Web Analytics
More
    Reklāma

    Android Lollipop sasniedz 3.3% izplatību viedierīcēs

    Jaunākie raksti

    Android Lollipop operētājsistēmas versija teorētiski jau ir pieejama četrus mēnešus, bet tikai pagājušajā mēnesī tā parādījās Google veidotajā statistikā. Jāatzīmē, ka Google Android operētājsistēmu versiju statistika uzrāda tikai tās versijas, kas pārsniegušas 0.1%.

    Google statistika šobrīd uzrāda visas versijas, sākot ar Android 2.2 Froyo, kas bija pieejama pirmajā Nexus viedtālrunī piecus gadus atpakaļ. Turklāt janvārī Android 5.0 vēl arvien atradās zem 0.1% atzīmes un statistikā neparādījās. Pagājušajā mēnesī Android 5.0 Lollipop bija sasniedzis 1.6% izplatību.

    Reklāma

    Pēdējā informācija no Google liecina, ka šomēnes Android 5.0 Lollipop sasniedzis 3.3% izplatību. Operētājsistēmas jaunākās versijas sāk saņemt 2014. gada flagmaņi – Galaxy S5, HTC One modeļi, LG G3, kas arī nodrošina lēnu izaugsmi.

    Februārī turpinās neliels KitKat kāpums un šī operētājsistēmas versija sasniegusi 40.9%. Pagājušajā mēnesī KitKat aizņēma 39.7%. Visvairāk lietotāju viedierīcēs vēl arvien ir daudzās Jelly Bean versijas, kas kopā sastāda 42.6%, bet Jelly Bean izplatība ar katru mēnesi samazinās. Pagājušajā mēnesī Jelly Bean bija tuvu pie 45%.

    Dashboards   Android Developers

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Androns
    04.03.2015 09:23

    šī sadrumstalotība parāda, kas tie ir par mēsliem

    Ksspars Lccis
    04.03.2015 09:55
    Reply to  Androns

    runāt par kaut kādu sadrumstalolību miljards androīda trubām pa visu pasauli, pieņemot, ka 90% cilvēli nemaz nezin vai viņiem vienalga kas tas androīds vispār tāds ir – tas ir smieklīgi.

    reiny
    04.03.2015 09:30

    šī sadrumstalotība parāda, ka androīd telefonus cilvēki lieto arī 3 un vairāk gadus. Androīd lietoāji nekautrējas lietot arī aizpērno modeli. :)

    Matiss
    04.03.2015 10:23

    Pagājušo nedēļu dabūju savai htc one m7 trubai lollipopu. Ņemot vērā ka modelis tagad skaitās 2 gadus vecs, esmu diezgan apmierināts. Un google jau nav tikai vainīga pie sadrumstalotības, tas jau no ražotāja atkarīgs cik tam rūp esošais klients. Tā android “atvērtība” ir gan tā burvība, gan klubšanas akmens.

    Reklāma