglāk strādā jo resursus neaizņem tās funkcijas…. Ja esi telefonu rootojis tad protams var arī no saknēm izravēt ārā, izinstalējot.

    LOOK
    04.03.2015 14:38

    Ja ir root tiesības, tad var atbrīvoties no visām augstāk minētajām apk. Ja lietotājs parastais, tad vismaz deaktivizēt varēja lielāko daļu.
    p.s. parādās niša programmētājiem piedāvāt savu apk, kas deaktivizē liekās aplikācijas.

    04.03.2015 15:11
    Reply to  LOOK

    Deaktivizēt var visādus Play Movies un Play Books, bet dažos telefonos tie tāpat parādās Play veikalā pie apdeitiem un mīļā miera labad tos atkal apdeito, pie reizes aktivizējot.

    Briedis
    04.03.2015 15:47

    Esmu Android lietotājs jau 2 gadus, taču man nav ne mazākās nojausmas par rūtošanu un tml. lietām. Vai ir kaut kur atrodams latviešu valodā kāds apraksts, kas tas ir par zvēru, un kā to darīt?

    Ksspars Lccis
    04.03.2015 15:55
    Reply to  Briedis

    atbilde vienmēr ir – to labāk nedarīt.

    Mahmuds
    04.03.2015 19:33
    Reply to  Briedis

    Latviski diez vai atradīsi pietiekoši daudz info. Jāmeklē krieviski vai angliski. Nepiekrītu apgalvojumam, ka labāk to nedarīt. Vienīgais mīnuss ir garantijas zaudēšana. Ja garantija ir beigusies, tad jārūto. Pirmkārt jau, tas ļauj tikt vaļā no apnicīgajām reklāmām, otrkārt, daudzām programmām pilnvērtīgai darbībai nepieciešams root. Vienīgais ieteikums, pirms rūtošanas kārtīgi izlasīt, kā to pareizi darīt, citādi var telefonu pārvērst ķieģelī :) !

    dzhonsons
    04.03.2015 22:00
    Reply to  Mahmuds

    Noķieģelot telefonu līdz neatgriezeniskam stāvoklim ir gandrīz neiespējami..

    Mahmuds
    04.03.2015 22:34
    Reply to  dzhonsons

    Ja tas nav ķīnietis, tad jā, atgriezt pie dzīvības varēs normālā servisa centrā.

    dzhonsons
    04.03.2015 22:38
    Reply to  Mahmuds

    Lielākoties tas ir diez gan viegli un ātri paveicams mājas apstākļos

    Mahmuds
    04.03.2015 23:14
    Reply to  dzhonsons

    Ja nav kārtīgi nobeigts bootloaderis.

    Kaspars
    04.03.2015 20:37
    Reply to  Briedis

    Katram modelim šis process (rootjeb superlitotāja tiesību iegūšana) var būt mazliet atšķirīgs un bez īpašas vajadzības labāk to nedarīt. Ierobežojumi ir paredzēti galvenokārt, lai lietotājs kaut ko sistēmā nesačakarē, mēģinot to max “uzlabot”. Gadās, ka root vajadzīgs ja nopirkta telefona ķīnas versija un lai noņemtu ķīniešu aplikācijas un uzliktu play store vajag norūtot (normālā veikalā gan to jau izdara pirms sūtīšanas). Pēc rūtošanas var būt problēmas ar sistēmas automātisko apdeitošanu utt. + nemākulīgi to darot var dabūt ķieģeli (telefons it kā tāds pats, bet ekrāns paliks melns uz visiem laikiem).

    Kaspars
    05.03.2015 09:48

    Un google turpina iet savu ceļu..
    Ja es ikdienā waze nelietoju, tad nevajag man, lai tas “tup” telefonā..ja vajadzēs, tad lejupielādēšu, tā pat kā lielāko daļu šo googles defaulto servisu..books, music, movies…

    opapa
    05.03.2015 15:30

    Sen jau bija laiks…. Priekškam vajag viņu ‘google maps’ un ‘waze’ kuras nu jau ir 2 platformā identiskas lietas….
    Es nezinu, pēdējo 4 gadu laikā telefonā, kā navigāciju un ja ko vajag atrast izmantoju tikai waze, nekad nav pievīlis jo nu jau šancē uz google maps kodola + ir visādi labi satiksmes ziņojumi ‘pa taisno’ no cilvēkiem, nevis kā tas ir google mapos ar aizkavi no satiksmes/ceļu uzturētājiem.

    Varbūt citur pasaulē kur ceļu satiksmes ziņojumi ir sakartota lieta ir ok google mapos, bet pie mums kur ‘satiksmes informācija’ strādā vēl atpalikušajos psrs laikos, google mapos kāds sastrēgums parādas tik pēc kādām 20 -40minūtēm, tad kad jau vairs nav tā sastrēguma :D

    Reklāma